Hjem
Studentsider
erasmus+

Klaipedos universitetas og Institutt for biovitenskap (ERASMUS+)

  • LandLitauen
  • ByKlaipëda
  • Studieplassar2
  • StudienivåMaster
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Klaipëda University blei grunnlagt i 1991. Det har i dag over 6500 studentar, fordelte på sju fakultet. Ein kan merke at universitetet ligg i den einaste hamnebyen i Litauen, då dette er det einaste universitetet i landet som tilbyr studium innan felta oseanografi, undervassarkeologi og hamneteknologi. Det har òg ein eigen yacht, samt det største skuleskipet i Litauen. Desse båtane blir brukt til opplæring og marine tokt. Universitetet si dansegruppe Zuvedra har vunne EM og VM i sportsdans fleire gonger.

Klaipëda har rundt 160 000 innbyggarar, og ligg ved Østersjøen ved munninga av elva Nemunas. Herfrå finst det ferjesamband til Danmark, Sverige og Tyskland. Det er heller ikkje langt til badebyane Nida og Palanga.

Bustad

Internasjonale studentar kan søke om studentbustad på to stader i Klaipëda, enten i sentrumskjernen eller på bustader som ligg i sørenden av byen. Det er òg mogleg å finne rimeleg prisa bustad på den private marknaden.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni.

Flott bygning
Foto/ill.:
© Klaipëda University

Informasjon