Hjem
Studentsider
erasmus+

Università Carlo Cattaneo - LIUC og Det juridiske fakultet (ERASMUS+)

  • LandItalia
  • ByCastellanza
  • Studieplassar3
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar som går på integrert masterprogram i rettsvitskap, og som på tidspunktet for utreise har fullført alle emna i studieplanen til og med 3. studieår.

Når i studiet kan eg reise

Studentar som går på integrert masterprogram i rettsvitskap kan reise på utveksling i sitt femte studieår. Under utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva. Du vel sjølv kva rekkefølge du vil ta fjerde og femte studieår og kan dermed reise ut i verda allereie etter at du har fullført tredje studieår. I nokre utvekslingsavtaler er det likevel krav om at du må ha fullført fjerde studieår for å kunne få opptak. Under overskrifta "Kven kan søke" får du vite om det finst krav om å ha fullført fjerde studieår før utreise.

Språk

Undervisningsspråket er italiensk, men det finst òg eit avgrensa emnetilbod på engelsk. Tidlegare erfaringar med å sende studentar til dette universitetet har vist at det ikkje er nok emne på engelsk til å fylle eit heilt semester. Studentar som ønsker å reise ut gjennom denne avtalen må vere førebudde på å ta emne på italiensk for å oppnå full semesterbelastning, og ein må derfor ha gode språkkunnskapar i italiensk.

Universitetet tilbyr språkkurs i italiensk for internasjonale studentar.

Kva emne kan eg ta

Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som spesialemne i mastergraden i rettsvitskap. På denne nettsida finn du lenke til ei oversikt over emnetilbodet ved universitetet.

Università Carlo Cattaneo nyttar ECTS-systemet, der ein ECTS-credit svarar til eitt studiepoeng.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Università Carlo Cattaneo er eit lite, privat universitet i den nord-italienske byen Castellanza. Det blei grunnlagt i 1991 som eit fellesprosjekt mellom italienske selskap i provinsen Varese, og har framleis tette band til næringslivet. Det er organisert i tre fakultet, som dekkjer fagområde for forretning og økonomi, forretningsjus og utviklingsleiing. Universitetet er kalla opp etter Carlo Cattaneo, ein forfattar og tenkar frå Milano, som stod i front under Italia sin fridomskamp. Campus ligg i eit bomullsspinneri frå 1800-talet, restaurert av den verdskjende arkitekten Aldo Rossi, og er omgitt av eit stort parkområde.

Castellanza har 15 000 innbyggarar og ligg ein halvtimes togtur unna Milano. Alpane ligg som eit bakteppe i landskapet, og provinsen Varese har heile 23 000 produksjons- og handverksføretak, som gir arbeid til om lag 175 000 menneske.

Bustad

Universitetet har eigne studentbustader på campus. Utvekslingsstudentar kan sende søknad om bustad via universitetet sitt internasjonale kontor.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni.

Studentrapportar

2014

Haust 2014 - Integrert master i rettsvitskap

Haust 2014 - Integrert master i rettsvitskap

01.09.2014 - 19.12.2014

Førebuingar/praktiske tips

Siden jeg skulle reise til Italia og ettersom jeg hadde god kjennskap til landet og kulturen fra før, gjorde jeg ikke så mange forberedelser enn å glede meg. Jeg tok ikke noe språkkurs, men pakket ned ordbok og en skrivebok fra et italiensk kurs jeg hadde gått på for noen år tilbake. Ellers kjøpte jeg en engelsk/norsk rettslig ordbok. Den kom godt med!

Undervisningsformer

På LIUC var det standard klasseromsundervisning. Foreleserene forteller på forhånd at de ønsker deltakelse fra elevene, men det er varierende hvor stor grad dette er påkrevd. Antall studenter varierer også veldig fra fag til fag, så i noen timer er det mer naturlig å være delaktiv enn andre.

Vurdering av emnetilbodet

På LIUC tilbyr de 6 juridiske fag. Man må velge 5 av disse. Skolen har også et internasjonalt språkprogram som tilbyr en Cambridge eksamen i rettslig engelsk (ILEC) som UiB godkjenner som fag.

Fagleg utbyte og språk

Faglig ligger nivået noe lavere enn hva jeg var vant med fra UiB. Engelsken hos lærerene varierer veldig, men det er helt mulig å forstå dem - hvis man bare er tålmodig og forståelsesfull. Jeg tok 4 juridiske fag og avla eksamen i ILEC, og jeg hadde mye fritid. Det er altså rom for å fylle dagene med mer skole om man ønsker dette.

Universitetsområdet og byen

Skolen er fin. Klasserommene er store og fasilitetene bra. Kantinen er fantastisk og serverer hjemmelaget italiensk mat hver dag. Castellanza er en bitteliten by utenfor Milano. Den har omtrent 10 000 innbyggere og er ganske liten i italiensk målestokk. Foruten to større matvarebutikker, en del pizzeriaer og et bar barer/cafeer, så har Castellanza veldig lite å by på. Men dette er egentlig bare sjarmerende, og gir mer tid til å bli kjent med nye mennesker. Dessuten er Milano en 40 min togtur unna. Fantastisk!

Bustad

Det tilbys accomandation på dorm. Dette er litt i dyreste laget, men absolutt den enkleste måten å bo på. De fleste utvekslingsstudentene bor her. Dormen ligger 2 minutter fra skolen, så og si vegg i vegg. Det tilbys tomannsrom og enerom. Selve recidence halls består av 3 etasjer og her bor internasjonale studenter og italienske studenter om hverandre. Det er to store kjøkken tilgjengelig. Her kan det være trangt, men hvis man går for å lage mat utenom de to hovedtidspunktene for de italienske måltidene (fra kl 12.30-14.30 og 19.30-21) så går det helt fint. Det er døgnåpen resepsjon og et stort oppholdsrom/ game room i første etasje. Det er også egen bank med minibank ved resepsjonen. Dormen har også laundry-room hvor man kan vaske/tørke klær for 2 Euro pr vask/tørk. Det tar omtrent 12 minutter å gå til et supermarked fra skolen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet er helt fantastisk. ESN Castellanza arrangerer masse sosiale happenings som de fleste deltar på. Det blir også arrangert tre større turer rundt om i Italia (en til Toscana, en til Venezia og en skitur) som man kan delta på. Dette var helt fantastiske opplevelser! Ellers blir det arrangert ukentlige turer til Milano på fredag og lørdagskveldene for å oppleve utelivet der.

Grøn campus
Foto/ill.:
© Università Carlo Cattaneo

Informasjon