Hjem
Studentsider
erasmus+icm

The University of Jordan og Institutt for fremmedspråk (ERASMUS+ICM - Erasmus+ International Credit Mobility )

  • LandJordan
  • ByAmman
  • Studieplassar2
  • AvtaletypeErasmus+icm
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for alle studentar på bachelorprogrammet i arabisk, og andre studentar som ønsker å ta emne innanfor arabisk språk, litteratur eller kultur. Det er eit krav at du må ha tatt minst 60 studiepoeng før avreise. Du må òg ha gyldig studierett på eit bachelor- eller masterprogram ved UiB i heile den perioden du er på utveksling.

Studentar på bachelorprogrammet i arabisk vert prioritert i fall det er fleire søkjarar enn plassar.

Når i studiet kan eg reise

Bachelorstudentar i arabisk: På denne avtalen kan bachelorstudentar i arabisk reise ut i sitt fjerde, femte eller sjette semester. Du må ha tatt ARA100, ARA111, ARA112, ARA113 og ARA115 før avreise. Det er ikkje mogleg å reise ut tidlegare på denne avtalen. Dersom du vel å reise ut i ditt fjerde semester, så kan du ta ARA211 + 15 frie studiepoeng i Jordan. Då utsett du HIM250 - Bacheloroppgåve i Midtaustens historie til ditt femte eller sjette semester. Reiser du i ditt femte eller sjette semester, så tar du frie studiepoeng i Jordan.

Studentar på andre studieprogram: Undersøk med studieprogrammet du går på i kva semester du kan ta frie studiepoeng. Merk at emne innanfor humaniora og samfunnsfag ved Univeristy of Jordan blir undervist på arabisk. Du må derfor ha høgt nivå i arabisk viss du skal ta emne ved univeristetet. Du kan uansett ta The Arabic Program: Arabic for Non-Native Speakers. Her tar ein plasseringstest ved ankomst, og dette programmet går frå begynnarnivå.

Språk

Undervisningsspråket ved universitetet er arabisk eller engelsk, avhengig av fag.

Dersom du ikkje har nok språkkunnskapar, finst det fleire måtar å førebu seg på i forkant. Sjå uib.no for meir informasjon om språkkurs og språktandem. Lånekassen har eit eige stipend ein kan søke for å få dekt utgifter til førebuande språkkurs i utlandet. Sjå universitetet sine nettsider for meir informasjon om kva konkrete kurstilbod som finst, og eventuelt kva startdatoar som gjeld komande semester.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universitetet i Jordan vart grunnlagt i 1962, og er det største universitetet i Jordan. Universitetet har eit stort og variert studietilbod, med meir enn 3500 emne tilbode på 18 fakultet. Universitetet i Jordan har om lag 38 000 studentar. Universitetet i Jordan har eit stort campus, der ein mellom anna kan finne hovudbiblioteket, fleire restaurantar og kafear, postkontor, treningsfasilitetar og leikeplassar.

Universitetet i Jordan ligg nord-vest i hovudstaden Amman. Amman har nærare 2 125 400 innbyggjarar. Nærområdet rundt universitetet, kalla Jubaiha, er ein av dei mest fasjonable forstadane i hovudstaden. Området er lett å kome seg til ved bruk at offentleg transport.

Bustad

Universitetet i Jordan har studentbustader på campus, men desse er svært ettertrakta blant lokale og internasjonale kvinnelege studentar. Bustadane på campus må difor bookast i veldig god tid før utvekslingsopphaldet.

Semesterinndeling

September - tidleg januar, slutten av januar - slutten av mai

Studentrapportar

2021

BAHF-ARAB Høst 2021

BAHF-ARAB Høst 2021

15.08.2021 - 31.12.2021

Førebuingar/praktiske tips

Dersom du ønsker å bo med noen som skal gå på samme skole kan det være lurt å bli med i Whats-app gruppen for Markaz Alloghat så fort som mulig. Ellers kan det også være lurt å sette seg inn i hvilke apper som blir brukt for å finne leilighet i Jordan ettersom at AirBnb og lignende som regel har høyere pris av den enkle grunn at utlendinger bruker det mest.

De fleste som leier ut har som regel en hel bygning, så det kan være lurt å høre i Whats-app gruppen til Markaz Alloghat om noen bor en grei plass og eventuelt få kontakt med utleieren dems og høre om de har andre ledige leiligheter.

Undervisningsformer

Søndag - Torsdag kl 9-10:40 og 11-12:40
Forvent at leksene noen dager kan ta veldig lang tid, spesielt om man havner på et nivå høyere enn antatt.
Fra nivå 5 og høyere går forelesningene kun på arabisk, så læringskurven er veldig bratt for UIB angående muntlig. Det sies at om man forstår 50% eller mer av timene i starten, så er du på rett plass.

Vurdering av emnetilbodet

For min del er emnetilbudet veldig bra ettersom det hovedsakelig angår å lage setninger "straight of the bat" og har hovedfokus på dagligtale.

Fagleg utbyte og språk

Rett og slett enormt muntlig. Harakat brukes veldig lite. Om man kombinerer utveksling med det man har lært ved UIB, tror jeg du når langt i moderne standard arabisk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig fredelig og fint. Jeg har ikke funnet noen behagelig plass å studere i universitetsområdet, men det er en hel haug av kafeer som er veldig fine å sitte på. Wi-fi er ikke å finne i universitetsområdet men alle små og store kafee-kjeder har Wi-fi. Ellers er også datapakker ganske billige om man ønsker ekstra gigabytes.

Når det kommer til byen er den overrraskende lik på vestlige byer i mange tilfeller og andre ganger stikk motsatt.
Forvent mye trafikk, spesielt på Søndager og Torsdager.
Byen er hovedsakelig delt opp i 3. Downtown, som er Amman's sentrum. Det har alt fra de dårligste restaurantene til de aller beste. Det er også her det meste er billigst.
Weibdeh, er høyklasse-stedet hvor du får alt du kunne tenke deg og vel så det, men det er også dyrere.
Den siste er de forskjellige kjøpesentrene som er internasjonale.

Taxi koster alt mellom 1-4 dinarer (10-45 kroner) og brukes stort sett alltid og er alltid tilgjengelige

Arabisk mat for 1 pers koster rundt 2 dinarer (20-24 kroner)
Internasjonal mat er litt dyrere og ligger på 5-6 dinarer (55-67 kroner)
Maten på universitetsområdet er ekstremt billig og litt variabel i smak, men koster rundt 1 dinar (12kr)

Bustad

Jeg bor i en studioleilighet i Sweileh som er helt ok. Man må være litt påpasselig med mengden vann man bruker - spesielt vaskemaskinen. Den brukes oftest på "quick wash" og det kan være greit å være litt påpasselig med dusjen.

Fra her bruker jeg 25 minutter på å gå til skolen.

Sosialt miljø

Sosialt miljø har alt med deg selv å gjøre.
Dersom du ønsker vil de aller fleste snakke med deg, spesielt om du slenger ut noen gloser.
De aller fleste snakker engelsk og om du ønsker å snakke arabisk må du noen ganger bare kjøre på med det, selv om de svarer på engelsk.

Angående sosialt miljø på skolen så blir du kanskje litt lukket med de du går i klasse med, men etter timene pleier alle å henge utenfor skolen noen minutter før de enten går hver til sitt, eller samles for å spise mat.

Bachelor i arabisk - Haust 2021

Bachelor i arabisk - Haust 2021

15.08.2021 - 31.12.2021

Førebuingar/praktiske tips

Jordan er et fint land for å lære om og leve den arabsike kulturen, og forbedre og beherske Arabisk.

Undervisningsformer

Søndag - Torsdag kl 9-10:40 og 11-12:40
Forvent at leksene noen dager kan ta veldig lang tid, spesielt om man havner på et nivå høyere enn antatt.

Vurdering av emnetilbodet

Læringsplannen er veldig variert og man får lese og studere i ulike tekster med ulike tema og nivå, noe som hjelper veldig godt med utvikling i språket.

Fagleg utbyte og språk

Man får bra lytteferdigheter fra timene på universitetet, men det er veldig vikting å kombinere emnene fra universitetet med noen ektra timer i en språkinstitutter. Det finnes mange av dem i Amman.

Universitetsområdet og byen

Mat og taksi er ikke så dyrt i Amman.
Mange biler og få som adlyder lovene, Forvent mye trafikk, spesielt på Søndager og Torsdager.

Bustad

Jeg bor i en liten leilighet 3 min fra skolen med en venn av meg fra Palestina. Kostnadene er ikke så mye når man er to. Så det er veldig praktisk og nyttig å bo med en arabisk talende person.

Sosialt miljø

Sosialt miljø har alt med deg selv å gjøre. Men det er veldig viktig at man finner seg noen arabiske venner som man kan henge med afte, for på denne måten lærer man mest mulig og lærer mange gloser fra dialekten som man ikke hører fra lærne på skolen.

2018

BASV SOSANT Haust 2018

BASV SOSANT Haust 2018

15.08.2018 - 31.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

Ved innreise i Jordan er det ikke nødvendig å skaffe seg visum før man drar. Man kan kjøpe visum for en måned ved ankomst på flyplassen for rundt 500kr (40JD), og forlenge dette ved å møte opp på en av de mange politistasjonene i byen en gang i måneden. Selv valgte jeg å dra til den Jordanske Ambassaden i Oslo for å få et multi-entry visa for seks måneder. Dette gjør ting enklere, men er til gjengjeld dyrere.

Været i landet varierer veldig fra sommer til vinter, hvor førstnevnte er veldig varm, mens andre del av året kan være veldig kald. Uansett om man skal oppholde seg i Jordan i høst- eller vårsemesteret mener jeg det vil være lurt å ta med klær for begge årstider. Selv går jeg for tiden i ullgenser (skrivende stund er november), i motsetning til da jeg ankom (september) hvor noen dager nådde 35 varmegrader.

University of Jordan har en rekke studieprogrammer. Selv tar jeg et semester med Arabisk språk på Language Center, noe jeg er veldig fornøyd med. Medstudenter som tar studiepoeng ved andre fakulteter har uttrykket misnøye med pensum, organisering av opplegg og den administrative innsatsen. Med andre ord vil jeg anbefale å studere språk dersom man ønsker å ta et semester ved dette universitetet.

Undervisningsformer

Språkkurset ved Language Center er et intensivt opplegg hvor man gjennomfører fem timer undervisning hver dag fra Søndag til Torsdag. Ved semesterstart må det avlegges en språktest for å finne ut hvilket nivå man ligger på. Det er totalt åtte nivå hvor første nivå er for folk med ingen eller minimale forkunnskaper (her befinner jeg meg!), mens nivå åtte er for de svært rutinerte.

Vurdering av emnetilbodet

Tilbudet om å studere Arabisk ved UoJ mener jeg er verdifullt fordi man får opplæring i et engasjerende miljø. For eksempel tilbyr administrasjonen alle utvekslingselever muligheten til å skrive seg opp på en liste hvor man kan få tildelt en såkalt "language partner". Dette betyr at man blir satt i kontakt med en arabisktalende student som ønsker å lære bort Arabisk til gjengeld for at du hjelper vedkommende med engelsk (evt. andre språk du kan, og som din språkpartner ønsker å lære). Det er også et stort pluss at man studerer det språket som snakkes i landet.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er stort med mange muligheter til å sitte sammen med andre, spise og/eller studere. Det er et drøss av kiosker, samt restauranter inne og utenfor universitetet. UoJ er plassert et stykke utenfor de mange bykjernene, men det er svært lett å komme seg rundt ved hjelp av taxi og/eller appene Uber og Careem. Byen tilbyr mange spennende markeder, restauranter og kjøpesentre. Kulturtilbudet er begrenset, men hvis man vet hvor man skal gå er ikke en liten teaterforestilling umulig å få med seg. Amman har også et par historiske severdigheter, og så ligger jo den historiske byen Petra, Dødehavet og mange andre opplevelser bare en kjøretur unna.

Bustad

Jeg bor rundt 30 minutters spasertur fra universitetet. Dette kan anbefales med tanke på at transport tur/retur kan bli kostbart i lengden. Boligen min tilbyr fire store rom med store fellesarealer, kjøkken og terrasser til en svært rimelig pris. Jeg var på flere visninger jeg hadde funnet gjennom nettstedet expatriates.com. Området rundt Universitetet (Jubeiha) er rolig og trygt, men ønsker man og komme nærmere byen velger mange tilreisende å bo i områdene Jabal Amman eller Weibdeh.

Sosialt miljø

Universitetet tilbyr turer til ulike deler av Jordan hver helg. Her kommer man i kontakt med andre studenter som studerer ved Language Center samtidig som man får se landet. Jeg opplever befolkningen i Amman som åpne og imøtekommende. Å komme i kontakt med folk (lokale og tilreisende) og å få en sosial krets var ikke et problem.

Haust 2018 - BA i arabisk

Haust 2018 - BA i arabisk

15.08.2018 - 31.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

-Ikke gå ut alene om kvelden uten følge (hvis du er jente)
-Gå kledd anstendig (ikke shorts eller skjørt kortere enn til knærne, ingen utringing i topper)
-Skjekk ut AirBnB for å finne bolig
-Let etter et lokalt treningssenter eller rolig område å bo i for å ikke føle på klaustrofobi + holde seg i aktivitet da det er nærmest umulig å gå til fots noe sted
-Be alltid taxisjåføren om å sette på "i3ddad" (taxometer) da de vil prøve å utnytte turister for penger.
-Vær sparsommelig med vannbruk, de sliter med vannmangel generelt i Jordan.

Undervisningsformer

Fire timers undervisning søndag-torsdag med 15 minutters pause. Ca halvannen times undervisning i to ulike emner. Ingen pensumslister, skolebøker eller strukturert undervisning og står dermed ganske fritt til hvordan lærerne velger å undervise elevene. Vi ble tilbudt tandempartner via Språksenteret der undervisningen foregår, men svært få av oss var fornøyde (noen fikk frieri i stedet for språkutveksling i møte med tandempartner). Mange betaler ut av egen lomme for å få privatundervisning utenfor skolen pga misnøye med undervisning og mangel på pedagogiske ferdigheter og engelskkunnskaper blant lærerne som trengs for å kommunisere klart.

Vurdering av emnetilbodet

Svært skuffet og misfornøyd, jeg skulle ønske jeg heller hadde valgt SOAS hvis jeg hadde visst at undervisningen var så slapp, dårlig og ustrukturert her i Amman som den er- og hadde ikke valgt å dra. Eller blitt i Bergen for å i det minste å ha lært noe i løpet av dette semesteret. Svært irritert over å ikke kunne kommunisere på engelsk eller et annet språk med lærerne for å oppklare misforståelser, forvirring eller spørsmål da vi reiste hit just for å lære arabisk fordi vi ikke snakker det. Jeg forstår bakgrunnen for å tilby et "immersion program" for å lære et språk fort, men det hjelper lite når det ikke kan brukes et fellesspråk for å forklare, stille spørsmål eller diskutere språklige spørsmål.
Dårlig kvalitet på undervisning i mangel på læringsmateriale, studieplan, pedagogiske ferdigheter blant lærerne, uklare beskjeder på når det blir gitt lekser/eksamen. Lite informasjon på tilbud av studentaktiviteter på campus for utvekslingsstudenter.

Fagleg utbyte og språk

Svært lite til ingenting. Jeg forventet å få et utbytte ved å bli sendt til et universitet med formål å bli undervist i arabisk. Jeg har ikke lært noe nytt i timene etter å ha tilbrakt snart fire måneder her.
Jeg har lært å være tøff i trynet med taxisjåfører (dog utenfor klasserommet) og vite hvordan å prute når jeg utnyttes for penger. Det var det.

Universitetsområdet og byen

Dårlig infrastruktur og svært få muligheter for å bevege seg utendørs uten å betale for taxi til å ta deg til sentrum. Svært bråkete (sjåførene er rause med å bruke bilhorn) og farlig å bevege seg i trafikken. Ingen fotgjengerfelt og dårlige vedlikeholdte fortau og sjåførene "har ikke vikeplikt" for fotgjengere som prøver å krysse veien i mangel på fotgjengerfelt. Det er lite å ta seg til i Amman annet enn å spise, røyke vannpipe og shoppe.
Universitetsområdet er bedre vedlikeholdt - området strekker seg langt og har flere små kiosker som selger kaffe og snacks, et lite bibliotek, visstnok et treningssenter og er relativt rolig å tusle gjennom. Her ser man alle slags folk spasere.
Sikkerhetsvaktene er der mest for å gjøre inntrykk. De ber sjelden om å sjekke vesker eller studentbevis for dem som lett kan tusle inn på campus

Bustad

Vurderte å finne bolig på campus, men fant ut at det kun er for jenter, kun køyesenger og de har et portforbud til kl 22 om kvelden. Fant i stedet bolig på AirBnB to minutters gange fra Campus. Området er litt utrivelig, ofte skittent og har døde katter liggende omkring fra tid til tid. Ellers bor mange utvekslingstudenter i Yasmin-bygninger her i Jubeiha. Det er ubehagelig å bevege seg omkring alene som kvinne i Jubeiha fordi mange unge menn samles i store grupper utendørs - har blitt plystret på av politimann og "lokket" på av menn. Rainbow Street er kjent som et vestelig fristed for turister, men flere opplever også ofte seksuell trakassering av lokale.

Sosialt miljø

I helgene blir det organisert utflukt til diverse turistattraksjoner i Jordan. Vi har reist til Dødehavet, Wadi Mujib (et must, MER imponerende enn Petra!), Umm Qais, Wadi Rom, Aqaba og diverse steder i sentrum. Nettsiden for universitetet er vanskelig å navigere og blir ikke alltid oppdatert, dermed er det vanskelig å vite hvilke studentorganisasjoner man kan delta i på campus. Kl 13 er timen over og jeg er en av dem som går hjem alene fordi jeg ikke aner hvilke organisasjoner som finnes, og fordi det generelt er lite å ta seg til i fritiden utenom å stikke ut for å ta en falafel. Jeg kunne nok ha gjort mer.

2017

BA-Arabisk

BA-Arabisk

15.08.2017 - 31.12.2017

Førebuingar/praktiske tips

Sjekk at alt det praktiske er i orden, fylle ut søknadsskjema, sende dokumentasjon til veileder, søke om forhåndsgodkjenning av fag, søke om lån på lånekassen, registrere reisen i studentweb, ordne med forsikring og vaksiner. Du kan også registrere deg på reiseregistrering.no.
Visum ordnes på flyplassen, og i løpet av en måned må du forlenge det på en lokal politistasjon. Det hjelper de deg med på universitetet.


Det blir utrolig kaldt om høsten og vinteren, leilighetene er laget av mur og er uten isolasjon. Gulvene kan bli så kalde at man nesten ikke kan gå på dem uten tøfler eller innesko, og det er vanskelig å klare seg uten en varm jakke, skjerf, lue og votter i november-desember. Ha med ullklær for å ha inne, det blir kaldere enn man kan se for seg før man drar. Om sommeren er det til kontrast veldig varmt, så ha med løse/tynne bukser og overdeler. Kvinner må ha på seg skjørt eller lange bukser, og skjorte uten utringning som dekker armene, så det er viktig at klærne er lette. Shorts er absolutt ikke vanlig for menn, men T-skjorte er vanlig.

Undervisningsformer

Vi hadde undervisning i tre kategorier, muntlig/lytting, grammatikk, og jobbe med en tekst fra læreboka.

Vurdering av emnetilbodet

Emnene og undervisningen fungerte bra, men det kan være en god idé å be om mer muntligundervisning tidlig i semesteret. Det er lett å gå gjennom hele semesteret uten å utfordre seg selv og lære seg å snakke noe særlig, og det er noe man angrer på mot slutten.

Fagleg utbyte og språk

Man lærer noe nesten uansett hvor mye eller lite man jobber med det, men det er utrolig lurt å gjøre 100% innsats i muntlig fra dag 1. Man lærer og utvikler seg utrolig fort når man prøver, mye fortere enn det er mulig å gjøre i Norge, og man må bruke den muligheten mens man er der.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig stort og fullt av folk hele dagen og kvelden. Det er parker, restauranter, et bibliotek og masse små kiosker der du får kjøpt vann, te, kaffe og snacks. En kopp te eller kaffe koster 3 kr, og lunsj/middag på restaurant ca. 10-20 kr. Det er god stemning og folk kommer noen ganger bort til deg og spør om du vil lære dem engelsk. Det er bare i vennlighet, det er et mer åpent samfunn enn Norge og det er ikke noe mistekelig ved at folk snakker til deg, så lenge dere er i offentlighet. Man blir advart når man begynner på språksenteret, men så lenge man ikke gjør noe dumt (sier hvor man bor, telefonnummer osv. før man kjenner dem) går det fint. Det er en god muligheter for å bli kjent med folk og komme inn i miljøet i Amman.


Amman er en stor by med utrolig mye som skjer hele tiden. Det er arrangementer av alle typer, som kunstutstillinger, idrettsarangementer, matfestivaler, markeder, konserter og mye annet. Det er mange museumer som er interessante selv om man ikke pleier å like museumer, fordi det er så mye fra den arabiske kulturen. Det er restauranter av alle typer, fra de veldig billige til veldig dyre. Maten er veldig god uansett, og det er morsomt å prøve ut de helt billigste og få anbefalinger fra jordaniere. Man kommer seg fra sted til sted med taxi (eller buss), som nesten aldri koster mer enn 4-5 dinarer, og ofte bare 2-3. Sjekk at sjåføren skrur på taximeteret når dere begynner å kjøre, eller avtal en pris på forhånd, hvis ikke kan det hende du får en for høy pris. Det er ok å gå ut igjen av en taxi hvis dere ikke blir enige, også midt i gata et sted det passer.


Det er også mye å se andre steder i Jordan. Jeg anbefaler å søke på internett på ting å gjøre i Amman og i Jordan, og prøve å få tid til mest mulig. Det er et lite land og lett å komme seg rundt med taxi eller buss.

Bustad

Hvis du vil bo alene eller med noen fra klassen din i Norge: Ikke skaff deg bosted før du kommer til Amman. Det er utrolig lett å finne leilighet, det er "til leie"-skilt over alt med telefonnummere man ringer, så får du se leiligheten og hvis du liker den kan du flytte inn med det samme. Hvis du ikke liker den går du til neste leilighet og prøver igjen, og det er 100% sikkert at du finner deg leilighet den første dagen. Vær kritisk, men ikke for kritisk, til standarden i leiligheten. Den du sier ja til må ha en moderne vaskemaskin. Husk hvor lett det er å finne leilighet, det er ikke lurt å si ja til den første og beste man ser på. Vær obs på at de ofte ikke snakker engelsk, så det er lurt å ha forberedt noen ord/fraser for å gjøre det lettere, hvis man ikke er så god i arabisk enda. Det går alltid bra, man kan få sagt mye med noen få ord, kroppsspråk, og en god og åpen holdning.


Hvis du vil bo sammen med noen, men ikke har noen å bo sammen med enda: Det finnes facebookgrupper for å bli kjent med personer å flytte inn sammen med, for eksempel den du blir lagt til i når du blir godkjent på universitetet (den heter "UJLC" som står for University og Jordan Language Center)


Det er lurt å finne noe nært universitetet, fordi det er mye trafikk om morgenen og man bruker ofte lang tid på en kort strekning. Det er også en fordel for det sosiale, man samles ofte i leiligheten nærmest universitetet etter at man er ferdig for dagen.


Normal pris på leilighet der man bor alene er 200-400 dinarer per måned, men det kommer an på størrelsen. Jeg anbefaler å gå opp i leilighetsområdet nord for universitetet (over gata fra University North Gate) og se på Jasmine-leilighetene. Leilighetene er moderne, har ok pris (noen er for dyre, men de har billige også), og de eies av et veldig profesjonelt selskap som hjelper deg med alt. Du vil ikke ha noen problemer.


Ikke ta kontakt med Anas R Khassib eller Aseel Khassib på UJLC-gruppa. Leilighetene deres er nært universitetet men også rett ved hovedveien og har dårlige vinduer som ikke kan lukkes, så de er utrolig bråkete og det blir kaldt om høsten. TV og andre ting i leilighetene er ødelagte, det er ikke ordentlig vaskemaskin (som man først får etter å ha mast flere ganger) det er skittent og de blir fornærmet og kjefter på deg hvis du sier at de må vaske den eller fikse noen av de andre problemene. Man kan finne utrolig mye som er bedre!

Sosialt miljø

Det er veldig sosialt og åpent, og lett å bli kjent med folk. Jordaniere er alltid snille og hjelpsomme, og alle på språksenteret vil bli kjent med så mange som mulig. Her er det ikke noe å klage på!

BA i arabisk, haust 2017

BA i arabisk, haust 2017

15.08.2017 - 15.12.2017

Førebuingar/praktiske tips

Vær forberedt på å lese deg opp på alle regler etc selv dersom du reiser gjennom HF. De hadde absolutt ingen peiling - jeg ble til og med feilinformert om hva slags stipend det var jeg søkte på. Den beste informasjonen får du fra tidligere studenter.

Undervisningsformer

Klasser på maksimum 20 elever

Vurdering av emnetilbodet

Godt tilbud for de som ønsker å studere standardarabisk.

Fagleg utbyte og språk

Det er god mengdetrening og veldig flinke lærere.

Universitetsområdet og byen

Veldig trafikkert og skittent. Søppel ligger strødd over alt i byen. Universitetsområdet er stort og har mange små kiosker og en egen kantine med veldig billig mat.

Bustad

Det er billig å bo i Amman. 400JOD for en tre-roms på 80 kvm var det jeg og min roomie betalte. Det kan være lurt å leie en liten leilighet fordi det blir veldig kaldt om vinteren.

Sosialt miljø

Godt miljø for utvekslingsstudenter og stadig tilstelninger på universitetet for utvekslingsstudentene.

Informasjon