Hjem
Utdanning

Samlivseksperten med formidlingsgnist

- Forskning må ut til folket: Forskere bør skrive kronikker, bøker og bidra i det offentlige ordskiftet, sier Frode Thuen.

Hovedinnhold

– Det var litt tilfeldig at jeg startet med psykologistudiene, men samtidig var jeg nok litt påvirket av min søster som også studerte faget

Du kjenner kanskje Frode Thuen som Aftenpostens samlivsekspert. Men han er også professor ved Senter for kunnskapsbasert praksis ved Høyskolen i Bergen. Doktorgraden i psykologi har han fra Universitetet i Bergen.

 – Det var litt tilfeldig at jeg startet med psykologistudiene, men samtidig var jeg nok litt påvirket av min søster som også studerte faget, forteller han.

 Forskning ut til folket
Thuen studerte ved Universitetet i Bergen på 1980-tallet, og han var aktiv både i studentpolitikken, Studentersamfunnet og studentavisen Studvest.

 
– Arbeidet i Studvest ga meg en verdifull erfaring med formidling, popularisering og forenkling av forskning. Disse årene var veldig formende for den utadrettede virksomheten jeg har drevet med siden. Etter mitt skjønn må forskning ut til folket: Forskere bør skrive kronikker, bøker og bidra i det offentlige ordskiftet, sier han.

Rastløs av åtte-til-fire
Kunnskapsbasert praksis er et satsningsområde innenfor helse- og sosialfag på Høyskolen.

Thuen forteller at jobben er både utfordrende og givende, og variasjonen i arbeidsoppgavene gjør hverdagen spennende og full av utfordringer.

– Noen dager drømmer jeg om en åtte-til-fire-jobb på et stille kontor med definerte, avgrensede arbeidsoppgaver. Det er noe befriende ved tanken, men jeg tror jeg ville blitt rastløs, sier han.