Hjem
Utdanning
erasmus+

Bath Spa University og Institutt for informasjons- og medievitenskap (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByBath, Avon
  • Studieplassar1
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Bath Spa University har røter tilbake til 1852, då Bath School of Art blei grunnlagt og fekk full universitetsstatus i 2005. I dag har det om lag 8500 studentar. Emnetilbodet er størst innan kreative fag, men det finst òg studieløp innanfor fagfelt som biologi og geografi. Universitetet har to hovudcampusar: Sion Hill, som ligg i sentrum og husar kunst- og design-faga, og Newton Park, som ligg sju kilometer vest for bykjernen.

Bath ligg sørvest i England, 25 kilometer unna Bristol. Han er rekna for å vere ein av verdas vakraste byar, og er ført opp på UNESCO si verdsarvliste. Byen har fått namn etter det romerske kurbadet som han blei grunnlagd i samband med. Dei mange teatera, musea og kulturtilboda i Bath lokkar til seg rundt fem millionar turistar årleg. Charles Dickens og Jane Austen budde i byen i delar av liva sine, og Bath har ein årleg Jane Austen-festival.

Bustad

Ein kan søke om studentbustad på campus, eller leige bustad på den private marknaden. Universitetet formidlar òg kontakt med lokale vertsfamiliar, for den som ønsker det.

Semesterinndeling

September - januar og januar - juni.

Studentrapportar

2014

Haust 2014 - BA i digital kultur

Haust 2014 - BA i digital kultur

01.09.2014 - 20.12.2014

Førebuingar/praktiske tips

Jeg anbefaler å bo på campus, og heller kjøpe seg busskort for å komme seg til byen og til større matbutikker enn den som er på campus.
Sjekk at mobilabonnementet du velger har dekningen på universitetsområdet (siden det er på "landet" er det mange som nesten ikke har noe dekning her). Hvis du finner fag du vil ha på nettsiden må du sjekke med skolen at de kan tilbys for studenter som bare er der et semester. Skolen tilbyr å hente deg på Heathrow en dag, reis denne dagen, så blir du kjent med andre internasjonale studenter og slipper å stresse med å komme deg til Bath fra London med masse bagasje. Det er dyrt å fly til Bristol, og du må mellomlande for å komme deg dit, så fly heller til London. Buss- og togbilletter bør alltid kjøpes en stund på forhånd for å få det billigst mulig. Meld deg inn i "International students society" og/eller andre societies for å bli kjent med andre. Skolen er veldig flinke til å hjelpe internasjonale studenter, så det er bare å sende mail til de hvis du lurer på noe, de svarer raskt.

Undervisningsformer

Forelesninger og seminar. Eksamensformene i mine fag var essays og presentasjoner. Fikk inntrykk av at essays er en veldig vanlig eksamensform, og at de skriftlige skoleeksamene som vi har i Norge er lite brukt her.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg synes de hadde mange interessante fag å velge mellom. Men du kan ikke velge mellom alle som står på nettsiden hvis du bare skal være der semester, fordi alle fagene egentlig går over et år, men de fleste fikser de med eksamen før jul. Jeg valgte fem fag innenfor Media Communications: 'Journalism: Practice and Profession', 'Journalism and Citizenship', 'Media Today', 'Intro to TV', & 'Popular Media Culture'.

Fagleg utbyte og språk

Jeg hadde gode forelesere i alle fag, og de er veldig hjelpsomme hvis det skulle være noe (spesielt for oss internasjonale studenter). I de fleste fagene hadde jeg en to-timers forelesning i uken, i tillegg til to-timers seminar senere i uken hvor vi snakket om og gjorde oppgaver, om det vi hadde hatt om i forelesningen. Alt går naturligvis på engelsk, og jeg føler meg ganske mye tryggere på engelsken min enn hva jeg gjorde når jeg kom hit for tre måneder siden.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet (Newton Park Campus) ligger litt utenfor sentrum, på landet. En liten matbutikk på skoleområdet, to kafèer, kantine, studentpub, treningssenter. Det er et veldig fint og fredlig område. Byen er passe stor, med sånn 90.000 innbyggere. Sentrum er veldig fint med mange restauranter og butikker (for bedre shoppingmuligheter kan man også reise til Bristol, 15min med tog). Det er veldig mange turister i byen, spesielt når julemarkedet blir satt opp i slutten av november. Også mange fine ting å se på ellers, som romerske bad, fine kirker, parker osv.

Bustad

Jeg bodde i studentbolig på Newton Park Campus. Newton Park Campus ligger et stykke utenfor sentrum (ca 20 min med buss), men bussen går ofte, og busskort kostet ca 100 pund for tre måneder, så det har funket helt greit. Litt kjipt at man må ta buss for å handle mat (de har veldige dårlig utvalg på matbutikken på campus). Jeg bodde i et slags rekkehus med åtte soverom, kjøkken/stue, to toalett og to dusjer. Store og fine møblerte soverom. Betalte ca 1400 pund for tre måneder, inkludert strøm og bra wifi. Du kan selvfølgelig også finne et rom å leie i et kollektiv, men dette er vanskelig å finne hvis du bare skal være der et semester, men klarer du å finne et sted for kun tre måneder blir nok dette billigere enn å bo på campus.

Sosialt miljø

Vi, de internasjonale studentene, ble invitert til en gruppe på Facebook før vi flyttet hit. Her kunne vi snakke litt med hverandre, og hjelpe hverandre. De internasjonale studentene som skulle bo på campus flyttet inn en dag før de britiske studentene, og var mye sammen. På skolen har de "International students society" som arrangerer events i Bath og turer andre steder, så her anbefaler jeg å bli med. Ellers er det veldig mange andre societies du kan bli med i, alt fra ulike idretter til musikk/film osv. Her tror jeg de skal ha noe for alle. Føler også at de fleste britske studentene er utadvendte og lette å komme i kontakt med.

Flott bygning
Foto/ill.:
© Bath Spa University College

Informasjon