Hjem
Utdanning

Kommunikasjonssjef på DNS

Silje Gripsrud har en bachelorgrad i medievitenskap. For henne ga engasjementet i studentkulturen verdifull erfaring som hun har fått bruk for i arbeidslivet.

Hovedinnhold

Jeg har ofte tenkt at det mest nyttige med universitetsstudiene er at man lærer en analytisk og kritisk måte å tenke på

Da Silje Gripsrud skulle velge studier, hadde hun ikke tenkt på hva hun skulle bli. Hun likte å gå på kunstutstillinger, å lese bøker, se på og lage film. Dermed ble medievitenskap et naturlig valg.

Etter studiene har hun jobbet både som journalist i Bergens Tidende, redaktør for UiBs nettavis På Høyden, og som kommunikasjonssjef i Festspillene. Av og til har hatt bruk for konkret faktakunnskap fra studiene, men det var ikke det viktigste hun lærte.

– Jeg har ofte tenkt at det mest nyttige med universitetsstudiene er at man lærer en analytisk og kritisk måte å tenke på. Dessuten vet jeg hvor jeg skal finne opplysninger dersom det er konkrete, faglige ting jeg lurer på. Jeg har ofte vært i bokhyllen og slått opp i pensumlitteratur fra kunsthistorie og litteraturvitenskap, sier hun.


Studier med mer
For Gripsrud var det likevel ikke studiene, men det hun gjorde utenfor studiene som hadde størst betydning for yrkesvalget. Før hun begynte å studere medievitenskap meldte hun seg arbeidsledig i et semester og fikk praksisplass i NRK Hordaland. Samtidig var hun med på Medieverkstedet på USF.

 – Senere jobbet jeg i Studvest parallelt med studiene, og det var det som gjorde at jeg fikk jobb i Bergens Tidende. Og at jeg aldri kom tilbake for å ta hovedfag, forteller hun.


Engasjement er viktig
Det var på 1990-tallet at Silje Gripsrud studerte ved UiB. Hun husker studietiden som veldig morsom og interessant, med mange engasjerte mennesker som gjerne tok høylytte diskusjoner i kantinen – både om fag, politikk og musikk.

– Siden jeg fikk barn tidlig, og drev med ammepauser innimellom, var det ikke alle fagfester jeg kunne være med på. Men Hulen og det gamle Studentsenteret var faste tilholdssteder, sier hun.

Det gamle studentsenteret var Gripsruds andre hjem i perioden som kulturredaktør i Studvest, og hun husker fremdeles den spesielle lukten, den meksikanske menyen i kantinen og ulvekunstverket som hang i inngangspartiet.

– Noen mener at for studenter i dag har spinning blitt mer interessant enn studentkultur, og det er i så fall veldig synd. Å engasjere seg i studentkulturen gir verdifull erfaring som arbeidsgivere legger merke til. Trening kan man gjøre mer av senere i livet.

 

Publisert 2014. Oppdatert november 2016.