Hjem
Utdanning
Nyhet

- Fornøyd med studentbevisappen

UiBs nye studentbevisapp hilses velkommen av studentene.

App
Foto/ill.:
Anniken Gjesdahl

Hovedinnhold

Universitetet i Bergen har innført en ny digital studentbevisapp som skal brukes som semesterkvittering og studentbevis fra og med vårsemesteret 2015. Når studentene har semesterregistrert seg og betalt semesteravgift er registrert, kan de laste ned appen og bruke som semesterkvittering istedenfor å få denne tilsendt i posten som tidligere.

Aurora Bratterud Helgesen (24) er student på profesjonsstudiet i psykologi og har nylig brukt appen for første gang. 

- Jeg syns den største fordelen med appen er at nå har jeg alt samlet på ett sted: Når jeg kjøper Skyss-billett for eksempel, så har jeg både billetten og studentbeviset på telefonen. Det kan være lett å glemme studentkortet i en eller annen lomme, men mobilen har jeg alltid med meg. I tillegg er det greit at man får den med en gang, istedenfor å vente på at semesterkortet skal komme i posten som tidligere. 

-Har du noen forslag til forbedringer eller til andre studenttjenester du syns burde digitaliseres eller komme som egen app?

-Det hadde vært praktisk hvis appen kunne brukes som adgangskort til UiB-bygg og til Sammens treningssentre, slik at man slapp å ha med studentkortet overalt. Det hadde også vært bra hvis Mi Side var tilgjengelig på app, og hvis man kunne få opp kart til ulike bygninger og rom ved UiB. Da ville man kunne spare mye tid hvis man har forelesninger rundt om på campus på steder hvor man ikke er så godt kjent. 

Bergen Student-TV har snakket med flere UiB-studenter om appen, og tilbakemeldingene så langt er overveiende positive. Klikk her for å se videoen om appen.


Om appen
Studentbevisappen ble utviklet i 2014 av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i samarbeid med Felles studentsystem (FS). FS er det studieadministrative systemet som brukes ved de aller fleste norske universiteter og høgskoler. HiOA var først ute med å ta i bruk appen høsten 2014. Tilbakemeldingene derfra var svært positive, og UiB ville derfor tilby appen til sine studenter snarest mulig. Etter planen skal appen tilbys andre offentlige høyskoler og universiteter fra høsten 2015.