Hjem
Utdanning
Bli student

Bergen by - din campus

UiB ligger midt i hjertet av Bergen sentrum og er en del av Bergen by. Bergen er den største byen på Vestlandet. Den føles akkurat passe stor – stor nok til å være interessant og mangfoldig, men ikke så stor at du forsvinner i mengden.

Fem studenter går oppover trapper utendørs. De prater sammen og smiler.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hovedinnhold

Bergen er en by som tar vare på deg og som lar deg være deg selv. 

Studentene ved Universitetet i Bergen studerer i sentrum. Det gjør at du som student er en del av byen, og at du ikke blir plassert i en «campusboble» langt utenfor. Blir du lei av lesesalen, er det derfor lett å ta turen ned til en kafé eller finne på noe annet gøy. 

Studiejakten - Universitetet i Bergen

Produsent:
UiB

Hva kan jeg gjøre på fritiden? 

Bergen er ikke bare en av de vakreste byene i Norge. Det er også en av de beste studentbyene. Her finner du et rikt utvalg av studentorganisasjoner. Nesten uansett hva du er interessert i, vil du finne en studentorganisasjon som driver med det samme, enten du er opptatt av sosiale medier, fotografi, politikk eller undervannsrugby. 

Bergen er også en by der det er lett å være fysisk aktiv. Vi har syv fjell som omringer byen, og øyer og hav rundt oss. Det er kort vei til ski på fjellet og båt på fjorden. 

Hvor kan jeg bo? 

Studentskipnaden i Bergen (Sammen) har mange studentboliger over hele Bergen. Om du vil bo sentralt eller litt utenfor bykjernen finnes det mange muligheter. Sammen har rimelige boliger både for enkeltpersoner og for familier. Du kan enkelt søke om studentbolig på nettsidene til Sammen (ekstern lenke)

Det er mange som leier ut privat i Bergen. Du finner hybler, kollektiv og leiligheter i alle bydelene i Bergen. Du kan finne disse på plattformer som hybel.no og finn.no. Det er viktig å ha på plass en leiekontrakt, slik at du er sikret om noe skulle skje.

Hva skjer når jeg kommer på UiB? 

I løpet av sommeren vil du få all informasjon du trenger for å starte på UiB i august. Du kan også finne mye informasjon på vår side for nye studenter. 

Introdagen til studentlivet 

Introdagen er et frivillig tilbud for deg som er helt ny student. Fredagen før studiestart åpner vi campus for nye studenter. Vi arrangerer blant annet campusvandring, demo-forelesning og muligheten til å møte noen av våre studenter. Introdagen er en fin anledning til å bli litt kjent med Universitetsområdet, og lære litt om hva det vil si å være student før du starter på ordentlig. 

Velkomstuken 

Den første uken du er på UiB kaller vi velkomstuken. Da vil du bli kjent med UiB, de du skal studere med og hvordan livet som student er. Velkomstuken inneholder arrangement på UiB som for eksempel fadderaktiviteter på kveldstid og mentorordningen.

Du kan være med på så mye eller lite som du ønsker, men vi anbefaler at du er med på noe slik at du blir kjent med de andre studentene på ditt studieprogram.

Programmet for velkomstuken er ulikt fra fakultet til fakultet, men du vil få informasjon om velkomstprogrammet i god tid før studiestart. Som ny student ved UiB får du tilbud om å være med i mentor- og fadderordningen. Det er noen årsstudier som ikke har tilbud om mentorordning.  

Fadder-ordningen

Alle nye studenter vil få plass i en faddergruppe ledet av erfarne studenter. Fadderne vil følge gruppen gjennom velkomstuken, og vil fokusere på det sosiale og morsomme som skjer på ettermiddag og kveld den første uken.  

Mentor-ordningen

Det er mye som er nytt og ukjent når du skal begynne å studere. Gjennom mentorordningen vil du møte studenter på ditt eget program og en erfaren student som skal hjelpe dere gjennom den første studietiden. Målet er å gjøre overgangen fra videregående skole til universitetet enklere, og mentorordningen skal hjelpe deg med å finne din plass og bli kjent med UiB slik at du kan få en god start på studenttilværelsen. 

Jusstudenter har ikke mentor, men de får en arbeidsgruppeleder når de kommer til UiB. Du kan lese mer om ordningen her. 

 

Tre unge kvinnelige studenter står i trappen til Universitetsbiblioteket og prater.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hva kan jeg studere?

Ved UiB har nærmere 200 studieprogram, og vi tipper at du kan finne noe som kan passe for deg! 

Er du i tvil om hva du vil studere? Prøv vår utdanningstest her!

Følg oss på våre sosiale medier, hvor vi deler om studentlivet på UiB, og send oss gjerne en DM om du lurer på noe:

Snapchat: https://snapchat.com/t/8laojFQg

TikTok: https://www.tiktok.com/@unibergen

Instagram: https://www.instagram.com/unibergen