Utdanning

Fadderuken ved UiB – 2020

Vi på UiB ønsker deg velkommen til en gøyal, trygg og sosial semesterstart. Vi vet at situasjonen i år er annerledes for mange, men vi kan love deg at tross dagens situasjon med et visst virus, kommer fadderuken til å bli et uforglemmelig minne for deg.

Bilde som viser aktivitet under fadderuken
Fadderuken er en flott anledning til å bli kjent med studentbyen Bergen og de du skal studere sammen med.
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Det er mye å tenke på når man er ny student i Bergen, og denne siden skal hjelpe deg som ny student slik at du lettere skal finne fram til den informasjonen du trenger om fadderuken.

Fire gode grunner til å bli med på fadderuken:

• Du blir kjent med de du skal studere sammen med
  • Du blir kjent med studentbyen Bergen
  • Du blir kjent med de ulike studentorganisasjonene ved UiB
  • Fadderuken er artig, sosial og inkluderende

Faddergruppene blir ledet av erfarne studenter som har fått opplæring i fadderrollen.

Sikkerhet under fadderuken

Fadderuken på UiB har egen vakttelefon. Hvis du opplever hendelser ved studiestart, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med faddervakttelefonen (nummer kommer).

I løpet av fadderuken vil det være egne faddervakter ved «Den blå steinen» som er et landemerke sentralt i Bergen sentrum. Faddervaktene kan du både kontakte hvis du selv trenger hjelp, eller du kan melde fra om du ser andre som har behov for hjelp.

Inndeling i faddergrupper

For å være med på fadderuken, må du ha fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Bergen.

Hvert fakultet arrangerer fadderuke med eget program. Hvis du er usikker på hvilket fakultet ditt studie tilhører, så kan du se på studieprogramsidene.

Du vil bli delt inn i faddergruppe etter hvilket studie du skal begynne på. Det betyr at de du møter på faddergruppen, også er personer du kommer til å studere sammen med.

Deltaking underveis i fadderuken

Vi anbefaler deg å være med på fadderuken fra første dag. Hvis du ikke har mulighet til det og ønsker å være med på et senere tidspunkt, kan du ta kontakt med fadderstyret ved diss fakultet for å avtale nærmere. Ta også kontakt om det bare er noe du lurer på.

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Facebook: Fadderuken SV