Hjem
Utdanning
erasmus+

University of Limerick og Institutt for sammenliknende politikk (ERASMUS+)

  • LandIrland
  • ByLimerick
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar på europastudium og samanliknande politikk har fortrinn på å reise ut gjennom denne avtalen. Ein plass er reservert europastudium.

Når i studiet kan eg reise

Ein skal reise på utveksling i 5. semester på europastudium. På samanliknande politikk kan du reise mellom 3-6 semester.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Universitetet anbefaler at du har engelskkunnskapar tilsvarande B2-nivå etter EU sine retningslinjer for språkkompetanse (CEFR). Du kan få ein bekreftelse på språkkunnskapar fra UiB om du treng dette.

Kva emne kan eg ta

University of Limerick tilbyr ei rekke fag innan politikk og samfunnsvitskap. På denne nettsida finn du ein oversikt over emnetilbodet ved universitetet.

I Limerick finn ein emne innan irsk og britisk politikk, europeisk og internasjonal politikk i tillegg til politisk teori/filosofi og andre samfunnsvitskaplege emne.

Ein fulltidsstudent skal ta 30 ECTS per semester. Dette svarer til 5 modular per semester. Kvar modul utgjer 6 ECTS.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of Limerick fekk status som universitet i 1989, som det første etter at Irland blei ein sjølvstendig republikk i 1922. I dag har universitetet 17 000 studentar, fordelte på fire fakultet. Universitetet heiter Ollscoil Luimnigh på irsk. Det ligg fem kilometer utanfor Limerick sentrum, like ved Shannon, Irland si lengste elv. På campus ligg den største innandørs idrettsarenaen i Irland, samt den største kunstgrasbana i Europa. Universitetet krev at alle studentar på lågare grad har 8 månadar med utplassering i arbeidslivet som ein del av graden sin.

Limerick er den tredje største byen i Irland med rundt 100 000 innbyggarar. Han ligg inne i landet, på vestkysten av øya. Dei lærde stridast om det er her verseforma limerick har fått namnet sitt frå.

Bustad

Det finst studentbustader på campus som ein kan søke gjennom kontakt med universitetet sitt internasjonale kontor. Universitetet kan òg hjelpe dei som ønsker å finne bustad frå den private marknaden.

Semesterinndeling

September - januar og februar - mai.

Studentrapportar

2019

Vår 19 - BA sammenliknende politikk

Vår 19 - BA sammenliknende politikk

15.01.2019 - 15.06.2019

Undervisningsformer

Siden man tok fem fag hvert semester var det relativt lite undervisning i hvert fag ukentlig. De fleste fagene hadde cirka 3 til 4 timer med ukentlig undervisning. Disse timene var som regel delt mellom vanlige forelesninger og mindre workshop. Før forelesningene skulle man som regel lese relevant pensum, mens man i workshopene ofte skulle gjøre en mindre oppgave. Undervisningnen skjedde vanligvis i mindre grupper enn jeg var kjent med fra UIB.

Vurdering av emnetilbodet

Innenfor politikk var det et godt utvalg av ulike fag. spesielt fant jeg at mange fagene som relaterte til EU var interessante.

Fagleg utbyte og språk

Faglig følte jeg at jeg fikk mye ut av studieoppholdet. Som nevnt tidligere tok jeg flere moduler om EU som ga meg en utvidet forståelse av tema. Jeg tror jeg har forbedret meg skriftlig med tanke på språk.

Universitetsområdet og byen

Campus er enormt med spisesteder sportsfaciliterer og egen pub, men ligger cirka en halvtimes gange utenfor selve byen. Byen er fin og liten men lider av et særdeles dårlig kolektivtransport.

Bustad

Jeg bodde på campus med en romkamerat. Leiligheten var stor med tanke på at det bare var to personer som bodde der med spesielt store rom. Ingenting kan klages på.

Sosialt miljø

Veldig godt sosialt miljø for internasjonale studenter. Anbefales å joine det internasjonale samfunnet.

2016

Høst 2016 - BA i arbeids- og organisasjonspsykologi

Høst 2016 - BA i arbeids- og organisasjonspsykologi

28.08.2016 - 18.12.2016

Førebuingar/praktiske tips

Vær med på Buddy-programmet, det kan være nyttig for å skaffe seg et lite nettverk før man drar, og komme inn i studentmiljøet når man kommer dit. Bli med i klubber og foreninger, det er veldig bra for å bygge nettverk og skaffe venner. Vær aktiv i de første ukene! Her møter du mange nye mennesker du kan bli mer kjent med.

Undervisningsformer

Undervisningen på universitet i Limerick er tredelt. Lectures er som våre forelesninger, tutorials er lik våre seminarer, og labs er mer praktiske, mindre arbeidsgrupper (fortsatt ledet av universitetet). Anbefaler å gå på så mange som du kan, det er bedre å stille spørsmål "in person" til foreleser, og du kan møte venner og studiepartnere i timene.

Vurdering av emnetilbodet

Veldig bra emnetilbud! Litt forvirrende fordeling over hva som er tilgjengelig på høst- og vårsemester, men det finner man fort ut når man kommer dit. Mange spennende fag å ta her!

Fagleg utbyte og språk

Irrer snakker veldig fort, men blir sjelden irriterte om man ber dem gjenta seg. Faglig utbytte er best hvis man deltar aktivt i timene og kommer seg på forelesninger osv.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er stort og fint, og det skjer masse der hele tiden. Det er syv restauranter på campus, og enda flere i omegn. Kort distanse til matbutikker, takeout-steder og kino. Byen er lett tilgjengelig med buss og har alt man kan trenge til studentlivet.

Bustad

Jeg har bodd på kilmurry village på campus. Delte rom med 5 andre, fordelt på to etasjer. Veldig greit sted, men noe høyere prisklasse siden det er såpass nærme. Man sparer en del penger på å leie utenfor universitetsområde, men det tar da en del lenger å komme seg på skolen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet er veldig aktivt, det skjer konstant noe på campus. Klubber og foreninger organiserer ofte events, så anbefaler å melde seg inn i et par-tre, så har man alltid noe på kalenderen. Bruk de første ukene aktivt til å få deg venner, alle er ute etter noen å bli kjent med, så det er bare å ta kontakt!

2015

Høst 2015 - PRPSYK

Høst 2015 - PRPSYK

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Det lønner seg å være tidlig ute med å søke etter studentbolig hvis du vil bo på campus, da dette blir fylt opp fort. Da det meste av studentaktiviteter skjer i nærheten av campus, alt av aktiviteter, fester og happenings, så er dette er svært attraktivt sted å søke bolig. Selv bodde jeg i utkanten av campus (15 min på sykkel) fordi jeg søkte litt for sent.

Hvis du ønsker å kjøpe en sykkel, matbutikker og byen er 40 min unna campus, vil det lønne seg å gjøre dette i en av Limericks mange bruktbutikker i løpe av de første dagene da dette også blir fort utsolgt.

Undervisningsformer

Det er mye tavleundervisning, samt diskusjon i plenum og grupper under forelesningene. De fleste fagene har også obligatorisk seminargrupper en gang i uken, i tillegg til 2 timers forelesning. Halvparten av karakteren er satt av et essay man skriver halvveis i semesteret (1 eller 2 i alle fag), som minker presset under eksamen.

Vurdering av emnetilbodet

Fagmessig var det en del trøbbel i begynnelsen. De tilbyr få psykologifag, og kan derfor være vanskelig i hendhold til å få innvilget fagene som en del av graden i profesjonssutdanningen. Heldigvis er de meget fleksible, og det ordnet seg til tross for litt stress i begynnelsen av semesteret. Jeg fikk blant annet ta et self-study, hvor foreleseren undevriste kun meg i et fag som kun gikk på vårsemesteret.

På vårsemesteret tilbys også flere psykologifag som lettere lar seg erstatte med de fagene man har på profesjonsstudiet i psykologi på 5.semester

Fagleg utbyte og språk

Da det er få nordmenn i Limerick, går alt på engelsk. Noen som gir stor språkelig utbytte.

Av fagelig utbytte er essayene til stor hjelp. Her får man reflekteret og diskutert emner man har lært om hittil i semesteret. I tillegg er gruppediskusjonene under seminargruppene hjelpsomme.

Universitetsområdet og byen

Campus er utrolig flott, grønt og moderne. På campus ligger alle fakultetene, studentboliger, stort idrettsareal (treningssenter, 4 fotballbaner og utendørs løpebane), 7 restauranter, 2 barer og turområder.

Bustad

Jeg bodde i Parkview Hall student accommodation. Denne studentboligen ligger 15 min (45 min å gå) unna campus på sykkel. Da jeg var veldig heldig med 2 flotte samboere, trivdes jeg kjempegodt. Men jeg må ærlig innrømme, at hvis det ikke hadde vært for de, så hadde jeg nok syntes at det hadde vært litt kjipt å bo så langt unna campus. Anbefaler derfor å søke raskt for å få bolig på universitetsområdet.

Sosialt miljø

Det går raskt å bli kjent med andre studenter, da Universitet i Limerick arrangerer en 2 ukers fadderordningen. Den første kun for utvekslingsstudenter hvor man blir kjent med universitetet og systemer man må sette seg inn i etc. Den andre med mange spennende eventer som konserter, tema fester og middager.

Høst 2015 - BAHF-ALLV

Høst 2015 - BAHF-ALLV

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

NB. Med en gang det er mulig å søke studentbolig må du søke. Noen studenter som var sent ute måtte bo langt borte. Derfor er det en fordel og starte Erasmus søknad prosessen tidlig.

Undervisningsformer

For oss som kom fra Bergen var opplegget uvanlig. Undervisningen var modulbasert og hver modul telte 6.poeng, derfor måtte vi ha 5.moduler. Samtidig var det spennende å ha så stor spennvidde i studiene. I tillegg til vanlig forelesninger hadde vi Tutorial der det var lagt opp til diskusjoner og gruppearbeid. På Tutorial var det obligatorisk fremmøte og dette telte 10% i den totale karaktergivning. I de fleste moduler var det Essay skriving, der ordmengden lå på 1700 til 2000 ord

Vurdering av emnetilbodet

Personlig var jeg svært fornøyd med emnevalg. Jeg valgte African Lit. noe som jeg fikk mye ut av, men også Europeisk Film fra starten til 1960 var noe som var av stor interesse. I tillegg hadde jeg Irsk Folklore, Gotisk Lit. og Media. Det er klart at det hele blir litt fragmentarisk og at det spenner over litt for mange emnevalg, men det er litt opp til en selv. Personlig kunne jeg valgt flere litteratur valg, men samtidig kan det å ha ett semester som dette være motiverende for læring.

Fagleg utbyte og språk

Mitt første Essay skrev jeg i starten av Oktober. Sammenligner jeg med de jeg skrev på slutten av semesteret kan jeg se at engelsken har gjennomgått stor forbedring. Jeg sitter igjen med en følelse av og ha lært mye på 4.måneder

Universitetsområdet og byen

Selve Universitetet er fantastisk. Alt er konsentrert på ett sted. Nye bygninger som fremstår arkitektonisk vakre. Lesesaler og PC miljø er up to date. Gjennom området renner elven Shannon som er største elven i Irland. Hele området er fullt opp av vakre turstier en kan rusle i mellom forelesningene. Byen Limrick er en koselig litt shabby småby som hadde det meste av hva en student vil se etter. I og med at det er samlet over 15000 studenter er det fult opp av fine konserter og kulturarrangementer.

Bustad

Sammenlignet med Fantoft var botilbudet klart bedre. Selv vil jeg si at botilbudet var tilfredstillende. Det meste blir styrt av hvem du ender i lag med.

Sosialt miljø

Noe av det mest givende med ett utenlands opphold er muligheten til å finne nye venner. Ett tips er å melde seg inn i studentorganisasjonen med det samme du kommer dit. De har over 70. forskjellige klubber. Der var også 2. student puber som brakte studenter sammen med mange forskjellige arangementer.

Haust 2015 BA i litteraturvitskap

Haust 2015 BA i litteraturvitskap

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Begynn med Erasmus-søknadsprosessen tidlig og skriv ned fristene for når alle dokumentene skal sendes inn slik at papirene kommer frem i tide. Det er særlig viktig å følge med når søknadsskjema for studentboligene åpner fordi boligene er begrenset i antall og hvis en er sent ute kan man også ende opp med å bo langt unna campus eller at det bare er de dyre boligene igjen. Det er kjedelig å bruke for mye penger på transport til og fra campus og boutgifter når en vil reise og oppleve mye. Det er lurt å få seg en bruktsykkel gjennom UL med en gang en kommer der for de billige syklene blir fort solgt, slik at en billigere og enklere kan dra frem og tilbake til byen. Bussene til Limerick sentrum var tidvis trege, ikke alltid punktlige og det var ofte raskere å gå inn til byen enn å ta buss.

Undervisningsformer

Forelesningene varte i 45 min per forelesning og stort sett varte en forelesnings-periode i 2 timer inkludert pause. Vi hadde også tutorials tilknyttet hvert fag som i mitt tilfelle var 5 tilsammen. Så det var lengre skoledager enn det jeg er vant til fra UIB, gjerne dager som begynner enten 10 eller 12 på formiddagen med noen fritimer innimellom til 18 på ettermiddagen flere dager i uken. Så det var slitsomt med lange dager i begynnelsen men en blir fort vant til det. Tutorials ligner på seminarer og består av diskusjonsgrupper/gjennomgåing av pensum og brukt til gruppearbeid og presentasjoner. De var obligatoriske og ganske nyttige i noen fag, mens andre fag var det litt vanskelig å se nytten av tutorials fordi det ble for mye forelesningsaktivitet fra tutorial-lederen og for lite rom for diskusjoner.

Vurdering av emnetilbodet

Modulbasert system med flere små emner, fører til mer variasjon i fag hvis en ønsker og har frihet til å velge hva en er interessert i. Jeg hadde 5 fag som gav 30 studiepoeng til sammen, 6 poeng for hvert fag. Jeg synes det var mange interessante emner å velge mellom. For eksempel tok jeg Irish Folklore og European cinema from its beginning to the 1950s som var to utrolig kjekke, kreative og annerledes fag.

Fagleg utbyte og språk

Jeg synes faglig utbytte var rimelig bra. Jeg lærte mye nytt gjennom ulike metoder enn hjemme og det var en god erfaring å skrive mange essays på engelsk, i det hele tatt skrive så mange essays på kort tid var kjempegod trening i akademisk skriving og god trening i å skrive på engelsk. Presentasjonene og de kreative gruppeprosjektene gav god trening i muntlig fremlegging på engelsk.

Universitetsområdet og byen

Ul campus var det fineste campuset jeg noensinne har sett, med elva shannon som går igjennom campuset med grusstier på hver side av elva som en kan gå tur på, og til og med gå helt inn til byen hvis en følger den ene veien. Vakre og moderne bygninger på hele campus, 3 studentbarer, sportsarena, cafeer, restauranter og kafeteriaer..pluss mye mer. Byen limerick er en middels stor by med en del serverdigheter, mange bra puber (Mickey Martins var en særlig koselig pub med god musikk og atmosfære), mye kulturliv som for eksempel jazzfestival, teater og livemusikk på forskjellige puber. Gode bussforbindelser gjør det enkelt å reise fra Limerick til ulike steder i landet som f eksempel Dublin, kilarney, ennis osv...

Bustad

Plassey village var en grei studentbolig. Var en studentvillage med mange studenthus der de fleste husene ble bebodd av 8 studenter med to bad på deling og kjøkken og stue. Var veldig sosialt og koselig, og mye enklere å komme i kontakt med folk når en bor sammen med andre studenter. Minuset var at det var stort sett et sted for førsteårsstudenter og internasjonale studenter, og vi var 8 internasjonale studenter i en bolig så det hadde vært bedre hvis vi hadde hatt noen lokale studenter i huset vårt og mer kjønnsbalanse. Vi var 8 jenter i ett hus. Kunne være en del bråk og fest rundt oss i de omkringliggende husene så hvis en vil ha det stille så er det ikke stedet å bo. For meg var det helt okay siden jeg har bodd så lenge i studentboliger i Norge at jeg er vant til det.

Sosialt miljø

Supert sosialt miljø. en blir kjent med mange mennesker på kort tid fra alle hjørner av verden. Jeg anbefaler å bli medlem i en eller flere studentorganisasjoner/idrettsklubber og være med på mest mulig aktiviteter generelt for da blir en kjent med mange folk hvis en gjør en innsats og en får oppleve og lære mye forskjellig. Jeg anbefaler også å reise mest mulig rundt i landet og oppleve naturen, kulturen og byene i Irland. Særlig ruinene som er overalt i Irland er veldig kule. Slainte (skål på irsk).

Bilde av campus
Foto/ill.:
© University of Limerick

Informasjon