Etter- og videreutdanning

Nyhetsarkiv for Etter- og videreutdanning

Lær om greske og romerske byer, deres utforming, historie, arkeologi og vår felles europeiske kulturarv. Oppstart 12. september.
Denne høsten har du flere muligheter enn noen gang til å ta gratis nettkurs fra Universitetet i Bergen (UiB). Det gir en unik anledning til å bygge kompetanse og utforske interesseområder gjennom kurs som er utviklet av UiBs fremragende fagmiljøer.
– Det trengs et kompetanseløft for helsepersonell og andre yrkesgrupper som møter mennesker i ulike krisesituasjoner, sier Unni Heltne og May Hauken ved Senter for krisepsykologi. De har utviklet to nye deltidsstudier som skal gi økt kunnskap om feltet.
– Norsk militæraktivitet og utenlandsk militæraktivitet i Norge under den kalde krigen har havnet i skyggen av andre verdenskrig, sier Sondre B. Hvam ved Jærmuseet. Han tok forskerkurs for museumsansatte ved UiB og har siden fått publisert tre vitenskapelige artikler om temaet.
Nærmere 1000 lærere fikk inspirasjon og faglig påfyll under Faglig-pedagogisk dag 1. februar. Med nærmere 90 forelesninger, seminar og workshops var det mye å velge i.
Har du lyst til å prøve deg på å lage video eller podcast til bruk i etter- og videreutdanningskurs? Søk om å få mobilpakke fra UiB Videre, som inneholder alt du trenger for å komme i gang. Vi tar i mot søknader fortløpende.
Hvordan få til gode og effektive kanaler for formidling av arbeidslivets kompetansebehov tilbake til UiB var ett av flere tema på årets EVU-forum, hvor deltakerne også fikk brynt seg på kursdesign sammen med våre partnere fra læringsplattformen FutureLearn.
Å kunne snakke arabisk i møte med offshorekolleger, pasienter i hjemmesykepleien eller i arbeid med menneskerettigheter og internasjonal politikk. De nye studentene på nettstudiet i arabisk har ulike planer og ambisjoner for arabiskstudiene etter denne høsten.
– De hundre første kinesiske tegnene er de vanskeligste, sier universitetslektor Li Long. Denne høsten er nye studenter i gang med nettstudier i kinesisk ved UiB.
Hvordan opplever flyktninger og asylsøkere møtet med det norske velferdssystemet? Hvordan skape tillit og utvikle gode velferdstjenester? Dette er sentrale tema for et nytt videreutdanningskurs på deltid som starter opp ved UiB høsten 2018. Søknadsfristen er utvidet til 13. august.
– Kunnskapen om IKT er i deler av helsesektoren for lav, og vi står i fare for å ikke skjønner hvor dårlig det står til, sier Nina Mevold, kommunaldirektør for helse og omsorg i Bergen kommune. Hun hilser UiBs nye videreutdanningskurs i Helseinformatikk velkommen.
– Hva lærere ser som kontroversielle tema er ikke nødvendigvis det samme som elevene opplever som kontroversielt, sier førsteamanuensis i religionsvitenskap Marie von der Lippe. Nå starter hun og tre kolleger opp videreutdanningskurs for lærere om undervisning i kontroversielle tema.
– Det har vært veldig nyttig å møte kommunikasjonsfolk fra helt andre bransjer og oppdage at vi har mange felles utfordringer, sier Inger Marie Lien, som har tatt videreutdanning i kommunikasjon ved Universitetet i Bergen. Nytt opptak i januar 2020.
Trenger du faglig påfyll og ny kompetanse? Det er fortsatt mulige å søke på enkelte videreutdanninger ved Universitetet i Bergen. Se oversikt over kurs og søknadsfrister her.
UiB Videre har utviklet et nytt e-læringskurs for ansatte ved UiB som vil lære mer om nettundervisning og bruk av digitale verktøy.
– Faglig-pedagogisk dag er alltid ett av høydepunktene i året, sier en fornøyd lærer. Sammen med flere hundre andre lærere brukte han planleggingsdagen til å få med seg en rekke åpne forelesninger ved UiB.
Hvordan bli synlig? Hvordan skriver du en slagkraftig kronikk? Hvordan dokumenterer du effekten av det du gjør? UiB tilbyr videreutdanningskurs i kommunikasjonsarbeid.
Vil du utvikle digitale læringsressurser for nye eller eksisterende videreutdanningskurs? Søk om Mobilpakken fra UiB Videre, som inneholder det du trenger for å spille inn enkle forelesningsvideoer eller lydfiler.