Etter- og videreutdanning
Studentanbefaling

– Snakk mest mulig arabisk !

– Praktiser språket med arabisktalende så fort som mulig og ikke vær redd for å gjøre feil, sier bachelorstudent Tor Hallvard Johansen. Han anbefaler ferske arabiskstudenter å kaste seg ut i det og ikke være redd for å bruke språket.

Arabiskstudent Tor Hallvard Johansen
– Jeg valgte å studere arabisk fordi jeg er interessert i Midt-Østen og tror det er viktig at flere har kunnskap om språket og kulturen, sier Tor Hallvard Johansen, som blant annet har vært på utveksling i Beirut.
Foto/ill.:
Joakim Elli

Til høsten starter UiB opp med et nytt nettstudium på deltid i arabisk språk og kultur, som skal gi en grunnleggende introduksjon til det arabiske språket og kulturen i den arabiske verden.

Språket er nøkkelen til historien

Tor Hallvard Johansen er i innspurten på bachelorprogrammet i arabisk og mener det er viktig at flere får kunnskap om språket og kulturen

– Jeg har lenge vært interessert i regionen, særlig etter at jeg leste Eugene Rogans bok "Araberne" som åpnet øynene mine for den arabiske historien, sier han.

– Det arabiske språket er et viktig verktøy for å forstå historien, sier Tor Hallvard, også er fascinert av den arabiske grammatikken og forskjellene mellom arabisk skriftspråk og de mange dialektene i talemålet

– Den største utfordringen for meg har vært å tørre å snakke, selv om man ikke kan uttale seg 100 % korrekt.

Utveksling og språktrening

Tor Hallvard har vært på utveksling i Beirut i løpet av bachelorstudiene, og har planer om å finpusse arabiskkunnskapene ytterligere fremover.

– Nå skal jeg bruke et år på å forbedre meg muntlig i arabisk og bestemme meg for hva jeg vil gjøre videre.

Førsteamanuensis Esmira Nahhri er faglig ansvarlig for det nye arabisktilbudet ved UiB og sier det kan bli aktuelt å samarbeide med arabiskspråklige universiteter også for nettstudentene.

– Vi har samarbeider med Universitetet i Tunis «al-Manar» og Universitetet i Jordan, og ser på mulighetene for at videoforelesninger med noen av deres fagfolk, om for eksempel kulturkunnskap.  En annen mulighet er invitere til språktandem / språkpartner hvor våre studenter kan kobles med en student fra Tunis eller Jordan for å øve arabisk, sier Esmira.

Les hele intervjuet med Esmira Nahhri

Les mer om det studietilbudet i nettarabisk ved UiB