Universitetsmuseet i Bergen

Vingen – et naturens kolossalmuseum for helleristninger

I år er det 100 år siden Vingen, det største helleristningsfeltet i Sør-Norge ble oppdaget. Fredag markeres dette med blant annet et nytt stort bokverk

I Vingen i Bremanger, dypt innerst i avsidesliggende Frøysjøen, ligger den største samlingen av helleristninger i Sør-Norge.  I år er det 100 år siden Kristian Bing oppdaget dette unike bergkunstfeltet der det til nå er avdekket over 2200 ristninger. Fredag 21. september markeres dette, samtidig som også den store boken om kulturminnet lanseres : Vingen – et naturens kolossalmuseum for helleristninger.

Trond Lødøen fra Universitetsmuseet i Bergen og Gro Mandt fra UiB er forfattere av praktverket. Boken gir deg blant annet historien om Vingen, formidler ny kunnskap og fortolkninger av bergkunsten. Her beskrives de enkelte ristningene og ikke minst formidler boken et imponerende billedmateriale av bergkunsten og den enorme naturen som omgir dem.

Fredag 21. september vil kystvaktskipet Njord gå fra Florø til Vingen  med en rekke deltakere fra grunneiere fagfolk og forskere, fra Riksantikvaren, fra kommunen, Fylket o.a.

Boken kan kjøpes i museumsbutikken til Universitetsmuseet  for kr 550,-.

Den er utgitt  på Akademika forlag hvor du også kan se en kort presentasjon , se http://www.akademikaforlag.no/node/2224