Hjem
Studentsider
erasmus+

Universidad de Granada og Universitetet i Bergen (ERASMUS+ - ARQUS)

  • LandSpania
  • ByGranada
  • Studieplassar8
  • StudienivåBachelor, Master og PhD
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Arqus-alliansen er eit samarbeid i prestisjeprosjektet European University Initiative. Arqus består av sju breddeuniversitet, Bergen, Granada, Padova, Leipzig, Graz, Lyon og Vilnius, og alle studentar på bachelor- og masterstudiar ved (unntatt Medisin- og Kunststudentar) kan velje fritt blant faga ved desse universiteta, med få unntak.

Alle som reiser på utveksling må ha fullført minimum 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved ditt institutt/fakultet for informasjon og råd om når i studiet det passar best å reise ut.

Språk

Undervisningsspråka ved Universitetet i Granada er engelsk og spansk, og det er krav om B1-nivå i språket. Dei er begrensa med emner på engelsk.

Kva emne kan eg ta

Universitetet i Granada er eit breddeuniversitet med studietilbod innanfor dei fleste fagområde.

Dersom du skal ta deler av spesialiseringa i utlandet, må du velje emne som kan godkjennast som tilsvarande emne ved UiB. Dersom du skal ta frie studiepoeng, kan du velje emne fritt. Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Det finnes informasjon om emer på denne nettsida: https://internacional.ugr.es/pages/movilidad/estudiantes/entrantes?lang=en

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universidad de Granada vart grunnlagt av Papa Bull i 1531 og er i dag blant dei største universiteta i Spania, med om lag 65 000 studentar. Universitetet har eit breitt fagtilbod, og satsar mellom anna på internasjonalisering, samt områda bio- og helsefag, IKT, geovitskap, og kulturarvforsking. I tillegg til fem campusområde i sjølve Granada, har universitetet òg to campusar på eit anna kontinent, nær Ceuta og Melilla i Nord-Afrika.

Granada har om lag 250 000 innbyggarar og ligg i Andalusia, sør i Spania. Han er òg kjent under kallenamnet Solbyen, grunna det varme og solrike klimaet. Forutan flott natur og lågt kostnadsnivå kan byen skilte med ei rekke storslåtte bygningar og kulturminne. Mange av desse står att som minne etter lengre periodar med arabisk styre opp gjennom historia.

Bustad

Universitetet har eigne studentbustader i nærleiken av campus og ei bustadteneste for internasjonale studentar som formidlar alt frå hybelrom i bustadblokker til delte leilegheiter med andre studentar, eller innkvartering hos vertsfamiliar. Det kan vere vanskeleg å ordne med bustad frå Noreg, så det kan vere ein fordel å ordne seg mellombels losji for dei første par dagane i Granada.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni/juli.

Studentrapportar

2018

Høst 2018 - BA administrasjon og organisasjonsvitenskap

Høst 2018 - BA administrasjon og organisasjonsvitenskap

15.08.2018 - 31.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

Vær forberedt på at ting tar mye lengre tid i Spania enn hva det gjør i Norge. Forbered deg på et helt annet skolesystem, Professorene kommer gjerne 20 min for sent til forelesningene og spanjolene beveger seg generelt sent. Ellers blir det lite søvn, spanjolene lever på kveldstid, noe som er grunnen til at siesta er bra men også nødvendig! For oss nordmenn spises det mat til odde tider. Stor lunsj i 2 tiden og aldri middag før 21.00.

Undervisningsformer

På faculdade de Políticas y sociología tilbyr de 4 kurs som undervises på engelsk, mens de resterende undervises på spansk. Det er obligatorisk oppmøte på forelesninger, men det varierer fra foreleser til foreleser hvorvidt de faktisk tar oppmøte eller ikke. Hva som danner sluttkarakteren i de ulike emnene varierer. Sluttkarakteren kan påvirkes av innleveringer, eksamen, muntlig aktivitet, fremføringer og oppmøte. Det er de ulike foreleserne som selv bestemmer hvor mange arbeidskrav emnet har og hva som danner grunnlaget for sluttkarakteren. Vurderingen av studentene er ikke anonym, professorene laster opp et dokument med alle studentenes navn og karakter. Det er litt rart men også positivt ettersom de tar hensyn til utvekslingsstudentene. Emnene har som regel mer undervisning og arbeidskrav enn fag som gir 15 ECTS ved UiB, men jeg opplevde ikke det faglige nivået som veldig krevende.

Det er verdt å nevne at skoledagen foregår i to puljer, morning og kveld, og mellom puljene er det siesta. Man risikerer dermed å ha skole til 22.00 enkelte dager.

Vurdering av emnetilbodet

Det er et bredt utvalg av ulike emner (ettersom emnene bare er verdt 6 ECTS), og fagene er mye mer spesialiserte enn hva vi normalt er vandt til i Norge. Man er selv ansvarlig for å passe på at fagene ikke overlapper, noe som er sannsynlig ettersom det er en rekke emner å velge mellom. Det er litt av et puslespill å få emnene til å gå opp, og man må løse det uten særlig mye hjelp fra universitetet. Selv valgte jeg en del fra politikk og internasjonale relasjoner. Det er også mulig å velge fag fra andre fakulteter dersom det er plass på emnet.

Fagleg utbyte og språk

Rent faglig er jeg usikker på hvilket utbytte jeg har hatt, det faglige innholdet i de ulike fagene varierer veldig alt ettersom hvilke professor som underviser. Enkelt av fagene var veldig interessante, mens andre var fult like interesante, det er vell litt smak og behag. Jeg dro hovedsakelig til Spania for å lære meg spansk. Jeg hadde spansk 6 timer i uken som et av fagene mine. Til tross for at det var ganske dyrt, er dette noe jeg anbefaler på det sterkeste, da man lærer mye og får 6 ECTS for dette! Min spansk har definitivt utviklet seg under mitt opphold i Granada

Universitetsområdet og byen

Granada er en studentby og det er mange utvekslingsstudenter, spesielt fra Mexico, Tyskland og Italia. Granadas bykjerne er liten og det er gå-avstander til alt. Selve byen er Fantastisk, den er stor (men ikke for stor), og det er noe som skjer hver eneste dag. Markeder, cafeer, barer, butikker og TAPAS. Granada er en av de eneste byene i Spania som praktiserer tapas slik det skal praktiseres, nemlig GRATIS. Kjøper man noe å drikke, ja da får man gratis mat, helt fantastisk! Ellers er det mye historie i Granada, og man finner blant annet en av Spanias største turistatraksjoner, Alhambra, på toppen av byen.

Universitetsområdene varierer veldig i størrelse og kvalitet. Enkelte av fakultetene befinner seg i flotte historiske bygg, mens andre befinner seg i mer slitene bygg. Faculdade de Políticas y sociología omtaler seg selv som et lite og fattig fakultet. Fra utsiden ser ikke bygget ut, men på innsiden er det helt greit. Varme og kulde regulering er dessverre en mangelvare.

Bustad

Å leie i Granada er rimelig, men strøm, internett, vann og gass kommer som regel i tillegg. Anbefaler på det sterkeste å leige en leilighet med sentralvarme, for husene er dårlig isolert og når det først blir kaldt, så blir det kaldt! Det er gunstig å leige en leilighet i nærheten av fakultetet ettersom det å ha mulighet til å gå hjem under siesta eller mellom fagene er utrolig digg. I tillegg ligger fakultetet ganske midt i sentrum, som også er stedet man bør lete etter leilighet.

Jeg vil anbefale nabolaget Albaicin, da gjerne den nedre delen av Albaicin, hvor jeg selv bodde og trivdes veldig godt. Dette er et at de historiske nabolagene og består av et komplisert nettverk av små, svingete brosteinslagte gater og hvitkalkede hus. Utrolig sjarmerende og definitivt et av det vakreste nabolaget Granada har å tilby! Ellers er det mange studenter som bor i Ronda, det nyere nabolaget. Dersom man skal studere på et av fakultetene utenfor sentrum, anbefaler jeg å bo her ettersom det er her man har metro og buss tilknytning. Det er også i Ronda man finner en stor del av studentaktivitetene som tapasbarer og nattklubber!

Sosialt miljø

Å bli kjent med nye folk er ikke noe problem. Spanjolene er åpne og imøtekommende og det er mange andre utvekslingsstudenter i Granada som er i samme situasjon. Det finnes ulike uavhengige organisasjoner som arrangerer møter, turer, fester osv rettet mot innkommende utvekslingsstudenter som man kan melde seg inn i. Dette er en god mulighet til å møte andre utvekslingsstudenter fra hele verden.

2014

Høst 2013 og vår 2014 - BA sosiologi

Høst 2013 og vår 2014 - BA sosiologi

12.08.2013 - 20.06.2014

Førebuingar/praktiske tips

Bo med spanjoler i kollektiv med én eller flere spanjoler. Det er et stort utleiemarked, så finn bolig når du har ankommet byen. Studer jevnlig og møt opp på forelesninger for å bestå eksamener. Dra på forelesninger i ulike emner i begynnelsen av semesteret for å finne ut hvilke emner du ønsker å ta. Gå noen uker på språkskole før semesterstart om ditt nivå i spansk ikke er så bra. Skaff deg en språktandem (en person du lærer norsk/engelsk og han/hun lærer deg spansk).

Undervisningsformer

Hvert emne en tar på Faculdad de Políticas y sociología er verdt 6 studiepoeng. Alle forelesninger og pensum er på spansk. Det varierer fra foreleser til foreleser om de bruker powerpoint, video og/eller andre tekniske hjelpemidler. Det er obligatorisk å komme på forelesninger. Det forventes at studentene er muntlig delaktige i forelesningene. Det er sjeldent at universitet organiserer seminargrupper. Sluttvurderingen i emnene avhenger som regel av slutteksamen/deleksamener/hjemmeeksamener, muntlig aktivitet i timene, innleveringer, presentasjoner og oppmøte i forelesninger.

Vurdering av emnetilbodet

Fakultetet tilbyr et bredt spekter av emner som er noe mer spesialiserte enn emner kan ta ved universitetene i Norge. Dette kan eksempelvis være emner som konsumsosiologi, risiko- og helsesosiologi, mediesosiologi etc. Pensum er som regel kompendier og artikler, ikke så ofte bøker. Pensumet kjøpes ved de ulike fakultetene.

Fagleg utbyte og språk

Faglig utbytte: Fokus på å bruke sosiologisk teori for å belyse og diskutere sosiale fenomener. Språk: En blir nødt til å praktisere spansk for å forstå og for å formidle både skriftlig og muntlig. En har god kommunikasjon med professorene og i den forbindelse må en praktisere å bruke høflig "De"-form. Det tas hensyn til at utvekslingsstudenter ikke skriver og snakker grammatisk korrekt.

Universitetsområdet og byen

Det er mange utvekslingsstudenter i Granada, spesielt fra Latin-Amerika, California, Tyskland, Italia og Frankrike. Det er ikke så mange studenter fra de Skandinaviske landene. Granada har et nokså lite sentrum og det er gå-avstander mellom sentrum og universitetsområdet. De ulike fakultetene er spredt rundt i byen. Granada ligger to timer med buss fra Málaga som ofte har billige flybilletter til Norge.

Bustad

Å leie bolig i Granada er billig. En kan leie et rom i et fint og moderne kollektiv i sentrum til rundt 200 euro i måneden. Strøm, internett og varmtvann kommer i tillegg. Det anbefales på det sterkeste å bo med spanjoler og/eller med studenter fra andre land enn Skandinavia.

Sosialt miljø

Spanjoler er kjent for sin åpenhet og dette kan bekreftes. De er ofte nysgjerrige på deg og starter ofte en samtale. De er veldig inkluderende. Det finnes dessverre ikke så mange studentorganisasjoner, så en god måte å komme inn i et spansk miljø er å bo med spanjoler.

Bilde fra Universitetet i Granada
Foto/ill.:
Foto/ill.: © Universidad de Granada

Informasjon