Hjem
Studentsider
erasmus+

Keele University og Institutt for sammenliknende politikk (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByKeele, Staffordshire
  • Studieplassar6
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar ved Det samfunnsvitskapelege fakultet har fortrinn på å reise ut gjennom denne avtalen. 3 plassar er resvert europastudium. Du må ha tatt minimumm 60 studiepoeng før du kan reise på utveksling. Det er mogeleg å søke for eitt semester eller eit heilt år.

Når i studiet kan eg reise

Normalt vil det passe best å reise ut for eit heilt eller halvt år mellom tredje og sjette semester i studieprogrammet. Sjå fakultetet si nettside for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.

På europastudium skal du reise i 5. semester.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Universitetet anbefaler at du har språkkunnskapar tilsvarande B2-nivå etter EU sine retningslinjer for språkkompetanse (CEFR) i engelsk. UiB kan hjelpe deg med en bekreftelse på språkkunskaper om du treng dette.

Kva emne kan eg ta

Du kan studere fleire ulike samfunnsvitskaplege emne. Til dømes ved Keele Management School, School of Sociology and Criminology, School of Public Policy and Professional Practice eller ved School of Politics, Philosophy, International Relations and Environment. På denne nettsida finn du oversikt over emnetilbodet ved universitetet. NB! Merk at enkelte emne ikkje er opne for utvekslingsstudentar.

Innan statsvitskap finn ein emne i britisk og europeisk politikk, internasjonal politikk, miljø og klimapolitikk, samt emne som fokuserer på ulike land og regioner, som Russland, USA eller Midtøsten. Keele trekker særleg frem sin forskningskompetanse i miljø, sikkerhet, europeisk og amerikansk politikk.

Ein fulltidsstudent skal ta 30 ECTS per semester. Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Keele University blei grunnlagt i 1949, av ein professor ved University of Oxford, som ønskte å styrke tilbodet i vaksenundervisning for arbeidarklassen. Universitetet har Storbritannias største campusområde. Det strekker seg over 2,5 kvadratkilometer og inneheld både skog, innsjøar og kaféar i tillegg til universitetsbygningane. Universitetet sine 10 000 studentar er fordelte på tre fakultet, som dekker dei store akademiske disiplinane.

Keele er ein landsby som ligg nord i grevskapet Staffordshire, midtvegs mellom Birmingham og Manchester og fem kilometer vest for Newcastle-under-Lyme. Med berre 4000 ikkje-studerande innbyggarar set studentane eit tydeleg preg på staden.

Bustad

Universitetet tilbyr studentbustader både på og utanfor campus. Det er gode sjansar for å få tildelt bustad om ein søker innan fristen.

Semesterinndeling

September - januar og januar - juni.

Studentrapportar

2016

Høst 2016 - BA i Administrasjons- og organisasjonsvitenskap

Høst 2016 - BA i Administrasjons- og organisasjonsvitenskap

15.08.2016 - 31.12.2016

Førebuingar/praktiske tips

Pass på å ha skrevet under på alle nødvendige papirer, og at alt er ordnet i forhold til bolig, fag o.l. Universitetet tilbyr gratis henting i Manchester og London Heathrow. Dette er en fin mulighet til å bli kjent med noen allerede ved ankomst!

Undervisningsformer

Jeg var veldig tilfreds med undervisningsformene universitetet tilbød. Jeg hadde en variasjon av fag på 100 nivå og på 300 nivå. På denne måten fikk jeg oppleve tradisjonelle forelesninger, og mindre klasser der vi hadde tettere dialog med foreleser. Vurderingene i fagene er varierte. Alle fag er pålagt til å ha varierte vurderingsformer. Som student har jeg måtte skrive essay, holde presentasjoner, og ha eksamen. Alle vurderingsformene spiller inn på den endelige karakteren i faget.

Vurdering av emnetilbodet

Det var litt uklart hvilke emner som ble tilbydd det semesteret jeg var her. Ellers har Universitetet et bred spekter av spennende fag. Vær obs på hvilke fag som er merket som ikke tilgjengelige for Erasmus studenter.

Fagleg utbyte og språk

Jeg hadde vældig stort utbytte av fagene jeg tok her. Foreleserne er flinke og engasjerte, og er opptatt av studentene skal lære.

Som eneste norske her har jeg hatt et veldig stort språklig utbytte. Universitetet er veldig internasjonalt og har studenter fra så godt som alle verdensdeler. Noen fag består av bare engelske studenter, noen har bare internasjonale, og noen har en god blanding. Man blir godt trent i å både snakke og skrive engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er stort. De fleste som studerer og jobber her omtaler ofte Keele som "boblen". Som internasjonal bor man som regel på campus, med noen lunde kort gå avstand til de fleste av universitets fasiliteter. Selve universitetet ligger litt utenfor sentrum av nærmeste by. Det er dermed enkelt å komme seg til byen med buss, og nærmeste togstasjon har avganger til mange av storbyene i England. Nærmeste by er ganske liten, men har dermed et godt utvalg av butikker, restauranter, kinoer og andre aktiviteter. Det er og muligheter for å gå på tur på universitetet og området rundt, ettersom det er et stort grøntareal tilgjengelig.

Bustad

Universitetet har et bredt utvalg av studentboliger. De fleste er sentrert rundt kjernen av Universitetet, med unntak av Hawthorns som ligger 20 minutters gange fra Universitets kjerne. Størrelsen på boligene varierer, noen steder deler man kjøkken og bad med 16 andre, noen steder deler man bare med 4. Noen boliger har eget bad, men felles kjøkken. De fleste studentboligene har en tilhørende bar, et vaskeri og et fellesrom som studentene kan benytte seg av. Rommene blir også vasket jevnlig.

Sosialt miljø

Universitetet har et godt sosialt miljø. Det er mange sportsklubber her, og varierte societies som man kan bli med i. Det er og lett å bli kjent med de man bor sammen med ettersom de fleste leiligheter har et fellesareal i form av et kjøkken.

2015/16 - Lektorutdanning med master i nordisk

2015/16 - Lektorutdanning med master i nordisk

15.08.2015 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Før du kommer til Keele må du forberede deg på at Keele ligger noe avsidesliggende og du vil derfor tilbringe store deler av tiden på campus. Om du har ekstra tid og ekstra penger kan Stoke-on-Trent 40-50 min med buss være et knutepunkt til hele England. Keele har mye det samme klimaet som Bergen, men ikke så mye regn. Keele ligger i et idyllisk område utenfor Stoke-on-Trent med turmuligheter, men ikke så mange som i Bergen. Jeg vil uansett anbefale å ta med tursko/joggesko og og varme klær.

Undervisningsformer

Undervisningsformene jeg har hatt mest er felles forelesninger og seminar (ofte med gruppearbeid).

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er veldig bredt, jeg tok media, sosiologi, kriminologi og psykologi. Om du ikke har erfaring innenfor fagene fra før er det ingen hindring ettersom mange av førsteårsstudiene ligger til rette for nettopp dette.

Fagleg utbyte og språk

Jeg har lært utrolig mye innenfor fagene jeg har tatt. Om jeg får brukt for fagene direkte vet jeg ikke, men det er uansett kompetanse jeg kan tilføye min akademiske karriere uansett. All undervisning er på Engelsk. Om du ikke behersker engelsk får du tilbudet om å ta engelsk språk som en del av fagene. Uansett vil engelskkunnskapene forbedres av venner og undervisning.

Universitetsområdet og byen

Som sagt ligger Keele avsidesliggende på et samlet campusområde. For meg har det vært litt innestengt ettersom jeg liker meg i litt mer urbane strøk. Det er veldig vakkert her, men om du liker deg i storbyer omringet av puber, museum, cafeer eller shopping er dette kanskje ikke rette plassen. Jeg vet at når man studerer så skal man studere, men du kan føle deg litt innestengt.

Bustad

Jeg hadde et veldig fint rom i en av studentblokkene på campus. Det var 5-7 minutters gange til alt av forelesningshaller, treningssenter, og spisesteder. Vær obs på at noen rom er bedre enn andre, for eksempel var noen rom utrolig kalde om vinteren og mindre koselige for å si det sånn. På grunn av at det er et campusuniversitet, foregår alle fester enten på ditt eget kjøkken eller utenfor, dvs. det kan bli bråkete. Dette er ikke alltid like greit, men biblioteket er åpent 24/7 så om man skal konsentrere seg så kan man trekke seg tilbake der.

Sosialt miljø

Keele og syntes det er et helt fantastisk universitet. Jeg er enig om at universitetet i seg selv er flott og undervisningstilbudet har jeg ingenting og utsette på. Det eneste er at jeg passet inn på et campusuniversitet, hvor det stort sett er de samme menneskene og de samme omgivelsene. Hvis du ikke er sosial og kanskje ikke den som er flinkest til å ta initiativ til sosiale sammenkomster, kanskje litt sjenert og har det vanskelig med å skape nye bånd så er Keele enten eller.

2015

Høst 2015 - BA i europastudier

Høst 2015 - BA i europastudier

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

- Husk adapter
- Husk helseforsikring
- Lag en liste over alle dokumenter du trenger å levere inn
-Skriv ned viktige adresser på papir i tilfelle du går deg bort uten tilgang på internett
- Det kan være lurt å ta med kleshengere

Undervisningsformer

Varierte og gode undervisningsformer, med sterk oppfølging av arbeid gjennom seminarer og/eller tutorials

Vurdering av emnetilbodet

Mange emner man kan velge mellom og man kan bytte mellom emner uten komplikasjoner

Fagleg utbyte og språk

Det er obligatorisk å delta muntlig i seminar og tutorials, så man får god trening i å uttrykke seg i engelsk både dagligdags og akademisk sett.

Universitetsområdet og byen

Stort universitetsområde med mange trivelige kafeer og restauranter. Biblioteket har døgnåpent og har en ubeskrivelig god service for sine studenter. Biblioteket har også et veldig bredt utvalg av faglige gode bøker som kan brukes til oppgaveskriving. De ansatte er også veldig engasjerte og yter sitt beste for at studentene skal ha det bra på universitetet.

Utenfor universitetsområdet er det relativt urbant og stille, men med greit tilbud av butikker, barer, kinoer osv.

Bustad

Det er veldig godt miljø på campusområdet, men det kan fort bli rotete i de mest folksomme blokkene. Fasilitetene er av lavere standard enn de fleste er vant til i Norge, men man har vaskehjelp som vasker regelmessig. Rommene har varierende størrelse, men inneholder det mest essensielle man trenger som student, ved unntak av kjøkkenredskaper.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet har vært helt enestående. Keele har et enormt tilbud av sosiale aktiviteter, idrettslag, utflukter, arrangementer og lignende som de er flinke å opplyse studentene om. De er også utrolig flinke på å sosialisere alle de internasjonale studentene helt fra begynnelsen av, slik at ingen faller utenfor.

Flott bygning
Foto/ill.:
© Keele University

Informasjon