Hjem
Studentsider
bilateral

Purdue University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandUSA
  • ByWest Lafayette
  • Studieplassar1
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Alle UiB-studentar kan søkje, men SAMPOL-søkjarar vert prioriterte. Purdue University krev at søkjarar har karaktersnitt B.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiar ved ditt institutt/fakultet for informasjon om dette.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Purdue University krev ein IELTS, TOEFL eller DUOLINGO test.

Kva emne kan eg ta

Alle UiB-studentar kan søkje, men SAMPOL-søkjarar vert prioriterte. Universitetsavdelinga i West Lafayette tilbyr ca 6.100 kurs på følgjande avdelingar (schools):

Agriculture , Consumer and Family Sciences , Management , Education , Health Sciences , Engineering , Liberal Arts , Nursing , Pharmacy and Pharmacal Sciences , Sciences ,Technology , Veterinary Medicine.

www.purdue.edu/IPPU/SA/

Informasjon for innreisande finn ein her.

Studieavgift

UiB har 1-2 friplassar årleg avhengig av kor mange studentar Purdue University sender til UiB. SAMPOL-studentar vert prioriterte ved fordelinga av friplassar.

Til uttaket med frist i 2024 har vi ein friplass per semester.

Dei fleste studiestedar i USA krev at du har ein helseforsikring. Her kan du sjå informasjon om helseforsikring. Kostnaden ved å kjøpe Purdue sin helseforsikring er omtrent $620 høst og $870 vårsememester.

Visumavgifter til USA er normalt på 3-5000 NOK.

Studentrapportar

2022

BA sammenliknende politikk - våren 2022

BA sammenliknende politikk - våren 2022

15.01.2022 - 15.06.2022

Førebuingar/praktiske tips

Det viktigste før du drar er å ha orden i alle de formelle kravene som trengs for opptaket til skolen og for oppholdet i USA. Det lønner seg å starte med papirene du trenger til opptak så tidlig som mulig, spesielt med hensyn til språktesten som Purdue krever ettersom noen av testene de godtar kun skjer på gitte datoer. Det samme gjelder visum søknaden, som du kan begynne på etter du har mottatt DS-2019 dokumentene dine fra Purdue, og housing søknaden som sikrer deg bolig under oppholdet. Følg med på informasjon du får fra UiB og Purdue så du får gjort stegene så tidlig som mulig og alltid får levert ting inn i tide.

Undervisningsformer

Stort sett minnet undervisningen mer om vgs enn et norsk universitet, men det var likevel variasjoner avhengig av klassestørrelsen i fagene – jeg hadde et fag med 15 mennesker som minnet mer om et seminar-struktur og et fag med over 200 mennesker som var ganske likt en klassisk forelesning i oppbygning. Likt for alle fagene var at det var hjemmelekser stort sett hver uke, prøver i løpet av semesteret og at det var møter i fagene 2-3 ganger i uka med pliktig oppmøte. Professorene er også mye mer tilgjengelige enn ved UiB både via epost og med ‘office hours’ hvor du kan gå innom kontorene deres med spørsmål eller for å snakke om en karakter etc.

Vurdering av emnetilbodet

Det er et veldig bredt emnetilbud ved Purdue og stort sett alle emnene er åpne for utvekslingstudenter med få unntak. Du kan gjerne ta emner utenfor det fakultetet du er registret ved og jeg anbefaler virkelig å bruke god tid på å sette deg inn i hvilke fag som interesserer deg og som passer inn i din studieplan. Merk deg at du kun kan ta 3 credits – gjerne bare ett fag – online, så du må stort sett ta fag med fysisk oppmøte.

Fagleg utbyte og språk

Alle fag, med unntak av språkfag, går på engelsk og det forventes at du er komfortabel med å delta i akademiske samtaler og levere innleveringer på engelsk. Om du introduserer deg til professoren og forteller du er en utvekslingsstudent virket det som de var mer enn klare for å tilrettelegge litt om du ikke er helt komfortabel i begynnelsen av semesteret. Hvilken professor du har er avgjørende for det faglige utbyttet du vil få – noen er er engasjerende og imøtekommende enn andre. Likevel er det stort sett mye enklere å få gode karakterer i USA enn i Norge om du jobber jevnt gjennom semesteret ettersom du får poeng for oppmøte og hjemmelekser i tillegg til eksamenskarakterene dine.

Universitetsområdet og byen

West Lafayette, byen Purdue ligger i, er en klassisk universitetsby, og den er derfor bygd rundt campus. Det er en håndfull gode restauranter, college barer og kafeer, samt en liten Target og en Walmart hvor du kan kjøpe alt du trenger for å leve komfortabelt i et halvt år. Det går også jevnlig busser til Indianapolis og Chicago, som er store byer hvor det ofte er konserter, nye museumutstillinger og bedre uteliv. Lokalt er ting gjerne organisert på universitet, på høsten er det fotball sesong og på våren er det basketball – begge sporter som er veldig viktige for studenter på Purdue og ‘townies’ som bor ved universitet.

Bustad

Det er for få boliger i Wast Lafayette og folk signerer leiekontrakter i oktober og november for det neste skoleåret, så jeg anbefaler å bo i universitets boligene, til tross for at du vil ha 1-2 roommates og må dele bad. Du vil også ha en ‘mealplan’ som gjør at du kan hente mat i kantinene og restaurantene på universitetområdet ved å scane studentkortet ditt ettersom du ikke har tilgang på et kjøkken. Det er en del av opplevelsen og en veldig god måte å bli vandt til campus på, men om du virkelig vil bo i en privat leilighet kan du framleie fra andre studenter gjennom en håndfull Facebook-grupper når det nærmer seg semester oppstart.

Sosialt miljø

Den beste måten å bli kjent med folk på Purdue er å melde seg inn i klubber. Det er klubber for alt, noen spesialiserer seg på internasjonale studenter, noen på utendørsaktiviteter, noen på diskusjon, noen på sport – det er noe for alle. Det er ganske lett å danne seg en gruppe med venner så lenge man aktivt prøver og tar kontakt med folk, men det sosiale vil ikke falle i fanget ditt om du ikke aktivt prøver å bli kjent med folk. Utelivet er litt trist, men om man virkelig syns det er viktig er det gode fester å finne om man leter etter dem.

Informasjon