Universitetsmuseet i Bergen

"Regnmakerne" - NRK viser antropologisk film

I oktober 2012 dro antropologene Frode Storaas og Knut Christian Myhre til en landsby i i Tanzania for å dokumentere en spesiell seremoni for å påkalle regn. Filmen "Regnmakerne" går NRK Kunnskapskanalen førstkommende lørdag 21. september.

Antropologene Frode Storaas fra Universitetsmuseet i Bergen og Knut Christian Myhre (Sosialantropologisk institutt,  (UiO)  dro til en  landsby i Rombo District ved foten av Mount Kilimanjaro i Tanzania. Formålet med reisen var å dokumentere en spesiell seremoni for å påkalle regn, som folkene fra Rombo utfører sammen med en gruppe mennesker fra Kenya.

Se filmen "Regnmakerne" 21.09.2013 på NRK Kunnskapskanalen

I denne filmen kan du følge de to antropologene til landsbyen i Rombo District ved foten av Kilimanjaro der de i spenning skal se om ønsket om å holde på de tradisjonelle praksiser vil vinne frem,  eller om den katolske kirkens motstand blir for sterk, Filmen gir samtidig et innblikk i antropologisk feltarbeid og en kjennskap til hvilke hensyn som styrer folks liv på landsbygda et sted i øst-Afrika i det tjueførste århundre.