Hjem
Universitetsmuseet i Bergen

En sommer med opplevelser på Bergen Museum

Sommeren er en ypperlig tid for museumsbesøk. Bergen Museum er åpen alle dager i sommer fra kl 10 – 16 utenom mandager. Merk at tirsdag 16. august foregår velkomstseremonien med åpning av det akademiske året på Muséplass. Denne dagen er De naturhistoriske samlinger stengt.

Torsdag 16. august ønsker Universitetet i Bergen alle studenter og ansatte velkommen til et nytt akademisk år med velkomstseremoni foran De naturhistoriske samlinger fra kl 13 – 14. Denne delen av museet vil være stengt denne dagen.

To unike samlinger – en vakker hage

Å komme innom Bergen Museum er en opplevelse, enten å besøke de historiske bygningene med sin spesielle atmosfære og spennende utstillinger eller vandre ute i den praktfulle Muséhagen. Museet er en del av Universitetet i Bergen og har en av Norges største samlinger av naturhistorisk og kulturhistorisk materiale og gjenstander. Bergen Museum ligger sentralt, i hjertet universitetsområdet i to bygninger, De naturhistoriske samlinger fra 1865 og De kulturhistoriske samlinger fra 1927.
På Bergen Museum får du et mangfold av utstillinger av så ulike ting som blant annet som norske  eksotiske dyr og fugler, vakre smykker fra vikingtiden, massive hvalskjelett, unik kirkekunst, spennende mineraler, vakre planter, egyptiske mumier, etnografisk materiale fra hele verden.. og mye, mye mer