Hjem
Utdanning

Ta emnet Praktisk Informasjonsarbeid

Lær mer om kommunikasjonsarbeid og få praksis i en informasjonsbedrift.

Hovedinnhold

Med emnet Praktisk informasjonsarbeid får du teoretisk og metodisk innsikt i hvordan kommunikasjonsarbeid foregår. Du får trene på praktiske kommunikasjons- og informasjonsoppgaver, og har et praksisopphold i arbeidslivet. 

Emnet er på 15 studiepoeng og går hvert semester. Det er åpent for alle studenter på UiB, og passer svært godt for deg som har frie studiepoeng eller bruker poststudieretten din.  

Slik fungerer praksisperioden

I løpet av semesteret skal du være 75 timer i praksis hos en bedrift i Bergensområdet. Praksisperioden varer i fem til seks uker, noe som utgjør rundt to fulle arbeidsdager i uken.  

På praksisstedet vil du få innblikk i hvordan informasjonsarbeid drives på arbeidsplassen samt anledning til å gjennomføre informasjonsoppgaver.  

UiB har avtale med 15-20 bedrifter i Bergensområdet som du kan ha praksis i, for eksempel Bergen Kommune, VIS Innovasjon, Festspillene i Bergen, Førdefestivalen, DIKU og BRAK.

Praksisperioden gir deg en unik mulighet til å drive nettverksbygging i arbeidslivet, noe som er svært verdifullt når du skal søke jobber etter studiene.  

I følge Kandidatundersøkelen er arbeidslivspraksis den aktiviteten utenom studiet som i størst grad øker sjansene for relevant arbeid etter endt utdanning. 

Undervisning

I løpet av semesteret legger vi opp til rundt 15 forelesninger og praktiske øvinger. Hver uke må du jobbe med obligatoriske oppgaver.  

Studiet lar seg ofte kombinere med deltidsjobb, men det vil være svært hektisk i praksisperioden. Vi anbefaler derfor at du fokuserer på studiet. 

Hvordan søker du plass

Du melder deg opp til emnet i Studentweb innen søknadsfristen (se emnesiden). Hvis det er flere søkere enn plasser tildeler vi plass til de med best karakternivå.