Hjem
Universitetsmuseet i Bergen

Middelalderen i fokus

Denne høsten er Middelalderen virkelig i fokus her i byen med en rekke utstillinger og arrangement. Onsdag åpner utstillingen Sankta Sunniva og det heilage skrinet på Bryggens Museum , et felles prosjekt i samabeid med Bergen Museum.

Utstillingen om Sankta Sunniva og det heilage skrinet åpner onsdag 7. september med en storslått prosesjon som startet på Piren på  Zachariasbryggen kl 1240.  Som i år 1170 vil prosesjonen gå til stedet der den gamle Kristkirken lå på Bergenhus og videre til Bryggens Museum.
Sunniva var den eneste godkjente norske kvinnelige helgenen i middelaldren, en av de få kvinnehelgener i hele Norden. Hun var Norges verge og Bergens vernehelgen.

Middelalderen gjennom utstillinger og arrangement

På Bergen Museum i De kulturhistoriske samlinger står også den nylig åpnete utstillingen Fragment fra fortida, der det blir en forelesningsrekke som starter i onsdag 28. september. Høstens tema er Stat og kongemakt og Lov og rettferd.

Og ikke bare det;  i De naturhistoriske samlinger står utstillingen Klosteret en utstilling om Munkeliv og de andre klostrene i middelalderens Bergen, også et samarbeid mellom Bryggens Museum og Bergen Museum.

På toppen av det hele fyller Håkonshallen 750 år der det blir en rekke ulike arrangementer denne høsten. Du kan lese mer om dette på Håkonshallens jubileumssider på nettet