Hjem
Etter- og videreutdanning
Videreutdanning for lærere

Spansk 1, 5. - 10. trinn - nettstudium

Spansk 1 er en nettbasert videreutdanning for deg som er lærer og ønsker undervisningskompetanse i spansk på 5. - 10. trinn.

Spansk 5.-10. trinn - nettstudium for lærere
Spansk 1 er et nettbasert videreutdanningstilbud for deg som ønsker å få undervisningskompetanse i spansk for 5.-10. trinn.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Spansk 1, 5.-10. trinn er en nettbasert videreutdanning på deltid over ett år, og retter seg mot deg som er lærer og ønsker  undervisningskompetanse i spansk på 5.- 10. trinn. Studiet består av to emner på til sammen 30 studiepoeng.

Spansk 1 inngår i den nasjonale videreutdanningsordningen Kompetanse for kvalitet og hovedopptaket går via skoleeier og Utdanningsdirektoratet.

Opptakskrav

For hovedopptak gjennom Utdanningsdirektoratet er det et krav at du har godkjent lærerutdanning og er tilsatt i skolen.

Dersom du søker på ledige plasser i lokalt suppleringsopptak krever vi fortsatt at du kan dokumentere godkjent lærerutdanning, men det er da ikke et krav at du jobber i skolen akkurat nå.  

Krav til spanskkunnskaper

Både for hovedopptak via Utdanningsdirektoratet og evt. lokalt suppleringsopptak krever vi at du har grunnleggende spanskkunnskaper fra før som ligger på nivå A2 i felles europeisk rammeverk for språk. Dette tilsvarer vg2-nivå fra videregående skole eller det som tidligere het B-språk

Du kan sjekke hvordan du ligger an ved å ta spansk språktest.

Eventuelle spørsmål om forkunnskapsnivå kan rettes til Institutt for fremmedspråk.  

Innhold i studiet

Spansk 1 tar opp sentrale språklige- og språkdidaktiske problemstillinger i en kulturell kontekst.

Studiet består av to emner, hvert på 15 studiepoeng. Begge emnene har fokus på det spanske språket i tillegg til tema innenfor språklæring, kommunikasjon, kultur og samfunn.

SPANSK 621 går i høstsemesteret og SPANSK 622 i vårsemesteret. Begge emnene legger stor vekt på utvikling av muntlig og digital kompetanse og det fokuseres også på at studentene skal vurdere egen praksis i planlegging, gjennomføring og vurdering av undervisning. 

Hvis du ikke selv underviser i spansk er det derfor ønskelig at du har mulighet til å "låne" en klasse. 

Undervisning

Spansk 1 er et 100 % nettbasert deltidsstudium med undervisning over 12 uker per semester over to semestre.

Høsten 2024 starter vi opp i uke 34 og avslutter i uke 46. Det er ikke undervisning i høstferien uke 41. 

All undervisning foregår via læringsplattformen Mitt UiB, med en undervisningsøkt à 90 minutter pr uke. Det er obligatorisk å delta på minimum 80% av undervisningen og levere øvingsoppgaver underveis. Du kan velge mellom to ulike grupper, som vil ha undervisning til disse tidspunktene:

  • Gruppe 1: Tirsdager 18.00 - 19.30
  • Gruppe 2: Onsdager 18.00 - 19.30

Eksamensformen på høstemnet SPANSK621 er mappeinnlevering på slutten av semesteret. Mappen består av to av de obligatoriske innleveringene gjennom semesteret, og du velger selv hvilke to innleveringsoppgaver som skal være med i mappen. Innleveringsfrist: 22. november.

Undervisningen i vårsemesteret 2025 går fra uke 3 til og med uke 18. Samme undervisningstider for hhv. gruppe 1 og gruppe 2 som i høstsemesteret. Ingen undervisning i uke 8-9 eller i påskeferien uke 16-17. 

Eksamensformen på våremnet SPANSK 622: Muntlig eksamen 5. og 6. mai (ca 20 min). 

Studietur til Spania

Vi har som mål å kunne legge til rette for at de studentene som ønsker det kan reise på 1 ukes studieopphold i Granada, Spania i uke 8 eller 9 i vårsemesteret. Du får mer informasjon om dette etter studiestart.