Hjem
Etter- og videreutdanning
Nettbasert kurs

System Dynamics Modelling and Analysis

Vil du lære grunnleggende systemdynamikk som metode? Ta engelskspråklig nettbasert kurs. Løpende påmelding.

Online course in System Dynamics Modelling and Analysis
Nettbasert, engelskspråklig kurs i systemdynamikk
Foto/ill.:
Janne Lønne

Hovedinnhold

Systemdynamikk som metode tar utgangspunkt i et systemisk perspektiv for å forklaring endring og utvikling, og viser hvordan ulike faktorer virker sammen gjennom bruk av modeller og simuleringer.  

Dette nettkurset skal gi en grunnleggende innføring i systemdynamikk som metode, og hvordan vi kan bruke systemdynamikk for å forklare prosesser som for eksempel global oppvarming, overutnyttelse av naturressurser, epidemier og prisutvikling. 

Hvordan er kurset lagt opp?

Kurset er på engelsk, er 100% nettbasert og foregår via læringsplattformen Canvas. Du kan melde de på når som helst og ta kurset i det tempoet du ønsker.

  • Kurset er åpent fra 10. januar - 10. juni i vårsemesteret, og fra 1. juli - 20. desember i høstsemesteret. 
  • Hvis du ikke rekker å fullføre hele kurset ett semester, kan du registrere deg på nytt og ta kurset om igjen neste semester. 
  • Det er en øvre grense for antall deltakere. Når denne grensen er nådd, vil registreringen stenges. 
  • Det er ingen kursavgift. 

Kurset er lagt opp med en rekke ulike undervisningsressurser i form av faglitteratur, animasjoner, videoer, quizer og nedlastbare modeller. Du kan ta kurset i ditt eget tempo, men det er lagt inn oppgaver underveis som du må løse for å kunne gå videre til neste steg. 

Merk: Dette kurset krever at du har en viss forståelse for grunnleggende matematikk. Dersom du har store problemer med matematikken du ser her i dette læringsmiljøet, anbefaler vi at du ikke melder deg på kurset.

Les mer om kurset og meld deg på