Hjem
Utdanning

Dette kan du forvente av UiB som lærested

Universitetet i Bergen er verdensledende på forskning på klimaendringene og fornybare energiformer, og satser særlig på globale samfunnsutfordringer, marin forskning og klima.

Studenter ved UiB
Universitet i Bergen tar godt vare på deg som student, og er stedet for deg som vil være en del av noe større.
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Med både disiplin- og profesjonsstudier er UiB et breddeuniversitet med unike muligheter for faglig mobilisering, fordypning og samarbeid på tvers av faggrenser.

Vil du være med å forme fremtiden med oss?

Klikk her for å se alle våre studieprogam

Først og fremst: Hvordan er det å studere på UiB?

Å være student er en helt ny hverdag. Du må ta ansvar for deg selv og studiene dine, men om du er kvalifisert til studiet ditt kommer du til å klare deg helt fint, så pass på å ikke stresse for mye!

I studiestarten blir du godt tatt vare på, og du blir kjent med byen, universitetet og de du skal studere med de neste årene. Her vil du blant annet møte over 100 studentorganisasjoner, og vi er sikker på at alle kan finne noen nye likesinnede venner her.

I studiehverdagen vil det variere hvor mye du må gå på forelesninger og seminarer, alt etter hva du studerer. Selv om det kanskje kan være få timer undervisning per dag, er det å være student en fulltidsjobb. Det betyr at du bør lese, notere, diskutere og tilegne deg stoffet og fagfeltet som en vanlig arbeidstaker. 

Som student ved UiB har du også mulighet til å reise på utveksling – uansett hva du studerer! Dette er en fantastisk mulighet til å oppleve mer av verden, lære mye nytt og få nye impulser og perspektiver.

Sist men ikke minst vil du som student ved UiB oppleve å bli undervist av professorer i verdensklasse og få en solid utdanning som gjør deg godt rustet for arbeidslivet. Ca. 80 prosent av de som har utdannet seg ved UiB oppgir at de har relevant jobb kort tid etter studiene.

Studentbyen Bergen

Bergen er en fantastisk by omringet av de mye omtalte syv fjell. Og ja, det regner litt, men det setter ikke hindringer for fantastiske naturopplevelser.

Det meste av campus ligger i gangavstand til uteliv, kafeer, butikker og fritidsaktiviteter. Og bor du på hybel i sentrum, trenger du ikke å tenke på buss, bil og Bybanen. Det er bare å ta beina fatt til forelesninger og lesesal.

En av de mange fordelene med Bergen er at det er en liten storby, og som student er du som oftest midt i byen. Det er også et sterkt internasjonalt nivå, både på universitetet og i byen.

Universitetet i Bergen - På rett plass med de rette menneskene

Produsent:
University of Bergen UiB


Studenterfaringer - studiemiljøet og jobbmuligheter
 

Hva lærer du egentlig ved å studere?

Hva gjør at du kommer raskere ut i jobb?
 • Faget ditt
 • Å tilegne deg kunnskap
 • En evne til å utvikle deg
 • Anvendelig analyse og metode
 • Du får en større arbeidskapasitet
 • Vis engasjement
 • Bygg nettverk
 • Ta praksisemner
 • Vær motivert
 • Nysgjerrighet

Du blir ikke nødvendigvis én ting, men kombinasjonen av alt du lærer, både akademisk og personlig, gir deg unike muligheter til å kunne bidra i ulike sektorer i samfunnet!

Ti grunner til å studere på UiB

 1. Få undervisning fra forskere i verdensklasse
 2. Utdanning som gjør deg ettertraktet
 3. Skreddersy din egen grad og skill deg ut i mengden
 4. Reis på utveksling
 5. Studerer du i Bergen studerer du midt i byen
 6. Bo med naturopplevelser i umiddelbar nærhet
 7. Kom til et digitalt universitet
 8. Få landets beste studentvelferd
 9. Besøk et av landets mest aktive kulturhus
 10. Bli en del av noe større