Hjem
Studentsider
erasmus+

Universidad de Granada og Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier (ERASMUS+)

  • LandSpania
  • ByGranada
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelorprogrammet i digital kultur, og andre studentar som ønsker å ta emne i digital kultur når dei er på utveksling.

Før du kan reise på utveksling, må du ha tatt minimum 60 studiepoeng. Du må òg ha gyldig studierett på eit bachelorprogram ved UiB i heile perioden du er på utveksling. Studentar på bachelorprogrammet i digital kultur blir prioriterte i fall det er fleire søkarar enn det er ledige plassar.

Når i studiet kan eg reise

Bachelorstudentar i digital kultur: Det passar best å reise på utveksling i fjerde, femte eller sjette semester av bachelorprogrammet. Vi anbefaler at du tar emne på 200-nivå på utveksling, då det er lettare å finne emne som kan godkjennast på 200-nivå enn på 100-nivå.

Studentar på andre studieprogram: Ta kontakt med studierettleiaren for det programmet du går på.

NB! Det er kun mogleg å søke på denne avtalen dersom du planlegg eit utvekslingsopphald over to semester,dvs høst- og vårsemester. Avtalen er kun søkbar i opptaket med søknadsfrist 1. februar.Det er ikkje mogleg å søke på denne avtalen for kun vårsemester.

Språk

Undervisningsspråket ved universitetet er spansk.

Lånekassen har eit eige stipend ein kan søke for å få dekt utgifter til førebuande språkkurs i utlandet. Sjå universitetet sine nettsider for informasjon om eventuelle språkkurstilbod for utvekslingsstudentar i komande semester.

Kva emne kan eg ta

Bachelorstudentar: Dersom du skal ta emne som skal inngå i spesialiseringa i graden din, må du finne emne som kan godkjennast som tilsvarande spesialiseringsemne ved UiB. Det er lettast å finne emne som kan innpassast på 200-nivå. Ver merksam på, at dersom du skal ta emne på 200-nivå på utveksling, må du finne emne som har semesteroppgåve eller tilsvarande vurderingsform på (til saman) minimum 10 studiepoeng. Dersom du skal ta emne som frie studiepoeng i ein bachelorgrad, kan du velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar nivåmessig eller innhaldsmessig med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universidad de Granada vart grunnlagt av Papa Bull i 1531 og er i dag blant dei største universiteta i Spania, med om lag 65 000 studentar. Universitetet har eit breitt fagtilbod, og satsar mellom anna på internasjonalisering, samt områda bio- og helsefag, IKT, geovitskap, og kulturarvforsking. I tillegg til fem campusområde i sjølve Granada, har universitetet òg to campusar på eit anna kontinent, nær Ceuta og Melilla i Nord-Afrika.

Granada har om lag 250 000 innbyggarar og ligg i Andalusia, sør i Spania. Han er òg kjent under kallenamnet Solbyen, grunna det varme og solrike klimaet. Forutan flott natur og lågt kostnadsnivå kan byen skilte med ei rekke storslåtte bygningar og kulturminne. Mange av desse står att som minne etter lengre periodar med arabisk styre opp gjennom historia.

Bustad

Universitetet har eigne studentbustader i nærleiken av campus og ei bustadteneste for internasjonale studentar som formidlar alt frå hybelrom i bustadblokker til delte leilegheiter med andre studentar, eller innkvartering hos vertsfamiliar. Det kan vere vanskeleg å ordne med bustad frå Noreg, så det kan vere ein fordel å ordne seg mellombels losji for dei første par dagane i Granada.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni/juli.

Studentrapportar

2021

Vår 2021 - Lektor fremmedspråk

Vår 2021 - Lektor fremmedspråk

15.01.2021 - 15.06.2021

Førebuingar/praktiske tips

Det kan være greit å ta tidlig kontakt med studieveileder om hvilke fag du skal ta. Det kan også være greit å melde seg inn i grupper på facebook. Da kan du få tidlig oversikt over bosted, priser og utleie av rom.

Undervisningsformer

Når jeg kom til Granada startet undervisningen digitalt gjennom UGR (Universidad de Granada). Uti semesteret ble det semidigitalt, hvor halvparten var fysisk og halvparten digitalt. Timene varierer etter hvilken lærer en har, og det samme med arbeidsmengden. Jeg selv kan ikke si så mye om undervisningen på UGR, siden jeg i forkant hadde meldt meg opp til enkelte emner gjennom UIB (av usikkerhet rundt undervisningstilbudet). Arbeidsmengden ble i enkelte emner mye i sammenligning med hva jeg var vant med hjemme i Bergen.

Vurdering av emnetilbodet

For historiefag har UGR et bredt utvalg av emner, og mange gode forelesere. Som sagt byttet jeg over til UIB i semesterer, og har ikke helt grunnlag for å gi en fullstendig vurdering av emnetilbudet.

Fagleg utbyte og språk

Nå er jeg lektorstudent med hovedfag i Spansk, og opplevde det faglige utbytte godt. Mange av utvekslingsstudentene er riktignok engelsktalende, så engelskkunnskaper fikk også en oppløft. Mtp spansken har det vært viktig for meg å omgås spansk kultur og språk. Med tid ble det mye lettere å forstå og bruke spansken.

Universitetsområdet og byen

Granada er en fantastisk by å være student i. Det er et stort universitetsmiljø med mange utvekslingsstudenter i samme situasjon. Du får alle aktiviteter du ønsker, og byen er veldig lett å bli glad i.

Bustad

Jeg bodde i Albayzin som er "gamlebyen" til Granada. Et veldig fint område med lite trafikk, tette gater og fin spansk/arabisk kultur. En stor leilighet på 60kvm med to soverom for 850 Euro. Leiligheten var i det dyrere prisklassen, og du finner rom i alt fra 250-400 euro.

Sosialt miljø

Det er mange ulike organisasjoner som tilbyr et godt sosialt miljø. I Granada har du f.eks Bestlife og Emycet. Dette er private organisasjoner, men prisen på aktivitetene var lite i forhold til hva du får.

Vår 2021 - Lektor fremmedspråk

Vår 2021 - Lektor fremmedspråk

15.01.2021 - 15.06.2021

Førebuingar/praktiske tips

Forbered deg på at Granada både er den kaldeste OG varmeste byen i Spania. Det er høyt oppe på fjellet så forksjell mellom Vinter/ sommer og natt/ dag er markant stor. Det er så høyt oppe i fjellene at en må ta det rolig den første uken. ikke løp på joggeturer hver dag da, med mindre du vil ha høydesyke.
Som vanlig i alle utvekslingssteder, så må en ikke våge seg å finne bolig før en har kommet ned og sett selv. Der finnes mye rart og sketchy.

Undervisningsformer

Det var som vanlig kun monologiske 2- timers forelesninger som var veldig krevende å følge med på. Noen professorer var flinkere, selv om det ofte kun gikk i monotone 2 timers presentasjoner, om det så var på zoom eller eventuelt i klasserommet.

Vurdering av emnetilbodet

Emnene i Spania var spennende, til tross for den tørre undervisningsformen. De er mye større enn norske fag, så vær forberedt på å bli overveldet.

Fagleg utbyte og språk

Å bo i Spania er jo uformelt obligatorisk for alle som studerer Spansk. Jeg ble helt innlevd i den lokale kulturen og språket som det førte med, noe som har gjort at mine venner fra Latin Amerika her i Bergen har ledd av min nye breiere Sør-Spanske dialekt. ¨

Universitetsområdet og byen

Byen Granada er blandt de vakreste fenomener som finnes på denne jord. Det evig imponerende La Alhambra, de trange bratte gatene i Albaicín, og alle de små parkene med lyd av sigøynere som klapper til Flamenco og gitarspill gjør Granada til verdens mest romantiske by.

Det er veldig billig å leve der, med vanligvis 2 euro for en øl og en tapa (liten matrett på siden, f.eks skive med skinke/ burger/ salat). Restaurantlivet byr på mange positive og rimelige opplevelser, og Sherry er lett og billig å finne. Vin, skinke og ost manglet aldri!
Vær forberedt på å legge på deg opp til 10 kilo.

Universitetet er stort og har høy standard på det meste. Var desverre lite på campus p.g.a Covid. Kantinene var høydepunkter for min del.

Bustad

Jeg valgte å bruke litt ekstra penger på bolig enn det som er vanlig i Spania å bruke penger på. Jeg tenkte at det uansett ville være billigere enn i Norge, og jeg ville ha god standard - og bo med mer ordentlige folk slik at jeg slapp å bo med mennesker som dopet seg (veldig vanlig i Spania, selv blandt utvekslingsstudenter).
Jeg fikset alt selv, selv om mentoren min fra universitet prøvde å reklamere for noen rom hos henne.
Det kostet meg i gjennomsnittet 3500kr i måneden, med svær leilighet med stor TV, led-lys, Playstation, fult utstyrt kjøkken, bad og aircondition. Min leilighet ble ofte møtepunktet for sammenkomster med gjengen. Det er også fullt mulig å få et lite shabby rom ned til nesten tusenlappen, men ville ikke anbefalt det, med tanke på sikkerhet og ordenlighet.

Det er vanlig å få hus uten stekeovn, selv om jeg med fullt utstyrt kjøkken sjeldent endte opp med å bruke det, siden at restauranter var så billig å gå på.

Sosialt miljø

Erasmus-miljøet var den beste delen av det hele! Jeg fikk møte så mange folk fra ulike land. Alle var i samme båt med at vi hadde gitt en pause til de sosiale miljøene hjemme, så alt opplevdes ganske likt i starten mellom oss studenter i mellom. Det vil si at alle var tålmodige og gode med hverandre. Vennene jeg fikk var en god blanding fra alle land i hele verden, og vi ble veldig nære ganske fort. Vi ble etter hvert en større gjeng som var veldig gøy. Vi skapte vår egen kultur med blanding av all kulturell baggasje vi kom til bordet med. Spennende!

Det er mange organisasjoner under Erasmus som jobber for arrangement, fester og reiser for Eramsus-studentene. Jeg og min gjeng fulgte Emycet-gruppen. Vi fikk reise til mange flotte plasser, t.o.m Portugal, for en veldig god pris.

Vår 2021 - BA i sosialantropologi

Vår 2021 - BA i sosialantropologi

15.01.2021 - 15.06.2021

Førebuingar/praktiske tips

Du trenger ikke å bestemme deg med en gang hvilke fag du skal ta. De er veldig fleksible i valgsprosessen, du kan foreksempel ta opp 5 fag, møte opp til første forelesning for å så bytte ut fagene du ikke ønsker med nye fag.

Undervisningsformer

Systemet er svært likt det du finner på videregående skole. Mye oppramsing, lite kritisk tenkning. De sosiale fagene jeg tok var også svært opptatt av kritisk teori, noe som kanskje faller i smak for de fleste, men for dere som liker hard fakta, vær forsiktig med hva dere skriver og sier. Det er lite eller ingen anonymisering.

Vurdering av emnetilbodet

Det er flere interessante fag å velge mellom. Du kan også velge og vrake mellom fag fra flere fakulteter.

Fagleg utbyte og språk

Jeg lærte ikke ekstremt mye faglig ettersom jeg har en preferanse for dybde isedenfor mengde, og min svake side er hukommelsen min. Men ettersom man var nødt til å levere inn ofte opptil (eller mer) 3 lekser hver uke, så er man nødt til å lese, skrive og sitte med spansk-engelsk-norsk ordbok. Derfor lærer man språket ganske så raskt.

Universitetsområdet og byen

Utrolig fint sted å bo. Mye liv og billig drikke/mat. Universitetene er også i god stand, de har sin egen sjarm.

Bustad

Boligen jeg bodde i var grei. 210 euro i måneden er veldig bra, sentralt. Du kan få bedre kvalitet hvis du betaler mer selvsagt. Rundt 300 euro og du blir helt sikkert fornøyd.

Sosialt miljø

Personlig fikk jeg mer kontakt med andre utvekslingsstudenter, men mange fra Spania var åpne til å snakke eller å finne på noe. Hvis du er utadvendt tror jeg du ikke kommer til å få problemer i det hele tatt.

2018

Høst 2018 - BA administrasjon og organisasjonsvitenskap

Høst 2018 - BA administrasjon og organisasjonsvitenskap

15.08.2018 - 31.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

Vær forberedt på at ting tar mye lengre tid i Spania enn hva det gjør i Norge. Forbered deg på et helt annet skolesystem, Professorene kommer gjerne 20 min for sent til forelesningene og spanjolene beveger seg generelt sent. Ellers blir det lite søvn, spanjolene lever på kveldstid, noe som er grunnen til at siesta er bra men også nødvendig! For oss nordmenn spises det mat til odde tider. Stor lunsj i 2 tiden og aldri middag før 21.00.

Undervisningsformer

På faculdade de Políticas y sociología tilbyr de 4 kurs som undervises på engelsk, mens de resterende undervises på spansk. Det er obligatorisk oppmøte på forelesninger, men det varierer fra foreleser til foreleser hvorvidt de faktisk tar oppmøte eller ikke. Hva som danner sluttkarakteren i de ulike emnene varierer. Sluttkarakteren kan påvirkes av innleveringer, eksamen, muntlig aktivitet, fremføringer og oppmøte. Det er de ulike foreleserne som selv bestemmer hvor mange arbeidskrav emnet har og hva som danner grunnlaget for sluttkarakteren. Vurderingen av studentene er ikke anonym, professorene laster opp et dokument med alle studentenes navn og karakter. Det er litt rart men også positivt ettersom de tar hensyn til utvekslingsstudentene. Emnene har som regel mer undervisning og arbeidskrav enn fag som gir 15 ECTS ved UiB, men jeg opplevde ikke det faglige nivået som veldig krevende.

Det er verdt å nevne at skoledagen foregår i to puljer, morning og kveld, og mellom puljene er det siesta. Man risikerer dermed å ha skole til 22.00 enkelte dager.

Vurdering av emnetilbodet

Det er et bredt utvalg av ulike emner (ettersom emnene bare er verdt 6 ECTS), og fagene er mye mer spesialiserte enn hva vi normalt er vandt til i Norge. Man er selv ansvarlig for å passe på at fagene ikke overlapper, noe som er sannsynlig ettersom det er en rekke emner å velge mellom. Det er litt av et puslespill å få emnene til å gå opp, og man må løse det uten særlig mye hjelp fra universitetet. Selv valgte jeg en del fra politikk og internasjonale relasjoner. Det er også mulig å velge fag fra andre fakulteter dersom det er plass på emnet.

Fagleg utbyte og språk

Rent faglig er jeg usikker på hvilket utbytte jeg har hatt, det faglige innholdet i de ulike fagene varierer veldig alt ettersom hvilke professor som underviser. Enkelt av fagene var veldig interessante, mens andre var fult like interesante, det er vell litt smak og behag. Jeg dro hovedsakelig til Spania for å lære meg spansk. Jeg hadde spansk 6 timer i uken som et av fagene mine. Til tross for at det var ganske dyrt, er dette noe jeg anbefaler på det sterkeste, da man lærer mye og får 6 ECTS for dette! Min spansk har definitivt utviklet seg under mitt opphold i Granada

Universitetsområdet og byen

Granada er en studentby og det er mange utvekslingsstudenter, spesielt fra Mexico, Tyskland og Italia. Granadas bykjerne er liten og det er gå-avstander til alt. Selve byen er Fantastisk, den er stor (men ikke for stor), og det er noe som skjer hver eneste dag. Markeder, cafeer, barer, butikker og TAPAS. Granada er en av de eneste byene i Spania som praktiserer tapas slik det skal praktiseres, nemlig GRATIS. Kjøper man noe å drikke, ja da får man gratis mat, helt fantastisk! Ellers er det mye historie i Granada, og man finner blant annet en av Spanias største turistatraksjoner, Alhambra, på toppen av byen.

Universitetsområdene varierer veldig i størrelse og kvalitet. Enkelte av fakultetene befinner seg i flotte historiske bygg, mens andre befinner seg i mer slitene bygg. Faculdade de Políticas y sociología omtaler seg selv som et lite og fattig fakultet. Fra utsiden ser ikke bygget ut, men på innsiden er det helt greit. Varme og kulde regulering er dessverre en mangelvare.

Bustad

Å leie i Granada er rimelig, men strøm, internett, vann og gass kommer som regel i tillegg. Anbefaler på det sterkeste å leige en leilighet med sentralvarme, for husene er dårlig isolert og når det først blir kaldt, så blir det kaldt! Det er gunstig å leige en leilighet i nærheten av fakultetet ettersom det å ha mulighet til å gå hjem under siesta eller mellom fagene er utrolig digg. I tillegg ligger fakultetet ganske midt i sentrum, som også er stedet man bør lete etter leilighet.

Jeg vil anbefale nabolaget Albaicin, da gjerne den nedre delen av Albaicin, hvor jeg selv bodde og trivdes veldig godt. Dette er et at de historiske nabolagene og består av et komplisert nettverk av små, svingete brosteinslagte gater og hvitkalkede hus. Utrolig sjarmerende og definitivt et av det vakreste nabolaget Granada har å tilby! Ellers er det mange studenter som bor i Ronda, det nyere nabolaget. Dersom man skal studere på et av fakultetene utenfor sentrum, anbefaler jeg å bo her ettersom det er her man har metro og buss tilknytning. Det er også i Ronda man finner en stor del av studentaktivitetene som tapasbarer og nattklubber!

Sosialt miljø

Å bli kjent med nye folk er ikke noe problem. Spanjolene er åpne og imøtekommende og det er mange andre utvekslingsstudenter i Granada som er i samme situasjon. Det finnes ulike uavhengige organisasjoner som arrangerer møter, turer, fester osv rettet mot innkommende utvekslingsstudenter som man kan melde seg inn i. Dette er en god mulighet til å møte andre utvekslingsstudenter fra hele verden.

2014

Høst 2013 og vår 2014 - BA sosiologi

Høst 2013 og vår 2014 - BA sosiologi

12.08.2013 - 20.06.2014

Førebuingar/praktiske tips

Bo med spanjoler i kollektiv med én eller flere spanjoler. Det er et stort utleiemarked, så finn bolig når du har ankommet byen. Studer jevnlig og møt opp på forelesninger for å bestå eksamener. Dra på forelesninger i ulike emner i begynnelsen av semesteret for å finne ut hvilke emner du ønsker å ta. Gå noen uker på språkskole før semesterstart om ditt nivå i spansk ikke er så bra. Skaff deg en språktandem (en person du lærer norsk/engelsk og han/hun lærer deg spansk).

Undervisningsformer

Hvert emne en tar på Faculdad de Políticas y sociología er verdt 6 studiepoeng. Alle forelesninger og pensum er på spansk. Det varierer fra foreleser til foreleser om de bruker powerpoint, video og/eller andre tekniske hjelpemidler. Det er obligatorisk å komme på forelesninger. Det forventes at studentene er muntlig delaktige i forelesningene. Det er sjeldent at universitet organiserer seminargrupper. Sluttvurderingen i emnene avhenger som regel av slutteksamen/deleksamener/hjemmeeksamener, muntlig aktivitet i timene, innleveringer, presentasjoner og oppmøte i forelesninger.

Vurdering av emnetilbodet

Fakultetet tilbyr et bredt spekter av emner som er noe mer spesialiserte enn emner kan ta ved universitetene i Norge. Dette kan eksempelvis være emner som konsumsosiologi, risiko- og helsesosiologi, mediesosiologi etc. Pensum er som regel kompendier og artikler, ikke så ofte bøker. Pensumet kjøpes ved de ulike fakultetene.

Fagleg utbyte og språk

Faglig utbytte: Fokus på å bruke sosiologisk teori for å belyse og diskutere sosiale fenomener. Språk: En blir nødt til å praktisere spansk for å forstå og for å formidle både skriftlig og muntlig. En har god kommunikasjon med professorene og i den forbindelse må en praktisere å bruke høflig "De"-form. Det tas hensyn til at utvekslingsstudenter ikke skriver og snakker grammatisk korrekt.

Universitetsområdet og byen

Det er mange utvekslingsstudenter i Granada, spesielt fra Latin-Amerika, California, Tyskland, Italia og Frankrike. Det er ikke så mange studenter fra de Skandinaviske landene. Granada har et nokså lite sentrum og det er gå-avstander mellom sentrum og universitetsområdet. De ulike fakultetene er spredt rundt i byen. Granada ligger to timer med buss fra Málaga som ofte har billige flybilletter til Norge.

Bustad

Å leie bolig i Granada er billig. En kan leie et rom i et fint og moderne kollektiv i sentrum til rundt 200 euro i måneden. Strøm, internett og varmtvann kommer i tillegg. Det anbefales på det sterkeste å bo med spanjoler og/eller med studenter fra andre land enn Skandinavia.

Sosialt miljø

Spanjoler er kjent for sin åpenhet og dette kan bekreftes. De er ofte nysgjerrige på deg og starter ofte en samtale. De er veldig inkluderende. Det finnes dessverre ikke så mange studentorganisasjoner, så en god måte å komme inn i et spansk miljø er å bo med spanjoler.

Bildecollage
Foto/ill.:
© Universidad de Granada

Informasjon