Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Wolverhampton og Det humanistiske fakultet (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByWolverhampton
  • Studieplassar1
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på eit bachelorprogram ved Det humanistiske fakultet, men også andre studentar som ønsker å ta humanistiske fagemne når dei er på utveksling kan søke på avtalen.

Før du kan reise på utveksling, må du ha tatt minimum 60 studiepoeng. Du må også ha gyldig studierett på eit bachelor- eller masterprogram ved UiB i den perioden du er på utveksling.

Når i studiet kan eg reise

Bachelor: Best eigna for utveksling er fjerde, femte eller sjette semester av graden.

Studentar på andre studieprogram: ta kontakt med studierettleiaren din.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk.

Kva emne kan eg ta

Lenke til undervisningstilbodet finn du her:http://www.wlv.ac.uk/international/international-courses/

Bachelorstudentar: Dersom du skal ta frie studiepoeng, kan du velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for. Dersom du skal ta deler av spesialiseringa i utlandet, må du velje emne som kan godkjennast som tilsvarande emne ved UiB. Ein rår til at studentane tar 200-nivået på utveksling då det er lettare å finne emne som kan godkjennast på 200-nivået enn på 100-nivået.

Universitetet nyttar både CATS og ECTS.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of Wolverhampton er eit offentleg breiddeuniversitet med røter tilbake til 1835, som først fekk universitetsstatus i 1992. Det ligg fordelt over fire campusar i Vest-Midlands. Hovudcampusen ligg i Wolverhampton sentrum, med to andre campusar i Walsall og Telford. Kunnskapsoverføring og samarbeid med industri er blant universitetet sine satsingsområde.

Wolverhampton ligg nordaust for Birmingham, og har om lag 240 000 innbyggarar. Byen har namn etter Lady Wulfruna, som grunnla byen i 994, men blir ofte berre omtala som W'ton eller Wolves. I 1927 blei Englands første automatiske trafikklys installert i Wolverhampton, og dei noverande trafikklysa i byen har gamaldagse stripete stolpar som minner om dette.

Bustad

Universitetet tilbyr rimelege studentbustader på tre campusar i kort avstand frå sentrum; City Campus, Walsall Campus og Telford Campus. Leiga inkluderer blant anna trådlaust internett og treningskort.

Semesterinndeling

Oktober - januar og februar - mai.

Studentrapportar

2022

Vår 2022 - lektor framandspråk

Vår 2022 - lektor framandspråk

15.01.2022 - 15.06.2022

Førebuingar/praktiske tips

lag ønskeliste over plasser å besøke mens du er der. tips: York, Oxford, Liverpool, Manchester og London.
vil anbefale på det sterkeste å lage en whatsapp gruppe med de andre Erasmusstudente da dette ga oss grunnlaget for å møtes å finne på ting etter ankomst.

Undervisningsformer

mest forelesninger/seminar i samme time. små klasserom med opp til 20 elever. masse diskusjoner med de man sitter rundt.

Vurdering av emnetilbodet

tilstrekkelig.

Fagleg utbyte og språk

utviklet litt faglig ordforråd på engelsk. Opplevde historiemodulene som greie erstattere for de norske modulene selv om de var litt mindre relevante enn ønsket og forventet.

Universitetsområdet og byen

universitetet og campus ligger rett ved Wolverhampton sentrum, og ligger vegg i vegg med Molinoux stadium for de som er fotballinteresserte. Sentrum er ganske lite og byen kan oppleves som rolig/kjedelig. Heldigvis ligger Wolverhampton veldig sentralt i England, så man kan enkelt nå store deler av landet via tog. 15 minutter til Birmingham som er Englands nest største by er også et pluss. derifra er det også muligheter for å bestille flyreiser til f.eks. Dublin eller andre interessante byer i Europa.

Bustad

Anbefaler å bo på City Campus, da dette er det mest sentrale av de tre. Det å bo på campus vil gi bedre muligheter for å skape relasjoner med andre studenter, kontra det å ordne bosted privat. Ensuite kan også anbefales om man ønsker privat bad med dusj og do. alternativet er delt med de andre man bor med. kjøkken er alltid delt, men relativt store kjøkken.

Sosialt miljø

opplevdes som bra. fikk meg en god sosial sirkel som ble med på mye moro.

2018

Vår 2018 - BA i journalistikk

Vår 2018 - BA i journalistikk

15.01.2018 - 15.06.2018

Førebuingar/praktiske tips

Som en hver annen utvekslingsstudent kan jeg ikke anbefale nok å gjøre deg kjent med alt av dokumenter, datoer og annen vesentlig informasjon i god tid før du drar. Uansett om det virker ganske rett frem, så er det lett å glemme ting når du skal flytte til et nytt land, men dersom du skulle glemme noe, så sitter det veldig flinke mennesker rundt om på universitetene og på Erasmus programmet følger deg opp. Det er individuelt hvor mye research hver enkelt ønsker å gjøre før de flytter. Noen vil vite alt, mens andre, slik som meg, ønsker å ta ting litt på strak arm. Det eneste jeg var sikker på var at jeg ville til England, men et sted som ikke var så kjent. UiB og HF hadde en avtale med Univesity of Wolverhampton (WLV), men det var mulig for meg også å søke her selvom jeg hører til SV og infomedia.

Undervisningsformer

Under utvekslingsoppholdet mitt hadde jeg to fag i Fotografi, men også ett i Engelsk. Universitetet opererer veldig forskjellig og undervisningsformene er tilspisset og finpusset for å passe hver enkelt fag. I timene som omhandlet foto hadde vi mye kamera trening, studio og "darkroom" tid, men også teori om fotohistorie, lyssetting, og andre viktige ting for å gi oss mest mulig forståelse for fotokunst.

Engelsktimene var skreddersydd for utvekslingsstudenter, som gjorde det tryggere å forholde seg til de andre timene. Dette var undervisning i et klasserom, men professoren tok ofte klassen ut på utflukter slik at vi kunne praktisere engelsken mest mulig rundt i det engelsktalende samfunnet.

Med take på at WLV er massivt og lokalisert på tre forskjellige campus rundt Birmingham området er det ingen generelle undervisningsformer, det kommer an på hvilket fakultet du tilhører. Fine Art hvor jeg holdt til hadde stort fokus på det praktiske, samarbeid mellom de forskjellige linjene og muligheter til å stille ut eget arbeid.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg tar en bachelor i journalistikk, men ønsket å studere noe som kunne gi meg verdifull tilleggskunnskap. Jeg syns det var veldig vanskelig å finne ut hva jeg kunne gjøre, men satset på at det jeg valgte kom til å gå greit. Om det skulle vise seg å være helt feil, er det alltid mulighet for å bytte, det er alltid veiledere som hjelper deg uansett.

Universitetsområdet og byen

Universitetet består av tre forskjellige campus alle lokalisert rundt storbyen Birmingham. Det går gratis Campusbusser går en gang i timen mellom alle tre, om ikke det skulle passe går det alltid vanlig kollektiv busser og tog til nærheten av alle campus.

Bustad

Det er utallige studentboliger med gratis trenings fasiliteter,

2016

Haust 2015 - MA i musikkterapi (femårig)

Haust 2015 - MA i musikkterapi (femårig)

27.09.2015 - 30.01.2016

Førebuingar/praktiske tips

- Det kan være vrient å finne frem emner gjennom universitetets nettsider, men søk på området ditt og Course-guide.
- Wolverhampton er ikke en by som byr på veldige mange aktiviteter og krever nok en del innsats for å finne ting å gjøre. Bruk gjerne litt tid på å finne plasser du har lyst til å reise, tog-billetter kan fås billig og de fleste storbyene er ikke langt unna. Om du ikke har dårlig klima-samvittighet er det mulig å fly tur/retur fra Birmingham til Dublin for 10 pund.
- Gjennom Accomodation Service, kan du kjøpe diverse pakker med sengeutsyr, kjøkkensaker, vaskeposer, osv... Eneste å anbefale om du ikke ønsker å drasse med deg dyne og pute, er å kjøpe nettopp dette på forhånd. Det blir lagt klar på rommet før ankomst. Alt annet utstyr kan kjøpes på det døgnåpne supermarkedet som ligger 50 meter unna til billigere pris (i hvert fall på City campus).
- På universitetets nettsider finnes det også en del videoer om hybel- og området rundt på de forskjellige campus. Vel verdt en titt!
- Selv om en ikke har spesiell interesse av fotball er det høyst anbefalelsesverdig å sjekke når Wolverhampton Wanderers spiller hjemmekamp. Knallbra stemning.

Undervisningsformer

Undervisningsformer varierer etter fag. Primært forelesninger og seminarer. Noe gruppearbeid på forelesninger.
Noe diskusjoner og skriftlig arbeid på nettportalen WOLF etter forelesinger.

Vurdering av emnetilbodet

Ingen bemerkning.

Fagleg utbyte og språk

Emnene jeg tok var stimulerende og stort sett givende. Forelesere og emne-ansvarlige var veldig imøtekommende og behjelpelige med veiledninger på essays og generelle spørsmål både på mail og i forelesninger.
Møtte andre Erasmus-studenter som ikke var like fornøyd med sine emner og forelesere: varierer vel fra fag til fag som ved alle andre institusjoner...
Ettersom undervisning foregår på engelsk er ikke språk en spesiell utfordring og de fleste forelesere har en nokså "ren" dialekt. Lokalbefolkningen ellers kan være noe vanskeligere å forstå (søk gjerne på Black Country dialect på Youtube).

Universitetsområdet og byen

Wolverhampton har omtrent samme innbyggertall som Bergen, men sentrum er betraktelig mindre. Selve byen har ikke mye å tilby utenom et knippe veldige gode puber med lave priser og godt utvalg, og Civic Hall som er byens kulturelle storstue. Kunst-museet er gratis og vel verdt et besøk eller to. Byen har også et par teater-scener som skal være ålreite. Det finnes et kjøpesenter og to "shopping"-gater. Ikke store utvalget, men Birmingham er som sagt ikke langt unna om du er ute etter shopping.
Universitetets-området (City Campus) er samlet på ett sted og lett å navigere seg i. Hovedbiblioteket er plassert her; fine lokaler og god tilgang til pensumbøker. Studentkaffen tilbyr mat til greie priser i tillegg til andre kaffe-kjeder.
Byen virker jevnt over fattig økonomisk sett; ble i tillegg kåret til Englands (om ikke UKs) minst lykkelige by i 2015 og verdens (!) 5. verste by av Lonely Planet i 2009. En del kriminalitet i området, men følte meg aldri utrygg.

Bustad

Bodde på campus, drevet av universitetets Accomodation Service. Muligheter for å velge ulike løsninger; Standard - jeg delte bad og kjøkken med 5 andre, uten noe fellesareal som stue. Rommet / hybelen møblert med seng, klesskap, hylle, vask og skrivepult. Ikke spesielt eksklusivt, men heller ingen ting å utsette på det.
Mulig å leie En-suite, altså samme som standard, men med eget bad. Koster riktignok noe mer. Economy er billigste løsning; Vit at du deler bad og kjøkken med 11-13 andre i en svær blokk, antageligvis med mye festing...
University Accomodation har tre campus-områder; City, Telford og Walsall. Sjekk ut hvor du har forelesninger (mest sannsynlig City), ettersom de to andre ligger 30-50 minutter unna med buss. Det går riktignok gratis shuttle-buss mellom campusene ca en gang i timen eller mer.
Universitetet kan også hjelpe deg med å finne privat bosted. Victoria Studenthalls kan være mulig, i tillegg andre ordinære hybler.

Sosialt miljø

Ved å bo på campus i stedet for privat, er det naturligvis flere muligheter for å bli kjent med andre studenter. Etter de første ukene kan det bli vanskelig å komme i kontakt med andre så bruk tida godt. Som ellers, er det like sosialt som en gjør det til selv. Andre Erasmus-studenter er også lettere å få kontakt med enn andre britiske studenter.
Universitetet har ikke et tilsvarende sted som Kvarteret, men en Student Union hvor det sporadisk er arrangement. The Student Union har også enkelte societies hvor det også er mulig å bli kjent med andre. Dette opplyses det gjerne om under Freshers Week.

Flott bygning
Foto/ill.:
© University of Wolverhampton

Informasjon