Hjem
Etter- og videreutdanning
Språkstudier på nett

Kinesisk nettstudier

UiB har nettstudier på deltid i kinesisk/moderne mandarin. Nybegynnerkurset går normalt i høstsemesteret og påbygningskurset går i vårsemesteret. Det blir desverre ikke tatt opp nye studenter i 2021.

Kinesisk språk
Kunnskaper i moderne mandarin er nyttig for deg som har lyst til å studere eller jobbe i Kina eller Asia for øvrig. Ved UiB kan du ta innføringskurs og påbygningskurs som nettstudier på deltid.
Foto/ill.:
www.colourbox.com

Hovedinnhold

Universitetet i Bergen tilbyr to kurs i kinesisk/moderne mandarin, ett nybegynnerkurs og ett påbygningkurs. Begge kursene er nettbaserte og går på deltid over ett semester. Undervisningen på begge kurs foregår på engelsk og studentene må derfor ha gode engelskkunnskaper. Kursene arrangeres i samarbeid med Bergen Konfutse-institutt.

NB! Det blir ikke opptak til nettkinesisk i 2021. Mer informasjon kan du få ved å kontakte studieveileder: nettkinesisk@uib.no

Nybegynnerkurs i kinesisk språk

Nybegynnerkurset i kinesisk språk skal gi deg praktiske språkferdigheter i moderne mandarin, både skriftlig og muntlig. Du skal lære deg god uttale ved hjelp av transkripsjonssystemet Hanyu pinyin, et grunnleggende vokabular, samt et visst antall skrifttegn.

Les mer i emnebeskrivelsen

Kinesisk språk 2

Påbygningskurset i kinesisk skal gi deg ytterligere ferdigheter i moderne mandarin, både skriftlig og muntlig. På dette kurset vil du få utvidet vokabularet ditt og lære flere skrifttegn. Du får også en praktisk gjennomgang av grunntrekkene i grammatikken.

Kinesisk språk 2 bygger på innføringskurset, og vi krever derfor at du enten har tatt innføringskurset eller et ordinært kinesiskemne ved UiB som KIN101, eller har tilsvarende forkunnskaper.

Les mer i emnebeskrivelsen

Hvorfor lære kinesisk?

Studentene som har valgt nettstudier i kinesisk ved UiB har ulik bakgrunn og ulike grunner for at de ønsker å lære seg grunnleggende kinesisk. Noen har studert eller jobbet i kinesiskspråklige områder og har lyst til å reise tilbake. Noen vil kombinere kinesiskkunnskaper med annen utdanning, mens andre bare er generelt interessert i kinesisk språk og kultur. Du kan møte noen av nettstudentene i kinesisk her: