Hjem
Utdanning

Biologi: Trine valgte favorittfaget

- Jeg var usikker på hva jeg skulle studere. Jeg tenkte mest på hvilket yrke jeg kunne tenke meg. Men så fikk jeg et godt tips: «Dersom du er usikker på hva du skal studere, velg det som var favorittfaget ditt på skolen».

Hovedinnhold

Det var to uker fullstappet med forelesninger, turer og praksis.

-  Og da ble plutselig valget veldig enkelt, sier biologistudent Trine Beate Tangeraas Hansen.

Før hun begynte å studere, fikk hun fortalt at biologistudiet i Bergen var Norges beste, og at Bergen var en god studentby. Når faktorene gode venner, og den relativt korte avstanden fra hjembyen Stavanger, ble lagt til i regnestykket, syntes hun at Universitetet i Bergen ble et lett valg.

- Jeg liker alt fra å studere celler til å lære om evolusjon. Alt er spennende. Det er ingenting med biologi jeg ikke liker, sier Trine, som drømmer om å gå videre med et masterprogram når hun er ferdig med bachelorgraden.

I faget Organismebiologi fikk Trine mulighet til å delta på feltkurs på Lygra og Østerbø. På disse kursene får studentene innblikk i alt fra artslære til marinbiologi. 

- Det var to uker fullstappet med forelesninger, turer og praksis. Det var veldig sosialt og gøy. Jeg har fått mange nye venner som jeg ikke kjente fra før, og vi rakk å bli veldig godt kjent, sier Trine fornøyd.

Stor overgang

Selv om hun trivs med det faglige, var overgangen fra videregående til universitetet stor. Trine er nå 2. års-student, og kan fortelle at hun har lært mye siden oppstarten.

- Plutselig må du ta ansvar for å jobbe selv. I begynnelsen tenkte jeg «Hurra, vi har fri hele tiden», og så plutselig kom eksamen. Det ble et lite sjokk, ler hun.

Men studentlivet har også mange fordeler:

- Jeg har blitt mer selvstendig og ansvarlig. Du blir ikke fortalt alt lenger, men må finne ut av mye selv. Jeg har blitt flink til å planlegge. Studentlivet innebærer jo også å betale egne regninger, å måtte holde styr på pengene, og lære seg billig mathandel. Man lærer å bli voksen, mener Trine.

Å bli kjent

Som en aktiv og engasjert student er Trine fornøyd med det gode studentmiljøet på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Hun trekker spesielt fram inndelingen i klasser det første året på studiene, med obligatorisk oppmøte på blant annet bli-kjent-aktiviteter og hjelp med timeplanen, som viktig for nye studenter.

- Ikke alle er med på fadderuken, så da er det flott å bli «tvunget» til å bli kjent med hverandre i mindre grupper, mener hun. 

Det matematisk-naturvitskapelige fakultet arrangerer hver høst en informasjonsuke som kalles "PÅ VEI". Målet er å hjelpe studentene med å sette klare mål for studiene og framtiden. Selv har Trine deltatt på dette to ganger, en gang som student og en gang som klasseleder, og hun syns det har vært svært nyttig.

- Vi har også Biologisk fagutvalg, som jeg er med i. Vi arrangerer mye gøy, fra halloweenfest til maskeradeball. I blant slår vi oss sammen med de andre fagutvalgene og steller til arrangementer for hele fakultetet. Slik blir vi kjent på tvers av fag og trinn, sier hun.