Hjem
Etter- og videreutdanning
Digitalisering av undervisning

Ta nettkurs om nettundervisning

UiB Videre har utviklet et nytt e-læringskurs for ansatte ved UiB som vil lære mer om nettundervisning og bruk av digitale verktøy.

Nytt nettkurs om nettundervisning lansert
Rådgiver for digitalisering Daniel Nygård har stått for utviklingen av et nytt e-læringskurs for undervisere og andre ansatte ved UiB som ønsker å lære mer om hvordan undervisning kan tilrettelegges for nett.
Foto/ill.:
Frode Ims

Hovedinnhold

– Vi opplever økende etterspørsel etter nettbaserte undervisningsformer, både i kombinasjon med campusundervisning og som ren nettundervisning, spesielt for etter- og videreutdanningskurs, sier Daniel Nygård, rådgiver for digitalisering av undervisning ved UiB Videre.

Han har vært primus motor for utviklingen av et helt nytt e-læringskurs rettet mot faglig ansatte og andre ved UiB som ønsker større kunnskap om nettundervisning og bruk av digitale verktøy.

Fagmiljøene har etterlyst opplæring

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra ulike fagmiljøer som gjerne vil i gang med nettbaserte undervisningsformer, men som savner opplæring og trening i hvordan de skal gå frem, sier Daniel.

Han sier innholdet i kurset er basert på erfaringene som er gjort i møte med fagmiljøer som utvikler nettbaserte kurs, og på erfaringer fra det øvrige DigUiB-miljøet som holder til i Læringslaben. Kurset er videre fundert på etablert forskningsbasert kunnskap om nettundervisning.

Enkel innføring på 1 time

– Dette nettkurset er en enkel innføring for fagmiljøer som ønsker å gå i gang med å utvikle helt- eller delvis baserte etter- og videreutdanningskurs, og er også nyttig for for dem som vil utvikle digitale moduler som del av ordinær campusbasert undervisning, sier Daniel.

Selve kurset tar ca 1 time fra start til slutt, med mulighet for fordypning underveis. Kurset er delt inn i fire hovedtema:

  • Læring og undervisning på nett
  • Bruk av MittUiB som læringsplattform
  • Video og lyd i undervisning
  • Digitale læringsaktiviteter

– Vi håper kurset kan fungere som inspirasjon for undervisere og andre som synes nettet er en spennende arena for læring, avlutter Daniel Nygård.

Kurset ligger på MittUiB og er åpent for alle med uib-konto gjennom lenken under. Du kan også søke eller ved å søke opp kurset «Undervisning på nett» direkte i MittUiB.

https://mitt.uib.no/courses/10963

Daniel Nygård er nå gått over i annen stilling ved UiB. Ingrid Losnegaard er tilbake som digitaliseringsrådgiver ved UiB Videre etter endt fødselspermisjon. Ta kontakt med Ingrid dersom du har spørsmål: ingrid.losnegaard@uib.no, tlf 55 58 91 32