Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Szeged og Institutt for fremmedspråk (ERASMUS+)

  • LandUngarn
  • BySzeged
  • Studieplassar2
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of Szeged er eit ungarsk offentleg breiddeuniversitet med om lag 31 000 studentar. Det har historie attende til 1872, men fekk si noverande form ved ei institusjonssamanslåing ved tusenårsskiftet. Eksempelvis blei Albert Szent-Györgyi Medical University då ein del av det medisinske fakultet ved University of Szeged. Universitetet har i alt 12 fakultet og eitt forskingsinstitutt fordelt på fleire campusområde i byen.

Szeged ligg nær Ungarn si sørlege grense ved breidda av elva Tisza. Det er Ungarns fjerde største by med om lag 170 000 innbyggarar. Utdanning og turisme er blant dei viktigaste næringane i Szeged, som òg blir kalla Solskinsbyen grunna det gode klimaet og det høge talet soltimar per år.

Bustad

Universitetet har ingen eigne studentbustader, men hjelper internasjonale studentar med å finne mellombels losji den første tida, viss det skulle bli aktuelt. Det er òg mogleg å finne rimeleg prisa bustad på den private marknaden i Szeged.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juli.

Informasjon