Hjem
Etter- og videreutdanning
Nettstudier

Avmystifisering av kunstig intelligens

Hva er egentlig kunstig intelligens (AI)? Hva kan vi bruke det til, både generelt og i arbeidet med SMART cities spesielt? Nettbasert emne på deltid, primært for ansatte i renovasjons- og gjenvinningsbransjen. Emnet skal etter planen gå høsten 2024.

Nytt nettkurs ved UiB: Avmystifisering av kunstig intelligens
Nytt nettbasert emne for renovasjons- og gjenvinningsbransjen skal gi en introduksjon til kunstig intelligens (AI) og gi forståelse for hvilke gevinster, begrensninger og utfordringer som knytter seg til bruk av AI. 
Foto/ill.:
Turbotape Games

Hovedinnhold

For English - se course description

Dette emnet skal gi en introduksjon til kunstig intelligens (AI) og gi forståelse for hvilke gevinster, begrensninger og utfordringer som knytter seg til bruk av AI. 

Innhold 

Du skal få oversikt over viktige nøkkelfunksjoner og ulike bruksområder som:

  • robotisering
  • prosessautomatisering
  • selvstyrte kjøretøy/enheter
  • maskinsyn
  • applikasjoner for maskinlæring
  • språkapplikasjoner

Vi skal også se nærmere på roller og relasjoner mellom mennesker og AI applikasjoner, samt personvern, datasikkerhet og etisk- og ansvarlig bruk av AI.

Les hele emnebeskrivelsen

NB: Emnet vil bli undervist på engelsk. 

Hvem kan søke?

Dette emnet er utviklet for ansatte i renovasjons- og avfallsbransjen. Du krysser av for bransje og oppgir arbeidsgiver når du registrerer søknad i vår søknadsportal.

Du må ha generell studiekompetanse fra videregående skole. Dersom du er over 25 år og ikke har generell studiekompetanse, vil du i stedet kunne få opptak på bakgrunn av realkompetanse. 

Vi tar opp kvalifiserte søkere etter førstemann til mølla-prinsippet, det vil si etter dato for registrert søknad. 

Emnet kan tas for seg, men inngår også som en del av emnepakken Digital kompetanse for renovasjon- og gjenvinningsbransjen, som er et samarbeid mellom Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen, BIR, RfD (Renovasjonsselskapet for Drammen) og Turbo Tape Games.

Hvordan er emnet lagt opp? 

Emnet er 100% nettbasert og går på deltid over 9 uker via UiBs læringsplattform Mitt UiB.  

Emnet består av 5 moduler som hver går over 1 uke. Du skal jobbe med digitalt lærestoff i form av artikler og bokkapitler som skal leses og videoer du skal se. Du skal også løse oppgaver som hører til hver modul, både individuelt og i grupper. 

I løpet av emnet vil det være 3 undervisningsøkter som foregår i sanntid til oppsatte tidspunkter. Disse er det obligatorisk å delta på. 

Eksamen og vurdering

Den avsluttende vurderingen består av en presentasjon av et gruppearbeid samt innlevering av et individuelt refleksjonsnotat (ca 1000 ord). De to delene teller 50% hver, og blir vurdert til bestått/ikke bestått.