Hjem
Studentsider
erasmus+

Bath Spa University og Institutt for informasjons- og medievitenskap (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByBath, Avon
  • Studieplassar1
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Bath Spa University har røter tilbake til 1852, då Bath School of Art blei grunnlagt og fekk full universitetsstatus i 2005. I dag har det om lag 8500 studentar. Emnetilbodet er størst innan kreative fag, men det finst òg studieløp innanfor fagfelt som biologi og geografi. Universitetet har to hovudcampusar: Sion Hill, som ligg i sentrum og husar kunst- og design-faga, og Newton Park, som ligg sju kilometer vest for bykjernen.

Bath ligg sørvest i England, 25 kilometer unna Bristol. Han er rekna for å vere ein av verdas vakraste byar, og er ført opp på UNESCO si verdsarvliste. Byen har fått namn etter det romerske kurbadet som han blei grunnlagd i samband med. Dei mange teatera, musea og kulturtilboda i Bath lokkar til seg rundt fem millionar turistar årleg. Charles Dickens og Jane Austen budde i byen i delar av liva sine, og Bath har ein årleg Jane Austen-festival.

Bustad

Ein kan søke om studentbustad på campus, eller leige bustad på den private marknaden. Universitetet formidlar òg kontakt med lokale vertsfamiliar, for den som ønsker det.

Semesterinndeling

September - januar og januar - juni.

Studentrapportar

2018

Vår 2018 - BA i medievitenskap

Vår 2018 - BA i medievitenskap

15.01.2018 - 15.06.2018

Førebuingar/praktiske tips

Om du ønsker å reise mye i UK foreslår jeg å skaffe et student railcard. Et år koster 30 pund, men du vil da få 1/3 rabatt på den ordinære billett prisen på alle reiser med tog. Reis til universitetet den dagen de tilbyr henting for å bli kjent med andre og byen uten å være helt alene. Ta bussen til Bristol i stedet for tog - det tar ca. like lang tid men koster bare halvparten så mye. Jeg foreslår også å handle en gang i uken på Lidl (ta U6 bussen fra universitetet for å stoppe rett utenfor Lidl) for å spare penger på mat.

Undervisningsformer

Undervisningsformene var en forelesing og en seminar i uken, slik det er på UiB. For meg hadde jeg 2 essay per fag (bortsett fra ett som hadde en essay og en presentasjon), hver av oppgavene var 50% av den endelige karakteren.

Vurdering av emnetilbodet

For medievitenskap var det ikke mange fag å velge mellom i vårsemesteret. Det var bare ett rent mediefag å velge Stardom & Celebrity, som var veldig interessant med en veldig god foreleser. Så jeg måtte velge fag som var nærme medievitenskap, men ikke så nærme som jeg skulle ønske. Introduction to Film var et annet bra fag med mye informasjon og bra oppsett når det kom til forelesninger og seminarer. Feature Journalism var jeg skuffet over. Faget hadde en 3 timers lang seminar i uken, men foreleseren var ikke en foreleser, men en journalist som var hentet inn for faget, dermed var ikke denne foreleseren, etter min mening, den beste til å lære bort ferdigheter.

Fagleg utbyte og språk

De fleste er forståelsesfulle om det er enkelte ord og uttrykk man ikke forstår. At man snakker, skriver og lærer alt på engelsk har gjort at mitt akademiske vokabular i engelsk har blitt mye bedre. Å skrive en faglig essay på engelsk er ikke like skremmende som det virket og jeg har blitt mer kjent med de forskjellige dialektene.

Universitetsområdet og byen

Det er to områder for forelesninger, Sion Hill og Newton Park (hovedområdet), alle mine fag var i samme bygning, Commons, på Newton Park. Campus er utrolig vakker og har to vann med ender, svaner og mange ekorn. i Newton Park er det en liten Starbucks, en annen kafé, en studentpub, en liten butikk, et lite treningssenter og flere uteområder med benker. Området er ca. 20 min fra sentrum så det er sjeldent det er andre enn studenter og universitetsansatte på området. Sentrum er en gammel by med mye historie fra romertiden. Bath er en av de beste stedene i England å bo i (i følge mange artikler og kåringer), men det er også en av de dyreste.

Bustad

Jeg bodde på Newton Park Campus, ca. 1 min fra hvor forelesningene mine foregikk. Bussen går ofte til sentrum og man kan betale med bankkort. En dagsbillett for en student koster 3 pund, mens en singel er 1.8 pund. Man kan også få busskort, men det lønner seg bare om man drar til sentrum rundt 4 ganger per uke, som jeg fant ut at jeg ikke trengte. Rommet jeg hadde var grei i størrelse med enkeltseng, et stort klesskap, en vask med speil, en hylle og stor pult. Jeg delte bad og dusj med de andre jeg bodde i samme etasje med (4 stk) og kjøkken med 8 andre. Det var flere problemer med ovner og varmt vann som forsvant flere ganger under kaldt vær og en oversvømmelse - sørg for at du sier i fra med en gang, for reaksjonen på slike ting kan være ganske treg.


Sosialt miljø

Jeg bodde med 7 internasjonale studenter fra andre nordiske land og en fra England. Vi ble en god gjeng og planlegger allerede en reunion. Mitt beste tips er å si ja til alle sosiale ting som en tur til Starbucks, biljard i studenpuben eller en tur rundt vannet i starten. Det er lett å føle seg ensom i begynnelsen så å være med på det meste og få venner vil være viktig for mange. Bath Spa Uni har også mange, mange studentklubber og idretter så jeg foreslår å søke disse opp før du ankommer slik at du vet hva du vil prøve deg på eller ikke. De fleste klubbene har en eller to prøvedager i starten av hvert semester.


2014

Haust 2014 - BA i digital kultur

Haust 2014 - BA i digital kultur

01.09.2014 - 20.12.2014

Førebuingar/praktiske tips

Jeg anbefaler å bo på campus, og heller kjøpe seg busskort for å komme seg til byen og til større matbutikker enn den som er på campus.
Sjekk at mobilabonnementet du velger har dekningen på universitetsområdet (siden det er på "landet" er det mange som nesten ikke har noe dekning her). Hvis du finner fag du vil ha på nettsiden må du sjekke med skolen at de kan tilbys for studenter som bare er der et semester. Skolen tilbyr å hente deg på Heathrow en dag, reis denne dagen, så blir du kjent med andre internasjonale studenter og slipper å stresse med å komme deg til Bath fra London med masse bagasje. Det er dyrt å fly til Bristol, og du må mellomlande for å komme deg dit, så fly heller til London. Buss- og togbilletter bør alltid kjøpes en stund på forhånd for å få det billigst mulig. Meld deg inn i "International students society" og/eller andre societies for å bli kjent med andre. Skolen er veldig flinke til å hjelpe internasjonale studenter, så det er bare å sende mail til de hvis du lurer på noe, de svarer raskt.

Undervisningsformer

Forelesninger og seminar. Eksamensformene i mine fag var essays og presentasjoner. Fikk inntrykk av at essays er en veldig vanlig eksamensform, og at de skriftlige skoleeksamene som vi har i Norge er lite brukt her.

Vurdering av emnetilbodet

Jeg synes de hadde mange interessante fag å velge mellom. Men du kan ikke velge mellom alle som står på nettsiden hvis du bare skal være der semester, fordi alle fagene egentlig går over et år, men de fleste fikser de med eksamen før jul. Jeg valgte fem fag innenfor Media Communications: 'Journalism: Practice and Profession', 'Journalism and Citizenship', 'Media Today', 'Intro to TV', & 'Popular Media Culture'.

Fagleg utbyte og språk

Jeg hadde gode forelesere i alle fag, og de er veldig hjelpsomme hvis det skulle være noe (spesielt for oss internasjonale studenter). I de fleste fagene hadde jeg en to-timers forelesning i uken, i tillegg til to-timers seminar senere i uken hvor vi snakket om og gjorde oppgaver, om det vi hadde hatt om i forelesningen. Alt går naturligvis på engelsk, og jeg føler meg ganske mye tryggere på engelsken min enn hva jeg gjorde når jeg kom hit for tre måneder siden.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet (Newton Park Campus) ligger litt utenfor sentrum, på landet. En liten matbutikk på skoleområdet, to kafèer, kantine, studentpub, treningssenter. Det er et veldig fint og fredlig område. Byen er passe stor, med sånn 90.000 innbyggere. Sentrum er veldig fint med mange restauranter og butikker (for bedre shoppingmuligheter kan man også reise til Bristol, 15min med tog). Det er veldig mange turister i byen, spesielt når julemarkedet blir satt opp i slutten av november. Også mange fine ting å se på ellers, som romerske bad, fine kirker, parker osv.

Bustad

Jeg bodde i studentbolig på Newton Park Campus. Newton Park Campus ligger et stykke utenfor sentrum (ca 20 min med buss), men bussen går ofte, og busskort kostet ca 100 pund for tre måneder, så det har funket helt greit. Litt kjipt at man må ta buss for å handle mat (de har veldige dårlig utvalg på matbutikken på campus). Jeg bodde i et slags rekkehus med åtte soverom, kjøkken/stue, to toalett og to dusjer. Store og fine møblerte soverom. Betalte ca 1400 pund for tre måneder, inkludert strøm og bra wifi. Du kan selvfølgelig også finne et rom å leie i et kollektiv, men dette er vanskelig å finne hvis du bare skal være der et semester, men klarer du å finne et sted for kun tre måneder blir nok dette billigere enn å bo på campus.

Sosialt miljø

Vi, de internasjonale studentene, ble invitert til en gruppe på Facebook før vi flyttet hit. Her kunne vi snakke litt med hverandre, og hjelpe hverandre. De internasjonale studentene som skulle bo på campus flyttet inn en dag før de britiske studentene, og var mye sammen. På skolen har de "International students society" som arrangerer events i Bath og turer andre steder, så her anbefaler jeg å bli med. Ellers er det veldig mange andre societies du kan bli med i, alt fra ulike idretter til musikk/film osv. Her tror jeg de skal ha noe for alle. Føler også at de fleste britske studentene er utadvendte og lette å komme i kontakt med.

Flott bygning
Foto/ill.:
© Bath Spa University College

Informasjon