Hjem
Studentsider
erasmus+

Università degli Studi di Ancona og Institutt for biovitenskap (ERASMUS+)

  • LandItalia
  • ByAncona
  • Studieplassar3
  • StudienivåBachelor, Master og PhD
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Alle studenter tilknyttet et studieprogram ved Institutt for biologi.

Når i studiet kan eg reise

Siden vi anbefaler at du tar valgemner bør du reise når du har valgfrie emner i studieløpet ditt.

Kva emne kan eg ta

Vi anbefaler at du tar velgemner som kan innpasses i graden din.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universitetet ligg i byen Ancona, og tilbyr studium i landbruk, økonomi, ingeniørfag, medisin og biologi. Det har om lag 17 000 studentar. Campus er delt i tre, med ein hovudcampus i Ancona sentrum og to mindre campusar i Monte D¿Ago og Torrette, litt utanfor byen. Universitetet har òg eit stort sportsanlegg og ein botanisk hage.

Ancona ligg sentralt i Italia, i regionen Marche ved Adriaterhavet. Julius Cæsar overtok byen rett etter at han hadde kryssa elva Rubicon i år 59 f.v.t., og hamnebyen her var særs viktig i romersk keisartid. Ancona har litt over 100 000 innbyggarar. Fotballspelaren Lionel Messi sin stamfar emigrerte herfrå til Argentina i 1880-åra.

Bustad

Det finst studentbustader forskjellige stader i byen, som er drifta av den lokale studentsamskipnaden. Bustadsøknaden kan leverast via universitetet sitt internasjonale kontor. Det er òg mogleg å finne rimeleg prisa bustad på den private marknaden om ein er ute i god tid.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni.

Studentrapportar

2018

Studentrapport for utveksling i Ancona, Italia

Studentrapport for utveksling i Ancona, Italia

13.02.2018 - 13.07.2018

Førebuingar/praktiske tips

Vil du ha studentbolig må du søke tidlig i forveien, jeg søkte cirka en måned før jeg kom og det var ikke tidlig nok. Heldigvis finnes det en del boliger på det private markedet, spesielt på facebook-sider for området legger mange ut rommene sine. Erasmuskontoret der er ikke veldig god på å svare på mail, men er det noe du trenger å vite kan du bare ringe dem, da pleier de å være veldig hjelpsomme. Kom gjerne ett par dager før det første obligatoriske oppmøte hvis du ikke har noen til å hjelpe deg rundt i byen, det kan gjerne være litt vanskelig å gjøre seg kjent i ny by på egen hånd. Heldigvis er Ancona nokså lite, så det burde gå ganske raskt.

Undervisningsformer

I Ancona er alle forelesninger og praktisk arbeid frivillig. Det eneste du trenger å møte opp på er eksamen. Som biologistudent var det en del turer rundt omkring i nærområdet (og til og med en tur til Napoli) så jeg anbefaler å møte opp på disse ettersom de er en god måte å oppdage litt av regionen Marche.

Vurdering av emnetilbodet

Hvis du ikke tar fag på italiensk er fagtilbudet noe begrenset. Ingen fag på bachelor-nivå var på engelsk, men på master-nivå var det noen (marinbiologi er det eneste master-programmet de har i biologi). De fleste av dem var heldigvis ikke alt for vanskelig, så det burde gå greit å ta dem hvis du er i slutten av bachelor-studiet ditt. Hvis du tar fag på italiensk derimot har du et ganske stort utvalg av fag å ta. For å sjekke undervisningsspråk må du trykke deg inn på emnet i emnelisten på nett.

Fagleg utbyte og språk

De fleste fagene på engelsk handler om konservering av økosystem og effekter av forurensning i havet, så hvis dette er noen man er interessert i kan man få mye kunnskap om disse temaene. Man blir spesielt kjent med Middelhavet og problemene dette havet står ovenfor. Jeg hadde all min undervisning på engelsk, så jeg kan ikke gi mye info om hvordan det er å lære italiensk her. Når det kommer til engelsk er det veldig 50/50 om folk, selv på universitet, kan snakke med deg. Professorene dine kan naturligvis noe engelsk ettersom de underviser på språket, men selv hos dem kan det variere. Det er sikkert en fordel å kunne litt italiensk, men jeg kunne ingenting og jeg klarte meg helt fint så det er ikke et krav.

Universitetsområdet og byen

Fakultetet for vitenskap, ingeniør og jordbruk ligger et stykke utenfor sentrum, så det kan være lurt å finne seg bolig nærme disse fremfor sentrum om du skal studere på en av disse fakultetene. Økonomisk fakultet er i sentrum, mens medisinsk fakultet er lengst vekke av alle. Fakultetet for vitenskap, ingeniør og jordbruk er et stort kompleks og er derfor det største universitetsområdet i byen. De har bibliotek, printer- og skannerom, lesesal, kantine etc. Ancona sentrum er nokså lite, så det er veldig lett å komme seg rundt der. Det er mange kafeer og en del utesteder og puber. Ancona er en havneby, så det er en stor havn i sentrum som ofte har hendinger som båtshow og mat-festivaler.

Bustad

Er du tidlig ute burde det ikke være noe vanskelig å finne sted å bo ettersom det er mange som ønsker å leie ut rom. Jeg fant rom på housinganywhere.com, men det kan også være lurt å bli med i boliggrupper på facebook for Ancona. Dessuten legger Erasmusgruppen til Ancona ut mange annonser de finner på andre grupper. Uansett hvor du finner bolig vil leien være betraktelig billigere enn den du finner i Bergen.

Sosialt miljø

Det er en form for fadderuke som jeg anbefaler sterkt å delta på. Her vil du bli kjent med andre Erasmusstudenter gjennom ulike aktiviteter arrangert av Ancona sitt ESN (Erasmus Student Network). ESN arrangerer hendelser gjennom hele semesteret, minst en gang annen hver uke, men som oftest mer. Dette kan være alt fra fester til turer i huler. De arrangerer også landsomfattende fester i storbyer som Napoli og Firenze. Foretrekker man heller å reise og oppdage ting på egen hånd anbefaler jeg å finne en liten gruppe Erasmusstudenter som kunne tenkt seg det samme og reise med dem. Da har man mye mer frihet til å gjøre hva man vil.

Informasjon