Hjem
Utdanning
Praksis i utdanningen

Få praksis i utdanningen

Studenter på UiB har mulighet til å få praksis i arbeidslivet, både på bachelor- og masternivå.

To menn som smiler og prater inne på møterom
Under praksisoppholdet får du tett oppfølging av bedriften og faglærer.
Foto/ill.:
Elias Dahlen

Hovedinnhold

Å ta et emne som tilbyr praksis, betyr at du får prøve deg i arbeidslivet under veiledning av en bedrift eller organisasjon og faglærer. Du vil i løpet av praksisperioden få mange varierte og spennende arbeidsoppgaver, og jobbe sammen med dyktige mennesker som vil hjelpe deg til å utvikle deg både som fagperson og kollega.

Praksis er en av flere måter å få arbeidslivsrelevans inn i utdanningen din

  Emner og programmer med praksis ved UiB

  Bachelornivå

  Masternivå

  Sommerskole

  Fordeler med praksis

  Det er mange fordeler med å ta emner som tilbyr praksis:

  Øker sjansen for relevant arbeid

  I følge Kandidatundersøkelen er arbeidslivspraksis den aktiviteten utenom studiet som i størst grad øker sjansene for relevant arbeid etter endt utdanning. Den unike erfaringen du får med deg, og kontaktene du knytter, kan hjelpe deg i søken på drømmejobben. Mange studenter som tar emner med praksis får også sommerjobber og frilansjobber i bedriftene etter endt praksis.

  Utvider egen kunnskap

  I praksis vil du utvikle deg som fagperson. Ved å få anvendt den teoretiske tyngden du får gjennom studier på UiB i arbeidslivet, får du mulighet til å utvide den faglige kunnskapen din. I samarbeid med dyktige kolleger, vil du oppleve å få utfordret egne tanker og ideer. Dette utvider kompetansen din og gir nye perspektiver på problemstillinger du vil møte i arbeidslivet.

  Erfaring fra arbeidslivet

  I praksis får du prøve deg på utfordrende og spennende arbeidsoppgaver som gir deg nyttig erfaring. Du får prøve noe helt annet enn å studere, samtidig som du får testet hvordan kunnskapen din fra UiB kan anvendes i arbeidslivet. Det vil hjelpe deg med å bygge en sterkere CV når du skal søke arbeid senere.

  Bygger nettverk

  Det er både spennende og nyttig å bygge nettverk med nye mennesker og bedrifter. Ifølge Kandidatundersøkelsen bruker svært mange nettverket sitt for å skaffe seg sin første jobb. Tar du emner med praksis, vil du kunne få et forsprang og være tidlig ute med å skape et større nettverk du kan vise frem kunnskapen din til.