Hjem

Utdanning

Feilmelding

Warning: preg_match(): No ending delimiter '/' found in include_once() (line 8 of /var/www/w3.uib.no/drupal/sites/attilatest.uib.no/settings.php).
bilateral

Moscow State Institute of International Relations (University) og Institutt for sammenliknende politikk (BILATERAL)

  • LandRussland
  • ByMoskva
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar ved Institutt for samanliknande politikk vert prioritert. Studentar fra andre fagområde kan søkje, men det vert anbefalt å undersøkje at emnetilbodet er relevant før ein søkjer.

Du må ha tatt minimum 60 studiepoeng ved utreise.

Når i studiet kan eg reise

Normalt reiser ein ut for eit heilt eller halvt år mellom tredje og sjette semester. Sjå fakultetet sine nettsider, eller informasjon om ditt studieprogram, for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.

Språk

Undervisningsspråket er russisk og engelsk. Det er ein fordel med gode kunnskapar i russisk for å studere ved MGIMO. Ein kan ta språkkurs og/eller studere russisk språk.

Lånekassen har eit eige stipend ein kan søke for å få dekt utgifter til førebuande språkkurs i utlandet. Sjå universitetet sine nettsider for informasjon om eventuelle språkkurstilbod for utvekslingsstudentar i komande semester.

Kva emne kan eg ta

MGIMO er eliteskolen i Russland for dei som ønsker å studere internasjonale relasjonar og diplomati. Dei tilbyr også studiar i journalistikk, økonomi, leiing og russisk språk. På denne nettsida finn ein meir informasjon og oversikt over emnetilbodet.

Ein fulltidsstudent skal ta 60 ECTS per år. Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt frå før, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Utvekslingsstudentar fra UiB betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Moscow State Institute of International Relations (MGIMO) er eit statlig universitet under det russiske utanriksdepartementet og landets fremste institusjon innanfor sitt felt. Institusjonen blei oppretta i 1944 og har kring 6000 studentar. Universitetet ligg i eit grønt område sør i Moskva med enkel åtkomst frå metro.

Moskva er hovudstad i Russland og den største byen i Europa med litt over 10 millionar innbyggarar.

Bustad

Innreisande studentar får tilbod om plass på dobbeltrom i studentbustad på campus. Standarden er enkel. Prisen ligger på ca. 850 euro per semester og må betalast på førehand.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juni.

Studentrapportar

2017

VÅR 2017 - BASV-SØK

VÅR 2017 - BASV-SØK

15.01.2017 - 15.06.2017

Førebuingar/praktiske tips

Det kan være lurt å lære seg noen praktiske hverdags ord på russisk før man reiser til Moskva. Det er godt utvalg av emner på engelsk på skolen, men når det kommer til livet utenfor universitetet, så er det ikke så mange som kan engelsk her i Russland. Det blir tilbudt russisk språkkurs for utenlandske studenter på universitetet som gir studiepoeng.
Når man har ankommet Moskva er det viktig å ta offisiell taxi på flyplassen, slik at man får kvittering før man reiser til studentboligen. Det er veldig mye svindel taxi i Moskva som ikke anbefales å ta. Det er også vanlig/trygt å bruke Yandex taxi (App).
Man kan finne all nødvendig informasjon på universitetets nettsiden. Når utvekslingsstudenter kommer til Moskva får de en "buddy" som hjelper med å vise universitetsområde, gir informasjon og introduserer til andre studenter fra MGIMO.
Det er også lurt å skaffe seg et "troyka" kort de første dagene i Moskva, da blir det billigere å ta metro og buss med den.
Det er ingen kleskode på universitetet, men man merker fort at de fleste studentene går med litt mer formal/ business casual klær. Det er fordi at MGIMO regnes som et av de mest prestisje universitetene i Russland. Forskjellige politikere, presidenter og kjente folk fra ulike land besøker MGIMO med presentasjoner og konferanser. Viktig å merke at det er forbudt å gå med utejakke på universitetet, så man må levere jakke i en garderobe ved utgang.

Undervisningsformer

Undervisningsformer ligner på det vi har i Norge, det finnes forelesninger og seminarer. Forelesningene er ikke alltid obligatoriske, alt avhenger om foreleser velger å sjekke hvem er tilstede eller ikke. Som oftest kan oppmøte på forelesninger og seminarer påvirke sluttkarakteren. Seminarene er obligatoriske og studenter må være aktive der, man må alltid være forberedt til seminarene. Det er mye lekser, presentasjoner, prøver og studentene må delta aktivt i fag samtaler. Alt dette påvirker sluttkarakteren. Noen fag har i tillegg en skriftlig oppgave som må leveres på slutten av semesteret (for vanlige studenter er det vanlig med besvarelse på 35 sider, men utvekslingstudenter får skrive oppgave på 10 sider). Noen fag har også muntlige eksamener, da får man 55-60 spørsmål på forhånd, men kun 2 av dem må besvares på eksamen ( spørsmålene trekkes på selve eksamen). Undervisningsformer varierer fra fag til fag. I noen fag kan det være enklere å få gode karakterer enn i andre fag (mindre oppgaver eller lekser).

Vurdering av emnetilbodet

Det er stor utvalg av fagene, man kan velge mellom tusenvis av ulike fag fra forskjellige fakulteter både på russisk og engelsk. Man får to uker på å velge fagene man skal ta. Det er lurt å snakke med gamle studenter for å få råd om hvilke fag er best å ta. Alle fag varierer stort i hvordan man får karakterer/ vurderinger og hvordan foregår undervisning.

Universitetsområdet og byen

Universitetet er veldig stort, det finnes flere kafeer og kantiner, en bank og mange minibanker. Det er mulig å skaffe seg et russisk bankkort og betale for studentbolig uten å gå ut av universitetsområdet. Første dagene får studentene en liste over de viktigste rommene på skolen og "buddy" eller andre studenter viser hvor alt befinner seg på universitetet. Første ukene kan det være veldig lett å gå seg vill i de lange korridorene.
Metro befinner seg 30 min gåavstand fra universitetet/ 10 min med buss.

Bustad

De fleste utenlandske studenter og utvekslingstudenter bor i studentbolig nr.2 som befinnes 15 meter fra selve universitetet. Bolig for utvekslingstudenter inneholder to soverom og ett kjøkken. Man deler rom med en til person (samme kjønn). Det finnes også rom uten kjøkken, da bruker man felles kjøkkenet ( 1 kjøkken i hver etasje). Det er kun studenter fra MGIMO som bor i studentboligen.

Sosialt miljø

Man blir veldig fort kjent med andre studenter når man deler bolig med dem. Det finnes ulike arrangementer og studentorganisasjoner på universitetet, alle studenter kan delta og bli kjent med hverandre. Man finner all informasjon om det på universitetets hjemmeside. Det foregår det sosiale arrangementer på selve studentboligen også.

Bygg
Foto:
© Moscow State Institute of International Relations

Informasjon