Hjem
Studentsider
bilateral

The Chinese University of Hong Kong og Det juridiske fakultet (BILATERAL)

  • LandHong Kong
  • ByShatin, New Territories
  • Studieplassar4
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar på masterstudiet i rettsvitskap som på tidspunkt for utreise har fullført alle emna i studieprogrammet til og med 3. studieår.

For å kvalifisera til studier ved the Chinese University of Hong Kong må ein ha eit karaktersnitt på sterk C eller betre.

Når i studiet kan eg reise

I Master i rettsvitskap-studiet kan du reise på utveksling på femte studieår. Under utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva. Du vel sjølv kva rekkefølge du vil ta fjerde og femte studieår. Du kan dermed reise ut i verda allereie etter at du har fullført tredje studieår.

I nokre utvekslingsavtaler er det likevel krav om at du må ha fullført fjerde studieår for å kunne få opptak. Under overskrifta "kven kan søke" finn du informasjon om korvidt du må vere ferdig med fjerde studieår før utreise.

Språk

Undervisningsspråket i emna som er opne for utvekslingsstudentar er engelsk.

Studentar som har oppnådd karakteren 4 eller betre i engelsk frå vidaregåande skule treng ikkje å avleggje TOEFL/IELTS-test.

Kva emne kan eg ta

Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som spesialemne i mastergraden i rettsvitskap. Du kan velje mellom emne som blir underviste som del av den fireårige bachelorgraden (LLB) ved CUHK. På denne nettsida kan du sjå kva emne som er del av LLB-graden. Og på denne nettsida finn du informasjon om korleis du kan finna fram til emneskildringar, og dessutan nærare info om kva emne som ikkje er opne for utvekslingsstudentar.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har teke tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Det er ingen skulepengar på denne avtaleen.

Ein skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida ein er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Chinese University of Hong Kong (CUHK) blei grunnlagt i 1963 og har i dag rundt 21 000 studentar. Det er det største universitetet i Hong Kong. Målet til CUHK er å integrere det tradisjonelle og kinesiske med det moderne og vestlege slik at det står fram som både tospråkleg og tokulturelt. Universitetet ligg i Shatin i New Territories.

Hong Kong har om lag 7 millionar innbyggarar og er ei fascinerande blanding av det kinesiske og det britiske, det austlege og det vestlege. Studentar som reiser til Hong Kong vil oppdage at byen har langt meir å by på enn skyskraparane på Hong Kong Island.

Bustad

Utvekslingsstudentar får tilbod om studentbustad gjennom universitetet.

Semesterinndeling

September - desember og januar - mai.

Studentrapportar

2019

HØST 2018/VÅR 2019 BASV-SAPO

HØST 2018/VÅR 2019 BASV-SAPO

15.08.2018 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Det var i grunn svært lite forberedelser som var nødvendig med annen enn søknadsprosessen via UiB. Søknaden om visum er noe vanskelig å forstå seg på etter min mening, så det krevde en del spørsmål. I tillegg til hjelp fra Universitet fikk jeg også en del hjelp fra Universitet i Hong Kong og rådgiveren for europeiske utvekslingsstudenter. Dette var svært hjelpsomt. I tillegg var det å ta de vaksinene som trengtes for å reise til Hong Kong og rundt om i Asia.

Undervisningsformer

Undervisningsformene er stort sett i klasserom og ikke i store forelesningssaler, hvert fall av de fagene jeg tok. Alt går på engelsk, og generelt sett var de veldig flinke og enkle å forstå.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg syntes dessverre det var litt få fag som ble undervist på engelsk, og jeg endte derfor opp med å ta en del fag jeg ikke trodde jeg skulle ta. Selvom dette ikke var helt planlagt utvidet det horisonten min en god del. Så til syvende og sist ble det en positiv opplevelse.

Fagleg utbyte og språk

Jeg fikk svært mye ut av de fagene jeg til slutt valgte å ta, da lærere var veldig flinke til å undervise og engasjere studentene. Ettersom alt var på engelsk fikk jeg ekstremt godt utbytte av dette da engelsken min har forbedret seg kraftig. I tillegg til at de er flinke til å gi god tid på oppgaver og på prøver for de som er litt mer usikre på å prat og skrive engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet var utrolig vakkert, og hadde en flott beliggenhet. Chinese University of Hong Kong ligger på en fjellside og derfor litt borte fra byen, så du får ikke det voldsomme by støyet. Ulempen er at det er veldig langt unna sentrum av Hong Kong, heldigvis er metroen i Hong Kong veldig enkel å bruke i tillegg er den billig og den går hvert andre minutt. Så alt i alt en flott plass. Hong Kong i seg selv er en kjempe fin by, og den føles utrolig trygg. Jeg var aldri redd for å gå alene eller at noe skulle skje med meg.

Bustad

Jeg bodde på campus, og det er billig og helt ok. Rommene er veldig små, og du deler gjerne rom med 2 eller 3 andre personer. Den eneste utfordringen var bad, de skal jeg ærlig innrømme at ikke var den beste standarden. Annet enn det var det veldig flott. Selvfølgelig varierer dette fra hvilket hostel du ender opp med å bo i. Jeg bodd i bygningen som heter i-house 3, og de var dessverre noen av de byggene som var i dårligst standard så min side av bolig situasjonen er nok ikke reell for alle de andre som bodde andre steder.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet mellom utvekslingsstudentene var fantastisk. Vi ble en utrolig knyttet gjeng, og mye av grunnen var fordi vi bodde så tett på hverandre. Det skal ærlig sies at det var vanskelig å komme i kontakt med de lokale studentene, men hvis man bare fortsetter å prøve så gikk det til slutt!

2015

Haust 2015 - BA i sosiologi

Haust 2015 - BA i sosiologi

31.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Husk alltid å ha med deg Octopuskortet med penger på.
Husk også alltid å ha med penger, det er mange steder de ikke tar Octopuskort.
Mange snakker ikke engelsk, vær forberedt på dette.
Bli venn med de lokale! Du vil lære mest om kulturen på denne måten.

Undervisningsformer

Det kreves i de fleste fagene at man er aktiv i timene ved å være tilstede og stille spørsmål/svare på spørsmål. Presentasjoner av egne prosjekt er også veldig vanlig.

Vurdering av emnetilbodet

Det er veldig mange emner på CUHK i hvert fall og man kan ta så og si alle emner man vil, det eneste man må passe på er at fagene ikke krasjer tidsmessig. Ellers kan man velge så og si hva man vil og det er opp til en selv hvor mye man vil ta og også i forhold til poengkravene.

Fagleg utbyte og språk

Hvor mye man får ut av fagene ligger selvføgelig mye i hvor mye man selv velger å bruke tiden på det, men de fleste lærere er engasjert og liker å undervise i sitt fag og ikke minst komme med relevante nyheter og historier. Hvis man vil lære kantonesisk eller mandarin så er det bare å melde seg på et av de mange språkkursene/fagene enten skolen eller organisasjoner/frivillige arrangerer.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet på CUHK er veldig stort, og så er det på et fjell. Enten kan man gå rundt/opp og ned eller man kan ta mange av bussene som går rundt hele tiden, men det oppfordres da av skolen at man går. Bussene kan også være veldig folksomme og trange, spesielt rundt semesterstart, så vær obs på dette. Om kvelden, etter klokken 19 går det også bare 1 buss og den siste som går er 23.30. Dette er greit å huske på hvis man heller vil slippe å stå i kø (og kanskje ikke komme på buss) og kanskje heller tar taxi. Byen er et stykke unna så det å reise fra skolen til byen tar opp i mot 1 time alt ettersom hvor man vil dra. MTR (t-banen) går fort og ofte og det er ikke vanskelig å navigere seg rundt, men det er rush hour rundt 5-6 tiden så vær forberedt på dette. Ellers er det greit å komme seg rundt i byen hvis man vet hvilket sted man skal til, gjerne et spesifikt kjøpesenter eller attraksjon er bedre enn bare en adresse, særlig hvis man vil spørre om veien. Vær også forberedt på at det er masse folk overalt!

Bustad

Campus er fantastisk og har kanskje den beste utsikten av alle universiteter i Hong Kong. Det er ikke mye bråk ettersom det er langt fra byen, men lokale studenter kan man se så og si hele natten. Noen studerer, andre farter rundt, uansett så føler man seg ikke alene på skolen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet med lokale er begrenset, de lokale studentene har ofte egne organisasjoner og grupper som de gjerne snakker sitt språk i, disse er det ikke så lett å komme inn i eller være med hvis man ikke kan språket. For de andre mer internasjonale gruppene, finnes det mange alternativer og man blir gjerne forsøkt rekruttert i begynnelsen av semesteret. Skolen arrangerer et par utflukter i begynnelsen, noen er gratis mens andre krever at man betaler litt. Men disse er absolutt verdt å gå på ettersom man får gå til de viktigste stedene, man kan også selvfølgelig velge å oppsøke dem igjen ved en senere anledning, men de utfluktene skolen arrangerer er veldig bra og er veldig greit når det er fare for å gå seg vill. Internasjonale henger mer sammen vanligvis, men henger man mer med lokale studenter vil man få en mer lærerik opplevelse og ikke minst mer forståelse av kulturen. Dette anbefales! Møt gjerne studenter fra andre land, men lær deg ikke minst å kjenne lokalstudenter og romkameraten(e)! Det er denne opplevelsen man gjerne vil huske mest!

Informasjon