Hjem
Studentsider
erasmus+

Universität Stuttgart og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (ERASMUS+)

  • LandTyskland
  • ByStuttgart
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Lærestader i nettverket

www.uni-stuttgart.de/en/study/application/international-non-degree/erasmus/

Erasmus+ students (non-degree) | University of Stuttgart (uni-stuttgart.de)

Kven kan søke

Studenter på bachelor- og masternivå. University of Stuttgart tilbyr engelskspråklige emner for studenter på 3. år bachelor og masternivå.

Når i studiet kan eg reise

Studenter som reiser på utveksling til University of Stuttgart, kan reise både høst og vår. Vi anbefaler derimot at studenter reiser i vårsemesteret, da Tyskland har litt andre semesterdatoer enn Norge.

Høst semester: oktober - februar (eksamen februar - april)
Vår semester: april - juli (Eksamener juli - oktober)www.student.uni-stuttgart.de/en/organizing-studies/semester-dates/

Academic calendar | For students | University of Stuttgart (uni-stuttgart.de)

Språk

Engelsk og tysk

Kva emne kan eg ta

Alle innkommende studenter som kommer til University of Stuttgart på utveksling, står fritt til å velge emner fra hele emnekatalogen.
Emner studenter kan ta er ikke begrenset til ett fakultet eller institutt. Studenter kan kombinere kurs slik de passer dem (bachelor- og masterkurs, akademiske kurs med språkkurs etc.), så lenge din studieveileder og instituttet samtykker. Innkommende studenter i det siste året på bachelor kan også velge moduler fra masterprogrammene våre på forespørsel.

En liste over alle University of Stuttgart sine studieprogram finner man her: https://www.uni-stuttgart.de/en/study/study-programs/

Hvis studenter er interessert i engelskspråklige kurs, se på følgende masterprogram, som er undervist kun på engelsk:

I tillegg til disse engelskspråklige studieprogrammene, tilbyr University of Stuttgart også flere engelskspråklige moduler innenfor deres tyskspråklige studieprogrammer på bachelor- (sjeldent) og masternivå, som også er åpne for utvekslingsstudenter. Og selvfølgelig er alle BA- og MA-programmer i engelsk og amerikansk litteratur og kultur, og i engelsk lingvistikk ved University of Stuttgart, også undervist på engelsk.


Hvis studenter fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet er interessert i å skrive en avhandling eller prosjektarbeid, hjelper University of Stuttgart gjerne med å finne et passende emne og engelsktalende veiledning ved universitetet.

Kursinformasjon om alle studieprogrammer og deres moduler finnes i University of Stuttgarts nettbaserte kurskatalog C@MPUS: https://campus.uni-stuttgart.de/  

Studieavgift

Studenter som reiser på Erasmus+ betaler ikke semesteravgift til vertsuniversitetet. Studenter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet skal semesterregistrere seg hos UiB gjennom studentweb som normalt, men ikke registrere seg til emner for utvekslingssemesteret, og betale semesteravgift til UiB.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universität Stuttgart blei grunnlagt i 1829, og er eit teknisk universitet med rundt 25 000 studentar. Det har ti fakultet, men satsar i hovudsak på ingeniørfag og teknikk. På campusen i sentrum finst fakulteta for humanistiske fag, økonomi og arkitektur. Den største campusen er Vahingen, som ligg litt utanfor sentrum og husar tekniske og naturvitskapelege fag.

Stuttgart er den største byen i delstaten Baden-Württemberg. Han blei grunnlagd som ein oppsamlingsleir for stridshestar til det tyske kavaleriet under Keisar Otto den første sitt styre rundt 950. Byen har i dag om lag ein halv million innbyggarar. Stuttgart er kjend for vinproduksjon og for bilmerka Mercedes og Porsche. Prisnivået her er høgt samanlikna med andre byar i Tyskland.

Bustad

Universitetet samarbeider med den lokale studentsamskipnaden om å tilby bustad for Erasmus-studentar så langt kapasiteten rekk. Det kan vere dyrt å leige bustad på den private marknaden i Stuttgart samanlikna med andre stader i Tyskland.

Semesterinndeling

Oktober - mars og april - juli/august.

Studentrapportar

2015

Haust 2015 Master i anvend og utrekningsorientert matematikk

Haust 2015 Master i anvend og utrekningsorientert matematikk

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Stor fordel å ha et sted å bo før man drar fra Norge. Da vil ting stort sett ordne seg. Administrative ting kan være noe annerledes enn vi er vant til, så jo mer som er ordnet før avreise, jo mindre frustrasjon under oppholdet.

Undervisningsformer

Mye forelesningsbasert, men stort sett ganske tett kontakt med foreleser. Vesentlig lavere pc-kompetanse enn i Norge.

Vurdering av emnetilbodet

Mangfoldig og bra, men svært uoversiktelig for en som kommer utenfra og ikke kjenner systemet. Ikke lett å få veiledning.

Fagleg utbyte og språk

Stort! Anbefales også å ta forberedende språkkurs for alle som ikke snakker god tysk fra før. Har også ekstra sosiale fordeler.

Universitetsområdet og byen

Campus Vaihingen er noe steril, men ligger fint til og er svært godt forbundet med bykjernen via S-Bahn. Stuttgart er ingen romantisk universitetsby, men mer "funksjonell", og har alt man forventer.

Bustad

Fikk ikke studentforeningshybel p.g.a. en glipp. Dette var uheldig, da boligmarkedet i Stuttgart er alt annet enn enkelt.

Sosialt miljø

Godt, men en viss ulempe å bo langt fra resten av universitetsmiljøet.

Informasjon