Hjem
Etter- og videreutdanning

Nettstudier ved UiB

Her finner du en oversikt over nettbaserte enkeltemner, videreutdanninger og deltidsstudier ved Universitetet i Bergen.

Illustrasjonsbilde av en nettstudent
Nettbaserte studier ved Universietet i Bergen gir deg fleksibilitet og mulighet til å studere hvor som helst og når det passer for deg.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Videreutdanning og deltidsstudier via nett gir deg muligheten til å studere hvor som helst og når som helst. Dette kan gjøre det enklere å gjennomføre studier ved siden av jobb, familie og andre forpliktelser. 

Hvordan fungerer nettstudier ved UiB? 

Undervisningen foregår via UiBs egen læringsplattform Mitt UiB, som du får tilgang til når du blir tatt opp som student på et nettstudium hos oss. Undervisning og øvrige læringsaktiviteter som kollokvier, gruppediskusjoner og seminarer kan også foregå på videoplattformer som Zoom o.l., som er integrert i læringsplattformen. 

Noen studietilbud har nettundervisning og seminarer til faste dager/tidspunkter. Andre er fleksible slik at du ser videoleksjoner, hører på podkaster og løser oppgaver når det passer for deg. 

Noen av studietilbudene er lagt opp etter en hybrid modell, hvor studentene kan velge mellom å delta på fysiske samlinger eller følge den samme undervisningen hjemmefra, enten direktesendt eller i opptak som legges ut på læringsplattformen i etterkant. Enkelte nettstudier har samlinger ved UiB i tillegg til nettundervisningen, som kan være enten frivillig å delta på eller i noen tilfeller obligatoriske.

Mer informasjon om hvordan undervisningen er lagt opp finner du på nettsiden til hvert enkelt studietilbud.

Se våre nettstudier: 
 

Videreutdanning for lærere

Matematikk:

Språkfag*: 


Med forbehold om endringer

* Videreutdanningene i språkfag for lærere har separat opptak via Utdanningsdirektoratet med søknadsfrist 1. mars hvert år. Dersom det blir ledige plasser, vil vi foreta lokalt suppleringsopptak her ved UiB i perioden mai-juni. Lærere som ikke har fått tilbud om videreutdanning gjennom Utdanningsdirektoratet kan da søke på ledige plasser.