Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Manchester og Institutt for geografi (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByManchester
  • Studieplassar4
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelor- og masterprogrammet i geografi. Andre interesserte studentar kan òg søke, men blir prioriterte etter geografistudentane dersom det er rift om plassane. Du må ha tatt mimimum 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

Etter at du har bestått eksamenar tilsvarande 60 studiepoeng, kan du tilpasse utreisetidspunktet etter kva som passar med emna i utdanningsplanen. For bachelorstudentar i geografi tilrår vi utveksling i 4. og/eller 5. semester (eller 5. og 6. semester dersom du har tatt spesialisering i 4. semester). Då kan du bruke utvekslings til frie studiepoeng.

Masterstudentar kan reise på utveksling i 2. semester.

Kva emne kan eg ta

Avtalen gjeld for geografi, og du skal i hovudsak studere innanfor dette fagfeltet. Dersom du vil ta emne frå andre fagfelt, må dette avtalast med erasmuskoordinatoren ved instituttet i Manchester.

Aktuelle emne for bachelorstudentar finn du på desse programma:

  • Geography (BSc)
  • Geography (BA)
  • Geography and Geology (BSc)

Masterstudentar finn aktuelle emne på ulike masterprogram innanfor Planning and Environmental Management.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Victoria University of Manchester og Manchester Institute of Science and Technology slo seg i 2004 saman til University of Manchester, men universitetet har røter tilbake til 1824. University of Manchester er i dag det største universitetet i Storbritannia med nær 40 000 studentar frå 160 land. Universitetet ligg sør i Manchester og består av to campusar som ligg nær kvarandre. 25 vinnarar av Nobelprisen har vore studentar eller tilsette ved University of Manchester, mellom anna Niels Bohr og Arthur Lewis.

Manchester er ein by i Nordvest-England, og har over ein halv million innbyggarar, medan Stor-Manchester har heile 2,5 millionar innbyggarar. Byen var ein av dei leiande byane under den industrielle revolusjon, og er i dag blant anna kjend som ein medieby. Manchester har òg eit rikt musikkmiljø. Byen har to symfoniorkester og eit kammerorkester, og har fostra band som Joy Division, Oasis og The Smiths.

Bustad

Universitetet har fleire studentbustadar med til saman meir enn 8000 rom for studentar i 20 Halls of residence, i nærleiken av campusane. Det er bustadsgaranti for enkelte grupper av studentar, mellom anna utvekslingsstudentar som kjem for eit heilt akademisk år.

Semesterinndeling

September-januar og februar-juni.

Studentrapportar

2022

Vår 2022 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2022 - Integrert master i rettsvitskap

07.02.2022 - 15.06.2022

Førebuingar/praktiske tips

Jeg brukte sjekklistene fra UiB, disse var nyttige. Det var noe uoversiktlig hvilke skjemaer som skulle sendes inn, men det gikk seg til etter hvert. Jeg anbefaler å benytte seg av veiledningen som blir tilbudt fra skolen slik at man får sendt inn alt som skal sendes inn. OBS: husk at du ikke får endret utdanningsløpet når du først har fått skoleplass. Jeg var på undergraduate (bachelornivå), hvor det vær svært dårlig utvalg av fag (jeg endte opp med å ta de tre eneste fagene som kunne forhåndsgodkjennes ved UiB og var tilgjengelig på vårsemesteret). Virket som det var noe bedre utvalg på postgraduate (masternivå). Bemerk at det er lettere å stå på undergraduate, hvor det kreves 40/100 sammenlignet med 50/100 på postgraduate. Men først og fremst ordne alt av dokumenter og godkjennelser i god tid, TING TAR TID.

Undervisningsformer

Per fag hadde jeg en enkelttime og en dobbelttime i uka, pluss en times seminar annenhver uke. Det var ikke noe spesielt imponerende med hverken foreleserne eller forelesningene, men det var helt decent. Ikke obligatorisk, men forventes fremmøte i seminarene.

Jeg opplevde det som kaotisk å ha tre fag på en gang, da man hele tiden ble avbrutt i egenstudiene. Det har likevel gått greit.

Vurdering av emnetilbodet

Dårlig utvalg. Jeg hadde Intellectual Property Law, Principles of Commercial Law og Principles of Law, Medicine and Ethics.

Fagleg utbyte og språk

Jeg har fått godt utbytte språklig, som også var hovedmotivasjonen til å reise på utveksling. Jeg hadde ingen ambisjoner faglig utover å stå, og prioriterte å være med på så mye sosialt som mulig, likevel har jeg fått med meg noe nyttig kunnskap videre.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er stort! Det er vel et sted mellom 40 og 50 000 studenter samlet på ett campus, men det var fine guider og kart så man fant enkelt frem. Det var dårlig tilbud av salplasser.

Byen er nok litt som Bergen, veldig komprimert bykjerne i området rundt kjøpesenteret Arndale. Byen er veldig levende med mange studenter og happeninger hele tiden. Veldig mange koselige pubber, gode nattklubber (Cargo), men også Gay Village er et fett sted å dra ut.

Hvis du reiser hit MÅ du også oppleve engelsk fotball! Jeg fartet rundt og så totalt 18 kamper i alt fra Premier League, Champions League, Championship, League Two og FA Cup - der jeg fikk se Manchester United, City, Liverpool, Everton, Burnley, Sheffield United for å nevne noen. Det er helt spinnvilt på enkelte stadioner, både for den fotballinteresserte og den som ikke er det. Vær tidlig ute og kjøp billett gjennom klubbens nettsider, det er det billigste.

Det er svært gode togforbindelser, kjøper du railcard får du også fine priser (det er verdt det). 1 time tog til Liverpool, som bør sees, det var også mange som dro til Leeds, York osv hvor det var mye fint å se.

Bustad

Jeg fikk bolig gjennom Uni, og bodde i Whitworth Park. Det var enkelt, og minnet om Fox River Park (Prison Break) i Toblerone-form. Likevel var det ålreit pris, rett ved campus og 20 min å gå til sentrum, men det var også veldig gode bussforbindelser i Oxford Road som går rett på utsiden av murene. Denmark Road Accomodation hørtes veldig ålreit ut, det er rett ved siden av der jeg bodde.

Veldig mange studenter bodde i Fallowfield, etter hva jeg hørte fra de andre norske (ja det er ganske mange nordmenn som studerer der fast, så bli med i ANSA!!!) er det litt shady spesielt for jentene å gå alene i Fallowfield på kveldstid. Jeg hørte ikke om noen situasjoner fra utvekslingsfolka, men da er du i det minste informert om at det er et belastet område hvor studenter og kriminelle trives godt.

Sosialt miljø

Det gikk mye i pub, fotball og fest. Både med utvekslingsstudenter og med ANSA. Jeg trivdes veldig godt sosialt, men det var vanskelig å komme i kontakt med medstudenter i fagene jeg tok. Faglig var det derfor litt ensomt, så anbefaler å forsøke å bli kjent med noen i klassen.

2017

Vår 2017 - BA i geografi

Vår 2017 - BA i geografi

15.01.2017 - 15.06.2017

Førebuingar/praktiske tips

Det er mye arbeid som må gjøres i forhånd når du skal på utveksling, og det er derfor smart å begynne så tidlig som mulig. Det er ulike krav fra universitet du drar fra og det du skal til, og det er flere frister som må tas hensyn til. Et tips er å begynne så tidlig som mulig og ikke forvente at noen forteller deg alt som må gjøre, undersøk selv og sørg for å ha fristene under kontroll.

Undervisningsformer

De fleste fagene har relaivt lik undervisningsform som UiB. De består av rundt 10-12 forelesning som hver varer i 2 timer. I tillegg vil du ha seminarer og labs en gang i uken. Størrelsen på klassene varierer. Jeg var i relativt små klasser og fikk derfor godt forhold til flere av foreleserne. Du vil ha readings hver uke som du absolutt bør gjøre for å ha gode notater til eksamensperioden som ofte er veldig kort (eksamen kommer gjerne 1-2 uker etter siste forelesning, og du kan ha innleveringer helt opp til eksamen). I løpet av semeseret vil du ha en obligatorisk innlevering som vil telle alt fra 30-50% av den sammenlagte karakteren. Dette betyr at du vil ha eksamener som teller rundt 50-70%. Eksamene er 2 timer hver og består av 6 essay spørmål der du må besvare 2. Eksamene er relativt forskjellig fra UiB, da du her må referere til alt du skriver på eksamen, det vil si at du må pugge alle navn og årstall til alt du leser. I tillegg er det verdt å nevne at det ikke er en spesiell bok eller artikkel som foreleser følger, det er opp til 80 ulike artikler og bøker på nettet som du selv har ansva for å lese. Høres ut som mye jobb, og det er det også, så man må ofte legge litt ekstra tid ned i lesingen.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er relativt stort. Mange fag har feltturer, noe jeg personlig satt pris på. Jeg opplevde at UoM var relativt fleksible på hva du valgte av fag og at dette var opp til deg og hjemmeuniversitetet.

Fagleg utbyte og språk

Veldig stort faglig utbytte. Foreleserne jeg hadde var alle veldig interesserte og flinke. Alt går så klart på engelsk noe som gikk helt fint. Jeg hadde fag som: Transport Geographies, Environmental Change and Human Impact og Climate Change and Carbon Cycling.

Universitetsområdet og byen

Manchester er en helt fantasisk by og gjorde oppholdet mitt helt utrolig. Det er en relativt stor by som har noe for en hver smak, om det skulle være barer med live jazz eller store klubber, eller om du liker kunst eller shopping. Manchester har alt, og fungerer som en mindre utgave av London, bare mye bedre. Manchester er også et av de billigste stedene å bo og leve i England, noe som gjorde det enkelt å ha ekstra penger til å finne på andre ting. Universitetet ligger mellom byen og Fallowfield (som er stedet hvor alle studenter bor), og består av en relativt stor campus med flere ulike bygninger. Det er flere parker, barer, restauranter og lignende på campus, og det går busser rett utenfor universitetsområdet annehvert minutt om du vil inn til byen (10 minutter unna sentrum).

Bustad

Jeg sørget for å finne et rom å bo i tidlig for å ha flere muligheter å velge mellom. Husk at disse rommene forsvinner fort, så vær ute tidlig. Jeg endte opp med å på i et hus med 6 andre personer, alle fra England. Det er noe jeg er utrolig glad for at jeg gjorde, da engelskmenn slik som nordmenn kan være veldig vanskelig å komme inn på. Jeg kom dermed rett inn i en stor vennegjeng og fikk oppleve mye av den engelske kulturen. Jeg anbefaler på det sterkeste å flytte inn med engelskmenn, for du vil bli kjent med andre Erasmusstudenter de første ukene. Slik får du det beste fra to verdener.

Sosialt miljø

Manchester har et fantastisk sosial miljø hvis du bare prøver å leite litt. De har hundrevis av societies som du kan bli medlem av med alt fra klatrin, hiking, hesteridning, synging, fotball osv. Jeg meldte meg inn i Horse Polo society og fikk flere venner der. Første uken skjer det noe sosialt, men ikke mye. Du må jobbe litt ekstra for å klare å bli kjent med nye folk for det er ikke slik som i fadderuken i Bergen. Å få venner i forelsninger og labs er relativt enkelt, da engelskmenn er veldig hyggelig hvis du tar initiativet til å bli kjent med dem. Det er altså et veldig godt sosialt miljø, men det kommer ikke gratis, du må jobbe litt ekstra og være veldig åpe de første ukene for å bli kjent med folk. Selv var jeg den eneste fra hele Norge fra Erasmus, mens de fleste andre møter 5-20 personer fra sitt eget universitet/land, og det er derfor enkelt fro dem å bare bli kjent med disse.

Informasjon