Hjem
Studentsider
bilateral

Pontificia Universidad Católica del Ecuador og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandEcuador
  • ByQuito
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen er i prinsippet open for alle UiB-studentar, men studentar innan helsefag kan ikkje vere sikre på å få opptak.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved ditt instituttet/fakultetet du studerer ved for informasjon om når i studieprogrammet det passar best å reise ut.

Semesterinndeling:
Vårsemester frå slutten av februar til byrjinga av juli.
Haustsemester frå byrjinga av september til slutten av januar.

Språk

Undervisningsspråket ved universitet er spansk. Studentar må ha dokumenterte spanskkunskapar når dei søker.

Kva emne kan eg ta

UiB-studentar kan i utgangspunktet velje fritt i emnetilbodet ved universitetet så lenge dei møter eventuelle krav til faglege forkunnskapar.

Studieavgift

Det er ingen studieavgifter for studentar frå UiB.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Pontificia Universidad Católica del Ecuador (PUCE) vart oppretta i 1946 og er eit anerkjent privat og katolsk universitet. Hovudcampus ligg i sentrum av Quito, der om lag 10 000 studentar held til. Campus ligg i gangavstand frå det nye sentrum av byen, lett tilgjengeleg med buss eller taxi frå andre bydelar.

Quito har rundt 1,5 millionar innbyggarar, er kjent for å være ein vakker by. Han ligg 2850 meter over havet og berre 22 kilometer sør for ekvator, omkransa av høge fjell på alle kantar. Dette gjev eit mildt og behageleg klima året rundt. Byen er ein av dei sør-amerikanske hovudstadane som best har bevart gammal bygningsmasse og har mange skattar frå kolonitida. Som i dei fleste latinamerikanske storbyar er ikkje alle delane av Quito like trygge, men så lenge ein tek dei nødvendige forholdsreglane, er ein på nokså trygg grunn.

Bustad

PUCE kan formidle bustad hos ein ecuadoriansk vertsfamilie, noko som kan vere ein veldig fin måte å bli kjent med kultur og familie- og kvardagsliv. Dette er relativt rimeleg og inkluderer som regel også kost. Det er òg gode moglegheiter for å finne leilegheit eller rom til leige på den private marknaden, for ein mykje lågare pris enn vi er vant med å betale her heime.

Semesterinndeling

Ausgust - desember og januar - juni.

Studentrapportar

2017

Haust 2016- VÅR 2017 BASV Geografi

Haust 2016- VÅR 2017 BASV Geografi

15.08.2016 - 15.06.2017

Førebuingar/praktiske tips

Så snart man har noen ideer om hvor en vil på utveksling, vil jeg anbefale å lese seg opp (for eksempel med denne studentrapporten), høre med folk, vurdere for og imot, slik at man er bedre rustet på å velge til slutt. Jeg visste allerede at jeg ville på utveksling i Sør-Amerika da jeg begynte på UiB høsten 2014. At jeg ville til Ecuador var jeg ikke sikker på før rett før søknadsfristen på studentweb gikk ut. Så jeg vil anbefale å bruke tid på å undersøke de forskjellige mulighetene en har, men samtidig som at man er obs på at nesten uansett hvor du drar så kommer det til å bli en helt unik opplevelse. Jeg valgte Ecuador fordi jeg hadde fått det anbefalt, ifølge tidligere studentrapporter virket det lovende, jeg hadde hørt det er et veldig bra sted å lære seg spansk, i tillegg til at landet virket veldig spennende. Jeg studerer geografi, og Ecuador er et land med et enormt mangfold, både av natur og kulturer.

Men ja, så snart du veit at du skal til Ecuador, burde du ta kontakt med konsulatet i Oslo for å høre om søknadsprosessen for å få studentvisum. Som turist får du et turistvisum som varer i 3 måneder, men skal du studere anbefaler jeg å fikse studentvisum før du reiser nedover. Da slipper du masse stress når du kommer ned. Om prosessen ikke har endret seg til nå (våren 2017) må du legge ved de originale opptaksbrevene fra universitetet i Ecuador, PUCE, og de må altså sendes fysisk i posten. Da jeg skulle få visum måtte avtalen mellom UiB og PUCE oppdateres eller noe, og etter uker med venting fikk jeg endelig papirene 2 uker før avreise. Heldigvis gikk prosessen veldig raskt og greit på konsulatet i Oslo (typ 3 timer). De er veldig hyggelige der, bare ha i mente at de har stengt noen uker på sommeren. Derfor er det viktig å ta kontakt på forhånd.

Mens du venter på papirer og alt det som UiB hjelper deg med, kan det være lurt å jobbe med spansken. Min plan var å ta ordinære fag på spansk begge semestrene, og da må du ta en spansk-test når du kommer dit som avgjør om du faktisk kan det, eller om du må ta spansktimer på universitetet. Jeg er litt usikker på om disse spansktimene gir "créditos" (studiepoeng), så for sikkerhetsskyld er det lurt å jobbe med spansken før du reiser ned. Jeg meldte meg på Språktandem året før jeg reiste, i tillegg til å ta et spanskkurs ved Folkeuniversitetet. Du burde ha et godt basisnivå før du reiser ned, selv om man lærer mye på språkskole og mens du studerer. Det har i allefall jeg.

Undervisningsformer

Undervisningsformene er kanskje det som er mest forskjellig fra UiB, eller generelt universiteter i Norge. Å studere her er nesten som å være tilbake på videregående. Vi har timer i hvert fag (4 timer i uka), der læreren tar opprop. En har rett til 20% fravær i løpet av semesteret, men siden det ofte er overraskelses-lesekontroller eller de gir nytt arbeid lønner det seg å som en regel komme til timene med mindre man er syk. Vurderingsformen er også helt forskjellig. I stedet for at en kun har en skoleeksamen på slutten av semesteret, er semesteret delt inn i 3-4 deler, hvor hver del avsluttes med en deleksamen. Iløpet av semesteret kan man totalt oppnå 50 poeng, og en må ha minst 30 for å bestå faget. I hver "parcial" kan man oppnå totalt 10-15 poeng, avhengig av fakultetet. Semesteret avsluttes med en eksamen som vanligvis er over 20 poeng. Mens jeg skriver dette har vi akkurat avsluttet første parcial i ett av fagene mine, der vurderingen var delt inn i en gruppe-presentasjon over 5 poeng, og et essay over 5 poeng.

Formen på undervisningen avhenger av lærerne, som i stor grad bestemmer helt selv hvordan de legger opp undervisningen. Jeg har hatt timer som er nesten som en forelesning i Norge, der foreleseren snakker i vei med en powerpoint og studentene noterer, men også fag som i stor grad består av arbeid i grupper. Sistnevnte, selv om det kanskje innebærer mer jobb i selve timene, er en god måte å bli kjent med medstudenter på.

Vurdering av emnetilbodet

La Católica, som PUCE gjerne kalles på folkemunne, er et av de største og mest anerkjente universitetene i Ecuador. Det vises også i emnetilbudet. De har mange fakulteter, og et stort emnetilbud. Jeg har i løpet av dette året tatt fag innen geografi, antropologi, og internasjonale relasjoner. Siden bachelorstudiet går over 4 1/2 år istedet for 3 har de også mange forskjellige fag å velge mellom. Antropologi er ved PUCE i samme institutt som arkeologi, noe som gjør at du kan velge noen veldig spennende fag. Faget jeg hadde her et "Cultura y Religiosidad Andina", der vi hadde to feltekskusjoner. En til kysten og en til Ibarra. Læreren var veldig flink og veldig forståelsesfull, og selv om vi måtte lese en tekst til hver time og skrive en sides refleksjon om teksten til samme time likte jeg faget kjempegodt. De tre andre fagene jeg hadde første semester var "Ecología general", "Flora y Fauna en el Ecuador", og "Meteorlogía y Climatología". Alle disse fagene var interessante og ikke alt for kompliserte, spesielt førstnevnte og sistnevnte. I de to førstnevnte hadde vi også feltekskusjoner til kysten, noe som var en veldig fin måte å bli kjent med medstudentene, samtidig som at jeg fikk reist. I geografi og antropologi er semesteret delt opp i 2 parciales (15 poeng hver) og én eksamen final (20 poeng).

I det andre semesteret har jeg "Teorías de Relaciones Internacionales", "Realidad socio-económica latinamericana", "Evaluaciones de Impactos Ambientales", og "Riesgos naturales y antrópicos". De to første er på faktultetet "Comunicación, Lingüistica y Literatura", mens de to andre er geografi-fag. Spesielt det andre faget liker jeg veldig godt. Det er mye å lese, men stoffet er veldig interesant og timene likeså. Læreren er flink til å engasjere elevene og gjør timene interessante. De to geografi-fagene er mer kompliserte enn de jeg hadde forrige semester, men forståelsesfulle lærere og hjelpsomme medelever gjør at det ikke er noe stort problem å henge med. Hadde håpet på noen lengre feltekskusjoner dette semesteret også, men siden mange av elevene skal til Galapagos (!) på feltkurs høsten 2017 blir det ingen større feltekskusjoner dette semesteret.

Alt i alt er jeg fornøyd med tilbudet her ved PUCE, og nesten uansett hva du studerer finner du det her.

Fagleg utbyte og språk

Litt nevnt ovenfor også, men det faglige utbyttet er jevnt høyt. På grunn av en annen og mer interaktiv undervisningsform jobber du på en annen måte enn ved UiB, og du jobber kanskje mer med et fag her enn du ville gjort i Norge. Men det gjør også at du lærer mye, og spesielt med tanke på at alt går på spansk er det helt klart en fordel at du må være aktiv i timene og jobbe jevnt med faget gjennom semesteret.

At alt er på spansk er en klar utfordring i starten, men alle lærerne jeg har hatt har vært forståelsesfulle og ikke trukket meg i poeng selv om tekstene mine har vært klart preget av et litt annet spansknivå enn mine medelever. At jeg kanskje ikke er like aktiv som ecuatorianerne er heller ikke noe problem. En lærer veldig mye når en holder på, og en må bare kaste seg ut i det. Når det er sagt så finnes det også fag på engelsk, selv om det ikke er mange av dem. Arbeidet i timene gjør også at en blir kjent med de ecuadorianske medstudentene, som er en uvurdelig kilde til bekjentskaper.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet til PUCE ligger sentralt i sentrum av Quito, litt øst i sentrumskjernen. Alle fakultetene ligger på samme område, så her er det ikke langt å gå mellom timene. Mellom bygningene er det parker med høye palmetrær og gressplener hvor studentene ligger og leser/snakker/sover mellom timene. Selv om de har etter min mening alt for mange parkeringsplasser på campus trives jeg godt der. Området er adskilt fra områdene rundt, sikkert først og fremst på grunn av sikkerhet, men det skaper også en god avstand fra den ofte heftige og bråkete trafikken utenfor.

Quito er en by med ca 1,3 millioner innbyggere, den ligger på ca 2800 m.o.h, og strekker seg flere i flere mils retning sør til nord. Den skiller seg altså godt fra Bergen. Som ellers i Ecuador, er det en by med store forskjeller. En ser folk leve i fattigdom og folk som lever i rikdom side om side hver eneste dag. Dette kan i og for seg være en utfordring, men det gjør også Quito til en by med et stort mangfold. Du har gamlebyen, som er en av den største og best bevarte gamlebyen fra kolonitida i Latin-Amerika, med fantastiske kirker utsmykket i gull. Du har den nyere delen med Parque Carolina i sentrum, også kjent som Quitos Central Park, og med klientell deretter. Overalt har du bråkete trafikk og eksos, men også fantastisk gatekunst og salsatecas og karaokebarer og parker i skjønn forening. I områdene rundt finner du 5 av Ecuadors høyeste vulkaner, noen av dem aktive, og med Pichincha på 4600 m.o.h. bare noen minutter i taxi fra sentrum (taubane opp. Ikke så ulikt Fløyen egentlig). I Quito finner du alt, og det er et fantastisk utgangspunkt for å reise til områdene rundt, enten om det er til Amazonas (6-8 timer), kysten (5-8 timer) eller til Colombia (4 timer).

Jeg trives veldig godt i Quito. Men som enhver by i Sør-Amerika må en ta sine forhåndsregler når det kommer til sikkerhet. Så lenge man ikke flasher-iPhonen unødvendig åpenlyst på gata eller går alene om kvelden i sideliggendes gater og så lenge man passer på å ta de trygge taxiene (man har ting man skal se etter, snakk med Daysi ved PUCE), så går det som regel bra.

Bustad

Som utvekslingsstudent ved PUCE kan du melde deg opp til å få tildelt en vertsfamilie som bor i nærheten av campus. Prisen høsten 2016 var 600$ i måneden, inkludert tre måltider om dagen. Jeg personlig syntes det var aaaalt for dyrt, og siden jeg også er vant til å bo for meg selv i kollektiv takket jeg nei til dette tilbudet. Gjør man det, så må du lete etter leilighet selv. Det finnes lapper som henges opp på campus om rom til leie, i tillegg til noen nettsider, men siden de fleste ecuadorianerne bor hjemme hos familien er det vanskelig å finne et studentkollektiv. Jeg var heldig å ble kjent med ei jente fra Nederland ved språkskolen min før skolestart (Yanapuma heter den, anbefales!), og hun bodde i en leilighet ikke langt fra campus der de hadde et ledig rom. Jeg betaler 250$ i måneden, alt inkludert. Trives veldig godt med det! 10 min unna skolen, to kvartaler unna festkvartalet, og i nærheten av alle transportsårer som går gjennom byen. Om du er interessert i denne leiligheten, har jeg kontaktinformasjonen til eieren David, som også bor der. Bare kontakt meg på Facebook eller noe, og jeg gir det Whatsapp-nummeret hans.

Dette ble en veldig lang rapport. Kudos til deg om du har lest helt hit, det må bety at du er interessert i å reise til Quito! Avslutningsvis vil jeg si at jeg er veldig glad for at jeg valgte Ecuador og PUCE. Jeg har fått mange nye venner, både utenlandske og ecuadorianere, jeg har utviklet spansken min veldig (og innsett at jeg nok aldri kommer til å bli helt fornøyd, haha). Jeg har fått reist rundt i Ecuador og i Colombia, og jeg har bestiget fjell på over 5000 meter. Nå er jeg inne i mine siste måneder her, og jeg kommer til å savne det veldig. Man lærer ting hver eneste dag, både skolerelaterte ting, men også om en selv. Å studere ved PUCE i Ecuador ter en unik opplevelse som jeg kommer til å ha med meg resten av livet.

Sosialt miljø

Mine medstudenter ved PUCE er imøtekommende og interesserte i å høre om Norge og alt som hører til. Men samtidig er det kanskje også her de skiller seg mest fra studenter i Norge (eller så er det bare meg som virkelig får kjenne hvordan det er å komme fra en annen kultur og snakke et annet språk). Som nevnt over så bor de alle fleste studentene fortsatt hjemme, og de jobber veldig mye med skole, i tillegg til at de gjerne har en jobb ved siden av. Dette gjør at studentmiljøet er nokså annerledes enn ved UiB. Her har de ikke egendrevet studenthus med studentbar og kollektivfester og hva enn det er som gjør studentlivet til det det er i Norge. Vi er heller ikke så mange utvekslingsstudenter (4 høsten 2016 og 6 våren 2017), noe som kan gjøre det utfordrende å finne seg et miljø. Men når det er sagt, så er det mange studentorganisasjoner på campus, der komme i kontakt med folk. Jeg er med i koret og Club de Andinismo. Det er en klubb der det arrangeres ett møte hver uke, der man planlegger turer til helga og forteller om turer man har vært på. Og med "turer" menes da altså turer til alt fra mindre små fjell i nærområdet til vulkaner på over 5000 m.o.h. Liker du friluftsliv og naturopplevelser som du ikke får i Norge anbefales dette veldig! Er også en veldig fin måte å bli kjent med folk på. Mange her driver også med klatring, både bouldring og klatring i fjellvegger.

2014

Haust 2014 - BA i samanliknande politikk

Haust 2014 - BA i samanliknande politikk

15.07.2014 - 15.12.2014

Førebuingar/praktiske tips

Det er veldig lurt å begynne tidlig med å søke om skoleplass på PUCE (La Catolica). Du må sende inn fargekopi av passet ditt, karakterene dine, motivasjonsbrev på spansk, tre passfoto, legeerklæring om din helsetilstand (den kan være på engelsk) og fylle ut et skjema hvis du ønsker å bo i vertsfamilie. Du må også søke visum så tidlig som mulig. Jeg tok kontakt med det ecuadorianske konsulatet i Oslo og de hjalp meg, men det tar ganske lang tid og du må legge ved flybillettene dine.
Hvis du skal gå på språkskole før semesteret begynner bør man bestille det også. Jeg anbefaler veldig å gå på språkskole. Jeg gikk på Yanapuma Spanish School i fire uker. Disse fire ukene bodde jeg i vertsfamilie og det var en ganske myk start på oppholdet mitt i Quito. Språkskole er en fin måte å lære mer spansk og bli kjent med Ecuador. Itillegg var mange av de andre studentene der veldig hyggelige.

Undervisningsformer

Undervisningen på La Catolica minner ganske mye om videregående. Undervisningen er obligatorisk og man kan maks ha ti timer fravær for å kunne stå i et fag. Før hver time er det opprop og dørene til klasserommet stenger ti minutter etter at timen har begynt (en god regel ettersom ecuadorianere alltid er forsinkede). Det varierer litt fra professor til professor, men generelt er det mye å gjøre i alle fagene. Mye lekser, prøver, framføringer og "pop-up"-quizer. Det er mye variasjon i undervisningen. Alt det obligatoriske føltes litt rart for meg, men man blir vant til det. Det som er fint er at karakteren din ikke avgjøres på en eksamen sånn som på UiB. Alle fag har en parcial (deleksamen) hver måned, så det er mye å gjøre. Jeg skjønte egentlig ikke karaktersystemet før en stund ut i oktober, men i praksis fungerer det sånn at man samler poeng gjennom hele semesteret. Man kan ha maks 50 poeng, altså 50 poeng er makskarakter. Man må ha 30 creditos for å stå i et fag. For eksempel en prøve kan vær 6 creditos eller en lekse kan være 4 creditos. Alt er egentlig opp til professoren. Selv om det er mye å gjøre er ikke det akademiske nivået kjempehøyt. Ellers må man venne seg til at timene ofte starter klokka 7 om morgenen. Det er også timer om kveldene.
Pensum må man kopiere på en av kopiplassene som ligger på andre siden av veien for La Catolica. Ingen kjøper bøker og det er veldig billig å kopiere. Det er ikke sånn at man kan kopier alt pensum på starten av skoleåret , det er mer sånn at læreren legger ett kapittel om gangen ut for kopiering. Når læreren sier at man kan gå å kopiere bør man gå å kopiere så fort som mulig, for plutselig er orginalen borte og man sitter igjen uten pensum. Men spør dine medstudenter.

Vurdering av emnetilbodet

Som student fra UiB ta 20 creditos. De fleste fagene er enten 4 eller 5 creditos. Man velger emner i starten av semesteret. Jeg hadde tatt litt flere studiepoeng forrige semester på UiB, så jeg tok bare 18 creditos og allikevel var jeg den utvekslingstudenten som tok flest creditos. Jeg tok 5 fag. Ecaudorianske studenter tok som regel 6 eller 7 fag og de hadde veldig mye å gjøre. Generelt er emnetilbudet stort og bra på La Catolica, men hvor bra emnet er avhenger mye av læreren ettersom hver enkelt lærer har sitt eget opplegg. Man kan velge spansk språkkurs hele semesteret. Da har man spansk fra ni til ett hver dag sammen med andre utvekslingsstudenter. Språkkurset er til sammen 12 creditos, så da må man ta andre fag ved siden av for å oppfylle UiB sine krav. Jeg hadde ikke lyst til å bare studere sammen med utvekslingsstudenter, så jeg hadde bare ordinære fag. Jeg studerer til vanlig Sammenliknende politikk og jeg tok samfunnsvitenskapelige fag. Jeg tok følgende fag på Facultad de Sciencias Humanas.
- Relaciones Internacionales de America Latina. Dette faget anbefaler jeg veldig. Det var veldig mye lekser og prøver, men jeg lærte veldig mye. Første del handlet om Latin Amerikas forhold til USA, andre del om forholdet til Europa og tredje del om forholdet til Kina. Siste del handlet om regionale organisasjoner og integrasjon i Latin Amerika. Vi var til sammen 5 utvekslingsstudenter i dette faget og læreren hadde mye forståelse for at spansk kan være vanskelig. Alt var på spansk, men eksamenene fikk vi skrive på engelsk.
- Politica exterior de los Estados Unidos. Anbefaler dette faget også, selv om jeg syns det var vanskelig. Jeg var eneste utvekslingsstudenten og alt var på spansk. Det var mye å lese og vi skrev ganske mange store oppgaver. Men det var interessant.
- Procesos sociales y politicos de America Latina. Dette faget hadde veldig lite struktur og jeg fikk veldig lite ut av det. Læreren bare pratet masse og det var vanskelig å henge med. Jeg var også her eneste utvekslingstudent.

To fag på Facultad de Comunicacion, Lingüística y Literatura.
- International Foreign Policy. Dette faget var på engelsk og dette faget kan jeg også virkelig anbefale hvis man er interessert i utenrikspolitikk og internasjonale relasjoner. Jeg lærte veldig mye. Det var mye å gjøre, men både elevene og lærerne var veldig engasjerende. Alle er veldig interessert i Norge. Det var mye å gjøre, men det var verdt det. Det akademiske nivået var ganske høyt, men det gikk fint siden faget var på engelsk.
- Cross-Cultural communication. Dette faget anbefaler jeg også. Det var quiz om pensum hver uke og også mye å gjøre. Vi dro på skoleturne for å fortelle om hva vi hadde lært i faget i desember. Det handlet om kulturforståelse og det var et kjekt fag med både hyggelig lærer og hyggelige elever.

Fagleg utbyte og språk

Hvis man ikke kan et ord spansk før man reiser bør man kanskje finne et annet sted å reise på utveksling. Dette til tross for at man kan velge bare språkkurs hele semesteret, men alle utvekslingsstudentene kunne hvertfall litt spansk. Jeg kunne ganske mye spansk fra før, men i starten var undervisningen vanskelig. Særlig var det vanskelig å skrive ettersom jeg ikke hadde så mye erfaring med det. Jeg anbefaler veldig å gå språkskole før semesteret begynner. Det er både billig og bra. Første uka er det sånn informasjonsuke for utvekslingsstudentene, denne uka bør man få med seg. Mye viktig informasjon og morsomt program. Under denne uka tar man en språktest. Den var relativt vanskelig, hvertfall slutten. Man kan få maks 6 poeng og for å få ta vanlige fag må man få minimum 5 poeng. Hvis man får under 5 blir man anbefalt å ta språkkurset hele semesteret. Spansken var litt vanskelig i starten, men det går bedre og bedre etter hvert. Mitt tips er å praktisere spansk så mye som mulig. Helst bare spansk. Jeg hadde to emnene på engelsk, men det var de to eneste emnene La Catolica tilbyr.

Universitetsområdet og byen

Jeg ble utrolig glad i Quito og jeg er nødt til å reise tilbake. Quito er en storby som har alt du trenger. Den første uka må du være forberedt på å bli litt høydesyk og at alle fysiske aktiviteter er fryktelig anstrengende. Men du blir fort vant til det. Quito er en veldig fin by sammenlignet med mange andre latinamerikanske storbyer jeg har vært i. Særlig Centro Historica er veldig sjarmerende. Itillegg er mange av bydelene veldig moderne. Jeg ble ikke utsatt for noe som helst ubehagelig til tross for at jeg hadde timer om kvelden og tok bussen Ecovia ganske sent om kvelden for å komme hjem, men jeg kjenner mange som ble ranet eller utsatt for lommetyver. Jeg anbefaler alltid å ha sekken på magen når du er på bussen. Bussene er ofte helt utrolig fulle. Trafikken er kanskje Quitos største problem - i rushtiden står ofte alt stille. Itillegg bør du alltid velge taxier som har skiltet "Seguro" på seg. De har kameraer og regnes som trygge. La Catolica gir deg mye info om sikkerhet i Quito, men mitt inntrykk er at Quito er en relativt trygg by hvis man holder seg unna visse steder. Som jente får du mye oppmerksomhet, men det er ikke så gale som mange andre steder i Latin-Amerika. Jeg jogget mye i Parque Carolina og det gikk bra, men når det er mørkt må man holde seg unna parkene. Ecuador er et lite land med store variasjoner - Andesfjellene, Amazonas og kysten. Fra Quito går det busser til alle landets store og små steder og selv om undervisningen er obligatorisk rekker man å gjøre mye i helgene.

Universitetsområdet er fint. Ganske formelt. Men Parque Central er et fint sted å henge. Biblioteket anbefales hvis man skal studere, men ikke forvent at folk er stille. Ellers kan man spise lunsj, almuerzo, på universitetet eller gå til en av de mange lunsjstedene nær universistetet. Almuerzo er dagens viktigste måltid - det må man bare venne seg til. Man må også venne seg til ris. Ecuadorianerne kan omtrent ikke overleve en dag uten ris. Det er også legesenter på campus og utgifter der er inkludert i skolepengene. Jeg ble ganske alvorlig matforgiftet en gang, men jeg fikk god hjelp der.

Bustad

Man kan bo i vertsfamilie og de fleste utvekslingsstudentene gjorde det. Og alle fra USA. Mens jeg gikk de fire ukene på språkskole og bodde i vertsfamilie gjennom språkskole brukte jeg tiden på å prøve å finne sted å bo. Det var litt vanskelig, men man finner noe til slutt. Mitt tips er å lese aviser og gå på universitetsområdet for der henger det lapper om ledige rom. Alle utvekslingsstudentene har en Facebook-gruppe og der fant jeg mitt rom. Facebookgruppen heter PUCE-DRI Amigos para extranjeros. Jeg var kjempeheldig og bodde i et kjempehyggelig kollektiv. Det lå ganske nært Quicentro og Parque Carolina - et området jeg anbefaler å bo i. Generelt bør du bo nord for el Panecillo, men La Catolica gir deg en grundig innføring i hvilke områder som regnes som trygge å bo i. Mange har vakt utenfor huset sitt, men jeg syns det er ganske unødvendig hvis du bor i et trygt området. Det er også dyrere.

Sosialt miljø

Jeg hadde et utrolig fantastisk semester i Quito mye takket være det utrolig fine ecuadorianerne jeg ble kjent med. Jeg syns det var lett å bli kjent med folk og ecuadorianere er utrolig fine mennesker. Under velkomsten på La Catolica blir du tilbytt en fadder. Dvs en ecuadorianer som studerer på La Catolica. De viser deg rundt og kan hjelpe deg med store og små ting, i tillegg er de hyggelig mennesker som er veldig interessert i å bli kjent med deg. De fleste fadderne snakket ganske bra engelsk. Jeg var mest sammen med folk som ikke var studenter, dvs jeg hang med de i kollektivet mitt og vennene deres. De fleste som går på La Catolica er veldig hyggelig, men jeg syns det var vanskelig å bli ordentlig kjent med de. Kanskje litt fordi de ikke har noe særlig fritid fordi de må studere så utrolig mye. Itillegg er det litt uvant for nordmenn at alle bor hjemme hos foreldrene sine og familie er utrolig viktig. Universitetet San Fransisco er universitetet for de aller rikeste i Ecuador, men La Catolica er en god nummer to og dette preger en del av studentene.
Jeg anbefaler veldig å være utvekslingsstudent ved La Catolica! Det er mye å gjøre, men jeg hadde et fantastisk semester. Ecuador er virkelig et utrolig fint land.

Informasjon