Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Zagreb og Det juridiske fakultet (ERASMUS+)

  • LandKroatia
  • ByZagreb
  • Studieplassar6
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar som går på integrert masterprogram i rettsvitskap, og som på tidspunktet for utreise har fullført alle emna i studieplanen til og med 3. studieår.

Når i studiet kan eg reise

Studentar som går på integrert masterprogram i rettsvitskap kan reise på utveksling i sitt femte studieår. Under utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva. Du vel sjølv kva rekkefølge du vil ta fjerde og femte studieår og kan dermed reise ut i verda allereie etter at du har fullført tredje studieår. I nokre utvekslingsavtaler er det likevel krav om at du må ha fullført fjerde studieår for å kunne få opptak. Under overskrifta "Kven kan søke" får du vite om det finst krav om å ha fullført fjerde studieår før utreise.

Språk

Undervisningsspråket er i hovudsak kroatisk, men universitetet tilbyr òg rundt 60 ulike emne som blir underviste på engelsk. Det er større utval av emne på engelsk i haustsemesteret enn i vårsemesteret, men i begge semester er tilbodet meir enn stort nok til at ein kan fylle både haustsemesteret og vårsemesteret kun med emne som blir underviste på engelsk. Det er altså ikkje nødvendig å kunne kroatisk for å reise på utveksling til University of Zagreb.

Kva emne kan eg ta

Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som spesialemne i mastergraden i rettsvitskap. Her finn du oversikt over emne som har engelsk som undervisningsspråk.

University of Zagreb nyttar ECTS-systemet, der ein ECTS-credit svarar til eitt studiepoeng. Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of Zagreb har meir enn 70 000 studentar, og er eit av dei største og eldste universiteta i det søraustlege Europa. Det blei grunnlagt Leopold I av Det tysk-romerske riket i 1669. Den gongen heitte det Jesuit Academy of the Royal Free City of Zagreb, men institusjonen skifta namn etter at paven forbaud jesuittordenen i år 1773. Universitetet har i dag 29 fakultet og heile tre kunstakademi.

Zagreb blei grunnlagd på 1000-talet, og har vore Kroatia sin hovudstad sidan Jugoslavia vart oppløyst i 1991. Byen ligg nordvest i landet, ved elva Sava. Zagreb er kjend for gamlebyen sin,«Gornij Grad». Frå Lotrscaktårnet i gamlebyen, har det blitt avfyrt ein kanonsalutt kvar dag presis klokka 12 sidan 1. januar 1877. Dette var opphaveleg eit signal til klokkarane i byen om at det var på tide å ringe inn til messe.

Bustad

Det finst studentbustader fleire stader i byen, og internasjonale studentar kan søke om tildeling av bustad samtidig som dei søker om opptak til utveksling. Det er viktig å søke innan fristen. Det er òg mogleg å finne rimeleg prisa bustad på den private leigemarkanden i Zagreb. Det finst lenkjer til gode databasar over ledige leigemål på universitetet sine heimesider.

Semesterinndeling

Oktober - februar og mars - juli.

Studentrapportar

2016

Vår 2016 - BA i medievitenskap

Vår 2016 - BA i medievitenskap

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Transport: Zagreb har et veldig bra kollektivtraffikk-tilbud. Biletter kan kjøpes på busser og noen trikker av sjåføren for 10 kuna. Billetten varer i 90 minutter og kan brukes som overgang fra buss til trikk og motsatt. Billetter stemples i gule bokser lengst fremme ved sjåføren. Anbefaler likevel å kjøpe månedskort da man sparer mye på det. Taxi er generelt billig så lenge man velger etablerte selskap som f.eks. "Eco-taxi", 1212, eller 1414". Drosjer som er selvstendige, men helt legitime og kjører oftere om natten kan være opp til 30-40% dyrere. Denne typen går dessverre bare fra Flyplassen, så man må regne med 200 kuna inn til sentrum.

Utesteder: Ziraffe- veldig billig øl og derfor veldig populært. Funk-alternativ sted med klubb i kjelleren- house, tekno osv.
Ellers er "Tolkien-bar" veldig hyggelig, og byens mikrobryggeri er også bra og rimelig priset og serverer til og med mat. Begge disse er bare et stenkast fra Katedralen.

På barer og kafeer er det bare å sette seg og vente på å bli servert, man trenger aldri gå til baren/disken!

Driks/Tips er ikke påbudt men det vanlige er å i det minste runde opp et par kuna, men folk setter stor pris på litt tips.

Mat: God hamburger på "Submarine" og "Rocket"

Undervisningsformer

Jeg tok individuelle kurs som ikke hadde undervisning eller forelesninger på engelsk. Jeg fikk derfor individuelle konsultasjoner med professorer. Dette var veldig hyggelig og enkelt. Jeg fikk kurslitteratur og hadde ukentlige samtaler om pensumet jeg hadde lest. På slutten av semesteret ble jeg bedt om å skrive et essay i faget som jeg leverte på mail.

Vurdering av emnetilbodet

Det var mange interessante kurs og emner man kunne ta, noe jeg tok nytte av. De færreste har forelesninger på engelsk, og de som hadde viste seg å få for få tilmeldte så kursene ble avlyst.

Fagleg utbyte og språk

Faglig fikk jeg mye ut av emnene, men språkmessig er jeg nok uforandret etter oppholdet. Det viser seg fort man som norsk engelsktalende er overgjennomsnittet både med tanke på professorer og medstudenter.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet kan være forvirrende ettersom fakultetene er spredt ut over et ganske stort areal og det ikke er et sammenhengende område. De humanistiske fakultetene ligger nært men resten kan man måtte gå i 10-15 minutter for å komme til.
Zagreb er veldig fint og morsomt å utforske, anbefale å gjøre dette via trikken ettersom det fort blir langt å gå.

Bustad

Jeg leide en stor 70m2 kvadrat leilighet 20 minutter utenfor sentrum for rundt 300 euro i måneden. Man kan lett få et enkelt rom for rundt 200 i sentrum. Vil anbefale å benytte http://www.njuskalo.hr/nekretnine med google-translate. Bare skiv på engelsk de aller fleste vil svare så godt de kan.

Sosialt miljø

Kroatere er veldig hyggelige og lette å komme i kontakt med. Vil anbefale å delta på Erasmus-arrangementer i starten uansett hvor teite de måtte være, ettersom det er essensielt for å komme inn i et sosialt miljø!

Flott bygning
Foto/ill.:
© University of Zagreb

Informasjon