Hjem
Studentsider
bilateral

Hong Kong University of Science and Technology og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandHong Kong
  • ByHong Kong Special Administrative Region
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen er open for alle UiB studentar som vil studere ved School of Science. Ein må ha eit karaktersnitt på C eller betre for å få opptak ved HKUST.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved ditt instituttet/ fakultetet du studerer ved for informasjon om når det passar å reise på utveksling på ditt studieprogram.

Språk

Undervisningsspråk ved HKUST er engelsk. Norske studentar slepp som regel unna engelske språktestar.

Kva emne kan eg ta

UiB har i dag ein avtale med School of Science, men ein kan også søke på fag ved andre 'Schools' ved universitetet.

Studieavgift

UiB har ein utvekslingsavtale med HKUST som inneber at vi kan få eit avgrensa tal friplassar (plassar utan skulepengar) kvart år. Det er ikkje mogleg å reise ut på betalingsplassar.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) blei oppretta så seint som i 1991, men har rukke å etablere seg i toppsjiktet blant asiatiske universitet. Mykje av dette skuldast at dei har hatt økonomiske midlar til å skaffe seg dei beste akademiske kreftene, samt topp moderne forskingsfasilitetar. HKUST har i dag rundt 14 000 studentar og ligg i idylliske Clear Water Bay, eit stykke utanfor det sentrale Hong Kong.

Hong Kong har om lag 7 millionar innbyggarar og er ei fascinerande blanding av det kinesiske og det britiske, det austlege og det vestlege. Studentar som reiser til Hong Kong vil oppdage at byen har langt meir å by på enn skyskraparane på Hong Kong Island.

Bustad

Universitetet har studentbustadar det går an å søke på. Utvekslingsstudentar får vanlegvis tilbod om bustad gjennom universitetet.

Semesterinndeling

September - desember og februar - mai.

Studentrapportar

2023

Høst 2023 - integrert master i informasjonsteknologi og økonomi

Høst 2023 - integrert master i informasjonsteknologi og økonomi

15.08.2023 - 31.12.2023

Førebuingar/praktiske tips

Gå nøye gjennom infoen og sjekkpunktene HKUST gir til deg i ukene før semesterstart. Vær tidlig ute å søk etter visa da dette er en tidkrevende prosess. Fagvalget opererer under et første mann til mølla prinsipp, vær tidlig ute med å velge de fagene du ønsker.

Undervisningsformer

De aller fleste undervisninger har forelesninger og arbeidstimer/labber hvor en kan få tilbakemeldinger på ukentlige oppgaver og innleveringer. Det var mange innleveringer i enkelte fag så lab timene er virkelig verdt å delta i for disse fagene.

Vurdering av emnetilbodet

Ekstremt stort og bra semneutvalg, de dekker alt fra fysikk til økonomi, piano, teater, kinesisk kultur, matlaging etc... Fagene var gode og strukturert, men noen vanskeligere å få plass på enn andre da de er svært populære.

Fagleg utbyte og språk

Godt faglig utbytte, gode professorer og flinke studenter som en kan få god hjelp fra

Universitetsområdet og byen

Undervisningsområdet er kjempesvært, som en liten by og har alt fra olympisk svømmebasseng, tennisbaner, fotballbaner, treningsstudio, restauranter, store uteområder og mye mer. Veldig mange studenter bor på campus noe som gjør det til et livlig sted. Hong Kong er en helt fantastisk plass, Villt med liv, masse folk, uendelig med butikker, restauranter, cafeer, utesteder, barer etc.. gå ikke glipp av de mange fjellturene og andre turene, samt byturene i Hong Kong, ellevill utsikt og vakre omgivelser. Oppfattet byen som utrolig trygg og fin.

Bustad

Bodde på Campus, var veldig greit, enkelt og billig. Vær forberedt på at bokvaliteten på Campus er noe lavere enn i Norge, mange av byggene har stått siden midten av 90 tallet. Noen av byggene der er helt nye men de fleste er reservert for Post Graduate studentene.

Sosialt miljø

Ufattelig enkelt å finne folk, alle bor slag og møtes i forelsesninger, på treningssenteret, fotballbanen, er med på sosiale arrangement. Er man litt frem i skoene er det ingen problem å møte mange fine folk. Over 1000 utvekslingsstudenter er her hvert eneste semester på HKUST og det samme gjelder mange av de andre skolene og.

Vår 2023 - BA i informatikk-matematikk-økonomi

Vår 2023 - BA i informatikk-matematikk-økonomi

15.01.2023 - 15.06.2023

Førebuingar/praktiske tips

- Hold deg oppdatert på datoer og frister fra HKUST fra du får tilbud om plass til semesteret starter. Det er en del dokumenter som skal fikses, og vi måtte sende dem en bunke med papirer i posten. Men alt i alt gikk dette veldig fint, så bare vær obs på hva de forespør i perioden før semesterstart.

- Fiks Student Octopus Card. Octopus Card er noe man bruker til å betale på buss/metro/7eleven/matbutikker/+++. Med studentversjonen får man 40% rabatt på metro, som er en fin ting å benytte seg av. Jeg fikk dette kortet ved å søke om det på MTR Mobile-appen, så kom det i posten (til campus).

- Definitivt benytt deg av tilbudet om å bo på campus. Jeg bodde på UG Hall (kontra Jockey Club), noe som var praktisk og bra!

- Last ned Hong Kong Taxi Cards appen, den koster penger, men er smart ettersom mange taxi-sjåfører ikke kan engelsk. Du skriver inn addressen din så får du den oversatt til kinesiske tegn som du kan vise taxisjåføren.

- Kollektiv transport funker veldig bra. Jeg brukte appen Citymapper for å navigere meg, anbefales.

- Vanlig taxi er som oftest billigere enn Uber, men kan variere.

- For vårsemesteret, ta med mest t-skjorter og lette klær. Men ikke glem noen gensere og lette jakker til den tidlige perioden av året. I januar er det rundt 17-20 grader, men i april/mai har det gradvis steget til 25-30+ døgnet rundt.

Undervisningsformer

Det er stort sett forelesninger, og ikke mye gruppetimer. I hvertfall ikke i fagene jeg hadde. Karakteren i et fag er som regel ikke kun eksamen, men en blanding av f.eks quizzer, innleveringer, oppmøte, midterm exam, og exam.

Eksamener var vanskeligere enn på UiB, så krever litt ekstra arbeid til dem.

Vurdering av emnetilbodet

De hadde veldig mange forskjellige emner i de aller fleste fagområder. Jeg går informatikk-matte-økonomi, og hadde kun informatikk-fag, utenom ett fag som var et emne om miljø og samfunn. Grunnen til at jeg hadde dette ene emnet var fordi det var det eneste emnet med ledig plass igjen. Oppi dette var en litt stressende periode, som kalles Add-Drop-Periode. I denne perioden kan man "adde" (bli med på) og "droppe" fag fra listen man har over fag. Det er førstemann til mølla-opplegg, og gjelder å følge med og være tidlig ute.

Fagleg utbyte og språk

Noen av fagene var veldig enkle og behagelige. Andre var vanskelige og krevde mye arbeid. Ust.space er en nettside hvor man kan se anmeldelser av fag fra tidligere studenter. Logg inn her før Add-Drop-Perioden med mail man får fra HKUST.

Universitetsområdet og byen

Campus er helt fantastisk fint og moderne. Det er herlig å bo/studere her. Dersom man er intressert i sport har de basseng, løpebane, tennisbaner, treningssenter ++ De har også to svære kantiner, resturanter, McDonalds, Subway ++. I tillegg matbutikk, 7eleven, frisør, lege, ++. Det meste man trenger!

Nærmeste "sentrum" er Hang Hau, som også er der hvor nærmeste metrostasjon er fra campus. Her har de massevis av kjøpesentre, butikker og restauranter. Fint å dra hit om man trenger noe, og ikke skal helt inn til hoved-sentrum. Tar ca. 15 min med buss hit fra campus.

Byen er intet mindre enn unikt fra noe annet man kanskje har opplevd før. Det er en by med 7,4 millioner innbyggere og er byen med flest skyskrapere i verden. Den har alt fra fattigere og travlere strøk (Mongkok) til lukusgater med shopping og sportsbiler (Central). Utforsk og dra inn til byen så mye som mulig, ettersom campus ligger litt utenfor byen. Det er ca 45 min med buss + metro til Central fra campus.

Byen er delt i "fastland" og Hong Kong Island. Det er på Hong Kong Island mest skjer, og hit man oftest drar.

Bustad

Jeg bodde på UG Hall 7 på campus. Dette var billig, praktisk og ikke noe særlig å klage på. Det skal sies at jeg var heldig med hvilken hall jeg fikk. Hall 7-9 er nytt og bra, mens Hall 1-6 er eldre. Man kan ikke velge hvilken hall man vil bo i, og var i vårt semester fordelt på fornavn. På UG Hall bor man (som aller oftest) med 1 annen person. Jeg var heldig med min roommate, og vi hadde det gøy sammen gjennom semesteret. Man blir satt sammen med en annen utvekslingsstudent, så man kommer godt overens med dem.

Sosialt miljø

Veldig bra sosialt miljø. Man blir kjent med folk fra hele verden, som er unikt og spennende. Jeg dro hit med en venn fra UiB, men hadde også dratt alene!

Anbefaler på det sterkeste å søke utveksling hit, angrer ikke et sekund!

Vår 2023 - BA i informatikk-matematikk-økonomi

Vår 2023 - BA i informatikk-matematikk-økonomi

15.01.2023 - 15.06.2023

Førebuingar/praktiske tips

Ikke undervurder arbeidsmengden på skolen! Ikke ha med mye varme klær.

Undervisningsformer

Hovedsaklig forelesninger og lab arbeid. Leksene teller ofte på karakteren. Innen informatikk er det en del gruppe arbeid. Gode forelesere og veldig bra fasiliteter.

Vurdering av emnetilbodet

Skolen har et stort mangfold av fag. Det finnes noe for enhver studieretning. For meg var det vansklig å bestemme hvilke fag jeg ønsket siden det var så mye å velge imellom!

Fagleg utbyte og språk

Engelsk ferdigehetene blir betraktelig mye bedre etter et par uker og det føles etterhvert mer naturlig å snakke engelsk en norsk. Det faglige blir også bedre. Ble kjent med R og frisket opp Pyhton kunskapene mine.

Universitetsområdet og byen

Campus er ellevilt. Det ligger nydelig til med utsikt over Clear Water Bay og har kort avstand til strand og gode kollektive muligheter inn til byen. Campus tilbyr også en rekke mat alternativer slik at man kunne mixe litt og ikke kun spise kantonesik mat. Det var også et bredt utvalg av sports fasiliteter. Sentrum av byen ligger drøye 40 minutter unna med kollektiv transport (20 min uber). MTR(metro systemet) er veldig effektivt og det er enkelt og bevege seg rundt. Hong Kong er oppi der med de kuleste byene jeg har besøkt. Det har en fantastisk blanding av natur og by. Utelivet er utrolig bra, det er noe for absolutt alle.

Bustad

Litt misfornøyd med bosituasjonen på skolen. Å bo i doorm med en annen utvekslingstudent gikk helt fint. Men toalett situasjonen var jeg ikke noe særlig fan av. Delte 8 toaletter på en etasje med drøyt 150 mennesker. Man ble fort vandt med det, men ville håpet på og få en av de nye hall'sa, der deler man 1 do og dusj på 4 stykk. Så det var litt uheldig at jeg kom i den hall'en jeg kom i.

Sosialt miljø

Det er et utrolig bra miljø for utvekslingstudenter i Hong Kong. Man blir kjent med folk fra flere skoler fordi man ofte drar ut på de samme stedene. På skolen var det også et meget bra miljø. Vi hadde ne felles WhatsApp chat, og diverse chatter for alle typer sporter og aktiviteter.

Vår 2023 - BA i informasjonsvitskap

Vår 2023 - BA i informasjonsvitskap

15.08.2022 - 15.06.2023

Førebuingar/praktiske tips

Mitt beste tips er å følge med på e-post og frister. Både UIB og HKUST er flinke til å minne deg på hva du må gjøre. Hvis du velger å bo på campus, må du huske at visumsøknaden kan ta litt tid. Sørg for å starte prosessen i god tid. Hold kontakten med internasjonale koordinatorer på begge universitetene for veiledning gjennom utvekslingsprosessen. Lag et budsjett og sørg for å ha tilstrekkelig med penger til oppholdet ditt.

Undervisningsformer

Undervisningsformen ved Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) ligner på det vi er vant til i Norge. En forskjell er at de fleste fag er delt opp slik at eksamenen ikke utgjør 100% av karakteren. I stedet kan du forvente at det er vektlagt andre evalueringer som innleveringer, lekser eller mellomeksamen som også påvirker karakteren din. Dette betyr at det er viktig å følge med og prestere godt gjennom hele semesteret, og ikke bare fokusere på den endelige eksamenen. Vær oppmerksom på de spesifikke kravene for hvert fag og sørg for å håndtere de ulike evalueringene i løpet av semesteret for å oppnå en god karakter.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet var veldig variert og bra, personlig hadde jeg valgfrie studiepoeng så jeg kunne velge hva jeg ville så lenge det ikke overlappet.

Fagleg utbyte og språk

På Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) har du vanligvis 5 fag i løpet av et semester, i motsetning til de 3 fagene man ofte tar i Bergen. Som et resultat er fagene litt mindre omfattende, og det blir kanskje ikke like dyptgående gjennomgang av stoffet. Imidlertid er det viktig å merke seg at valget av fag og hvor mye man får ut av dem i stor grad avhenger av den enkelte studenten selv. Om man velger fag som man virkelig er interessert i og legger ned tid og innsats, kan man likevel oppnå et høyt nivå.

Mange utvekslingsstudenter velger også å ta valgfag i kantonesisk eller mandarin. Selv om jeg ikke gjorde det selv, har jeg hørt fra andre utvekslingsstudenter at det var en nyttig opplevelse (selv om det også krevde en del tid og innsats).

Universitetsområdet og byen

Hong Kong er en utrolig by å studere i, og Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) er et nydelig og moderne universitet. Å bo på campus gir deg muligheten til å bli kjent med mange andre studenter og skaper en flott sosial atmosfære. Selv om campus ligger litt utenfor byen, gir det også fordelen av mer plass og ro. Samtidig er det enkelt å komme seg inn til byen med gode transportforbindelser. Alt i alt er Hong Kong og HKUST en flott kombinasjon for et utvekslingsopphold.

Bustad

Alle utvekslingsstudenter får tilbud om å bo på universitetet, dette er veldig rimelig, men man må dele rom med en annen.

Sosialt miljø

På Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) er det et stort antall utvekslingsstudenter, spesielt innenfor fagområdene business og ingeniørfag. Skolen har mye erfaring med utvekslingsprogrammer og legger til rette for å inkludere utvekslingsstudenter. Ved starten av året arrangeres det ofte utflukter og aktiviteter som hjelper deg med å bli kjent med andre studenter. Ettersom de fleste bor på campus og spiser der i løpet av uken, er det enkelt å bli kjent med nye mennesker. Du vil møte utvekslingsstudenter hele tiden, så det er ingen problem å få nye venner og bli en del av det sosiale miljøet.

2019

Bachelor i kognitiv vitenskap - Haust 2019

Bachelor i kognitiv vitenskap - Haust 2019

15.08.2019 - 31.12.2019

Førebuingar/praktiske tips

Begynn tidlig med å ordne med visum og praktiske ting. Det var mye jeg var usikker på i prosessen, men jeg sendte mailer til internasjonalt kontor ved HKUST og fikk stort sett gode svar tilbake.

Husk også å sette deg inn i fagene du ønsker å ta og lag en fleksibel plan i tilfelle ikke alle disse er mulig å få tak i. ust.space er en god nettside for å lese tilbakemeldinger fra studenter på alle fagene ved HKUST.

Pass på at du undersøker hvilke vaksiner du trenger i god tid. Personlig tok jeg Hepatitt A+B, men det kan hende at en trenger flere på vårsemesteret eller eventuelt om man ønsker å reise mye til naboland.

Undervisningsformer

Det er stort sett to forelesninger og en lab/seminar i uken per fag, og man er nødt til å ta omtrent 5 fag på universitetet. Derfor er det en god del mer undervisning enn jeg var vandt med fra UIB, og dette kombinert med mye oppgaver hver uke gjorde at det alltid var en faglig innlevering man burde fullføre. Forelesninger varer i 80 minutter, mens lab/seminar varer i 50 minutter. I noen fag gir oppmøte på forelesninger gir opptil 10% av karakteren, men de fleste av fagene min hadde ikke noe krav om oppmøte. De fleste fag har midterm som gir mellom 20-40% av karakteren. Disse varierer veldig fra fag til fag når de er, men ofte i midten av oktober til midten av november.


Vurdering av emnetilbodet

Som utvekslingsstudent kan man velge mellom alle fagene på universitetet gitt at man har de relevante forkunnskapene som faget krever. Her er det mye å velge mellom og jeg anbefaler å utnytte dette hvis man er interessert i fagene ved HKUST. Informatikkfagene er spesielt populære og det kan derfor ofte være vanskelig å få plass på de mest etterspurte av disse.

For å få godkjent forkunnskaper på fag kan man sende en søknad til foreleser der man forklarer de tilsvarende fagene man har hatt ved UIB. Dette og velging av fag gjøres i slutten av august hvis man skal utveksle på høstsemesteret. Hele prosessen følger en slags "først til mølla"-struktur, så her er det lurt å være klar når det skjer (stort sett midt på natten norsk tid). Systemet vil også automatisk gjøre det umulig å velge fag som man ikke har forkunnskaper til og fag som har forelesninger på overlappende tidspunkt i uken. Dette var noe som skapte mye hodebry for meg ettersom jeg ikke fikk meldt meg inn på fagene jeg ønsket meg. Men jeg anbefaler alle i samme situasjon å sende mailer til foreleserne direkte og forklare situasjonen. De var veldig vennlige og hjalp meg med å komme inn på fagene selv om de offisielt stod oppført som "fulle".

Fagleg utbyte og språk

Jeg tok på meg 5 relevante og vanskelige fag, så jeg fikk stort utbytte av det faglig sett. Ulempen var at jeg følte at det var mye mer arbeid enn tilsvarende arbeidsmengde på UiB, men det var noe jeg ble vandt til etter hvert. Hvis man ikke syns at studier er veldig interessant så vil jeg kanskje anbefale å ta hvert fall noen fag som man er litt kjent med eller som har litt mindre arbeidsmengde slik at man ikke blir helt overveldet der nede. Det er veldig mye innleveringer hele tiden, men man blir vandt med det og det er fortsatt mye tid igjen til å være sosial og utforske byen. Jeg tok ingen språkfag og kjente ikke noen andre som tok det heller, men jeg fikk med meg at det var bra tilbud i kinesisk, kantonesisk, japansk og flere andre språk. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med fagene mine og det jeg lærte der.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområde ligger omtrent 45 minutter utenfor sentrum på østsiden av Hong Kong. Den ligger i et område som heter Clear Water Bay og stedet lever virkelig opp til det idylliske navnet sitt. Campus er delt inn i en akademisk del og en del hvor studentene bor og det tar omtrent 10-15 minutter å gå mellom disse avhengig av hvor du skal og hvilken Hall man bor i. Det er en rekke gode fasiliteter på campus som gym, svømmebasseng, tennis, fotballbane, løpebane, bordtennis, squash, badminton, osv. De fleste sporter en kan tenke seg har en "society" som man kan melde seg inn i. Det er også en rekke kantiner og restauranter med god og rimelig mat. Et av mine favorittsted var biblioteket som var åpent 24/7 og hadde mange sitteplasser og fantastisk utsikt mot havet.

For å komme seg til byen kan man ta MTR-en som er metrosystemet til Hong Kong. Dette er veldig effektivt og gjør det lett å komme seg rundt hvor som helst man ønsker å dra. Hong Kong er stappfullt med templer, parker, kjøpesentre, fjellturer og spennende opplevelser, så disse er absolutt verdt å få med seg også.

Bustad

Jeg bodde i Hall 6. Det var en relativt ny hall, men ikke en av de fineste som var Hall 7, 8 og 9. Man deler bad og kjøkken med 30-40 andre i etasjen, men det var ikke noe problem for min del. Det var ganske små rom og jeg unngikk å være der altfor mye. Jeg kom ikke overens noe særlig med romkameraten min som var fra Kina, men det gikk greit å bo der likevel og jeg var for det meste andre steder på campus for både lesing og sosiale begivenheter. Alt i alt var det veldig spennende å bo i Hong Kong og jeg kan anbefale det til alle.

Sosialt miljø

I starten var det veldig hektisk og mye bli-kjent arrangementer. Her blir man kjent med mange nye som er i samme situasjon som en selv, og det er ikke så vanskelig å skaffe seg venner. Det er lurt å være så sosial som mulig i starten da det kan bli vanskeligere å skaffe seg nye venner senere i semesteret.

Det er mulig å melde seg opp til et såklart "Buddy" program hvor man blir satt i kontakt med en lokal student fra Hong Kong som kan være til god hjelp spesielt i starten når man gjerne har mange spørsmål og få svar. Det er også veldig mange klubber og "societies" som man kan melde seg inn i. Disse dekker de fleste sporter, faglige miljøer, musikk, religion, friluft, diverse hobbyer og brettspill. Jeg ble med i Computer Science Society. De arrangerte diverse arrangementer og sammenkomster av og til. Jeg var blant annet med på en BBQ hvor jeg ble bedre kjent med flere lokale studenter som var veldig hyggelig.

2019 VÅR BAMN-MOL

2019 VÅR BAMN-MOL

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Er kort frist på visasøknaden og mye dokumenter som skal på plass. Lurt å begynne med en gang. Når det er sagt er det veldig godt forklart av skolen hvordan du skal fylle det ut og hva slags dokumentasjon som behøves.

Undervisningsformer

Undervisningsformen ligner noe på den som brukes ved universitetet i Bergen ved at det er forelesningssal og powerpoint som brukes. Men i tillegg er det også mer gruppearbeid, innleveringer og bruk av oppmøte som tellende for karakteren. Hvordan undervisningen vil foregå er presisert i emnebeskrivelsen. Foreleserne er veldig gode og undervisning er lett å følge.

Vurdering av emnetilbodet

Du har veldig mange emner å velge i, og undervisningen er på engelsk i alle. Selv om du er student ved Science fakultetet, kan du lett velge emner ved de andre fakultetene. Alle de forskjellige fakultetene er plassert i samme område og det er ikke e problem og ha fag fra forskjellige fakultet på samme dag.

Fagleg utbyte og språk

Undervisningen går som sagt på engelsk, og selv om det er litt varierende engelskuttale så er det ikke noe problem å følge undervisningen. Foreleserne er veldig dyktige og jeg følte jeg satt igjen med mye faglig utbytte etter alle fagene jeg tok.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområde ligger litt utenfor byen, idyllisk rett ved havet. Jeg er veldig glad for at jeg valgte dette universitetet da både campus og område rundt er veldig fint. Du har alt du trenger på campus med to forskjellige kantiner, Starbucks, Subway, McDonalds og mange andre mattilbud inkludert en matbutikk. Det er også lege, frisør og flere treningssenter med tennisbane, løpebane, inne og ute basseng osv. Hadde valgt det samme om jeg skulle gjort det igjen. Er to bussholdeplasser ved campus som lett tar deg til nærmeste MTR hvor det er enkelt å dra inn til sentrum. De nærmeste byene er rundt en 10 minutters busstur unna med kjøpesenter og restauranter og alt du trenger. Det er veldig lett og billig å ta seg rundt i Hong Kong med kollektivtilbud så lengde du har octopuskort. Skolen hjelper deg med å skaffe et slikt kort. Taxi og uber er også veldig billig

Bustad

Det er 9 forskjellige haller på selve campus med varierende standard etter når de ble bygd. Det finnes også studentboliger utenfor campus i jockey hall i en av de nærmeste byen med shuttle buss til skolen innenfor skoletider. Du deler rom med en annen og et enkelt fellesrom med mikrobølgeovn og bord og stoler. Avhengig av hvor gammelt bygget er, så er det enten fellesbad på etasjen eller et felles bad med et annet rom (deler altså med totalt 4 personer). Jeg bodde på campus og stortrivdes med det, standaren er enkel men helt ok. Følelsen jeg fikk fra de som bodde på jockey hall var at de ble mer isolert og ikke like enkelt å være med på spontane sosiale ting, ettersom mye skjer på campusområdet. Når det er sagt er du garantert en god standard på jockey hall som du bare får hvis du blir plassert i de nyere byggene på skolen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet er helt fantastisk. Ettersom campus er så stort med flere sosiale aktiviteter er man mye på skolen og henger og dermed blir fort kjent med folk. Skolen er også veldig flinke i starten til å arrangere aktiviteter hvor man fort får seg venner. Dra på disse!

Vår 2019 - BA i datavitskap

Vår 2019 - BA i datavitskap

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Husk å ta relevante vaksiner. Meld deg på fadderprogrammet, så får du deg en kinesisk venn med en gang.
Gå til anskaffelse av et Octopus-kort så snart som mulig, da dette vil gjøre livet vesentlig enklere, gjerne på flyplassen med en gang en lander. Det er litt som et skyss-kort som man putter penger på men en bruker det til langt mer enn bare kollektivtransport, det er den letteste måten å betale i kantiner, dagligvarebutikker, drikkeautomater, kafeer, etc... En av de første dagene vil skolen dele ut et skjema som en kan levere i en MTR-stasjon for å få et "personalized octopus student card", dette gjør at man betaler halv pris i MTRen.

Undervisningsformer

Den vanligste undervisningsformen er forelesninger, for enkelte fag er det en del gruppearbeid. Ofte vil en viss prosentandel av karakteren innebære at du kommer på forelesning så deltakelse er høyst insentivert. Eksamen teller ofte bare 50% så obligatoriske oppgaver og midterms teller mer enn det en kanskje er vant til fra UiB.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er veldig bredt og det finnes noe for alle. Avtalen UiB har med HKUST er spesifikt med School of Science, som er de som styrer med matte, biologi, etc... Men en kan melde seg på kurs fra andre "Schools" også. Noen kurs har visse krav til forkunnskaper eller at en har tatt noen andre kurs før en kan ta det kurset. Som utvekslingsstudent vil en måtte skrive en del søknader til de kursansvarlige med karakterutskrift hjemmefra for å bli godkjent som søker til et kurs. Kursene har begrenset med plasser, og det er et førstemann til mølla-prinsipp, men søknadstidene åpner noen timer tidligere for eldre studenter(tips: logg på systemet og velg kurs med en gang det åpner, sannsynligvis må en være våken midt på natten for dette). Utvekslingsstudenter har en fordel i og med at de regnes som 4-års studenter og har dermed veldig gode sjanser til å komme inn på kursene de vil ta.

UiB bruker forholdet|1 credit = 2 ECTS| når de godkjenner kurs. Så for å få et fullt 30ECTS semester må en ta 15 credits. De fleste kursene HKUST tilbyr er på 3 credits, men det varierer med størrelsen på kurset. Vanskelighetsgraden (i alle fall i matematikk og informatikk) på kursene er cirka det samme eller lettere enn det er på UiB. Siden mange av kursene er på 3 credits/6sp går de ikke like mye i dybden som et 10sp kurs ville gjort ved UiB.

Fagleg utbyte og språk

All undervisning foregår på engelsk. Hvor godt enhver foreleser mestrer engelsk varierer, men med litt innsats mister man ikke veldig mye til språkforvirring.

Språket som snakkes mest i Hong Kong er kantonesisk, og et kantonesisk-kurs kan bidra til at du får mer ut av oppholdet. Engelsk er et offisielt språk, men ofte vil en måtte ty til kroppspråk, peking og enkle fraser for å kommunisere da mange litt eldre/mindre utdannede ikke snakker engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetet befinner seg helt i ytterkanten av Kowloon og utsikten ut til Clear Water Bay er slående. Selve universitetsområdet er veldig fint da universitetet er ganske nytt. Området tilbyr en rekke kantiner, restauranter, fast-food kjeder og starbucks. Det tar ca. 40 minutter å komme seg til sentrum ("Central") fra universitetet via minibuss og MTR. Hong Kong er en helt utrolig by og har veldig mye å by på. Byen er veldig grei å navigere rundt i med subway-systemet MTR og google maps.

Bustad

Universitetet tilbyr rimelig (les: ~10.000,- for semesteret) losji i såkalte "student halls", som er litt dårligere enn det laveste sjiktet av Sammen-boliger. For å illustrere hvordan det kan være var 2-mannsrommet jeg bodde i på cirka 10-12 kvm og inneholdt det helt essensielle: et lite kjøleskap på deling, klesskap, seng(kineser-størrelse, om man er nevneverdig over 180cm kan det bli ukomfortabelt), og pult. Det er to toaletter per etasje som er inndelt i båser: 2-3 dusjbåser og 2-3 toalettbåser. Det er et "common room" på hver etasje hvor det er mikrobølgeovn og en kokeflate hvor man kan lage seg noe enkel mat. Hallene er på campus, så det tar veldig kort tid å komme seg på forelesning/lesesalen hjemmefra.

Det er sannsynligvis her en kommer til å bo ettersom boligkostnadene i Hong Kong er blant de høyeste i verden.

Sosialt miljø

Det er utrolig mange klubber en kan bli med i, av både sportslig og ikke-sportslig natur. Alt fra klatring til Wing Chun-stil kung fu og kan være et veldig godt sted å få kontakt med lokale studenter. Dog de letteste å få kontakt med er andre utvekslingsstudenter, da de er i samme posisjon som deg og gjerne aktivt er ute etter å bli kjent. Lokale er litt vanskeligere å bryte gjennom til med språk- og kulturbarrieren men når man oppnår kontakt er de fleste veldig hyggelige og hjelpsomme.

VÅR 2019 MAMN-LÆRE

VÅR 2019 MAMN-LÆRE

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Det kommer mye informasjon i tiden før avreise som det er viktig å sette seg inn i. Jeg sendte mail til HKUST ved flere anledninger, og opplevde dem som veldig hjelpsomme. Jeg vil derfor anbefale å ta kontakt med dem vist du opplever noe som uklart.

Undervisningsformer

Begynnerklassene ble holdt i store auditorium, mens mer viderekommende fag ble holdt i mindre klasserom. Professorene ved HKUST har stor frihet i hvordan det vil holde undervisningen og karaktersetting, noe som gjør at undervisningformene vil variere mye fra klasse til klasse. Alle mine fag hadde ulike innleveringer, tester undervegs, midttermineksamen og en avsluttende eksamen som påvirket sluttkarakter.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg opplevde emnetilbudet ved HKUST som svært bra. HKUST har mange ulike og spennende fag innen realfag. Det er viktig å søke om forehåndsgodkjenning fra UiB, slik at du er sikker på at fagene du tar i Hong Kong kan inngå i graden din fra UiB.

Fagleg utbyte og språk

Professorene står veldig fritt til å velge pensum og undervisningform. Jeg opplevde at noen av fagene hadde litt dårlig struktur. Det kan derfor være lurt å forhøre seg med andre studenter som har hatt fagene du vurderer å ta tidligere. Når du ankommer HKUST har du mulighet til å bytte fag i en liten periode.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er fantastisk! Masse sportsarfasiliteter som utendørs løpebane, tennisbane, fotballbane, basketballbane, flere trenings rom, svømmebasseng og mye mer som du kan benytte gratis. Det er ikke lagt opp til at en skal lage maten selv, men universitetet har flere billige kantiner med masse ulike retter itillegg til at en kan finne McDonald's, starbucks, subway, en kinesisk restaurant, supermarked og mer. Universitetsområdet ligger et stykke utenfor byen. Hong Kong er en storby med uendelige muligheter. Noe av det første en bør gjøre når en kommer til skolen er å søke om Octopus card for studenter. Universitetet gir deg søknadskjema iløpet av det første dagene. Dette gir avslag på MTR og gjør det billig og lett å komme seg inn i sentrum.

Bustad

Jeg bodde på campus. Betalte ca titusen for et semester, som er veldig billig sammenlignet med å leie privat i byen. Alle utvekslingstudentene får dobbeltrom på campus ved ønske. Rommene er enkle og små.

Sosialt miljø

HKUST tar imot mange utvekslingstudenter fra alle verdensdeler. Det ble arrangert mye ulike aktiviteter det første ukene som gjorde det lett å komme i kontakt med andre medstudenter. Jeg vil derfor anbefale å mellom seg opp på så mange aktiviteter som mulig til å starte med.

Vår 2019 - Lektorutdanning i naturvitskap og matematikk

Vår 2019 - Lektorutdanning i naturvitskap og matematikk

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Mitt beste tips er å følge med på mail og frister. Både UIB og HKUST var veldig hjelpsomme og flinke til å minne deg på hva du må fikse. Om du velger å bo på Campus er det hovedsakelig visumsøknaden som tar litt tid.

Undervisningsformer

Undervisningsformen er lik det vi har i Norge. Forskjellen er at det fleste fag er delt opp slik at ikke final exam er 100% av karakter. Du har gjerne innleveringer, lekser eller midtermineksamen som er tellende på karakteren din.

Vurdering av emnetilbodet

HKUST har et stort tilbud av emner. Det som kan være krevende er å finne noe som kan overlappe eller godkjennes som fag ved UiB.

Fagleg utbyte og språk

All undervisning foregår på engelsk. Noe varierende kvalitet på professorenes engelsk. Jevnt over godt språklig utbytte.

Universitetsområdet og byen

HKUST ligger litt i utkanten av hva man kan kalle Hong Kong sentrum. Campus ligger i Clear Water Bay, veldig idyllisk og rolig området. Fra campus kan du reise til Clear Water bay beach og Sai Kung som kan by på mange fine turer.

Bustad

Jeg søkte om å bo på Hall på campus. Veldig bra og rimelig avtale som det virker som de fleste utvekslingsstudenter får tilbud om. Det å finne sin egen plass å bo i Hong Kong kan være krevende og dyrt.

Sosialt miljø

Det å dra på utveksling er veldig sosial i seg selv. Det som gjorde mitt utvekslingsopphold veldig sosialt var å bo på campus. Siden så mange utvekslingsstudenter bor på campus er det alltid noe å være med på eller noe å gjøre.

2019 VÅR BAMN-PHYS

2019 VÅR BAMN-PHYS

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

For å reise på utveksling var det en del steg som måtte bli gjennomført. Heldigvis er stegene detaljert beskrevet i epostene man får tilsendt. Min fremste anbefaling er dermed å sjå gjennom innboksen flere ganger hver dag og gjennomføre stegene så tidlig som mulig. Epostene vil både komme fra Universitetet i Bergen og fra Hong Kong University of Science and Technology (HKUST). Dei respektive fristene (e.g. søknad om studentvisum) kommer fort, og det er viktig å sjekke epostene ofte.

Undervisningsformer

Undervisningsformen er tavleundervisning, og frå min erfaring så er professorene flinke undervisere, og dei er også fagligstødig. Det er fremdeles noen få undervisere som står svakt pedagogisk. Semesteret inneholder flere vurderingssituasjoner enn det ved UiB. Disse kommer i form av rapporter, lekser, presentasjoner, og midtsemestereksamner. For meg var det på gjennomsnitt 7 innleveringer i hvert emne gjennom semesteret (og som oftest tar man 4 eller 5 emner). Arbeidsmengden og intensiteten er større enn ved UiB.

Vurdering av emnetilbodet

Ved universitetet kan man ta emner på forskjellige nivåer som reflekterer hvor mange forkunnskaper som er anbefalt. I dei fleste tilfellene trenger man ikke disse forkunnskapene, men det vil gå mindre raskt i svingene dersom man har dei. Emnetilbodet er stort, dessverre varierer det hvilke emner som er gitt hvilke semestre. Det er dermed viktig å lese gjennom nettsidene til universitetet angående hvilke emner som sannsynligvis vil bli undervist når man reiser på utveksling.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbytte var svært stort, for dei fleste emner er det mykje fagstoff som blir undervist over kort tid, og for å hjelpe med dette, så er det mange lekser. På språkfronten er det mulig å ta en rekke forskjellige språkfag, derav kantonesisk og mandarin. Sjølv tok eg ikkje språkfag, men muligheten for å lære språk der er alltid tilstede, og det anbefaler eg sterkt. Små fraser og ord er greitt å vite, ettersom noen av dei som bor i Hong Kong ikke kan engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er lokalisert ett godt stykke utenfor storbyen, og det føles ut som ett avslappa landsbyområde. Man har også mulighet til å reise inn til Hong Kong, noe som tar ca. 30-50 minutt.

Bustad

Dei fleste bor enten ved Jockey Club eller på universitetsområdet. Jockey Club ligger i ett området som ligner på en småby, men det tar lengre tid å reise til universitetet. Min bolig var på universitetsområdet, og eg delte rommet med en annen student. På rommet hadde eg eitt skrivebord, ein seng, eitt skap, eitt kjøleskap og ein vask. I tillegg kan man benytte aircondition og vaskemaskin/tørketrommel, noe som er heldigvis veldig billig.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet er veldig bra. Først og fremst, var min opplevelse av å dele rom med en student fra fastlands-Kina fantastisk. Ellers er det enkelt å danne vennskap der, og man finner garantert noen gode og livsvarige venner der. Det er mange sportsgrupper og aktiviteter man kan ta del i fullstendig gratis.

Bachelor i molekylærbiologi - Vår 2019

Bachelor i molekylærbiologi - Vår 2019

15.01.2019 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Ikke undervurder Hong Kong! Helt fantastisk plass som har utrolig mye å by på selv om det ikke er så veldig stort. Her kan man oppleve ekstremt mye! Mange forskjellige fjellturer til nydelige strender, travelt byliv der Kina blir blandet med Europa. Hong Kong gikk over alt forventning og anbefaler det til alle som vil sjekke ut Asia men ikke vil ha helt kultursjokk. Og om man ikke liker Hong Kong er det billig å reise rundt i Asia derfra

Undervisningsformer

her er det ofte tavleundervisning med powerpoint som foreleser snakker fra. Har ofte innleveringer og prøver løpet av semesteret så hadde ingen slutteksamneg som telte 100% noe som er veldig greit!

Vurdering av emnetilbodet

Veldig mye å velge mellom! Har alt mulig av fag i alle vanskelighetsgrader. Fikk tatt mye fag som jeg fikk mye utbytte av selv om det ikke vær molekylærbiologi. De fleste fag på science er 3 credits som er 6 studiepoeng, så det blir 5 fag på ett semester. Dette gikk veldig fint da det ikke er like mye jobb i vært fag. Når du skal legge til fag i januar så vær tidlig ut slik at du kommer høyt opp på ventelisten i populære fag!

Fagleg utbyte og språk

Veldig gode forelesere som var engasjerende. Lærte mye nyttig som jeg kan bruke videre i utdanningen min selv om et ikke var molekylærbiologi. Foreleserne snakker bra engelsk. De fleste i Hong Kong forstår engelsk så er ikke noe problem og få hjelp om man skulle lure på noe.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger litt utenfor byen og tar ca 30min-1 time og komme seg inn til selve sentrum av Hong Kong. Var veldig glad for dette da det var veldig rolig på campus som har nydelig beliggenhet og utsikt! Inne i byen er det mye som foregår så trur det kunne vært slitsomt og bo så sentralt. Koster heller ikke noe mye å reise kollektivt eller ta taxi så er ikke noe problem og komme seg til og fra byen når man vil dette!

Bustad

Fikk rom igjennom universitetet på campus. Utvekslingsstudenter blir fordelt på forskjellige "halls" der noen har bedre standard enn andre, men alle vil dele rom med en annen student, loka eller utvekslingsstudent. Dette kan virke skremmende i starten men dette går veldig fint. betalte 10 000hkd for hele semesteret noe som er litt over 10 000kr. er også mulig å bo utenfor campus men jeg anbefaler å bo på campus da det er her de fleste bor :)

Sosialt miljø

Ekstremt mange utvekslingsstudenter der de fleste går business eller ingeniør. Skolen var veldig vant til utvekslingsstudenter og de arrangerte utflukter i starten av året. Lett å bli kjent med folk da så og si alle bor på campus og spise der iløpet av uken. Møter utvekslingsstudenter hele tiden så var ikke noe problem å bi kjent med nye folk.

2018

Haust 2018: BA i matematikk for industri og teknologi

Haust 2018: BA i matematikk for industri og teknologi

15.08.2018 - 31.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

Jeg begynte tidlig med alle visumpapir og alle sånne formelle ting som måtte ordnes. Det gikk veldig bra og var ikke så vanskelig som jeg fryktet, men hvis man venter lenge med det kan det fort bli overveldende. Hvis jeg lurte på noe sendte jeg bare en e-post til de som jobber ved utveksling ved UiB.


Jeg brukte også litt tid på å sette meg inn i hvilke fag jeg skulle velge. Dette var litt vanskelig i starten og det ble en del omskiftninger fra det jeg egentlig tenkte. Hvis man ikke får alt helt til går det helt fint fordi når man kommer frem til Hongkong kan man få hjelp der også.

Jeg dro på høsten så det var varmt og høy luftfuktighet når jeg kom også ble det litt kaldere utover høsten. Ta med en genser eller to selvom det er 30 grader fordi de elsker airconditon og det var ofte veldig kaldt inne.

Ellers var det veldig god informasjon når man kom frem om alle ting som bør fikses i begynnelsen.

Undervisningsformer

Det var forelesning sånn som i Norge med PowerPoint eller skriving på tavlen. Det som var annerledes fra Norge var at i Hongkong var det mer kontinuerlig vurdering. I noen av fagene var oppmøte 10% av karakteren i tillegg til innleveringer som telte på sluttkarakter. I nesten alle fagene var det også en midterm i tillegg til den siste eksamenen. Det gjorde at man var tvunget til å jobbe litt mer under semesteret, men hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde bestått fagene mine.

Vurdering av emnetilbodet

Det var mange fag å velge mellom. Det var mulig å ta fag fra hele skolen, ikke bare School of Science. 15 credits tilsvarer 30 studiepoeng i Norge og de fleste fagene var 3 credits hver. Jeg prøvde derfor å velge noen litt enklere fag for å ikke bruke for mye tid på skole. Min anbefaling er å prøve noen fag som du ikke kunne tatt ellers. De har mye forskjellig!
Mange utvekslingselever velger å ta et fag der man lærer grunnleggende mandarin. Jeg gjorde ikke dette, men de som tok det synes det var kjekt og en del jobb!

Fagleg utbyte og språk

I noen av fagene jeg hadde var professoren veldig flink, mens i noen av de andre var det ikke så motiverende og god undervisning.
Jeg føler mitt faglige utbytte kunne vært større, men det tror jeg mest er min egen skyld.
All undervisning foregikk på engelsk og det gikk veldig bra.

Universitetsområdet og byen

Campus ligger ved sjøen og var utrolig fint. Det er frisør, bank, restauranter (også kjeder som Starbucks og McDonalds), matbutikk, treningssenter, basseng, tennisbaner +++ på campus. Alt av treningsfasiliteter var gratis. Campus ligger litt utenfor sentrum (cirka 45 min med kollektivtransport). Noen synes dette var litt dumt, men jeg synes ikke det. Selvom det høres ut som lang reisevei var det enkelt å dra inn til byen.
Jeg likte Hongkong veldig godt. Byen er full av skyskrapere, ting å gjøre på, restauranter, fjellturer.. Det er uendelig mange muligheter.

Bustad

Jeg bodde på campus. Det finnes et off-campus som var cirka 15 minutter med buss unna, men jeg ville anbefalt å bo på campus ettersom de fleste gjør det.

På campus er det mange ulike "halls". Jeg var heldig og ble tildelt en av de nyeste så jeg delte rom med en annen og bad med tre andre. Man deler kjøkken (som egentlig bare er en mikro og en plate) med alle i sin etasje, men ettersom man stort sett kjøper mat i kantinene eller restaurant gikk det helt fint. Hvis man bor i de eldre "hallene" så deler man bad med flere enn tre.

Det var veldig sosialt å bo på campus og jeg trivdes veldig godt med det!

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet var veldig bra. Utvekslingselever er generelt veldig åpne mennesker og imøtekommende. Jeg ble også kjent med noen kinesere og det var også utrolig gøy for da ble jeg litt bedre kjent med kulturen!

I begynnelsen var det mye opplegg og aktiviteter for utvekslingselever man kunne bli med på. Jeg vil anbefale å bli med på noe hvertfall og bare ha en åpen innstilling. Det er også mange studentsamfunn man kan melde seg opp i hvis man ønsker det!

Vår 2018 - BA i datateknologi

Vår 2018 - BA i datateknologi

15.08.2017 - 15.06.2018

Førebuingar/praktiske tips

Det finnes en side hvor studenter skriver review på fagene, så søk etter dette på google og se der når du får adgang. Det hjelp meg mye for å velge rett fag.
Alt man trenger i Hong Kong er engelsk, men om du tar deg tid til å lære litt kantonesisk(lokal språket) eller mandarin så vil du kansje få en litt mer interessant opplevelse.

Undervisningsformer

Det er oftest forelesninger, men også kollokviegrupper. Mange fag har også at fremmøte har noe å si på karakteren, da ofte 10-15%(Dette kan også være opp til 50%, og man får ofte ikke beskjed om dette før faget starter.) De fleste fag har et annet karakter system enn vi har i norge, da karakterer er gitt utifra hvordan klassen som helhet har gjort det. Dvs, at det er vanskelig å få A, men også vanskelig å stryke. Vi fra Norge har ofte(Jeg hadde i allefall) ikke karakterer i det hele tatt, men et pass/fail system, så dette fungerte fint for meg.

Vurdering av emnetilbodet

Det er et utrolig mangfold av fag å velge mellom, men man har bare forhåndsgodkjenning på det feltet man utveksler i. Det er utrolig konkuranse om de "beste" fagene, så jeg som Datateknologi student ble stående på venteliste på mange av fagene jeg gjerne skulle prøvd meg på.

Fagleg utbyte og språk

Ettersom man har 5 fag og ikke 3 som i Bergen så er fagene litt mindre i omfang og går mindre grundig gjennom stoffet, men om man velger riktig så er det bare en selv det står på. Mange utvekslingsstudenter tar kantonesisk eller mandarin valgfag. Jeg gjorde ikke det selv, men de jeg snakket med sa det var kjekt(men de brukte også endel tid på dette).

Universitetsområdet og byen

Hong Kong er utrolig. Verdens beste by å studere på. Universitetet er nydelig og et av det nyeste i Hong Kong, så veldig mye av campus er nytt. Man bor på kampus med veldig mange andre. Dette skaper en utrolig stemning om man er ute etter sosial samkvem. Kampus er litt utenfor byen, og det kan være litt irreterende. Men det gjør også at det er mer plass og litt roligere(Om man ønsker det, med 500 utvekslingsstudenter og mange tusen andre studenter som lever på kampus, så er det alltid noe som skjer).

Bustad

Utvekslingsstudenter på bachelor nivå får bosted på campus(deler da rom med 1 annen). Deler kjøkken og oppholdsrom med 40-60 andre. Dette var ikke et problem for meg, da kjøkkenet uansett ikke var spesielt bra utstyrt, så jeg spiste helst på en av de mange restaurantene på campus(et fullt måltid kostet rundt 30-40 kr).
Dersom du har spørsmål eller lurer på noe så er det bare å ta kontakt med administrasjonen. De er flinke og hjelper gjerne.

Sosialt miljø

Utrolig bra. Man bor på campus med de andre utvekslingstudentene, og de fleste er gira på å gjøre det meste ut av det. Det er grupper som alltid vil feste, grupper som bruker mest tid på tur i fjell og mark, grupper som er mest på ferie til andre land rundt HK, grupper som ønsker mest faglig utbytte, og masse andre grupper. Om du ikke finner deg til rette blandt utvekslingsstudentene så er det også masse student klubber du kan bli med i.

Vår 2018 - BA i molekylærbiologi

Vår 2018 - BA i molekylærbiologi

01.02.2018 - 29.05.2018

Førebuingar/praktiske tips

Start tidlig med alt som skal inn, og undersøk fagene du vil ta tidlig! Selve prosessen med å søke fag kan være litt komplisert til å starte med, men du får veldig god oppfølging fra universitetet, og de har guider på nesten alt.

Undervisningsformer

Undervisningen foregår via forelesninger slik som i Norge, men her har du få til ingen bøker, og pensum er dermed powerpoints/forelesninger eller artikler de viser til. Noen av forelesningene blir derfor filmet. Ellers er det en del prøver, oppgaver eller mindre presentasjoner underveis, inkludert en mid-term og eksamen. Dette gjør at arbeidsmengden blir spredt mer utover og oppleves dermed ikke like overveldende. Derimot er vi nødt til å ha 5 fag, noe som gjør at arbeidsmengden likevel kan være stor - helt avhengig av hvilke fag en tar. Anbefaler derfor å prioritere litt her, slik at en ikke tar 5 fag som alle har stor arbeidsmengde.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er helt ok. Man må på forhånd sjekke om fagene tilbys i din termin eller ikke. Mange av de molekylærbiologi-relevante fagene var fag jeg opplevde som svært like de jeg allerede hadde tatt, og disse fagene var derfor ikke så relevante/spennende. Selv tok jeg kinesisk, biochem of disease, informatikk, psykologi og et miljøfag. Av disse tror jeg det var de tre første jeg fikk mest ut av og er mest fornøyd med ifht både lærer, læringsutbytte og interesse.

Fagleg utbyte og språk

Faglig sett lærte jeg ikke veldig mye nytt relatert til molekylærbiologi, men det er fullt mulig å ta ganske avanserte fag innen andre temaer som kjemi eller rene biologi-fag. Det blir undervist på engelsk i alle fag, og engelsken til de fleste er meget god. Mange av foreleserne er veldig flinke, og liker veldig godt å hjelpe til. Noe dialekt kan det være, men jeg opplevde alle foreleserne som veldig forståelige og flinke.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er ganske stort, mange studenter - og så å si alle utvekslingsstudentene bor på campus, noe som gjør at det meste av vennekretsen du får kommer til å være på campus. Dette gjør at du blir kjent med utrolig mange, og har muligheten til å omgås medstudenter ofte. Universitetet ligger fint ned ved vannet, og har de fleste fasiliteter en ønsker seg; treningssenter, løpebane, fotballbane, svømmehall (ute og inne), matbutikk, flere kantiner og kafeer mm. Campus ligger et stykke utenfor byen, og det tar ca 1 time frem/tilbake fra byen, men det var egentlig helt greit da alle du kjenner skal samme sted, og det er litt deilig å kunne dra vekk fra folkehavet i byen.

Hong Kong som by er helt fantastisk, anbefaler alle å reise hit! Du har virkelig alt i en by. En kan dra ut og virkelig få en smak på Asia og Kina, samtidig som man kan dra til supermoderne områder som virkelig er inspirert (og nesten drives) av vesten. Det er alltid noe å finne på og se eller restauranter/barer/kafeer som man vil besøke (anbefaler sassyhk for tips), og man blir aldri helt ferdig med byen. Det er masse kultur og opplevelser overalt! HK har dessuten en av de beste utsiktene fra både fjell og bygninger som man får :) Du har også flere forskjellige fjellturer man kan ta, samt en del utrolig fine strender, øyer og ellers fine friluftsområder som en virkelig ikke kunne tenkt seg var Hong Kong med 7 millioner innbyggere.

Bustad

Jeg bodde på campus. Det gjorde også de aller fleste utvekslingsstudentene. Dette var veldig fint, da alle du stort sett kjenner bor på samme sted som deg, og en kan alltids møte dem, eller dra steder sammen. En deler da rom med en annen, og avhengig av hvilken hall du får, deler du gjerne bad med resten av gangen. En kan også velge å bo i noe som heter Jockey Hall, som er litt finere, men det ligger da også 15 min i buss unna skolen. Bussene går kun 1 gang i timen, og slutter etterhvert å gå, slik at en får ikke den samme tilstedeværelsen på campus som mange av de andre utvekslingsstudentene får. Hallene er ikke veldig moderne eller fin (noen finere enn andre), men nesten uansett hvor du bor i HK må du dele rom med en annen, og det var veldig billig å bo på campus ifht i byen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet er utrolig bra. Selv ble jeg ikke kjent med så mange lokale, men mest utvekslingsstudenter. Det er også veldig tilrettelagt på denne måten fra universitetets side. De har flere turer en kan dra på (den første anbefales for å møte masse folk!), og sammenkomster. I starten kan det være lurt å bare bli med på alt, for det er ikke nødvendigvis slik at en blir veldig godt kjent med de en har timer med.
Du får også tildelt en buddy om du vil, som er en lokal student som skal hjelpe deg i gang. Man kan gjerne spørre denne personen om diverse ting som fag, område osv før ankomst og de viser deg gjerne rundt. Jeg møtte min buddy flere ganger, og ble godt kjent med henne.

2016

Vår 2016 - BA i fysikk

Vår 2016 - BA i fysikk

01.02.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

I søknadsprosessen til HKUST må man få minst ett anbefalingsbrev fra en professor samt sende inn ulike dokumentasjoner som søknad til visum og en hel del annen papirer. Dette hjelper administrasjonen ved UiB deg med og det går stort sett veldig greit! Man kan også forvente å få en hel del brev med informasjonsskriv fra HKUST i månedene før man ankommer Hong Kong, ta vare på all informasjon du mottar da det kan være greit å ha hvis det skulle oppstå noen situasjoner.
Det kan også være greit å ha tatt vaksiner som Hepatitt A+B og Tyfoid bare for å være på den sikre siden.

Praktiske tips ved ankomst i Hong Kong:
Det kan være utrolig nyttig å investere i et såkalt "Octopus Card". Dette er et betalingskort hvor man rakst og enkelt skanner kortet for å betale. De tar i bruk dette systemet over alt i Hong Kong som nok er nødvendig i en by så høy befolkningstetthet. Man får også 50% rabatt ved bruk av MTR'en som student som holder et slikt kort. Det kan også være greit å kjøpe et prepaid SIM-kort for bruk av mobiltjenester i Hong Kong. Et slikt kort er relativt rimelig og finnes rundt omkring på en av de mange 7/11-kioskene som er spredt rundt omkring i byen.

Vurdering av emnetilbodet

Innenfor matematikk og fysikk tilbyr de fag som ikke blir tilbudt ved UiB. Det bør likevel nevnes at antallet fag de tilbyr er hakket lavere. Fagene jeg tok var svært interessante og jeg synes foreleserne gjør en OK jobb til tross for de merkbare språkproblemene og enkelte skrivefeil man kan finne i powerpointene. Alle kurs som tilbys ved HKUST er formidlet på engelsk.

Universitetsområdet og byen

Når du ankommer Hong Kong er du kanskje alene og føler deg sannsynligvis ikke hjemme med det første. Dette er helt forståelig, du befinner deg jo trossalt på andre siden av kloden! I første møte med HKUST blir du ivaretatt av et campus uten like (hvis du ikke har sett bilder av det, søk opp nå). Her har de alt du kan tenke deg av treningsfasiliteter som f.eks. 6 tennisbaner, to svømmebassenger (50 m utendørs og 25 m innendørs, åpent hhv. sen vår/tidlig høst og vinter), to treningsstudioer og en friidrettsbane perfekt plassert ved sjøen i tillegg til mye mer. Kan også nevnes at det er gratis å ta i bruk alle treningsfasilitetene på skolen.

Man finner seg veldig fort til rette på selve skoleområdet. Når det gjelder mat så tilbyr UST omlag 15 restauranter/matvarebutikker inkludert mer kjente kjeder som f.eks. McDonalds og Starbucks. Stort sett så pleide jeg å spise på en av kantinene da disse tilbyr et godt måltid for en relativt billig penge. Om man ønsker å spise utenfor campus har Hong Kong et stort spekter av restauranter og man finner mange bra og rimelige restauranter rundt omkring i selve byen.
Utelivet i Hong Kong er også meget bra. Mer populære gater er, til nevnes, Lai Kwai Fong og Wan Chai som har en mer eller mindre eksotisk stemning 7 dager i uken. For å komme seg rundt omkring i byen er det rimeligste tilbudet det såkalte MTR-systemet. MTR er undergrunnssystemet i Hong Kong og er omtalt som et av de mest effektive transportmidlene som finnes. Av erfaring kan jeg nevne at det er svært rimelig og man trenger sjeldent å vente i mer enn 5 minutter på neste tog.Bustad

Alle utvekslingsstudenter blir prioritert til å bo i såkalte ”Haller”. Dette er boligene på campus hvor man deler rom med enten en fulltids student eller en utvekslingsstudent. Dette får man bestemt selv i boligsøknaden. Som utvekslingsstudent betaler man rundt 10000kr for å bo der hele semesteret noe som er svært rimelig sammenlignet med boligprisene utenfor campus. Disse prisene over stiger norske boligpriser betraktelig og det er nesten derfor nødvendig å bo i en av hallene. Det er også svært sosial og har mer eller mindre alle fasiliteter en trenger.

Vår 2016 - BA i molekylærbiologi

Vår 2016 - BA i molekylærbiologi

01.02.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Praktiske tips når en skal søke på utveksling er å begynne tidlig med å fikse visumpapirene! Ett annet tips er at hvis man er usikker på noe så ikke være redd for å spørre utvekslingskoordinatoren om hjelp. De har vært igjennom dette mange ganger før så de har svaret på det meste. Bedre å spørr for mye enn for lite!

Vi ble tipset opp om å fikse studentforsikring via Ansa. Det er veldig lett å gjøre og hvis man er medlem i Tekna så får man den også billigere hvis jeg husker riktig.

Før du reiser bruk google!! Hong Kong har veldig mye å tilby og fire måneder går fort! Lag deg mål med hva du ønsker å gjøre i løpet av utvekslingen din. Dette gjør livet ditt litt enklere når du er midt oppi det hele. En annen nyttig ting å gjøre før en drar er å melde seg inn i skolens facebookgruppe for å få litt mer innblikk over hvordan ting er på skolen.

Før du drar ned så er det også greit å sjekke ut de forskjellige fagene som går. Dette må en uansett gjøre når man forhåndsgodkjenner fag, men det greit å lage seg en mental oversikt over det generelle tilbudet. Som norsk utvekslingsstudent så må skal en ta 15 credits, dette tilsvarer 30 studiepoeng.

Sist men ikke minst gled deg masse! Utveksling er kjempegøy og du vil oppleve utrolig mye. Anbefaler alle til å dra uansett om det er til Hong Kong eller andre steder.

Undervisningsformer

Hovedforskjellen mellom undervisningsformen mellom HKUST og UiB er at det er kontinuerlig arbeid gjennom hele semesteret med prøver og innleveringer. Alt dette vil være med på å bestemme din sluttkarakter. For eksempel så hadde jeg quizer annenhver fredag gjennom hele semesteret som til slutt utgjorde 45 % av min sluttkarakteren min. Det blir også tatt oppmøte i timen som utgjorde 5 % av karakteren din. En annen ting som er annerledes er at de fleste prøvene på skolen er flervalgsprøver. Utenom dette er undervisningen relativt lik som den på UiB.

Vurdering av emnetilbodet

På HKUST så er det mange emner du kan velge mellom. Derimot er det viktig å være ops på at det ikke er sikkert at man får ta alt det en ønsker seg i starten. Da jeg leste meg opp på de forskjellige emnene viste det seg at jeg allerede hadde tatt mange av de relevante fagene tidligere i bachelorgraden min. En annen ting er at ikke alle emnene går hvert semester. Det viste seg at det var flere fag som jeg ønsket å ta ikke gikk i løpet av utvekslingssemester. Enkelte fag hadde også krav om visse forkunnskaper. Da måtte du sende mail til foreleser der du skrev hvorfor du burde få lov til å ta faget samt sende med karakterene dine fra hjemuniversitet ditt. Det er derfor greit å sjekke ut flere fag enn akkurat det en trenger. De første skoleukene så er det en add/drop periode der du melder deg opp i forskjellige fag for så å kunne droppe og velge nye dersom du ikke likte faget etter ett par forelesninger.

Fagleg utbyte og språk

Kvaliteten på professorene varierer fra fag til fag. Enkelte var veldig flinke til å motivere elevene og gjorde mye innsats for å starte diskusjon, mens andre endte opp med å bare lese opp fra power pointen sin. Utenom dette så var den generelle faglig utbytte på HKUST veldig bra. Skolen er ranket som en av de bedre i Asia.

Undervisningsspråket på HKUST er hovedsakelig engelsk. Hvor bra og forståelig engelsk varierer hos de diverse foreleserne. Det er derimot ikke noe stort problem så det er ikke noe å bekymre seg over. Nesten alle fag på HKUST er undervist på engelsk. Hvilke språk de ulike emnene blir undervist vil også stå emneoversikten. Dette kan være greit å sjekke for sikkerhetsskyld.

Universitetsområdet og byen

Hong Kong er en fantastisk by. Når man først hører navnet tenker man først på høye skyskrapere og en hel haug med folk. Derimot har byen så utrolig mye mer å by på. Det de fleste ikke vet er at Hong Kong har fantastisk natur og derfor har den masse "hikes" å tilby. Den aller mest kjente er "Dragons back", men anbefaler på det sterkeste å google og gjennomføre så mange som mulig. Det er virkelig verdt turene! Det er også masse koselig cafér rundt omkring. De ulike bydelene og markedene er utrolig fasinerende. Mitt beste tips er å bare vandre rundt i gatene og observere det som skjer rundt deg. Når en drar hit må man virkelig bare utforske alt byen har å tilby og selv det er ikke nok.

Hong Kong kan virke veldig skremmende med tanke på dens størrelse og befolkning, men det viste seg å være det totalt motsatte. Det er utrolig lett å finne fram i byen og de lokale er veldig hjelpsomme dersom du ikke skulle finne veien. Nesten alle snakker ok engelsk så det er ofte ikke noe problem. Kollektivtransport er veldig bra i Hong Kong, spesielt MTR som gjør livet enklere når en skal ut å utforske byen. Når det gjelder sikkerhet er byen veldig trygg. Som jente har jeg aldri følt meg usikker eller utrygg når jeg har vandret alene i byen.

HKUST ligger i Clear Water bay, ca 1 time unna med mtr og buss. Plasseringen til campus er virkelig vakkert og man blir litt satt ut på hvor stort alt sammen er. Her har får man alt det en trenger når det gjelder matbutikk, bosted osv. Skolen er lokalisert rett ved havet og er omringet med natur. På Campus så er det to ulike treningshaller, to svømmebassenger, løpebane samt diverse tennis og squashbaner. Bruk av dette er gratis når man er student ved skolen.

Bustad

Som utvekslingsstudent ved HKUST får man mulighet til å bo på campus. Dette ble vi anbefalt og det var veldig greit. Leieprisene i Hong Kong er skyhøye og det er vanskelig å finne bra steder. Når du bor på campus bor du i halls sammen med en romkamerat. Du får mulighet til å søke om du vil bo med lokal, en annen utvekslingsstudent eller du kan komme med et spesifikk ønske. Siden jeg reiste ned med en venninne så søkte vi om å bo sammen. Dette fikk vi innvilget. Å bo på halls er veldig enkelt og kan sammenlignes med det å bo på folkehøyskole. Du får en 75 seng, ett lite garderobeskap, pult og ett lite kjøleskap som er på deling. I de mer nyere hallene så var det også egen vask på rommet. Vi bodde i Hall 2 som var en av de eldste hallene. Her var det fellesbad med dusj og toalett som du delte med alle på din etasje. I hver etasje er det også ett "common room". Noen hadde billijard bord osv, men som oftest var det en sofa, TV og bord samt et "kjøkken". På dette "kjøkkenet" var det kun ett stort kjøleskap og mikro, så det var ikke så mye mulighet til å lage mye mat selv.

Mat fikk man på de forskjellige kantinene som var rundt omkring på campus. Disse tilbyr ulike retter og det er alltid en engelsk beskrivelse på hva de ulike rettene var. Derimot var det alltid spennende å se hva man endte opp med å få. Hovedkantinen er LG7. Det er her de fleste spiser mesteparten av sine måltider som medfører at en blir fort lei. Derimot er maten billig og helt OK. Men siden man tross alt er i Hong Kong i ett semester anbefaler jeg på det sterkeste å prøve å gå ut hvertfall en gang i uka for å få en god middag. Å ta MTRen til central tar ca. 1 time, men å spise på en resturant i SoHo er verdt tid og penger. En annen mulighet er å dra til Sai Kung med buss som tar ca. 20 min. Her får man mulighet til å spise masse god sjømat for en grei pris.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet på skolen er veldig bra. I starten kan det virke veldig skummelt med tanke på at det er så mange ukjente, men man blir fort kjent med folk. Det er utrolig mye som skjer i starten og mitt tips er å bli med på det meste. Det er utrolig mange studenter som kommer til HKUST og jeg så nye fjes hverdag til og med mot slutten av semesteret.

Det er ulike sosialgrupper på skolen f.eks: halls 1 til 5 har hver sin studentorganinsasjon. Disse arrangerer ulike arrangemanger som f. eks: matlagingskurser, filmkvelder samt andre diverse utflukter. Dette er en bra mulighet til å bli kjent med noen lokale, som ellers kan være relativt vanskelig.

I starten av semesteret får man mulighet til å få en buddy, ofte en lokalstudent som skal hjelpe deg til å finne veien rundt på skolen og hjelpe deg med det som trengs av basic info. Mange hadde kontakt med sine gjennom hele semesteret. Jeg derimot, møtte min bare en gang for lunsj og ikke noe mer. Hvordan forholdet blir mellom dere to kommer veldig ann på personen du får og hvordan dere kommer overens.

Det sosiale miljø på skolen er veldig bra. Det er mye opptil deg selv hvordan du vil få det. Derimot så en ikke være bekymret for at en ikke skal bli kjent med noen. Alle er i samme posisjon med at de ikke kjenner noen og er derfor gira på å bli kjent med nye. Det beste med utveksling er det at man får mulighet til å møtte mange forskjellige mennesker fra ulike deler av verden. Du vil lære utrolig mye og bli veldig trygg på deg selv. En annen positiv side med å dra på utvekslinger at du får venner over hele verden som du kan besøke senere når oppholdet er slutt!

Haust 2015 - BA i informatikk

Haust 2015 - BA i informatikk

01.09.2015 - 30.05.2016

Førebuingar/praktiske tips

Gjør deg litt kjent med fagene du kan velge mellom. Til min overraskelse kunne jeg velge fra alle fagene på universitetet, så langt det var plass og jeg tilfredstilte forkravene. De har også et system som lar deg sende personlig e-post til foreleseren om du mangler nødvendig dokumentasjon.
Dersom du får mulighet til bosted på campus, si for all del ja til dette! Det er noe av det beste med hele opplevelsen. De ulike stedene man kan bo går under 'hall I-IX' for bachelor studenter, hvor hall VII-IX er de beste. Utsikten er nydelig, campus er enorm, maten på campus er svært billig og god. De har en lokal matvarebutikk like ved den største kantinen hvor du får alt du trenger, inkludert toalettsaker og diverse. Det var ikke dyne og pute på rommene, men dette kan enkelt skaffes i den nærmeste bydelen som heter Hang Hau. Anbefaler ikke å ta med da det tar enormt med unødvendig plass.
Ved offentlig transport (bortsett fra undergrunnen MTR) må man alltid ha nøyaktig beløp da det er ikke mulig å veksle eller få pengene tilbake av sjåføren. Det er også svært viktig å få tak i et kort som heter 'Octopus Card' som du bruker hvor som helst når det kommer til offentlig transport, med 50% rabatt for undergrunnen (MTR) for studenter. Dette kortet bør du prøve å skaffe så snart du kommer deg til rette. Det kan også brukes i samtlige kantiner og butikker over hele Hong Kong. Du fyller på penger med kontanter via 'Add-Value'-maskiner eller hos enkelte butikker, inkludert på campus.
Klimaet er fuktig og varmt, så ta med shorts, slipperser og lette klær. På vinteren kan det bli kaldt, så da kan det være lurt å ha med seg litt varmere klær. Du kan også enkelt skaffe alt av klær og praktiske nødvendigheter enkelt overalt i Hong Kong.

Undervisningsformer

Undervisningen foregår som oftest i klasserom, hvor alt blir undervist på engelsk. Det er ganske likt som ved UiB, foreleser snakker, elever sover, noen stiller spørsmål mens de fleste sitter på mobilen. I noen fag inngår oppmøte i forelesning på karakteren (5-10%). Dersom det er 'lab', tilsvarende seminar eller bare gruppe, må man som oftest notere at man har møtt opp, og dette teller på karakteren også. Hjemmelekser og øvinger tiller også som oftest på karakteren. Gjennomsnittlig teller eksamen omtrent 30-60% av den totale karakteren. Eksamen er ofte kort, og varer sjeldent lenger enn to timer, samme med midtveiseksamen. Forbered deg på kjølige klasserom og forelesningssaler!

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er fantastisk. Det er så ufattelig mye emner å velge mellom at du vil bruke mesteparten av tiden din på å velge ut emnene du skal ta. Det er også en gylden mulighet til å prøve ut emner som ikke nødvendigvis er relevant til graden din for å gjøre noe litt annerledes og interessant. De fleste emnene gir 3 credits og du trenger 15 credits for å få godkjent et semester. Det betyr i gjennomsnitt 5 fag per semester. Og jeg kan trygt fortelle at arbeidsmengden per emne er minst like krevende som et emne ved UiB. Jeg anbefaler derfor på det sterkeste å ikke ta deg vann over hodet når du velger fag. Velg konservativt og tenk at du skal ha tid til Hong Kong og campus aktiviteter og. HKUST går ofte under navnet Hong Kong University of Stress and Tension og det er ikke uten grunn!

Fagleg utbyte og språk

Med det brede utvalget og svært god kvalitet blant forelesere samt tidvis engasjerte studenter, vil jeg tørre å påstå at du vil forlate HKUST med et godt faglig og språklig utbytte. Jeg tok språkfag i Mandarin og Japansk (anbefaler for øvrig ingen å ta disse to fagene samtidig) og følte jeg fikk stor utbytte ut av det, selv om arbeidsmengden til tider var ganske stor. Du lærer godt og biblioteket hvor de fleste sitter og studerer er moderne med mye plass. Det er fem etasjer, så du vil alltids finne et sted å sitte.

Universitetsområdet og byen

HKUST er det nyeste universitetet i Hong Kong og er plassert i den østlige delen av Hong Kong som heter Sai Kung. Dette er bort fra travle sentrum av Hong Kong, med store uteområder samt fjell som du kan gå tur i. Det er en nydelig utsikt over havet og øyene den omgir. Det er dusinvis av fasiliteter ved universitetet og de har vel så mange samfunn (societies) som du kan bli medlem av. Dette var kanskje noe av det mest interessant i begynnelsen. De har samfunn for tilnærmet alt ved universitet. Alt fra finans, folkekultur, film, utemiljø, kong-fu, badminton, fotball, basketball, anime, osv. Alle disse samfunnene blir plassert rundt om i hovedområdet på campus (kalt 'atrium') tidlig i semesteret (både høst og vår). Skal sies at det er størst aktivitet blant disse samfunnene i høst semesteret, samt klimaet er mest komfortabelt på høsten, så dette er perioden jeg vil anbefale å dra om du kun kan dra for et semester. Jeg valgte å være der for et år, og det er det beste valget jeg noensinne har gjort.
Selve Hong Kong er et kapittel i seg selv. Det er rett og slett en av de mest storslagene og imponerende stedene i verden. Enorme skyskrapere, nydelig mat, massevis av lokale gatekjøkken, templer, underholdningsparker (Disnleyland, oceanpark, etc), store fjell med turmuligheter de aller fleste steder, mange øyer du kan ta hurtigbåter til, marknader, strender, kayaking, det mest effektive og (det jeg mener er) det beste offentlige transportsystemet i verden tilgjengelig overalt, utemuligheter. Listen over ting å gjøre i Hong Kong er uendelig, selv etter et år på utveksling føler jeg at jeg bare har fått opplevd en brøkdel av det Hong Kong har å by på, til tross sin relativt liten størrelse.

Bustad

Å bo på campus er du nærmest garantert når du utveksler til HKUST. Aldri hørt om noen utvekslingsstudenter som ikke har fått muligheten til det. Og som tidligere nevnt, dette er noe jeg vil anbefale på det sterkeste. Det er rimelig, omtrent 21 000 kroner for et helt år, og dette inkluderer da alt av internett, strøm, vann, osv. Det er også mange avslappende aktiviteter som stedet du bor på arrangerer, som gratis mat/middag, arrangementer i anledninger til spesielle dager i Hong Kong, som mooncake festival, autumn festival, fjellturer, kayakturer, osv. Det er ulikt fra hver 'hall' til 'hall', så det er ganske unikt. Det er også utrolig greit med tanke på avstand til klasserom, kantiner/matsal og matbutikk. Det er fellesrom på alle 'hall'-ene hvor de har induksjonsovn og mikrobølgeovn. Det er også vann-dispenser på samtlige fellesrom med både kaldt og varmt vann.
Dersom du ikke bor på campus, er det ganske dyre prise, faktisk de dyreste i hele verden. Du må fort belage deg på 10 000 kroner i måneden for er relativt lite sted som ikke nødvendigvis er i nærheten av HKUST. Dette er på grunn av begrenset med bosteder da det bor over 7000000 mennesker i Hong Kong, så det er kamp om plassene!

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet må være noe av det som skiller HKUST ut fra de fleste andre universiteter. Det er veldig forskjellig fra UiB og du føler virkelig som du er del av et lite samfunn inne på universitetsområdet. Folk er hyggelig og imøtekommende. Asiatere er som oftest litt tilbakeholden og sjenert, men liker å snakke med utvekslingsstudenter selv om de er en vennegruppe med lokale Hong Kong-ere. Jeg vil sterkt anbefale å delte på sosiale arrangementer og være litt utadvendt da du vil få så vanvittig mye igjen for det. Vil fraråde å bare tenke på å komme seg ut på byen om kvelden, men heller sette pris på kulturen i Hong Kong og delta på aktivitetene de lokale vil arrangere.

Jeg vil avslutte med å si at du bør la tvilen komme til gode. Jeg var selv svært skeptisk før jeg søkte utveksling her, bare noen dagen/timer før fristen, men jeg kunne ikke vært mer lykkelig over valget mitt. Du må tenke at det er en uhyre sjelden og gylden mulighet til å kunne dra til et vanvittig herlig område samtidig som du studerer. Det kan ikke sammenlignes med å studere i Bergen, og inntrykkene er uvurderlige. Jeg kan garantere at du ikke vil angre på å søke, men du vil angre dersom du ikke søker.

Oversikt over campus
Foto/ill.:
© Hong Kong University of Science and Technology

Informasjon