Royal Northern College of Music og Griegakademiet - Institutt for musikk (ERASMUS+)
- LandStorbritannia og Nord-Irland
- ByManchester
- Studieplassar1
- StudienivåBachelor
- AvtaletypeErasmus+
- Lengde på opphald1-2 semester
Hovedinnhold
Om lærestaden
Om lærestaden og byen
Royal Northern College of Music (RNCM) er eit musikkonservatorium som blei grunnlagd i 1973, då Northern School of Music og Royal Manchester College of Music slo seg saman. Konservatoriet har i underkant av 800 studentar og er delt inn i fem skular: «Komposisjon», «keyboard-studium», «strykarar», «vokalstudium» og «blåsarar, brass og perkusjon». Det ligg i Manchester sentrum.
Manchester er ein by i Nordvest-England, og har over ein halv million innbyggarar, medan Stor-Manchester har heile 2,5 millionar innbyggarar. Byen var ein av dei leiande byane under den industrielle revolusjon, og er i dag blant anna kjend som ein medieby. Manchester har òg eit rikt musikkmiljø. Han har to symfoniorkester og eit kammerorkester, og har fostra band som Joy Division, Oasis og The Smiths.
Bustad
Universitetet garanterer bustad like ved skulen til alle nye studentar. Her er det lov å øve på romma mellom klokka ni om morgonen og ni om kvelden. For dei som ønsker å bu privat, har universitetet avtale med ein bustadformidlar.
Semesterinndeling
Det akademiske året er delt inn i trimester, med forelesingsperiodar og eksamensavvikling i tidsromma september - desember, januar - mars og april - juli.
Studentrapportar
2015
2014/15 - BA i utøvande musikk eller komposisjon
07.09.2014 - 06.07.2015Førebuingar/praktiske tips
Ta med ørepropper! Overgangen fra å bo i Norge til en Engelsk storby, er ganske stor. Jeg har hatt soverom ut mot Europas mest traffikerte bussrute dette året, så ørepropper har vært helt nødvendig for meg.
Undervisningsformer
Undervisningsformen varierer ut fra de ulike fagene. De akademiske fagene foregår med klasseromsundervisning med foreleser, hvor du sitter og tar notater, mens de utøvende fagene føregår som ellers på Griegakademiet: Fellestimer ("Performance class") og egenundervisning med hovedinstrumentlærer.
Vurdering av emnetilbodet
Emnetilbudet er veldig bra. Bare i valgemner har vi 44 ulike fag å velge blandt.
Fagleg utbyte og språk
Jeg har lært utrolig mye på ett år her borte. Hovedinstrumentlærerne er veldig dyktige of forventer mye av studentene. Det samme går for de akademiske lærerne - i 3. og 4.klasse er du en del av "forskningsteamet", og det forventes at du skriver kritiske, nytenkende oppgaver framfor å gjengi kjent kunnskap. Jeg har definitivt blitt bedre i engelsk, både skriftlig og muntlig.
Universitetsområdet og byen
The RNCM ligger nærme mange av de andre universitetene i byen, så du er omgitt av mange studenter overalt i området (feks rett over veien fra RNCM ligger blant annet Manchester Business School). Ellers er ikke dette det flotteste området av byen - det er litt utenfor selve bykjernen, og tar ca 20 min å gå inn til byen. Manchester er en veldug kul kulturby, med masse som skjer hele tiden. Dog er det lite med store, fine parker, men man har heldigvis mulighet til å slenge seg på et tog som tar deg ut til flott natur på bare 30 min, dersom man skulle savne det å kunne gå tur og få frisk luft.
Bustad
Jeg har bodd på Sir Charles Groves Hall of Residence rett ved siden av skolen dette året. Standaren er ganske mye dårligere enn i Norge, så mugg på badet er dessverre ikke til å unngå - dette finner du også i finere og nyere leilighetskomplekser i bykjernen. Det er også rimelig tørt i luften, pga vegg-til-veggteppene (ikke til å unngå i England, disse er overalt), så jeg kan anbefale å kjøpe en luftfukter, og også en luftrenser. Ellers vil jeg anbefale å bo i kollektiv her. For meg var det godt å vite at om noe skulle skje, så ville noen ha savnet meg/lagt merke til at jeg var borte. Dessuten liker jeg å ha mer rom å bevege meg på - i kollektivet deler du et større kjøkken og har eget soverom, mens om du velger å bo alene i Studio, har du både kjøkken og soverom på ett rom.
På den positive siden, er det veldig deilig å være så nærme skolen, og det er også akseptert å øve her fra 09.00-21.00, hvilket har vært redningen min mange ganger, da det er veldig stor rift om øvingsrommene på skolen.
Sosialt miljø
Miljøet er inkluderende og åpent. Som ny student ble jeg veldig godt tatt imot, og alle er veldig hyggelige. Dog merker man kulturforskjeller, og at de fleste har "funnet sine" i 3.klasse. Hvor jeg hjemme var vandt til å få et utrolig nært vennskapsforhold med mine medstudenter, har mine medstudenter her blitt mer "bekjente" - muliggens også fordi vi er så utrolig mange flere i klassen: På Griegakademiet var vi 5 i min klasse, her er vi 30+. Men man finner man sine venner, og mine nærmeste her kommer fra Finland (sanger) og Frankrike (pianist).
2014/15 - BA i utøvande musikk eller komposisjon
15.09.2014 - 15.06.2015Førebuingar/praktiske tips
Det er fort gjort å tenke at du har all verdens med penger fordi du får studielån og erasmusstipend, men tro meg, pengene forsvinner fort. Det er dyrt å leve som student i utlandet når du ikke har jobb eller kjenner noen som kan skaffe deg en jobb. Bruk sommerferien godt på å spare opp penger til utvekslingsåret.
Undervisningsformer
Jeg hadde enetimer med spillelæreren min, noe som var helt suverent. Vi klikket godt sammen og jeg fikk være med på veldig mange prosjektet i løpet av året. Høydepunktet var symfoniorkesterkonserten på slutten av året der vi fremførte Penderecki's syvende symfoni med komponisten selv som dirigent. Båndene jeg har knyttet meg i løpet av dette året vil uten tvil være livslange.
Vurdering av emnetilbodet
Som erasmusstudent blir du behandlet som en helt "vanlig" student og det blir stilt de samme kravene til deg som en student som tar hele utdanningen sin ved institusjonen. Dette er helt topp og 100% fair og du blir bare enda mer respektert om du klarer alle forventningene som stilles til en musikkstudent i tredjeåret når du attpåtil kommer fra et annet land og fra en, med all respekt, dårligere institusjon.
Fagleg utbyte og språk
Jeg har lært utrolig(!) mye i løpet av dette året. Språket var engelsk og hvis jeg ikke var flytende før jeg flyttet over er jeg i alle fall det nå! Læreren min var fantastisk og vi har avtalt å holde kontakten og jeg skal fly over et par ganger i måneden for å få spilletimer. Det ser jeg veldig frem til. Det er alltid sunt å få nye inputs fra andre lærere.
Universitetsområdet og byen
Universitetetsområdet får terningkast 6. Byen, Manchester, er veldig... Industriell. Det er ikke så mye å se der som det er i for eksempel London. Det er også kriminelle miljøer, i løpet av en uke var det inbrudd i fire forskjellige biler litt bortenfor universitetet. Det er viktig å passe på seg selv når man reiser til en ny, stor by når man kommer fra lille, trygge Norge. Tro meg, det var ikke ille i det hele tatt, men det er alltid lurt å være forberedt på det meste.
Bustad
Jeg bodde i Halls rett ved siden av universitetet. Jeg hadde en "single en-suite", et rom med eget bad. Kjøkken delte jeg med tre andre personer. Dette var veldig uvant i starten. Jeg var vant til å bo med bestevennen min i Bergen der vi delte alt og kjente hverandre. Nå skulle jeg bo med tre fremmede, der to av de pratet ekstremt dårlig engelsk. Vi ble alle gode venner fort og vi hadde svært få problemer. Rommet mitt var helt fantastisk bra, jeg skulle ønske jeg bodde der fortsatt:)
Sosialt miljø
Jeg ble veldig godt tatt imot med en gang jeg kom til universitetet. De hadde en egen "International week" uken før semesteret startet der vi som internasjonale studenter fikk alt ekstra godt forklart og ble vist rundt i byen osv. Et kanonbra opplegg. Det sosiale miljøet mellom musikerne var helt topp. Bar på universitetet med studentpriser som til og med de lokale engelskmennene kalte billig var jo en sikker vinner!
Informasjon
- Hjemmesidehttp://www.rncm.ac.uk/
- Korleis søkeRettleiing om Søknadsweb
- Send søknad herSøknadsweb
- Kode i SøknadswebIkkje søkbar
- FagnavnMusikk