Hjem
Studentsider
bilateral

The Chinese University of Hong Kong og Det juridiske fakultet (BILATERAL)

  • LandHong Kong
  • ByShatin, New Territories
  • Studieplassar4
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar på masterstudiet i rettsvitskap som på tidspunkt for utreise har fullført alle emna i studieprogrammet til og med 3. studieår.

For å kvalifisera til studier ved the Chinese University of Hong Kong må ein ha eit karaktersnitt på sterk C eller betre.

Når i studiet kan eg reise

I Master i rettsvitskap-studiet kan du reise på utveksling på femte studieår. Under utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva. Du vel sjølv kva rekkefølge du vil ta fjerde og femte studieår. Du kan dermed reise ut i verda allereie etter at du har fullført tredje studieår.

I nokre utvekslingsavtaler er det likevel krav om at du må ha fullført fjerde studieår for å kunne få opptak. Under overskrifta "kven kan søke" finn du informasjon om korvidt du må vere ferdig med fjerde studieår før utreise.

Språk

Undervisningsspråket i emna som er opne for utvekslingsstudentar er engelsk.

Studentar som har oppnådd karakteren 4 eller betre i engelsk frå vidaregåande skule treng ikkje å avleggje TOEFL/IELTS-test.

Kva emne kan eg ta

Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som spesialemne i mastergraden i rettsvitskap. Du kan velje mellom emne som blir underviste som del av den fireårige bachelorgraden (LLB) ved CUHK. På denne nettsida kan du sjå kva emne som er del av LLB-graden. Og på <ahttp://www.oal.cuhk.edu.hk/getting_started/">denne nettsida</a> finn du informasjon om korleis du kan finna fram til emneskildringar, og dessutan nærare info om kva emne som ikkje er opne for utvekslingsstudentar.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har teke tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Det er ingen skulepengar på denne avtaleen.

Ein skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida ein er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Chinese University of Hong Kong (CUHK) blei grunnlagt i 1963 og har i dag rundt 21 000 studentar. Det er det største universitetet i Hong Kong. Målet til CUHK er å integrere det tradisjonelle og kinesiske med det moderne og vestlege slik at det står fram som både tospråkleg og tokulturelt. Universitetet ligg i Shatin i New Territories.

Hong Kong har om lag 7 millionar innbyggarar og er ei fascinerande blanding av det kinesiske og det britiske, det austlege og det vestlege. Studentar som reiser til Hong Kong vil oppdage at byen har langt meir å by på enn skyskraparane på Hong Kong Island.

Bustad

Utvekslingsstudentar får tilbod om studentbustad gjennom universitetet.

Semesterinndeling

September - desember og januar - mai.

Studentrapportar

2015

Haust 2015 - BA i sosiologi

Haust 2015 - BA i sosiologi

31.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Husk alltid å ha med deg Octopuskortet med penger på.
Husk også alltid å ha med penger, det er mange steder de ikke tar Octopuskort.
Mange snakker ikke engelsk, vær forberedt på dette.
Bli venn med de lokale! Du vil lære mest om kulturen på denne måten.

Undervisningsformer

Det kreves i de fleste fagene at man er aktiv i timene ved å være tilstede og stille spørsmål/svare på spørsmål. Presentasjoner av egne prosjekt er også veldig vanlig.

Vurdering av emnetilbodet

Det er veldig mange emner på CUHK i hvert fall og man kan ta så og si alle emner man vil, det eneste man må passe på er at fagene ikke krasjer tidsmessig. Ellers kan man velge så og si hva man vil og det er opp til en selv hvor mye man vil ta og også i forhold til poengkravene.

Fagleg utbyte og språk

Hvor mye man får ut av fagene ligger selvføgelig mye i hvor mye man selv velger å bruke tiden på det, men de fleste lærere er engasjert og liker å undervise i sitt fag og ikke minst komme med relevante nyheter og historier. Hvis man vil lære kantonesisk eller mandarin så er det bare å melde seg på et av de mange språkkursene/fagene enten skolen eller organisasjoner/frivillige arrangerer.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet på CUHK er veldig stort, og så er det på et fjell. Enten kan man gå rundt/opp og ned eller man kan ta mange av bussene som går rundt hele tiden, men det oppfordres da av skolen at man går. Bussene kan også være veldig folksomme og trange, spesielt rundt semesterstart, så vær obs på dette. Om kvelden, etter klokken 19 går det også bare 1 buss og den siste som går er 23.30. Dette er greit å huske på hvis man heller vil slippe å stå i kø (og kanskje ikke komme på buss) og kanskje heller tar taxi. Byen er et stykke unna så det å reise fra skolen til byen tar opp i mot 1 time alt ettersom hvor man vil dra. MTR (t-banen) går fort og ofte og det er ikke vanskelig å navigere seg rundt, men det er rush hour rundt 5-6 tiden så vær forberedt på dette. Ellers er det greit å komme seg rundt i byen hvis man vet hvilket sted man skal til, gjerne et spesifikt kjøpesenter eller attraksjon er bedre enn bare en adresse, særlig hvis man vil spørre om veien. Vær også forberedt på at det er masse folk overalt!

Bustad

Campus er fantastisk og har kanskje den beste utsikten av alle universiteter i Hong Kong. Det er ikke mye bråk ettersom det er langt fra byen, men lokale studenter kan man se så og si hele natten. Noen studerer, andre farter rundt, uansett så føler man seg ikke alene på skolen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet med lokale er begrenset, de lokale studentene har ofte egne organisasjoner og grupper som de gjerne snakker sitt språk i, disse er det ikke så lett å komme inn i eller være med hvis man ikke kan språket. For de andre mer internasjonale gruppene, finnes det mange alternativer og man blir gjerne forsøkt rekruttert i begynnelsen av semesteret. Skolen arrangerer et par utflukter i begynnelsen, noen er gratis mens andre krever at man betaler litt. Men disse er absolutt verdt å gå på ettersom man får gå til de viktigste stedene, man kan også selvfølgelig velge å oppsøke dem igjen ved en senere anledning, men de utfluktene skolen arrangerer er veldig bra og er veldig greit når det er fare for å gå seg vill. Internasjonale henger mer sammen vanligvis, men henger man mer med lokale studenter vil man få en mer lærerik opplevelse og ikke minst mer forståelse av kulturen. Dette anbefales! Møt gjerne studenter fra andre land, men lær deg ikke minst å kjenne lokalstudenter og romkameraten(e)! Det er denne opplevelsen man gjerne vil huske mest!

Informasjon