Hjem
Studentsider
erasmus+

Universidad de Alicante og Institutt for økonomi (ERASMUS+)

  • LandSpania
  • BySan Vicente del Raspeig
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor, Master og PhD
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Universitetet tilbyr kun fag på bachelornivå, men siste (fjerde) året på bachelorgraden deira kan passere som masternivå her. Merk: Desse faga går kun på spansk.

Når i studiet kan eg reise

Studentane må ha fullført 60 studiepoeng før avreise. Studentar ved bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi vert råda til å dra på utveksling etter at dei har bestått 3. semester. Studentar ved profesjonsstudiet i samfunnsøkonomi og bachelorprogrammet i politisk økonomi vert råda til å ta utvekslinga i 4. semester.

Masterstudentar vert råda til å reise i sitt andre semester, der ein tar valemne på masternivå i samfunnsøkonomi.

Språk

Undervisningsspråk er spansk og engelsk (i tillegg til noko katalansk/valenciansk).

Kva emne kan eg ta

Lærestaden har eit breitt utval emne innan samfunnsøkonomi. Ein kan også velje emne innanfor andre fagretningar.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universidad de Alicante blei grunnlagt i 1979 og har i dag om lag 28 500 studentar. Det er eit offentleg breiddeuniversitetet som tilbyr studieløp innan samfunnsvitskap, rettsvitskap, eksperimentell vitskap, teknologi , humanistiske fag, pedagogikk og helsefag. Fagtilbodet på engelsk er relativt avgrensa. Hovudcampusen til universitetet dekker om lag ein kvadratkilometer og ligg nord for Alicante, på det området som før høyrde til flyplassen La Rabassa, i San Vincente del Raspeig.

Alicante er ein solrik og varm by som ligg ved kysten mot Middelhavet, søraust i Spania. Byen har rundt 350 000 innbyggarar og baserer mykje av økonomien sin på turisme og lokal produksjon av blant anna vin, olivenolje og keramikk.

Bustad

Universitetet har ei bustadformidlingsteneste som fokuserer særskilt på å hjelpe internasjonale studentar med å finne bustad. Dei har somme reserverte studentbustader, ein database for private utleigeobjekt og kan elles òg formidle kontakt med spanske vertsfamiliar.

Semesterinndeling

September - desember og januar - mai/juni.

Studentrapportar

2018

Høst 2017 - BA i geografi

Høst 2017 - BA i geografi

07.09.2017 - 22.01.2018

Førebuingar/praktiske tips

Lære så mye spansk som mulig. Men, man kan fint være i Alicante og snakke engelsk også - men spanjoler foretrekker spansk.

Undervisningsformer

Undervisningsformen på de fagene jeg tok (innføring i sosiologi, demografi, grunnleggende kommunikasjon) var nokså lik undervisningen på ordinære 100nivåfag jeg har tatt på Geografi i Bergen. Forelesningsbasert med en teoriøkt og en seminarøkt i uka i hvert fag. Seminarene var stort sett obligatoriske, og denne delen av faget måtte også bestås, og utgjorde en del av avsluttende karakter. Dermed er det en god del obligatorisk aktivitet hver uke, og man må jobbe jevnt og trutt med innleveringer/prosjekter/framføring etc. Jeg tok alle fag på spansk, så denne jevne strømmen av oppgaver var nyttig for mitt læringsutbytte. Jeg satt igjen med følelsen av at jeg hadde litt mer arbeid enn hjemme i Norge, men dette kan også skyldes at disse oppgavene var mer arbeidskrevende for meg som samtidig måtte lære meg språket enn for mine spanske medstudenter. I tillegg tok jeg spanskkurs for utvekslingsstudenter, som også gav poeng tilsvarende et helt fag (6 credits). Hvert fag gir normalt 6 studiepoeng, slik at en bør ta 5 fag. Jeg tok 4, da jeg syns jeg hadde nok med også å lære meg spansk. Jeg hadde inntrykk av at fagene var nokså store, med nokså stor arbeidsmengde, at det føltes som mer enn 30 studiepoeng. Avsluttende eksamen er kun på to timer, og eksamensperioden er i januar, men for utvekslingsstudenter var universitetet og faglærerne veldig behjelpelige til å flytte eksamen til før jul om ønskelig for utvekslingsstudentene. Vurderingsformen er ikke anonym ved UA, en skriver navnet sitt på eksamenen, og faglærer retter eksamenen. Dette kan være en fordel for utvekslingsstudenter da læreren vet at du stiller med et annet utgangspunkt, og dessuten at eksamensdato kan tilpasses deg.

Vurdering av emnetilbodet

Universitetet i Alicante (UA) er et stort universitet med over 40 000 studenter, og et rikt utvalg av fag - det var veldig mange fag jeg kunne tenkt meg å ta. Jeg brukte utvekslingsavtalen til Samfunnsøkonomi, slik at jeg var registrert på fakultet for økonomi, sosiologi og buisness ved UA. Innenfor dette fakultetet var det et bredt utvalg av fag innen sosiologi, økonomi, samfunn, kommunikasjon, medier osv. På forhånd virket det som at det skulle være umulig å velge fag fra andre fakulteter ved UA, men da jeg kom dit var dette altså mulig (jeg gjorde ikke det). Faglig nivå på fagene er bra. Jeg hadde bare flinke og dedikerte lærere med lidenskap for sine fagfelt, dessuten var alle gode pedagoger og jeg følte meg godt tatt i mot.

Fagleg utbyte og språk

Jeg fikk mye ut av fagene jeg tok, rent faglig. Samtidig lærer man masse utenom det rent faglige. Jeg syntes det var veldig interessant å studere i et universitetsmiljø som er på mange måter veldig likt det hjemme, men med utgangspunkt i en annen kultur og i et katolsk samfunn. Jeg kunne litt spansk før jeg dro, men i starten var dette veldig utfordrende og jeg tenkte at jeg aldri kom til å stå på eksamen. Halvveis ut i semesteret ble det veldig mye greiere, og jeg forsto uten å slite meg helt ut. Jeg hadde stort utbytte av fire ukers intensivt spanskkurs før studiestart, og i tillegg av spanskkurs som gikk parallelt med semesteret som fag ved UA. Små innleveringer og oppgaver jevnlig gjorde at jeg fikk jevn og god øving i språk. Dessuten er spanjoler lette å snakke med og dessuten stort sett imøtekommende. Alle eksamenene gikk veldig bra - og jeg lærte veldig mye spansk.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger 5 km utenfor Alicante sentrum, og alle fakulteter ligger samlet i en kjempestor "park". Campus er veldig fin, flotte bygninger, og flotte omgivelser med masse forskjellige planter, fontener, dammer, ender, katter, benker, utstillinger av diverse slag mm. Det jobber gartnere som holder denne parken veldig fin, og alt er ryddig og rent. Universitetet er veldig ungt, men føltes veldig samlet og stolt. Det kommer veldig mange utvekslingsstudenter hvert semester og organiseringen og oppfølgingen av disse var veldig god. Campus har mange "sosiale klubber" hvor det er bra kantiner og som fungerer som sosiale arenaer. Det er også et stort treningsanlegg på campus med 400m løpebane, gym, tennisbaner, volleyballbaner, fotballbaner, svømmebasseng, dansesaler mm. Her kunne man trene billig, eller bli med på gruppetimer eller på lag. Det er mange studentorganisasjoner/klubber, som teatergrupper, kor, løpegrupper, turgruppe, idrettslag, filmklubb mm. Dessuten kan man ta kurs i diverse, som trommer, kunst, foto osv som også gir noen studiepoeng. Det er god kollektivforbindelse mellom campus og byen, men trafikken er ganske treg så 20-30 min måtte ofte medberegnes i reisevei en vei. Jeg bodde i sentrum, i et kollektiv med to andre studenter, i en leilighet vi fant privat. Rundt campus er det studentboliger en kan leie i store studentkompleks, men de fleste ville bo i sentrum. Alicante er veldig hyggelig og ganske lite, med et bysentrum litt mindre enn Bergen. Her er det mye uteliv og gateliv, men ikke like mye kultur som i Bergen. Alicante har en bystrand veldig tilgjengelig som er veldig fin til å ligge så tett på byen - dessuten masse muligheter for strandliv rundt om. Alicante har også et "castillo", et slott/borg bygd av maurerne på toppen av et lite fjell som rager over byen. Her kan man gå opp, og det gjør man mye, og ser utover byen, havet, fjellene rundt, og tar med seg mat og vin og koser seg - fungerer som et parkområde. Det er også en mindre høyde i byen med et mindre "slott" og dette utgjør et annet stort parkområde - her er det masse idrettsbaner og scatepark mm. Alicante er lite og hyggelig, og om man trenger noe større og mer urbant kan man lett ta en togtur til Valencia eller sette seg på hurtigtog til Madrid. Det er masse fin natur i området rundt Alicante, masse fjell, og veldig gode muligheter for klatring og tur.

Bustad

Studentboliger ved Campus, eller privat leie av leiligheter/rom i kollektiv i bysentrum. Bolig er billig i Alicante, for 2500kr/mnd bor man veldig greit. Det var ikke vanskelig å finne bolig. Det finnes grupper på facebook for å komme i kontakt med folk og hvor det annonseres ledige rom i kollektiver osv. Jeg anbefaler å bo i sentrum, selvom man må bruke litt tid på å komme seg til og fra universitetet. Det går også an å sykle, men da må man passe godt på sykkelen sin (helst ha et sted å låse den innendørs i byen). Det er ikke en veldig etablert sykkelkultur i Alicante, men det kommer mer og mer sykkelveier og tilrettelegging for dette.

Sosialt miljø

Alicante er lite og intimt, og dermed veldig lett å gjøre til "sitt" på kort tid. I sentrum får man oversikt over folk og sted, og det er lett å få seg venner! Masse uteliv, men også kule steder for bare en øl eller to, konseptsteder, kunst og mer kulturelle plasser. Om man leter litt finner man noen skikkelig kule steder hvor ideelle organisasjoner mm har varierte plasser, som slampoesi, poesiverksteder, konsertsteder, workshops, fester, mikrofestivaler av ulike slag, foredrag, filmvisninger osv. Erasmusmiljøet er godt etablert - og der skjer det alltid noe. Selv var jeg ikke veldig aktiv der, da jeg prøvde å holde meg spansktalende i størst mulig grad - og det gikk også veldig fint. Sosialt miljø må man som alltid og alle steder ta initiativ på selv og søke det man ønsker.

2016

Vår 2016 - BA i sosialantropologi

Vår 2016 - BA i sosialantropologi

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Ettersom jeg hadde et år foran meg med frie studiepoeng, bestemte jeg meg for å bruke hele året på å lære meg spansk. Jeg anbefaler å undersøke mest mulig om lærested, skole, bomuligheter og lignende i forkant av utreise. Skolen tilbyr hjelp til å finne bosted både i leilighet og vertsfamilie. Videre har skolen et Buddy-program, som jeg vil anbefale på det sterkeste å ta del i. Det vil si at en får en "kontaktperson/venn" fra byen som skal være behjelpen til å forklare alt en måtte ha behov for, dette kan også utvikle seg til et godt vennskap.

Undervisningsformer

Jeg tok 5 fag, deriblant spanskkurs. Jeg opplevde undervisningen nærmest som å være tilbake på videregående. Man har klasser, og en lærer som mer eller mindre kjenner hver og en av elevene. I de aller fleste fag har man både praktiske og teoretiske timer. Ofte går det på oppgaveløsning, gruppearbeid, tekstskriving eller lignende. I mange av fagene har man en fremføring på slutten av semesteret som teller en del av karakteren. Ofte blir karakteren dømt ut fra både oppmøte, aktivitet i timen, oppgaveløsning, og fremføring. I tre av fagene jeg tok ville dette si at eksamen hovedsakling var for de som ikke hadde tatt del i timene, eller på en eller flere av punktene hadde mangler. Dette varierer selvsakt utfra hvilke type fag man tar. Ellers opplevde jeg timene som lite høytidlige, mange av lærerne kom alltid for sent, og timene var som regel kortere enn hva timeplanen tilsa. Mange av timene var dessuten ikke obligatoriske, mer som arbeidstimer man kan stille i om man ønsker det, der læreren er tilgjengelig for spørsmål eller lignende. Det gjelder å bli kjent med lærerne sine, og deres undervisningsformer. Hovedsaklig er lærerne svært hyggelige og behjelpelige, og man kan stille dem spørsmål over en "chatte-side" på skolens internett sider.

Vurdering av emnetilbodet

I starten av semestere må man selv sette seg ned med egen timeplan, søke opp ulike emner som skolen har å tilby, legge de elektronisk inn, og se at fagene ikke overlapper hverandre. Vi fikk en time undervisning en de første dagene om hvordan dette skulle gjøres. Skolen tilbyr fag både på dagtid og på kveldstid. Man måtte velge om man skulle ta fager på engelsk eller spansk, hvilke arbeidsgrupper man skulle ta del i etc. For de aller fleste ble dette et puslespill uten like, ettersom fag man ville ta gikk til samme tidspunkt, man ønsket fri en dag i uken, eller minst mulig ventetid mellom fagene. Jeg hadde søkt meg inn på et fakultet som ikke i noen grad var relevant for mine studier i Norge, men opplevde det lett å få byttet fakultet ved å gå inn og spørre pent på kontoret på skolen. Jeg fikk tilgang til alle fagene som ble undervist på 4 ulike fakulteter. Kontorarbeiderne snakker både spansk og engelsk, representerte de ulike fakultetene og kunne hjelpe å forklare eventuelle spørsmål man måtte ha rundt et fag. Dessuten får man en prøveperiode på noen uker, og kan i løpet av den tiden endre fagene, om man ser at undervisningen er for vanskelig, at læreren prater for fort på spansk eller lignende.

Fagleg utbyte og språk

Ettersom jeg var her hovudsakling for språket sin del, fikk jeg hjelp av min spanske buddy, til å vite hvilken fag som ville være enkle og mulige for meg å ta på spansk. Der ventet ingen eksamen så lenge jeg gjorde det jeg skulle, men en del skriving og innlevering på spansk, som ble en god språklig praktisering. I skolens utvalg av fag er det mange lette fag som trengte mindre arbeid, og mange tyngre fag, der elever jobber hardt. Her gjelder det å vite hva man er ute etter, med oppholdet man har utenlands. Jeg opplevde å jobbe betydelig mindre med skole i Spania, enn hva jeg normalt sett gjør i Norge for å oppnå samme karakterer. Dette varierer selvsakt i stor grad mellom studieretningene. Med to fag på spansk, språkkurs og spanske venner fikk jeg en god mulighet til å praktisere språket mye, og dermed opparbeide meg en god start av språkkunnskapene jeg var ute etter.

Universitetsområdet og byen

Campus ligger ca 25 minutter unna sentrum, og det er mulig å komme dit med både det lokale toget og buss. Er man glad i å sykle er dette også en mulighet ettersom det går omtrent like fort som bussen, i rush tiden. Dessuten er det slakk nedoverbakke omtrent hele veien fra skolen og inn til Alicante. Universidad de Alicante er av de største og fineste universitetene i Spania. Det har sort uteområde, med fontener, gress, vannbassenger, ender, skilpadder, og mer. Gartnere og vedlikeholdere jobber der hver dag. Campus er plassert på en gammel militærbase, noe som har preget stilen på mange av byggene. Alle fakultetene ligger på dette store område, som vil si at det kan ta rundt en halltime å gå fra en side til en annen. En av de første dagene fikk vi omvisning rundt på campus, der vi fikk se de ulike kaféene, hvordan skrive ut ark, bok-butikken, bankene, helsesøster, kontorbyggene osv. Man får utdelt et kart, men overstiker over camus står også mange steder rundt på området. Det er husnummer på støtter og godt skiltet, så det er generelt enkelt å finne frem. Alicante er klart en pen by, med mange små-attraksjoner som hovedgaten nede ved stranden, gamle bygninger og lignende. Sol hver dag, og strandliv er klart et pluss, shoppingmulighetene er gode, og det er bra uteliv for den festglade. Dessuten gjør tog og busser det enkelt å reise til og fra byen.

Bustad

Universitetet ligger i en liten by i utkantet av Alicante som heter San Vicent. Mange av studentene, særlig de spanske, bor i dette området ettersom det er billigere leie og det ligget nærmere universitetet. Jeg vil allikevel anbefale å bo i Alicante sentrum, ettersom det er her det meste av sosiale aktiviteter tar sted. Det er dårlig med fellestransport mellom de to stedene på sent kveld/nattestid, og bytoget og bussene står stille fra ca 11 på kvelden til 6 på mårningen. Selv om jeg generelt vil anbefale å finne bosted før man reiser ned, er dette et land der alt ordner seg. Det er hele tiden mange leiligheter som leies ut. Jeg valgte å la skolen ordne boplass til meg. Jeg betalte de et depositum på ca 2000 kr, og de fant meg et sted å bo. Leiligheten jeg fikk var noe overpriset, selv om prisen var lav i forhold til norske standarder. Vi fikk beskjed fra skole at dersom vi valgte å flytte fra leiligheten de hadde funnet til oss, kunne vi miste depositummet. Jeg vil derfor oppfordre de som reiser ned til å først sjekke ut leiligheter på egenhand som ligger tilgjengelig på internet, eller eksempletvis facebook gruppen "Alicante rents/Alquiler piso". Har man en buddy/spansk venn, så kan han/henne være til god hjelp.

Sosialt miljø

Det er klart noe eget ved det å være erasmus student. Universitetet i Alicante tar hvert semester til seg rundt 1000 utvekslings studenter. Og det er generelt enkelt å få seg venner. Man blir fort lagt til i mange ulike facebook sider, og innviteres hver uke til mangfoldige festligheter og sammenkomster. Videre er spanjoler generelt svært velkommende, åpne og lette å bli kjendt med. Allikevel er engelsk nivået normalt sett en god del lavere blant spanjoler enn hva som er forventet for gjennomsnitts normannen, og dette kan gjøre ting litt vanskeligere. Hvertfall om man ikke kan noe spansk. Allikevel ønsker spanjoler å få seg engelsktalende venner så de kan praktisere språket, enten det er å møtes på kafe, eller å chatte gjevnlig.

Vår 2016 - BA i sosialantropologi

Vår 2016 - BA i sosialantropologi

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Vær forbredt på at alt i Spania tar ekstremt lang tid. Om det er noe du absolutt må få gjort, vær ute i god tid selv om det bare er en liten ting. Spanish time er en tilvenningssak.

Undervisningsformer

Undervisningen for Universitetet i Alicante minnet meg om en blanding av vidergående og universitetet. Mye av undervisningen er deltagende, mens i Norge sitter du å hører på foreleser. Ved Universitetet i Alicante er det meste av timene obligatorisk oppmøte på.

Vurdering av emnetilbodet

Ved universitetet i Bergen studerer jeg sosialantropologi, og har 2 semester med frie studiepoeng. Jeg kom i utgangspunktet inn på Universitetet i Alicante ved informatikk fakultetet. Jeg sendte Universitetet i Alicante en mail om det var mulighet for å ta fag fra andre fakultet også, svaret jeg fikk da var nei. Jeg dro dermed ned til mobility office når jeg ankom Alicante å forklarte at det har ingenting med sosialantropologi å gjøre, og jeg spurte nok en gang om det var mulighet for at jeg fikk tilgang på de andre fakultetene også slik at jeg fikk ta fag som var litt mer relevant for meg og innenfor mitt felt. Det var visst ingen problem. Plutselig kunne jeg velge fag fra 3 forskjellige fakultet. Emnetilbudene ved universitetet er i grunnen veldig bra. Det er mye å velge mellom. Det som var det største problemet var å velge fag som ikke overlappet på timeplanen. Siden de fleste fagene er 6studiepoeng må du dermed ha 5 fag, og de fleste fagene har 5 timer undervisning i uken.

Fagleg utbyte og språk

Grunnen til at jeg valgte Alicante var på grunn av at jeg ville lære meg spansk. I utgangspunket var spansk nivået mitt på et "beginners-level". Jeg kunne det grunnleggende og bøyningsform i presens, men ikke noe særlig mer enn det. Jeg valgte å ta to fag på spansk, to på engelsk og et språkkurs. De to fagene jeg hadde på spansk var mye innleveringer og en fremføring, men ikke en eksamen slik at jeg visste jeg kunne bestå fagene. Jeg lærte mye spansk av språkkurset, men jeg lærte mer av å snakke med spanjoler og ha fag på spansk.

Universitetsområdet og byen

Universitetet i Alicante er en av de største universitetene i Europa og utrolig fint! Alt du trenger er på campus. 3 kantiner, 2 banker, bokhandel, utrolig stort biblotek, treningssenter osv. Universitetet er litt utenfor Alicante sentrum. Det tar ca 20 min med buss opp til San Vicente der skolen ligger fra byen, og bussene går hvert 10 min. Alicante som by i seg selv har imponert meg. Før jeg flyttet ned tenkte jeg at det var en typisk turist by med tapas og sangria. Men det er mye mer i Alicante enn det. Det er alltid noe som skjer lokalt. Blant annet karneval, feiring av påske og mange festivaler (som feks paellas, fallas, hogueras og santa faz). Det er mye mer i Alicante enn turisme, den spanske kulturen er forsatt godt behold selv om det er en del turister i sommer sesongen.

Bustad

Jeg vil anbefale å finne en leilighet før avreise. Noen utvekslingsstudenter bodde på hostel i begynnelsen, men er ikke praktisk med tanke på du har med deg et helt flyttelass og må dele rom med andre. Jeg kontaktet universitetet i Alicante og de hjalp meg med å finne en leilighet. Jeg valgte å ha en leilighet i sentrum og ikke ved universitetet (de fleste utvekslingsstudentene bor også i sentrum). Busser og tram slutter å gå rundt midnatt, og man må ta taxi for å komme seg noen plass etter det. Mye mer praktisk å bo i sentrum og bare kunne gå hjem. De som bor i "dorms" ved skolen er for det meste spanjoler som fokuserer 100% på skolen, men det er billigere å bo der enn i sentrum. Leie i utgangspunktet er billigere enn i Norge og ligger på rundt €250 om du bor i sentrum. Varigerer om strøm, vann og internett er inkludert, men som oftest er det ikke det.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet i Alicante er kjempe bra. Til og med før du reiser er det en organisasjon som heter AEGEE som har et "buddy-program" der du får spanske venner før du i det hele tatt har reist fra Norge. Din "buddy" hjelper deg med det du måtte trenge som å fikse busskort, telefon abonnement og praktiske ting på skolen. Erasmus organisasjonen her har også en "bli-kjent" uke der du møter andre utvekslingsstudenter, med alt fra sightseeing til fester. De organiserer jevnlig arrangementer ut gjennom semesteret også. Som turer til andre byer i Spania og ukentlige fester. Det er mye enklere å bli kjent med utvekslingsstudenter enn spanjoler, som sagt er det arrangementer som samler utvekslingsstudentene, men i tillegg er alle i samme situasjon som deg og du kan tillate deg å ta deg en fest på en tirsdag selv om det er en skoleuke. Spansjoler vil gjerne bli kjent med deg, men om du ikke kan spansk kan det bli vanskelig. Engelsk nivået til spanjoler er forholdsvis lavt. De er og mer fokusert på skole enn utvekslingsstudentene og prioriterer heller lesing foran en fest i motsetning til utvekslingsstudentene.

2015

Vår 2015 - BA i spansk språk og latinamerikastudium

Vår 2015 - BA i spansk språk og latinamerikastudium

01.01.2015 - 30.06.2015

Førebuingar/praktiske tips

Jeg søkte på restplasser med frist 1. september og utveksling påfølgende vårsemesteret. Med mindre du har tenkt dette nøye lenge før, er de 4 månedene før reise knapt med tid å tenke gjennom reise på, og jeg anbefaller sterkt å planglegge alt veldig nøye. Det viktigaste er å undersøke fagtilbudet nøye og være sikker på at du kommer til å kunne ta fag du vil trivst med og som ikke overlapper, og selfølgelig at antall studiepoengene du vil få godkjent stemmer. Dette syns jeg var vanskelig å kombinere selv. Dessuten anbefaler jeg å ha godt gjennomtenkt buplass - verstfamilie/leie selv, uansett det tar tid å få alt til å gå.

Undervisningsformer

Jeg tok fire forskjellige fag. Bare i en av de hadde hadde vi ren "forelesnings-form", hvor læraren snakka for det meste, uten noe særlig oppgåve gjøring. Ellers var forelesningene godt blandet med introduksjon til nytt stoff, samtidig som vi etterpå i timene fikk praktisert teorien i oppgåver. I tre av fagene hadde jeg også en obligatorisk kort munntlig presentasjon.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg syns ikke emnetilbodet var så veldig vid med tanken på at det var veldig vanskelig å kombinere sammen fagene, slik at det ikke overlappet tidsmessing (Det var mange fag med lite antall studiepoeng, ville jeg få dekket flere studiepoeng gikk mye av fagene på samme tid. Jeg måtte tilslutt velge bort noen fag fordi det var umulig å kombinere flere sammen). Det var også vanskelig å forklare fristudiepoeng-systemet til de i Spania. Jeg går spansk språk og latinamerikastudium i Bergen, og ble i Spania plassert under engelsk filologi automatisk, uten noe grunn jeg kan skjønne. Ville jeg få det utvidet, måtte jeg gjøre dette via min studieveileder i Bergen. Jeg fikk gjort det til slutt, men det tok nesten tre uker ut i semesteret før jeg fikk gå i de fagene jeg ville. Siden før alt var ordnet kunne jeg ikke registrere meg til den undervisningen jeg ville, gikk jeg glipp av en del timen og stoff som var gjennomgått (og som alt annet også selfølgelig kommer på eksamen senere). Anbefaler derfor å plalegge alt veldig nøye før utreisen.

Fagleg utbyte og språk

Jeg syns fagene jeg tok var veldig interresante, og den faglege utbytten var også bra. Språkutbytten syns jeg kunne ha vært større. Jeg fikk ikke praktisert språket mye mer utenom spansk-erasmus kurset på skulen og litt med verts-familien hjemmet. Faget som ble undervist på spansk syns jeg kunne vært litt mer blandet undervisning med oppgåve gjøring, da hadde muligheten for å praktisere språket også kanskje vært større.

Universitetsområdet og byen

Universitets campuset var veldig stort. Men det at det var eit veldig stort område gjorde det ikke noe vanskeligere å finne frem, det var veldig lett å finne alle plassene. vi, utvekslingselevene, fikk også en guide-tur runt på campuset første oppmøte dagen. Det var også veldi bra tilgang til både wi-fi, utskriving av dokument, boklån, og caféer på campuset var mange.
Alicante som by er også veldig oversiktlig, og etter en tur rundt klarte jeg å finne frem uansett. Jeg syns derimot ikke det var så mye atraksjoner. Men stranden er ein veldig stor plus! Sol hver dag er ikke vanskelig å venne seg til, og været er veldig bra :) Desutten er Alicante en by som har god tilknytning dersom du ønsker å reise rundt til andre byer.

Bustad

Jeg ville ha størst mulig språk utbytte og derfor søkte på å få bu med verts-familie gjennom tjenesten Universitetet i Alicante tilbød. Jeg syns derimot ikke det var en bra løsning ettersom samtalene med familien ikke gikk mye utover "hei, hvordan går det", og de var heller ikke aktive i det sosiale som gjorde det umulig for meg å bli noe mer inkludert i kulturen. Leiligheten hadde også sopp både på rommet og badet, og mangel på ventilasjon gjorde at mye mugna som sko etc. De va generelt høflege folk, men å betale 750 euro for leilighet hvor jeg selv uten vertsfamilie kunne ha leiet for 200 syns eg er veldig mye...

Sosialt miljø

Språkmessig var det vanskelig å få vennar og bli inkludert i kulturen. Jeg opplevde flere ganger at de lokal elevene var veldig rart innstilt, som om de var skremt for å måtte ta en setning, eller to på engelsk, viss jeg i begynnelsen ikke skjønte absolutt alt. Av den grunn fikk jeg så å si ingen vennar på universitetet, utenom andre erasmus folk fra spansk kurset - der var miljøet veldig bra! Minuset er at der snakka mange engelsk.. Også verts-familien var ikke mye sosialt utenom sitt eget arbeid og hjem, og der trudde jeg ville vært mye mer inkludert i det sosiale og kulturen gjennom de.

Grøn campus
Foto/ill.:
© Universidad de Alicante

Informasjon