Hjem
Studentsider
erasmus+

London Metropolitan University og Institutt for informasjons- og medievitenskap (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByLondon
  • Studieplassar1
  • StudienivåBachelor, Master og PhD
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

London Metropolitan University (LMU) blei grunnlagt i 2002 etter ei samanslåing av London Guildhall University og University of North London, men historia går tilbake til 1848, då Metropolitan Evening Classes for Young Men vart oppretta. Det er eitt av dei største universiteta i Storbritannia med nær 20 000 studentar. Dei tre hovudcampusane ligg i Holloway Road, Moorgate og Aldgate, og kan tilby moderne fasilitetar for studentane. LMU er eit breiddeuniversitet med tilbod innan dei fleste fagområde, og er i stor grad profesjonsretta.

London er hovudstaden i England og Storbritannia. Sjølve byen har om lag 8,2 millionar innbyggarar, men om ein reknar heile pendlarområdet kring London (London Metropolitan Area) kjem ein opp i om lag 15 millionar innbyggarar. London er eit av verdas viktigaste politiske, økonomiske og kulturelle sentre i moderne tid.

Bustad

LMU tilbyr ikkje studentbustadar, men internasjonalt kontor kan hjelpe med å finne bustad.

Semesterinndeling

Januar til juni og september til desember.

Studentrapportar

2016

Haust 2016 - BA i retorikk

Haust 2016 - BA i retorikk

15.08.2016 - 31.12.2016

Førebuingar/praktiske tips

Les om landet du drar til. Gå igjennom informasjonen du får fra universitetet i Bergen og i det landet du skal til. Gjør du dette er du forberedt for det meste. Men den aller beste forberedelsen du kan gjøre tror jeg er å bruke nok tid til å forberede deg personlig. Drøm stort, reis forventingene dine, snakk med folk om oppholdet, planlegg hva du vil se og oppleve og kom i god tid før skolen begynner for å bli kjent med byen. Vær åpen og ha det gøy! Ikke lev i komfortsonen din når du først er på et utvekslingsopphold. Nyt det og lær mye.

Undervisningsformer

På mitt universitet var fagene mine satt sammen av forelesning og seminar. Hver bolk var på tre timer (noen av de hadde workshops inne i denne bolken også). Det var små klasser med mye forventing om at alle skulle være aktive. Ikke så ukjent fra UiB med tanke på forelesning og seminar.

Vurdering av emnetilbodet

Dette kommer ann på hvilket universitet du er på. Jeg brukte frie studiepoeng noe som gjorde det enkelt for meg å finne fag. Den største utfordringen jeg hadde var at jeg kun skulle være på utveksling et semester, så jeg måtte finne fag som kun gikk et semester. Mitt universitet har vært veldig behjelpelig til å finne fag og også til å tilpasse det slik at jeg kunne få de fagene jeg ville.

Fagleg utbyte og språk

Før jeg dro hit var jeg litt nervøs for om det kom til å bli problematisk å studere kun på engelsk. Men det har gått veldig fint. Du kommer fort inn i det da du bruker det engelske språket hele tiden i hverdagen, men også fordi du leser og hører alt på engelsk. Ikke vær redd for å prøve deg fram da de aller fleste har veldig stor forståelse for at engelsk er ditt andre språk. Prøv deg og utforsk språket - det er den beste måten å lære på. For meg har det faglige utbytte vært stort. Jeg er på det siste året mitt i bacheloren min og tok fag her som tilsvarer fag på 200-nivå. Det har gått veldig fint.

Universitetsområdet og byen

Jeg studerte ved London Metropolitan University. Det ligger i nord i London i et område som heter Holloway. Jeg brukte veldig lite tid i dette området da det ikke var så mye annet å gjøre her enn å drikke kaffe. Men det er enkelt å komme seg fra Holloway til andre interessante steder som Camden Town, Angel og videre inntil Central London. London er en by som er helt fantastisk å være på utveksling i. Du får praktisert engelsk, byen er levende syv dager i uken døgnet rundt og du møter folk fra hele verden! Det er forstått vestlig europeisk kultur, men det er ikke det samme som Skandinavia.

Bustad

Å finne et bosted i London kan være vanskelig og utfordrende. Mitt beste tips er å kontakte skolen så raskt som mulig da de ofte har lister med forskjellige "Student Halls" eller andre alternativer man kan søke på. Jeg fant mitt bosted gjennom å ha snakket med venner som har vært på utveksling her før. I min utvekslingsperiode bodde jeg på KFUK-hjemmet i London, noe jeg kan anbefale på det sterkeste for alle!

Sosialt miljø

Ikke vær redd for å prøve nye ting! Si ja til mennesker og situasjoner du ofte ville trekt deg unna i de normale kretsene dine hjemme (bruk alltid common sense). Finn studentorganisasjoner og bli med i de. Universitetene er gode til å gi mye informasjon om dette så det er enkelt å finne de. Meld deg inn på treningssenter tilknyttet skolen der har du ofte også muligheter for å bli med på lagsport som er en super måte å bli kjent med nye mennesker. Bruk sosiale medier, det finnes mange Facebookgrupper tilknyttet universitetene eller andre interessegrupper. Møt mennesker og oppsøk mennesker der hvor de er. Ikke sitt alene hjemme og vent på at de skal komme til deg.

2015

Haust 2014/Vår 2015 BA Engelsk

Haust 2014/Vår 2015 BA Engelsk

15.09.2014 - 15.06.2015

Førebuingar/praktiske tips

Å dra på utveksling er en ny og spennende opplevelse for enhver som aldri har gjort det før. Det spiller en veldig stor rolle hvilken innstilling man har når man drar, man kan bestemme seg for å gjøre det beste ut av det, eller det motsatte. Her er det selvsagt best for alle parter å velge det første alternativet, og selv om det er skummelt så får man så utrolig mye igjen for det. Snakk med nye mennesker, bli kjent med folk fra andre nasjoner. Bli kjent med en ny by, et nytt undervisningssystem. Og ta sjanser, det er nå eller aldri!

Undervisningsformer

Jeg tok filmfag hos London Met, og disse var stort sett bygd opp på samme måte som fagene hos UiB. Vi hadde både forelesninger og seminar, og disse var sammensatt i samme time. undervisningen varte normalt i fire tiner, der vi hadde en forelesning av underviser, etterfulgt av en visning av en film som demonstrerte temaet for dagens forelesning. For eksempel, vi så 'Double Indemnity' når vi lærte om Film Noir.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet var variert og utfyllende. Jeg var veldig innstilt på å velge emner om film, og London Met var en av universitetene som tilbød dette. Jeg hadde originalt tenkt å være på utveksling i ett semester, men når jeg oppdaget at emnene jeg ville velge varte i to semestre utvidet jeg raskt oppholdet mitt, og det har jeg ikke angret på.

Fagleg utbyte og språk

Jeg har lært mye når det kommer til teorier omkring film og ulike problemstillinger rundt dette. Det var en del informasjon jeg hadde en del kunnskap om fra før, men jeg har også lært mye nytt og fått mye utbytte på et faglig nivå når det gjelder film.

Universitetsområdet og byen

London er rett og slett en fantastisk by, og et sted der alt er mulig. Uansett hva du er interessert i, har de alltid noe å tilby og det er noe av det beste med byen. Kollektivtransport er helt topp også! Jeg har absolutt ingenting negativt å si om London, og anbefaler alle som har det minste lyst til å dra dit å gjøre det! Universitetet hadde to campus, jeg var på det nordlige campuset på Holloway Road. Dette campuset var en blanding av nylig gamle bygninger satt sammen gjennom oppussing og var stort sett fint og tilpasset studentenes behov.

Bustad

Jeg fant bosted gjennom Britannia Student Accomodation, og jeg har vært en meget fornøyd kunde hos dem. Jeg delte en leilighet med andre studenter, der jeg hadde mitt eget soverom og bad. Jeg delte kjøkken med de andre studentene.

Sosialt miljø

Sosialt er London og universitetsopplevelsen et perfekt springbrett til å bli kjent med alle mulige nasjonaliteter, det er også positivt å være erasmus student ettersom du da kommer i kontakt med andre erasmus studenter. Det sosiale livet er fantastisk i London, og tilbudet av puber, klubber og restauranter er ubegrenset!

Informasjon