Hjem
Studentsider
erasmus+

University of East Anglia og Det medisinske fakultet (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByNorwich
  • Studieplassar3
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld berre for studentar som går på integrert masterprogram i farmasi.

Når i studiet kan eg reise

Studentar som går på integert masterprogram i farmasi kan søke om å reise på utveksling til University of East Anglia i det siste året av studiet for å skrive masteroppgåve.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk.

Dersom du ikkje har nok språkkunnskapar, finst det fleire måtar å førebu seg på før utvekslingsopphaldet. Sjå UiB.no for informasjon om språkkurs og språktandem. Hugs at eit utvekslingsopphald er ein unik sjanse til å skaffe seg språkkunnskapar du kan ha nytte av vidare i studia og i yrkeslivet.

Kva emne kan eg ta

Du må ta emne som samsvarar med dei emna du elles skulle ha tatt i same semester (eller eventuelt dei same semestera) ved UiB. Denne avtalen er først og fremst oppretta for studentar som ønsker å reise ut på siste året av studiet for å skrive masteroppgåve. Det er moglegheit for å ta emne i studieretningspensum i tillegg.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of East Anglia er eit forskingsuniversitet i Norwich, grunnlagt i 1963. Universitetet er anerkjent internasjonalt, og scorar òg høgt når det kjem til fornøgde studentar. Det har fire fakultet; humaniora og kunstfag, samfunnsvitskap, naturvitskap og medisin og helsevitskap. Universitetet har sidan 1991 arrangert ein årleg litteraturfestival. Campus ligg like utanfor Norwich sentrum.

Norwich er administrasjonsby i grevskapet Norfolk, som ligg 18 mil nordaust for London. På 1000-talet var byen den nest største i England. I dag har sjølve han om lag 140 000 innbyggarar. Norwich er delt i to av elva Wensum.

Bustad

Erasmus-studentar kan søke om studentbustad ved universitetet. Studentunionen ved UEA har ei bustadsformidlingsteneste for studentar som ønsker å leige på den private marknaden.

Semesterinndeling

Semesterinndelinga varierer etter studieprogram, men standardinndelinga er i trimester, med forelesingsperiodar og eksamensavvikling i tidsromma september - desember, januar - april og april - juni.

Studentrapportar

2021

Haust 2020/vår 2021 - farmasi

Haust 2020/vår 2021 - farmasi

15.08.2020 - 15.06.2021

Førebuingar/praktiske tips

Når det kommer til forberedelser, så var det ikke mye å gjøre. Jeg trengte å sendte inn søknad til UEA, men

Vær nøye med å følge med på e-post som sendes ut av fakultetet og utvekslings-universitet da det kommer nyttige tips for reisen f.eks pakking, nødvendige dokumenter og hva som skjer ved ankomst. Nærmere informasjon om oppstartsuken kommer i løpet av sommerferien, så følg med på mailen gjennom sommerferien. Jeg anbefaler å sette seg godt inn i den informasjonen som gis, da dette gjør alt mye lettere når du kommer til England.
Vær OBS på at ved enkelte universitet i England så er noe av emnet tilbudet basert på antall søkere til emnet, så send en mail universitet før avreise om emnet fortsatt skal gå ved semesterstart.

Undervisningsformer

Undervisningsformen varier veldig basert på studieretning, men emnet jeg tok bestod både av forhåndsopptak av forelesninger, workshops og teambased Learning(TBL). Under workshop og TBL var det veldig mye fokus på at alle var aktive. Alt dette foregikk digitalt, men dette varier nok veldig gjennom årene siden under hele utvekslingsoppholdet mitt så var det trengte restriksjoner i England på grunn av COVID-19 og restriksjoner angående oppmøte på universitet.
Det var krav til at du hadde forberedt deg godt go lagd deg notatet fra forelesninger som var opplastet, da man ofte blir tvunget til å delta aktivt. Dette får man også veldig godt utbytte av. Eksamen er enten i form av essay, eller skoleeksamen, og karaktergrunnlaget var basert på 3 deler men dette varierer nok veldig på årene og hva slags muligheter de har,

Vurdering av emnetilbodet

Jeg skrev masteroppgaven min med en veileder fra UEA, og trengte å ta ta emner som til sammen ga 15 studiepoeng. Jeg skulle hovedsakelig ta et emnet som tilvsarte akkurat 15 studiepoeng ved UiB, men ved oppstart(etter september) fikk vi vite at emnet ikke skulle gå studieåret 20/21. Jeg hadde en veileder som var veldig hjelpsom som da hjalp meg med å finne alternativer, og jeg fikk tilbud om å ta et emnet ved UEA som heter CENTRAL NERVOUS SYSTEM, NEURODEGENERATIVE DISEASE AND MENTAL HEALTH og et emnet (Bespoke module) gjennom UiB med samarbeid med UEA. Emnet jeg tok ved UEA var for avgangsstudenter ved UEA, og diskusjoner i workshop'ene bestod av veldig innholdsrike diskusjoner og ga med mye faglig utvikling og generelt utvikling når det kommer forståelse av helsesystemet i England/Storbritannia.
Utenom det så har UEA et godt emnetilbud, og jeg hadde nok hatt flere muligheter om hvilke emnet jeg skulle ta dersom jeg hadde undersøkt mer.

Fagleg utbyte og språk

Det var restriksjoner i landet under hele utvekslingen min, og dermed var det viktig at jeg var aktiv under workshops, digitalt sosiale treff som ble arrangert for oss, slik at jeg fikk mest utbytte og utvikling av språk. Det kan dere vanskelig å forstå hverandre starten, men etter en måned så kommer man fort i det å forstå Britisk Engelsk. Dersom du ikke engasjerer deg mye så sitter du ikke igjen med mye, så det er opp til hva du gjør.
Faglitteratur utbytte kan jeg si var veldig høyt og dette var veldig lærerikt, men det tok tid å vende seg til det.

Universitetsområdet og byen

University of East Anglia ligger 1-2 km fra byen og universitet har de fleste fasilitetene man kunne forvente av et stort universitet, blant annet treningssenter, svømmehall, tennisbaner, matbutikker og restauranter og en veldig fin uteplass som ble aktiv brukt når det var muling.
Når de kommer til selve byen (Norwich) så kan vel enn si at byen er litt større en Bergen men har ca. like mange innbyggere som Berge.
Byen har fotballpub, noe Resturanter, shopping mulighet, sightseeing muligheter og det er utrolig mange gamle kirker i byen samtidig en katedral men er litt større i utstrekning.

Bustad

Jeg fikk tilbud om bo på campus da jeg var utvekslingstudent, selv om det er ofte første års studenter som gjør det det. Student accommodation var litt dyrere en det man er vandt til fra Bergen, men nå er leie generelt dyrere i England når man sammenligner det med studenthybler i Norge. Det var også mulighet til å leie private og bo i kollektiv. Jeg fikk all informasjon som var nødvendig fra UEA når det kommer til bosted og de ga meg varierte muligheter og tips slik at jeg kunne være sikker på at jeg haded et bosted når jeg kom til England. Dersom du saker om bosted ved campus, så anbefaler jeg at du søker med engang det lar seg gjøre, og at for utvekslingsstudenter så var det ikke-bindene dersom du finner deg et annet sted før semesteroppstart
.

Sosialt miljø

Nå var det ikke veldig mye sosialt som oppstod på grunn av Covid-19 , men universitet passet på å ha veldig mange digitale event, og hadde noe arrangementer for å bli kjent i oppstart av semesteret( ikke-digitalt). Her er det også hva du gjør det til, og du velger selv hva du blir med på. Etter min oppfatning så fant alle noen de trivdes med.

2015

Høst 2015 - Medisinstudiet - praksis gyn. obst./ ped.

Høst 2015 - Medisinstudiet - praksis gyn. obst./ ped.

31.08.2015 - 09.10.2015

Førebuingar/praktiske tips

Ta kontakt med sykehuset tidlig for å avtale praksisoppholdet. For vår del tok det relativt lang tid å få svar.

Undervisningsformer

Fagene vi hadde i denne praksisperioden var obstetrikk/gynekologi, samt pediatri. Siden dette var praksisopphold var vi på sykehuset Norfolk and Norwich University Hospital for det meste av tiden, med fokus på observasjon og "shadowing" av diverse leger.

Vurdering av emnetilbodet

Opplegget var relativt likt det som er i henholdsvis Bergen/Førde/Haugesund/Stavanger. Vi fikk lov til å prøve oss frem, ta journaler, og noen ganger assistere på operasjoner avhengig av hvilken operatør som var tilstede.

Fagleg utbyte og språk

Faglig sett virket sykehuset å ha like god standard som norske sykehus. Vi ble tatt godt imot, og de fleste var engasjerte og villige til å lære bort det som var sentralt i de ulike situasjonene. Alt av undervisning og konsultasjoner foregikk logisk nok på engelsk, og det tok ikke lang tid før man lærte hvordan man skulle formulere seg på engelsk på best mulig måte.

Universitetsområdet og byen

University of East Anglia ligger ca 10 min spasertur fra der vi bodde. Der var det de fleste fasilitetene man kunne forvente av et stort universitet, bl.a treningssenter, svømmehall, tennisbaner, matbutikker og restauranter.

Bustad

Vi bodde på "doctors residency", som var boligområdet 5 minutter gange fra selve sykehuset. Man delte kjøkken med 5 andre, men hadde en hybel med bad til egen disposisjon.

Sosialt miljø

De fleste som vi bodde med var både sosiale og hyggelige, og det er lett å bli kjent med nye mennesker.

Medisinstudiet høst 2015 - Utplassering mor/barn i Norwich, England

Medisinstudiet høst 2015 - Utplassering mor/barn i Norwich, England

31.08.2015 - 09.10.2015

Førebuingar/praktiske tips

Jeg og en venn ble via ansvarlig koordinator på UiB satt i kontakt med studentkoordinator ved Norfolk and Norwich University Hospital (NNUH). Vi ga han tjenestekortet vårt, og han satte oss i kontakt med sjefen på gynekologi/obstetrikk, og pediatri. Vi måtte fylle ut et par skjemaer om egen helse, vaksinasjoner osv, samt søknad om leilighet. Vi måtte også få bekreftelse fra dekanen på UiB om at vi virkelig var medisinstudenter på UiB, og så fikk vi en bekreftelse på at vi kunne være i praksis her, som vi leverte til UiB. Det var ikke så veldig problematisk å få det i orden.

Studentene ved universitetet her (University of East Anglia) startet ikke semesteret før 21. september, slik at vi var heldige å få være nesten de eneste studentene på sykehuset.

Vi flydde til og fra London, da det var rimeligere enn å fly til flyplassen i Norwich. Man må ta tog fra London til Norwich, som tar ca. 2 timer. Da vi ankom England bestilte vi togbillett på togstasjonen, som kostet 53 pund, mens hvis man bestiller 1-2 uker i forveien kan du få det til 13 pund, så det lønner seg.. Selve turen med tube fra Heathrow til togstasjonen (London Liverpool street) tar ca. 1 time og 15 min. Det er en ganske lang reise, så om man bestiller flytur tidlig kan man vurdere å fly rett til Norwich. Vi avsluttet turen med en langhelg i London, slik at retur fra London passet fint.

Kleskoden på sykehuset er pent, for menn vil det si skjorte, pene sko og ikke jeans. Vi måtte derfor på bukseshopping da vi startet her, så anbefaler å pakke med noen fine klær.

Undervisningsformer

Vi hadde kun praksis i de 6 ukene vi var her, så vi hadde en variert hverdag med poliklinikker, operasjoner, fødsler, akuttmottak for barn, nyfødtavdelingen, nyfødt-intensiv, visitter++.

Vurdering av emnetilbodet

Vi fikk fylt ut hele tjenestekortet, og hadde en fin og variert praksis. Det var en liten misforståelse før vi ankom, slik at studentkoordinatoren trodde at vi bare skulle ha gyn/obs. Vi fikk ordnet veileder i pediatri også, men opplegget i gyn/obs var hakket mer gjennomført og bra lagt opp, selv om pediatri også var bra. Vi var så heldige å få være med de flinkeste overlegene alene nesten hver dag, så vi fikk veldig bra oppfølging. I tillegg var de utrolig hyggelige, og vi ble gode venner, særlig med gynekologene. En vanlig dag starter mellom 08.00 og 09.00 avhengig om man skal på operasjon, obstetrikk-avd., eller om man skal på poliklinikk. Dagene slutter stort sett kl. 17.00. Man er jo sin egen sjef, og kan på en måte komme og gå litt som man vil. Men når veilederne har brukt tid på å lage et godt opplegg, har man lyst til å gi litt innsats tilbake. Sykehuset stod ferdig i 2001, så fasilitetene er veldig gode.

Fagleg utbyte og språk

Språket er engelsk, noe som gikk veldig fint. Det tok litt tid i starten å komme inn i sykehus-terminologien i England, men det var ikke noe stort problem, og vi ble raskt vant til det. Jeg tror ikke det faglige utbyttet her står noe tilbake for det man får andre steder på mor/barn-utplassering.

Universitetsområdet og byen

Sykehuset ligger ca. 7 km fra sentrum. Vi pleide ofte å gå inn til sentrum, og ta buss eller taxi tilbake. Taxi koster 8 pund hvis man bestiller gjennom abc-taxi, men rundt 10-12 om man bare tar en vanlig taxi fra byen. Buss koster 2,60. Det var en liten kiosk og kantine på sykehuset, men matbutikker fantes ikke der, vi måtte gå ca. 3 km til nærmeste matbutikk, Waitrose. Vi hadde ikke noe med universitetet å gjøre, men campus var 1-2 km unna i retning byen, så når vi gikk inn til byen gikk vi igjennom universitetet. Byen har ca. like mange innbyggere som Bergen, men er litt større i utstrekning. Vi var på fotballkamp (Norwich spiller i Premier League), fotballpub, noen restauranter (ikke veldig imponerende), shopping, sightseeing (Castle i sentrum, samt en katedral. Det er utrolig mange gamle kirker i byen), uteliv osv. Byen tilbyr det meste du kan tenke deg, bortsett fra at det ikke er ved havet. Det er en elv som renner gjennom byen, men det ble dessverre ikke noe bading i løpet av oppholdet.

Bustad

Vi bodde i sykehusleilighetene, 2 minutters gange i fra sykehuset. Veldig deilig på hverdagene, og det anbefales å gjøre det samme. Vi ble satt i kontakt med accomodation office via studentkoordinatoren på NNUH. Det kostet 450 pund i måneden her, men totalt med sengetøy osv kostet de 6 ukene 718 pund, som er 9200 kr ca med dagens kurs. Vi hadde eget rom og bad, og delte kjøkken/stue med 5 andre. Standarden var nokså lik som sykehusleilighetene til UiB i Stavanger.

Sosialt miljø

Det var mange hyggelige mennesker på sykehuset, både overleger, LIS-leger, turnusleger, og de jeg bodde med. Vi var ute et par ganger med noen av de yngre legene, og de jeg bodde med. Ellers hadde vi endel besøk fra Norge. Det var som sagt ingen medisinstudenter på sykehuset under mesteparten av oppholdet, så vi ble ikke kjent med noen av dem. Det var mulighet for å bli med på endel sosiale arrangementer i forbindelse med semesterstart, men vi hadde ikke mulighet til å bli med på det.

Grøn campus
Foto/ill.:
© University of East Anglia

Informasjon