Hjem
Studentsider
erasmus+

Bangor University og Institutt for geografi (ERASMUS+)

 • LandStorbritannia og Nord-Irland
 • ByBangor
 • Studieplassar2
 • StudienivåBachelor
 • AvtaletypeErasmus+
 • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld i første rekke for studentar på bachelorprogrammet i geografi. Andre interesserte studentar kan òg søke, men blir prioriterte etter geografistudentane dersom det er fleire søkarar enn plassar. Du må ha tatt minimum 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

Etter at du har bestått eksamnar tilsvarande 60 studiepoeng, kan du tilpasse utreisetidspunktet etter kva som passar med emna i utdanningsplanen. For bachelorstudentar tilrår vi utveksling i 4. og/eller 5. semester, når du kan ta emne som frie studiepoeng.

Språk

Undervisingsspråket ved lærestaden er engelsk.

Dersom du ikkje har nok engelskkunnskapar, finst det fleire måtar å førebu seg språkleg på før utvekslingsopphaldet. Sjå UiB.no for informasjon om språkkurs og språktandem. Hugs at eit utvekslingsopphald er ein unik sjanse til å skaffe seg språkkunnskapar du kan ha nytte av vidare i studia og i yrkeslivet.

Kva emne kan eg ta

Bachelorstudentar: Dersom du skal ta frie studiepoeng, kan du velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for. Dersom du skal ta delar av spesialiseringa di i utlandet, må du velje emne som kan godkjennast som tilsvarande emne ved UiB. Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar nivåmessig eller innhaldsmessig med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Bangor University underviser emne i geografi innanfor tema som:

 • rivers/coastal environments
 • rural-urban areas
 • social inequalities
 • geohazards
 • governance
 • environmental modelling
 • oceanography
 • sedimentology
 • sustainability

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universitetet med det klingande mottoet «the best gift is knowledge» blei grunnlagt i byen Bangor, i 1884. I 2007 blei det uavhengig frå det føderale University of Wales. Universitetet har i dag fem fakultet og rundt 12 000 studentar. Tidlegare studentar inkluderer nobelprisvinnar Robert Edwards og filmregissøren Danny Boyle. Campus ligg sentralt.

Bangor er ein liten by på nordvestkysten av Wales. Han har om lag 18 000 innbyggarar, og ligg halvannan time unna Liverpool og tre timar unna London med tog. Det går òg ei ferje til Irland frå den nærliggande øya Anglesey. Bangor ligg ikkje langt unna fjellområdet og nasjonalparken Snowdonia.

Bustad

Universitetet har fleire studentbustader i byen, og garanterer bustad til alle utvekslingsstudentar som søker innanfor fristen. Det er òg mogeleg å finne rimeleg prisa bustad privat om ein er ute i litt god tid.

Semesterinndeling

September - januar og januar - mai.

Studentrapportar

2015

Haust 2014 - BA i geografi

Haust 2014 - BA i geografi

01.09.2014 - 31.01.2015

Førebuingar/praktiske tips

Når jeg ankom Manchester flyplass hadde jeg bestilt "airport pick-up" fra universitetet. Dette kostet ikke mer enn 10 pund, og var veldig nyttig. Du ble møtt med en gang du kom ut av terminalen og loset inn på en buss som fraktet deg rett til universitetet og baren hvor utlevering av nøkkel og all organisering av innlosjering foregikk. Frivillige studenter kjørte deg fra campus til boligen du skulle, og hjalp deg helt inn på rommet ditt med all bagasje. Om en sammenligner med å ikke gjøre dette, hadde det nok vært en mye mer kostbar og tung prosess.
Om en ikke bor midt i campus-området kan det være lurt å investere i en sykkel. Dette kan lett frakte deg rnudt i byen, og til øya Anglesey. Ellers er byen så liten at man egentlig ikke trenger det.
I forhold til fag kan det være lurt å kikke på disse før en skal innrulleres, spesielt med tanke på om det er noen overlapp i undervisningen. Det er litt forskjellig praksis på de ulike fakultetene hva angår registrering av oppmøte, men det er lurt å sørge for lite overlapp. Fagene fylles ut på et skjema og skrives under på av fagkoordinator, men dette blir på et møte i løpet av introduksjonsuken. Det er derfor greit å ha gjort slike undersøkelser på forhånd, slik at du slipper å leite etter denne personen på et seinere tidspunkt.
Ellers er det et særdeles godt opplegg for nye studenter de første ukene. De sørger for at det meste av informasjon blir gitt, og om det noe problemer løses de ganske greit. Alle studenter får egne faddere, eller "peer guides" som de kan forholde seg til og spørre om alt mulig.

Undervisningsformer

Undervisningen foregår gjerne som forelesninger, ofte bare en time (50 min) av gangen. Det gjennomføres også både seminarer, dagsekskursjoner og labarbeid.

Vurdering av emnetilbodet

Som geografi-student fra uib blir du tatt opp på School of Environment, Natural Resources and Geography (SENRGY). Dette gir gode muligheter til å ta naturvitenskapelige fag som er litt mer knotete å få til her hjemme ved UiB. Jeg tok tre fag:
- Water, air and soil pollution
- Environmental Issues
- Existentialism
Jeg føler jeg har fått masse igjen for disse fagene, med veldig gode og ekstremt inspirerende forelesere. Det har vært professorer som er sterkt dedikert til områdene sine, og de har en veldig god formidlingsevne.

Fagleg utbyte og språk

Walisere er to-språklige, så utfordringen med språk var ikke så veldig stor. Jeg opplevde også at de fleste studentene kom fra England. Det er likevel utfordringer med språket, da det i forelesninger kan gå unna veldig fort på et akademisk nivå som en ikke helt er justert for. Men det var ingen problemer med å enten spørre foreleser om de kunne forklare ting på nytt eller spørre medstudenter om vesentlige ting som en lurte på.

Universitetsområdet og byen

Bangor er en veldig liten by, med ca. 10.000 studenter og 10.000 innbyggere. Byen har en katedral, en shoppinggate (som kanskje ikke vil bli definert som det i våre øyne), koselige kafeer og en drøss med puber og steder man kan spise. Det er også en brygge, Bangor Pier, man kan besøke.
Universitetet har sine ulike fakultet spredt utover byen. Utenom "ocean science" som ligger på øya Anglesey er det meste av campus ganske sentralt. På "Ffriddoedd site" bor de fleste studentene og her er det også en bar "Bar Uno", halls office, mail office og treningssenter med sine fasiliteter.
Det nye kulturhuset Pontio skulle stått klart allerede for noen år siden, men ser ut til å ta mye lengre tid enn forventet. Nå blir det vel ferdig når det blir ferdig. Det skal inneholde kino, teater, lokaler til utleie etc, generelt et samlested for studenter.
Bare en halvtimes tid unna med buss kan man komme til nasjonalparken Snowdonia med sine uendelige muligheter. Friluftsgruppen "Bangor University Mountain Walking Club" går på tur hver lørdag og tar de fleste turene sine her, så det er gode muligheter for å bestige en fjelltopp eller 50!

Bustad

Jeg bodde i "student halls" som er veldig vanlig for mange. De fleste som starter på sitt første år på universitetet i Bangor blir plassert her. Derfor vil du som utvekslingsstudent hovedsakelig bo med førsteårsstudenter. Boligene hadde det meste av fasiliteter. Jeg bodde i en blokk hvor man delte kjøkken og bad med 3-4 andre studenter. Her hadde vi vaskedame hver uke. En kan også søke om å få eget bad, men dette er da noe dyrere. Boligen hadde også egne oppholdsrom med sofaer og storskjerm, samt et PC-rom med printer hvor en kunne oppholde seg 24/7.

Sosialt miljø

Bangor er en liten by så det er lett å bli kjent og å komme i kontakt med folk. Universitetet har også en fadderuke, først 4-5 dager bare for internasjonale studenter, så en uke for alle nye studenter etterpå (her er internasjonale studenter også med). Det er arrangementer morgen og kveld, som gjør det lett å bli kjent med folk. Universitetet har også mange "student union" og "student clubs", alt fra vindsurfing til filosofiske grupper. De fleste organisasjonene møtes flere ganger i uken, både til aktivitetene sine og sosialt samvær.

Flott bygning
Foto/ill.:
© Bangor University

Informasjon