Hjem

Utdanning

bilateral

The American University in Cairo og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandEgypt
  • ByCairo
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Alle UiB-studentar kan søkje, men avtalen passar spesielt bra for studentar i arabisk, midtøstenstudia og historie/arkeologi. Viss det er fleire søkjarar enn friplassar, vert studentar i arabisk og midtøstenstudia prioriterte.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiar ved ditt institutt/fakultet for informasjon om dette.

Språk

Undervisninga i ALI-programmet er på arabisk. Fag utanfor dette programmet undervisast på engelsk.

Kva emne kan eg ta

Du kan velje mellom to program ved AUC:

1) Arabic Language Institute Intensive Program (ALI) Dette er fulltidsstudium i arabisk språk og egyptisk kultur og kan ikkje kombinerast med andre fag. Studentene delast inn i grupper avhengig av kva nivå dei har på språkkunnskapane sine i arabisk. Her kan du velje å få ei innføring i egyptisk talespråk i tillegg til at du studerer moderne arabisk skriftspråk.

ALI-programmet er i praksis eit intensivt språkkurs i arabisk.

2) General Study Abroad Program Her kan du velje frå universitetets store utval av kurs på bachelornivå. Det er også mogleg å kombinere fag på bachelornivå med kurs i arabisk. Undervisninga i dette programmet er på engelsk.

Studieavgift

UiB har ca 2 friplassar kvart semester. Det er også mogleg å reise som betalande student, men studieavgifta er særdeles høg og det dobbelte av kva Lånekassa gjer i støtte per semester.

Studentrapportar

2018

Bachelor i historie - Vår 2018

Bachelor i historie - Vår 2018

15.01.2018 - 15.06.2018

Førebuingar/praktiske tips

Husk på hvor du er, skolen ligger et stykke utfor Kairo i et veldig fint området men ikke glem at man er fortsatt i Egypt så tenk litt på klesstil osv. Det er ikke så veldig strengt i New Cairo som er området skolen ligger på men husk å ha dette i bakhodet når man drar nærmere sentrum.

Undervisningsformer

Det undervises i amerikansk stil, dvs. alle 5 fagene har timer stort sett annenhver dag hvor det blir tatt opprop og kan minne mer om videregående her i Norge med flere prøver, oppgaver i tillegg til midterms og finals.

Vurdering av emnetilbodet

Stort tilbud når det kommer til emner og det er ikke særlig vanskelig å sette seg inn i hvordan man velger fag. Det finnes også nettsider hvor man "rater" professorene så nye studenter kan gå inn å sjekke hva andre som har tatt faget synes.

Fagleg utbyte og språk

Utrolig variert nivå på de fagene jeg tok der nede. Noen av professorene hadde tatt utdannelse ved gode universiteter i utlandet og holdt et høyt akademisk nivå, mens andre fag jeg tok var nivået veldig lavere. All undervisning foregår på engelsk og det er også mulig å ta Arabisk der nede noe som de er veldig gode på.

Universitetsområdet og byen

Universitet har 2 campuser, et i sentrum og det store hovedområdet i New Cairo som er ca. 20km fra sentrum. Området ligger i det vi i Norge ville kallt beste vestkant med en hel del kjøpesentre og store hus. Veldig mye anleggsarbeid i området nå ettersom det blir bygget en ny by der ute. Kairo sentrum derimot er det man kan forvente av en av verdens største byer, med et sted mellom 25-30millioner innbyggere kan det være kaotisk til tider. Eneste forskjellen fra Kairo og de andre storbyene i verden er at Kairo er en av de tryggeste. Ubehagelige situasjoner kan oppstå spesielt om man er kvinne men har bare hørt om verbale hendelser.

Bustad

Selv bodde jeg med en annen nordmann ikke langt unna skolen. I og med hele området er relativt nytt er det ikke vanskelig å finne seg en plass å bo, noe universitet gjerne hjelper deg med. Vil anbefale alle å ikke bo på campus.

Sosialt miljø

Svært godt sosialt miljø spesielt blant utvekslingsstudentene og de som hjelper til med å ønske oss velkommen til skolen. Tok litt tid å bli godt kjent med de andre lokale studentene men det kom seg etterhvert.

2016

Vår 2016 - BA i arabisk

Vår 2016 - BA i arabisk

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Det Amerikanske Universitetet i Kairo ligger i en bydel som heter New Cairo, eller District 5, et stykke fra downtown. Skolen er relativt ny, og alle bygningene er på samme campus. Det finnes en annen campus, downtown, men dette er kun for spesielle programmer og ikke "vanlige" AUC-studenter. Du bør ha med deg, HIV-test, kopier av passet ditt og 2 passfotografier når du reiser dit. De sender mange mailer, og flere håndbøker før din avreise, som skal hjelpe deg, men de fleste er ganske utdatert og/eller gjentar den samme informasjonen. Det er dessuten ikke krise om du har glemt noe, fordi du kan få tak i det meste når du er der. Helgen deres er fredag og lørdag, så skoleuken går fra søndag til torsdag.

Undervisningsformer

På Det Amerikanske Universitetet i Kairo følger de det amerikanske systemet. Det vil si at oppmøte, deltagelse i undervisningen, alle prøver og innleveringer teller med i tillegg til eksamen på karakteren din. De har "midterm"-eksamner ca midt i semesteret, og "finals" i slutten av semesteret i tillegg til prøver underveis. Du får utdelt pensum og semesterplan av professoren i starten av semesteret. Jeg gikk på ALI programmet, som er for et intensivt kurs i arabisk og vi hadde lekser, eller "assignments" nesten hver dag. Så jeg måtte jobbe ca 2-3 timer hver dag etter forelesninger med skolearbeid. Dette varierer fra fag til fag.

Vurdering av emnetilbodet

Det er et stort universitet som tilbyr emner mange ulike felt, men de fleste som reiser til AUC er for å ta fag innenfor språk, historie, kunsthistorie, sosiologi og sosialantropologi

Fagleg utbyte og språk

Jeg var i ALI programmet, som er et intensivt kurs i arabisk språk, begge mine semestre ved AUC. Jeg likte programmet godt. Det var rundt 6 elever i hver klasse, og de har noe for alle nivåer. De fleste instruktørene har lang erfaring i å undervise arabisk, og jeg var fornøyd med alle som underviste meg. Vi hadde hjemmelekser omtrent hver dag, og undervisning ca 4-5 timer hver dag. Kurset er intensivt og jeg vil si at arbeidsmengden er stor. Men i gjengjeld er det ikke slik at du trenger å lese intensivt før eksamen, fordi du gjennom hele kurset får oppfølging og har innleveringer.

Universitetsområdet og byen

AUC-campusen ligger et stykke unna downtown Kairo, men det finnes mange butikker og fasiliterer i området hvor universitetet ligger. På campusen har de alt du trenger, som ca 20 ulike spisesteder (vær obs på at prisene er litt dyrere på spisestedene inne på campusområdet), dagligvarebutikk, bibliotek, stort sportsanlegg som inkluderer svømmebasseng, tennisbaner, basketballbaner, fotballbane osv., også studentboligene finnes på campusområdet.

Bustad

Det er relativt lett å finne et sted å bo i Kairo. AUC presser voldsomt på for å få folk til å bo på campus, men det anbefaler jeg ikke. Det er ikke noe i veien med fasilitetene, men om du vil oppleve Kairo, hadde jeg heller valgt et annet område. De fleste utlendinger bor i Maadi, Dokki eller Downtown. Det finnes noe som kalles "simsarer" som kan hjelpe deg å finne leiligheter. Men vær obs på at de fleste boligblokkene har restriksjoner på feks, hvem man kan ha på besøk, eller når man kan komme hjem. Det kan være lurt å spørre på en eventuell visning, om du kan ha besøk hvem du vil, om blokken er konservativ, hvordan naboene er, og generelt husreglene. Dessuten er det lurt å spørre om å få vite hvilke utgifter som hører med leiligheten i tillegg til leien. Feks, dørmannavgift, vannavgift, strøm, osv. Mange leiligheter har ikke WiFi. Leieprisene er relativt lave. Regn med å betale ca 2000-3000KR per måned, hvis du bor i et kollektiv. Dersom du velger å ikke bo på campus, bør du regne med at reisetiden til AUC tar opp i mot én time per dag, fra noen områder lengre, men AUC har busser til de fleste bydelene. Trafikken er verre noen dager enn andre.

Sosialt miljø

Det sosiale på AUC er veldig bra. De har et kontor for internasjonale studenter, hvor det er en lounge hvor mange pleier å henge i friminuttene og om de har fritid på campus. De arrangerer introduksjonsuke uken før forelesningene starter, anbefaler sterkt å være med på denne. Det kan sammenlignes med fadderuke på norske universiteter det er da man får mange av vennene som man har gjennom semesteret. I tillegg til å gi deg informasjon om AUC og campus, hjelpe til med registrering av fag, tar de deg med rundt i Kairo på ulike turistattraksjoner sammen med de andre internasjonale studentene den første uken. Det finnes noe som heter "international peer leaders", som er studenter som er med i en organisasjon for å hjelpe internasjonale studenter ved AUC. De er veldig hjelpsomme, og hjelper deg med alt mulig du skulle trenge. Det internasjonale kontoret arrangerer også turer rundt om i Egypt og i Kairo som du kan melde deg på gjennom hele semesteret.
I tillegg til dette finnes det et stort utvalg studentorganisasjoner og klubber du kan melde deg inn i. Generelt er folk ved AUC veldig vennlige og interessert i å bli venner med de internasjonale studentene.

Det er bare til å kontakt med meg dersom du skulle ha noen flere spørsmål:)

Informasjon