Utdanning

Teatervitskap: Med hjartet i teater og historie

Amanda Øiestad Nilsen valde teatervitskap med hjartet. Det har ho ikkje angra på.

Fagmiljøet er lite og godt, ein blir kjent med forelesarane og får god oppfølging.

Teatervitskap spenner bredt. Ein prøver å sjå korleis teateret såg ut i antikken og studerer korleis det er i dag. Amanda synes det er spennande å sjå dei i forhold til kvarandre.

– Fagmiljøet er lite og godt, ein blir kjent med forelesarane og får god oppfølging, seier ho.

I løpet av studiet har Amanda hatt praksis på BiT Teatergarasjen. Teateret tok imot eit kompani frå Kambodsja som ho fekk ansvar for å følgje opp.

– Det var veldig interessant å oppleve asiatisk teater, det er ein heilt annan type teater enn vi er vane med.

– Vi dreg også på studieturar. Eg har vore med til Berlin to gongar der vi såg førestillingar kvar dag i ei veke.

Valde ut frå interesse

For Amanda var det ikkje vanskeleg å velje studium. Ho gjekk på dramalinja på vidaregåande, og har alltid vore interessert i teater og historie.

Studiet er allsidig og opnar for mange ulike jobbar. 22-­åringen veit allereie kva ho har lyst å gjere.

– Eg trur det hadde vore gøy å jobbe som kulturrådgjevar i ein kommune, der eg kunne legge til rette for utøvande teater. I tillegg kunne eg tenkt meg å jobbe med teaterkritikk, for eksempel i ei avis.

Godt kulturtilbod i Bergen

Amanda har budd i Bergen i snart tre år, og trivst særs godt i byen mellom dei sju fjell.

– I Bergen er vi så heldige å ha Noregs største studentteater. Mange på studiet er aktive der, både på og bak scena.

Ho meiner at plasseringa av universitetet i sentrum er med på å bidra til det gode studentmiljøet i byen.

– Det er mange gode studentordningar her, det er ikkje berre universitetet som er opptatt av at du skal ha det bra mens du studerer.