Hjem
Studentsider
erasmus+

Loughborough University og Sosiologisk institutt (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByLoughborough, Leicestershire
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar som går på studieprogram i sosiologi har fortrinn på plassane før studentar frå andre samfunnsvitskapelege fagområde. Du må ha tatt minimum 60 studiepoeng før du kan reise på utveksling. Dersom det er fleire søkarar enn det er ledige plassar vil sosiologistudentar bli prioriterte.

Studieåret ved Loughborough Universitysom er delt inn etter trimester. Det er mogleg å søkja for haust, vår og sommar, eller for eit heilt år.

Når i studiet kan eg reise

Normalt passar det best å reise ut for eit heilt eller eit halvt år mellom tredje og sjette semester av studiet. Sjå instituttet sine nettsider for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk, og du må dokumentera engelskkunnskapar tilsvarande B2-nivå. For opphald som varer opp til 6 månader er det tilstrekkeleg med ein bekreftelse frå UiB. Viss opphaldet varer lengre, må språkkunnskapar dokumenterast med ein offisiell test.

Kva emne kan eg ta

Department of Social Sciences har eit tverrfagleg fagmiljø sett saman av fag innanfor «media and communications», «criminology and social policy», «sociology and social psychology». Innreisande studentar skal normalt ta emne ved sitt institutt, men det er òg mogeleg å følge emne med «open access» ved andre institutt. På denne nettsida finn du informasjon for innreisande studentar og ei oversikt over emnetilbodet ved universitetet. Studiar ved Loughborough University passar særleg godt for sosiologistudentar, men også studentar med interesse for mediefag kan finne aktuelle emne.

Ein fulltidsstudent skal ta 60 ECTS (120 credits) per år. Kvart emne svarar vanlegvis til 2-10 ECTS.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Loughborough University er eit offentleg forskingsuniversitet i Aust-Midlands. Det blei grunnlagt i 1966, og har røter tilbake til eit teknisk institutt frå 1909. Det har i dag 16 000 studentar, og er delt inn i ti fakultet. Universitetet utmerkar seg særleg innanfor ingeniørfag og teknologi. Det er òg kjent for sine studium innan sport og trening, og har fleire sportsanlegg.

Loughborough har i underkant av 60 000 innbyggarar, og ligg i Leicestershire, sentralt i England. Byen var reisemål for verdas fyrste pakkereise, som blei arrangert av Thomas Cook i 1841, for ei avhaldsrørsle. Her finst òg verdas største bjøllestøyperi, og byen har fleire museum, ein stor utandørsmarknad og jarnbanestasjon.

Bustad

Ein kan søke om studentbustad på campus. Universitetet garanterer ikkje bustad på campus for alle Erasmus-studentar, men hjelper dei som ikkje skulle få plass til å finne ein stad å bu utanfor campus.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni.

Studentrapportar

2019

Vår 19 - lektorutdanning

Vår 19 - lektorutdanning

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Muligheter for å bo på campus eller leie privat. Selv leide jeg privat og opplevde at prisene var rimeligere sammenlignet med å bo på campus. Sykkel kommer godt med!

Undervisningsformer

Forelesninger. Ganske likt undervisningsformene ved UiB, men litt færre seminarer. Forelesningene er "obligatoriske", hvor man må gi beskjed til foreleser om man ikke har anledning til å møte.

Vurdering av emnetilbodet

Særs interessante emner og knakende gode forelesere!

Fagleg utbyte og språk

Den største læringen ligger i å omgås medstudenter og andre lokale i dagliglivet. Ble litt for lite utfordret til å snakke engelsk i regi av universitetet.

Universitetsområdet og byen

Loughborough er ikke verdens mest spennende sted å bo, så det veier opp at universitetet er godt. Leicester er 20 minutter unna med tog eller buss, det samme er Nottingham hvor det er litt mer å gjøre. London 1 time og 15 minutter med tog.

Bustad

Klassisk engelsk standard med murhus og teppegulv.

Sosialt miljø

Å beskrive Britene som inkluderende vil være en overdrivelse. Utvekslingsstudentene henger mye sammen, så slikt sett ganske likt i Norge. Mange organisasjoner å delta I!

2016

Vår 2016 - BA religionsvitenskap

Vår 2016 - BA religionsvitenskap

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Det er lurt å ordne learning agreement og annet parpir arbeid så fort du har blitt tildelt muligheten til å søke om plass hos Loughborough University. Det er godt å få alt parpir arbeid unna gjort. De er veldig hjelpsome over email ved Loughborough, så det gjør det mye enklere. Etter dette er det ikke så mye å gjøre hjemmefra. Når du kommer på universitetet kan du hente studentkort og sette deg opp på fag. Sette seg opp på fag hjelper de deg med på kontoret ved Social Science hovedbygg. Jeg bodde utenfor campus, så jeg valgte å komme meg der til selv. Vet ikke om de forsatt henter fra Heathrow flyplass, men hvis de gjør det er det sikkert et godt tilbud å ta. Jeg fløy til Manchester, siden det er like enkelt å reise derifra som fra London.

Undervisningsformer

Undervisningsformen er veldig mye det samme som ved universitetet i Bergen. Det er to timers forelesninger med powerpoint. En liten forskjell er at du er mer engasjert i samtaler i forelesningene, det er mye fokus på å ha klasse diskusjoner. Dette er veldig kjekt, med tanke på å bli kjent med studenter i klassen din, som du også kan jobbe med utenom forelesninger og for å forberede dere til eksamen. Det er også obligatorisk oppmøte på forelesninger og seminarer, hvor du må signere på en liste om at du er møtt opp. Ikke stress for mye med dette, det går helt fint om du er syk en dag. Mine eksamens former var to timer eksamen, essay og tester i seminar.

Vurdering av emnetilbodet

Det var ikke et problem å velge emner, det er et rikt innhold å velge mellom. Veldig mange spennende emner. Så tror ikke det skal bli noe problem å velge noe du synes virker spennende og interessant.

Fagleg utbyte og språk

Jeg syntes det var lett å følge med under forelesningene med tanke på språket. Var lett å forstå og bli forstått. Siden det er stor vekt på diskusjoner mellom studenter i forelesningene får du øvd deg godt på å snakke engelsk og bli komfertable med språket på et mer akademisk nivå. Jeg lærte mye av forelesningene, de hadde godt innhold og foreleserne var flinke til å engasjere. Ta godt med notater, disse kommer veldig godt med under eksamens forberedelser. Leselister var noe annerledes enn hva jeg er vandt med ved Universitetet i Bergen. Det er som oftest noen artikler som er obligatorisk å lese, men utenom det så er det kapitler og artikler i forskjellige bøker. Så bli godt kjent med biblioteket. Hvis du har essays i modulene dine, er det smart å begynne så fort du kan med disse. Essay spørsmålene er ofte tilgjengelig fra semester start, og du vil ofte ha flere essay som har innleverings frist samme uke eller dag. Hvis du er usikker på hvordan å skrive en god essay på engelsk og trenger litt hjelp, er det gode tilbud for erasmus + studenter hvor de har essay workshops (gratis) igjennom hele semesteret.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig flott. Det er et svært campus og student union-huset har butikk, kafe og resturant. På kvelden blir det omgjort til utested, og har mange gøye temakvelder. Loughborough er en liten studentby, men er sjamerende og har et kjempe fint miljø. Det er mange kjekke steder å gå ut å spise og drikke i Loughborough sentrum. Men hvis du går litt lei av å gå de samme stedene er det ikke noe problem, Loughborough er bare noen togstop unna byer som Nottingham, Leicester og Birmingham. Hvis du har lyst på en dagstur eller helgetur til en storby er London og Manchester bare en time/en halvannen time unna med tog.

Bustad

Siden Loughborough er en liten plass, er det mange bo-tilbud som har gå-avstand til campus. Jeg bodde ikke på campus, og det var ikke noe problem å gå inn til universitetet hver dag. Det er mange som også velger å ha en sykkel. Det er også en campus shuttle buss som går fra togstasjonen - sentrum - campus hele dagen, og det er gratis å ta for studenter til campus fra Loughborough College stoppet og rundt hele campus.

Sosialt miljø

Ved Loughborough University er det en veldig aktiv student union, som tilbyr mange forskjellige aktiviteter. Alt fra dans og sport til friviliig arbeid ved eldrehjem og suppekjøkken. Det er noe for alle ved student unionen. Det er også forskjellige societies du kan melde deg inn i. Skandinavia society er en av de. Loughborough University ble også stemt til Englands beste student opplevelse 2016. Det er veldig lett å komme i kontakt med folk og få gode venner. Det er også mixere og kvelder ved student unionen for erasmus og internasjonale studenter, disse syntes jeg var spesielt gøy. Det var veldig kjekt å bli kjent med mennesker som opplevde og gikk igjennom det samme som meg.

2014

Vår 2014 - BA samfunnsøkonomi

Vår 2014 - BA samfunnsøkonomi

12.08.2013 - 20.06.2014

Førebuingar/praktiske tips

Er ikke så veldig mye å gjøre hjemmefra egentlig, men når du kommer til England kan det være greit å skaffe seg noe som kalles Rail Card 16-25. Det er et kort som gir deg 30% avslag på alle togreiser. Dette kan du spare en del penger på å gjøre og du har tjent inn igjen pengene du bruker på kortet (30 pund). Alt du trenger til bostedet ditt kan du kjøpe ganske billig i sentrum. Anbefaler også å takke ja til tilbudet om buss fra Heathrow (dersom de enda gjør det), da blir du kjørt direkte til der hvor du bor. Det som egentlig skuffet meg var at jeg ble bare tildelt bolig en uke før jeg skulle reise, noe som var svært nervepirrende. Men det er bare til å mase, sende eposter om det er noe du lurer på. Mas til du får et endelig svar! Og det samme gjelder karakterutskriften. Det tok meg alt for lang tid å få den tilsendt. Og viktig å be om at den skal være den originale utskriften.

Undervisningsformer

Selve undervisningen var den samme som hjemme. Power Point presentasjoner basert på litteratur valgt av foreleser. Det var også innfall av videoer og eksterne forelesere.

Vurdering av emnetilbodet

For meg var det ikke vanskelig å velge emner ettersom de fleste virket spennende og interessante. Det er ganske godt tilbud med flere muligheter. Så jeg tror ikke det skal bli noe problem å finne noe som er bra.

Fagleg utbyte og språk

Jeg studerte social science og synes modulene som jeg studerte var veldig spennende. Alle foreleserne var svært dyktige og ivrige i sine felt. Det var heller ikke noe problem å følge forelesningene med tanke på språket, men jeg både snakker og skriver flytende engelsk. Men vil også gjøre oppmerksom på at det er flere som har kraftige aksenter og dialekter, men det trenger ikke alltid være vanskelig å forstå. Det er viktig å bli kjent med biblioteket, for der kommer du nok til å oppholde deg en del. De fleste fagene krever en del arbeid, og det er en del essay-skriving. Eksamen er essays (i alle fall i social science) og krever mye arbeid på egenhånd. Jeg ville anbefalt noen timers arbeid med hver forelesning hver uke, slik at det er lettere når eksamensperioden kommer.

Universitetsområdet og byen

Det er en veldig liten og sjarmerende by, med flere puber enn matbutikker. Det er mest en studentby, men lokalbefolkningen har sin sjarm. Det er marked to/tre dager i uken, og her anbefaler jeg at man kjøper frukt og grønnsaker ettersom det er billigere enn i butikken. Det er også en kino men den fikk jeg ikke tid til å besøke. Det var mange gode restauranter med god mat (spesielt en australsk som jeg ikke husker navnet på). Ellers er Loughborough bare en kort togtur unna plasser som Leicester, Birmingham og Nottingham som er litt større byer med gode shoppingmuligheter og uteliv. Universitetsområdet er svært. Mange idrettsarenaer og et union-house som er både butikk, kafe, restaurant og oppholdssted. Om kveldene blir det snudd opp ned på livet og blir utesteder, fire eller fem forskjellige plasser, alle med ulik musikk. Det er stort sett her studenter går ut.

Bustad

Jeg bodde i en leilighet rett utenfor campus, i Radmoor Road. Det var en leilighet med seks soverom, alle med hver sitt bad. Det finnes mange muligheter for hvordan man kan bo i Loughborough. Vi bodde fint til ettersom det var gåavstand til både sentrum og campus, og det kom en egen buss som kjørte til campus. Standarden på leiligeheten var nok noe dårligere enn her i Norge, men ettersom jeg bare skulle være der i ett år så brydde det meg ikke noe særlig. Det var godt å bo utenfor campus, men det kan være sosialt på en annen måte å bo på campus.

Sosialt miljø

Jeg fikk møte et ekstremt sosialt miljø i Loughborough. De har en veldig aktiv student union som tilbyr en rekke sportsaktiviteter (både seriøse og for de som bare vil drive med sport) og societies. Jeg meldte meg inn i Scandinacian Society og fikk møte andre fra Skandinavia som studerte der, men også engelskmenn med skandinaviske røtter. Det finnes også andre som man kan ta del i. Kan være lurt å få med seg den store orienteringen med både sport og societies. Jeg spilte fotball for et av de fire damelagene de hadde. Men det finnes i alle fall fire lag i hver sport som finnes. Utenom sport er det også mixers for dem som er erasmus studenter. Det finnes mange forskjellige sosiale tiltak og det er viktig å finne de som passer for deg. Men det er veldig lett å bli kjent med andre og det er enkelt å få kontakt med andre. Kanskje spesielt de som man ender opp å bo med.

Informasjon