Hjem
Studentsider
erasmus+

Keele University og Institutt for sammenliknende politikk (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByKeele, Staffordshire
  • Studieplassar6
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar ved Det samfunnsvitskapelege fakultet har fortrinn på å reise ut gjennom denne avtalen. 3 plassar er resvert europastudium. Du må ha tatt minimumm 60 studiepoeng før du kan reise på utveksling. Det er mogeleg å søke for eitt semester eller eit heilt år.

Når i studiet kan eg reise

Normalt vil det passe best å reise ut for eit heilt eller halvt år mellom tredje og sjette semester i studieprogrammet. Sjå fakultetet si nettside for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.

På europastudium skal du reise i 5. semester.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Universitetet anbefaler at du har språkkunnskapar tilsvarande B2-nivå etter EU sine retningslinjer for språkkompetanse (CEFR) i engelsk. UiB kan hjelpe deg med en bekreftelse på språkkunskaper om du treng dette.

Kva emne kan eg ta

Du kan studere fleire ulike samfunnsvitskaplege emne. Til dømes ved Keele Management School, School of Sociology and Criminology, School of Public Policy and Professional Practice eller ved School of Politics, Philosophy, International Relations and Environment. På denne nettsida finn du oversikt over emnetilbodet ved universitetet. NB! Merk at enkelte emne ikkje er opne for utvekslingsstudentar.

Innan statsvitskap finn ein emne i britisk og europeisk politikk, internasjonal politikk, miljø og klimapolitikk, samt emne som fokuserer på ulike land og regioner, som Russland, USA eller Midtøsten. Keele trekker særleg frem sin forskningskompetanse i miljø, sikkerhet, europeisk og amerikansk politikk.

Ein fulltidsstudent skal ta 30 ECTS per semester. Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Keele University blei grunnlagt i 1949, av ein professor ved University of Oxford, som ønskte å styrke tilbodet i vaksenundervisning for arbeidarklassen. Universitetet har Storbritannias største campusområde. Det strekker seg over 2,5 kvadratkilometer og inneheld både skog, innsjøar og kaféar i tillegg til universitetsbygningane. Universitetet sine 10 000 studentar er fordelte på tre fakultet, som dekker dei store akademiske disiplinane.

Keele er ein landsby som ligg nord i grevskapet Staffordshire, midtvegs mellom Birmingham og Manchester og fem kilometer vest for Newcastle-under-Lyme. Med berre 4000 ikkje-studerande innbyggarar set studentane eit tydeleg preg på staden.

Bustad

Universitetet tilbyr studentbustader både på og utanfor campus. Det er gode sjansar for å få tildelt bustad om ein søker innan fristen.

Semesterinndeling

September - januar og januar - juni.

Studentrapportar

2019

Høst 2019 - BA sosiologi

Høst 2019 - BA sosiologi

15.08.2019 - 31.12.2019

Førebuingar/praktiske tips

Det er veldig mye styr med emner når du drar på Utveksling. Det gjelder å være hyppig på e-mail og svare så raskt du kan på alle e-mail du må svare på og det er veldig smart å lage mapper i E-mailen din for å organisere e-mailene du får ettersom noen av E-mailene er det smart å ta vare på pga det er viktig informasjon! Keele University har også et tlf nummer du kan ringe visst ting haster som jeg anbefaler å bruke visst du må ha svar på noe ASAP ettersom de alltid svarer på telefonen når de er på jobb og du kan ringe alle avedelinger du må ha hjelp med som er veldig nyttig.

Keele for øyeblikket (2020) bruker 2 learning agreements. En de har selv og en online. Begge skal signeres så ikke bare signer 1 ettersom Keele vil ha begge. Og få alt signert så tidlig som du kan! Visst du venter lenge kan ting bli komplisert og stressendes så få alt som må signeres gjort ASAP!

Undervisningsformer

Undervisningsformen på Keele (basert på min erfaring på Sosiologi tilbudet deres) er veldig likt med her hjemme. Den store forskjellen er at de er mye mer hyppig med Seminarer og at alle seminarer er obligatorisk så det er veldig viktig at du drar på seminarene ettersom du kan bli kastet ut fra emnet ditt visst du ikke drar. Visst du ikke kan dra på seminaret så er det bare til å sende en E-mail til Proffesoren til emnet eller Seminarleder at du ikke hadde mulighet. Forelesninger derimot er frivelige å gå på og de varer ikke i 2 timer som de gjør her. De varer bare 1 time som er veldig greit. Alle Forelesninger og Seminarer tar opp lydopptak så visst du er syk en dag og ikke kan dra på seminar/forelesning så går ikke du glipp av noe viktig informasjon ettersom et lydopptak blir opplastet til Canvas for deg til å høre på og også se powerpointen de går gjennom.

Vurdering av emnetilbodet

Du kan velge alle emner de har. De har forskjellige ''levels'' på emnene men det er ikke noe du må tenke på og kan ta uansett hvilke ''level'' du vil. Høyere level skal være vanskeligere men jeg tok bare level 5 emner og jeg vil si at de ikke er så vanskelig så ikke vær redd for å ta høyere nivåer. Leselistene er også gjort annenledes på Keele. Det er få fag du har hvor du har tekstbøker du bruker gjennom hele emnet og du vil ofte leste artikler eller bokkaptiler gjennom Canvas online som er gratis. Og visst det er tekstbøker dere bruker gjennom et helt emne så er de også gratis online så du må ikke kjøpe bøkene for å studere. Det er også viktig å nevne at karakterer på utveksling ikke teller på karakterutskriften så ta din tid med pensum visst du vil det!

Fagleg utbyte og språk

Språk: Engelsk med unntak til visst du studerer fremmedspråk da vil det være en kombinasjon av Engelsk og det språket du lærer deg.

Det faglige utbytte er veldig bredt. Siden emenene går gjennon mange forskjellige temaer så får du en en bred faglig kunnskap men som oftest ikke en dyp faglig kunnskap og dere vil som oftest bare lære surface level kunnskap om temaer dere går gjennom i emnene dine. Det er få unntak til dette og det er Emner som er veldig spesifikke hvor du vil da få en dypere kunnskap men mange av fagene så vil du få basis nivå kunnskap i temaene dere ser på.

Eksamenene har derfor ofte mange oppgaver du kan velge mellom og du må på disse eksamene lære mer om det du skriver i dybden aleine så du må lese artikler utenfor pensum for å svare på eksamen oppgaven din. Det er også flere eksamener og eksamene vil ofte være verdt forskjellig. En eksamen kan være 10% av karakteren din mens en annen kan være 60% og så den siste 20%. Dette er egentlig ikke noe problem pga alle eksamens oppgavene du får er lagt ut med en gang semesteret er startet så du må ikke sitte å lese på alle temaer dere går gjennom og være ekspert på alt. Så du har derfor hele semester på deg til å forbedre deg til hva du vil skrive om på eksamensoppgavene dine so gjør eksamene mye lettere enn på UiB hvor vi ofte har helt tilfedige eksamens temaer vi ikke kan forbedre oss på.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig greit. Bo områdene på Campus kan jeg innrømme ikke ser så fint ut på utsiden og kan se litt kjedelig ut på innsiden men Forelesningsområder er veldig fine og bibiloteket er åpent 24/7 hvor du kan sitte så lenge du vil for å lese og kan låne haugevis med bøker gratis. Universitetet har også en milliard ekorn som loker rundt omkring på campus som du kan ta bilder av som er ganske stort + i boken i min mening.

Byen (Newcastle under-lyme) som er nærmest Keele er veldig liten og det er egentlig ingenting å gjøre i Byen i nærområdet (visst ikke de har fiksa Apekatt dyrehagen til da!) utenom kinoen som er veldig bra. Byen stenger også veldig tidlig (ting stenger sånn 7 med unntak til noen få ting). Det er noen gang arrangamenter i byen som man kan se på men visst du vil dra på utveksling for å ha en fin by i nærheten så er ikke keele helt det rette valget. Visst du har lyst å se byer som London så er Keele fint pga Keele er ikke langt unna London med tog og toget er ikke så dyrt å ta for å se flere deler av UK.

Bustad

Som nevnt ovenfor så er boligene litt kjedelig på utsiden, men de gjør jobben sin. Det eneste du kan være uheldig med er jo naboene dine på Campusen hvor du får naboer/roomates som ikke rydder etter seg, men Keele er veldig flink på det og har vaskepersonal som kommer inn 1 gang i uken og rydder alt rot som er på fellesområder og kommer også å rydder rommet ditt 1 gang i måneden. Du kan jo også få naboer/roomates som lager mye lyd men keele er flink med å håndtere dette så ikke vær redd for det. Det er også boområder i den lille byen som er utenfor Keele. Jeg tror disse leilighetene ser mye finere ut og at de ikke har delt kjøkken men da bor du ikke på Campus og må derfor busse inn og ut av Keele. Dette er ikke et stort problem ettersom busser går ofte til byen og de tar bare 20 min en vei.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet for utvekslings studenter er veldig bra! Når du kommer ned så har alle utvekslingstudenter en uke hvor de får møte alle utvekslingstudenter og få venner! Den første uken er full i fest og arrangementer man kan gå på som er veldig gøy å dra på og du vil møte folk fra hele verden! Alle du møter er veldig vennelig og festelig å være med så du vil ikke være ensom der nede og vil møte mange flotte mennesker du ville aldri ha møtt visst du ikke hadde dratt på utveksling! Etter at den uken med festing er ferdig så vil det forsatt være hyppige mengder sosiale arrangementer å dra på med de nye vennene dine som er koselig! Det sosiale miljøet er derfor veldig bra på Keele og du vil raskt føle deg inkludert så lenge du tar del i det sosiale i begynnelsen.

2016

Høst 2016 - BA i Administrasjons- og organisasjonsvitenskap

Høst 2016 - BA i Administrasjons- og organisasjonsvitenskap

15.08.2016 - 31.12.2016

Førebuingar/praktiske tips

Pass på å ha skrevet under på alle nødvendige papirer, og at alt er ordnet i forhold til bolig, fag o.l. Universitetet tilbyr gratis henting i Manchester og London Heathrow. Dette er en fin mulighet til å bli kjent med noen allerede ved ankomst!

Undervisningsformer

Jeg var veldig tilfreds med undervisningsformene universitetet tilbød. Jeg hadde en variasjon av fag på 100 nivå og på 300 nivå. På denne måten fikk jeg oppleve tradisjonelle forelesninger, og mindre klasser der vi hadde tettere dialog med foreleser. Vurderingene i fagene er varierte. Alle fag er pålagt til å ha varierte vurderingsformer. Som student har jeg måtte skrive essay, holde presentasjoner, og ha eksamen. Alle vurderingsformene spiller inn på den endelige karakteren i faget.

Vurdering av emnetilbodet

Det var litt uklart hvilke emner som ble tilbydd det semesteret jeg var her. Ellers har Universitetet et bred spekter av spennende fag. Vær obs på hvilke fag som er merket som ikke tilgjengelige for Erasmus studenter.

Fagleg utbyte og språk

Jeg hadde vældig stort utbytte av fagene jeg tok her. Foreleserne er flinke og engasjerte, og er opptatt av studentene skal lære.

Som eneste norske her har jeg hatt et veldig stort språklig utbytte. Universitetet er veldig internasjonalt og har studenter fra så godt som alle verdensdeler. Noen fag består av bare engelske studenter, noen har bare internasjonale, og noen har en god blanding. Man blir godt trent i å både snakke og skrive engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er stort. De fleste som studerer og jobber her omtaler ofte Keele som "boblen". Som internasjonal bor man som regel på campus, med noen lunde kort gå avstand til de fleste av universitets fasiliteter. Selve universitetet ligger litt utenfor sentrum av nærmeste by. Det er dermed enkelt å komme seg til byen med buss, og nærmeste togstasjon har avganger til mange av storbyene i England. Nærmeste by er ganske liten, men har dermed et godt utvalg av butikker, restauranter, kinoer og andre aktiviteter. Det er og muligheter for å gå på tur på universitetet og området rundt, ettersom det er et stort grøntareal tilgjengelig.

Bustad

Universitetet har et bredt utvalg av studentboliger. De fleste er sentrert rundt kjernen av Universitetet, med unntak av Hawthorns som ligger 20 minutters gange fra Universitets kjerne. Størrelsen på boligene varierer, noen steder deler man kjøkken og bad med 16 andre, noen steder deler man bare med 4. Noen boliger har eget bad, men felles kjøkken. De fleste studentboligene har en tilhørende bar, et vaskeri og et fellesrom som studentene kan benytte seg av. Rommene blir også vasket jevnlig.

Sosialt miljø

Universitetet har et godt sosialt miljø. Det er mange sportsklubber her, og varierte societies som man kan bli med i. Det er og lett å bli kjent med de man bor sammen med ettersom de fleste leiligheter har et fellesareal i form av et kjøkken.

2015/16 - Lektorutdanning med master i nordisk

2015/16 - Lektorutdanning med master i nordisk

15.08.2015 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Før du kommer til Keele må du forberede deg på at Keele ligger noe avsidesliggende og du vil derfor tilbringe store deler av tiden på campus. Om du har ekstra tid og ekstra penger kan Stoke-on-Trent 40-50 min med buss være et knutepunkt til hele England. Keele har mye det samme klimaet som Bergen, men ikke så mye regn. Keele ligger i et idyllisk område utenfor Stoke-on-Trent med turmuligheter, men ikke så mange som i Bergen. Jeg vil uansett anbefale å ta med tursko/joggesko og og varme klær.

Undervisningsformer

Undervisningsformene jeg har hatt mest er felles forelesninger og seminar (ofte med gruppearbeid).

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er veldig bredt, jeg tok media, sosiologi, kriminologi og psykologi. Om du ikke har erfaring innenfor fagene fra før er det ingen hindring ettersom mange av førsteårsstudiene ligger til rette for nettopp dette.

Fagleg utbyte og språk

Jeg har lært utrolig mye innenfor fagene jeg har tatt. Om jeg får brukt for fagene direkte vet jeg ikke, men det er uansett kompetanse jeg kan tilføye min akademiske karriere uansett. All undervisning er på Engelsk. Om du ikke behersker engelsk får du tilbudet om å ta engelsk språk som en del av fagene. Uansett vil engelskkunnskapene forbedres av venner og undervisning.

Universitetsområdet og byen

Som sagt ligger Keele avsidesliggende på et samlet campusområde. For meg har det vært litt innestengt ettersom jeg liker meg i litt mer urbane strøk. Det er veldig vakkert her, men om du liker deg i storbyer omringet av puber, museum, cafeer eller shopping er dette kanskje ikke rette plassen. Jeg vet at når man studerer så skal man studere, men du kan føle deg litt innestengt.

Bustad

Jeg hadde et veldig fint rom i en av studentblokkene på campus. Det var 5-7 minutters gange til alt av forelesningshaller, treningssenter, og spisesteder. Vær obs på at noen rom er bedre enn andre, for eksempel var noen rom utrolig kalde om vinteren og mindre koselige for å si det sånn. På grunn av at det er et campusuniversitet, foregår alle fester enten på ditt eget kjøkken eller utenfor, dvs. det kan bli bråkete. Dette er ikke alltid like greit, men biblioteket er åpent 24/7 så om man skal konsentrere seg så kan man trekke seg tilbake der.

Sosialt miljø

Keele og syntes det er et helt fantastisk universitet. Jeg er enig om at universitetet i seg selv er flott og undervisningstilbudet har jeg ingenting og utsette på. Det eneste er at jeg passet inn på et campusuniversitet, hvor det stort sett er de samme menneskene og de samme omgivelsene. Hvis du ikke er sosial og kanskje ikke den som er flinkest til å ta initiativ til sosiale sammenkomster, kanskje litt sjenert og har det vanskelig med å skape nye bånd så er Keele enten eller.

2015

Høst 2015 - BA i europastudier

Høst 2015 - BA i europastudier

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

- Husk adapter
- Husk helseforsikring
- Lag en liste over alle dokumenter du trenger å levere inn
-Skriv ned viktige adresser på papir i tilfelle du går deg bort uten tilgang på internett
- Det kan være lurt å ta med kleshengere

Undervisningsformer

Varierte og gode undervisningsformer, med sterk oppfølging av arbeid gjennom seminarer og/eller tutorials

Vurdering av emnetilbodet

Mange emner man kan velge mellom og man kan bytte mellom emner uten komplikasjoner

Fagleg utbyte og språk

Det er obligatorisk å delta muntlig i seminar og tutorials, så man får god trening i å uttrykke seg i engelsk både dagligdags og akademisk sett.

Universitetsområdet og byen

Stort universitetsområde med mange trivelige kafeer og restauranter. Biblioteket har døgnåpent og har en ubeskrivelig god service for sine studenter. Biblioteket har også et veldig bredt utvalg av faglige gode bøker som kan brukes til oppgaveskriving. De ansatte er også veldig engasjerte og yter sitt beste for at studentene skal ha det bra på universitetet.

Utenfor universitetsområdet er det relativt urbant og stille, men med greit tilbud av butikker, barer, kinoer osv.

Bustad

Det er veldig godt miljø på campusområdet, men det kan fort bli rotete i de mest folksomme blokkene. Fasilitetene er av lavere standard enn de fleste er vant til i Norge, men man har vaskehjelp som vasker regelmessig. Rommene har varierende størrelse, men inneholder det mest essensielle man trenger som student, ved unntak av kjøkkenredskaper.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet har vært helt enestående. Keele har et enormt tilbud av sosiale aktiviteter, idrettslag, utflukter, arrangementer og lignende som de er flinke å opplyse studentene om. De er også utrolig flinke på å sosialisere alle de internasjonale studentene helt fra begynnelsen av, slik at ingen faller utenfor.

Flott bygning
Foto/ill.:
© Keele University

Informasjon