Hjem
Studentsider
erasmus+

Aix-Marseille Université og Det juridiske fakultet (ERASMUS+)

  • LandFrankrike
  • Studieplassar3
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar som går på integrert masterprogram i rettsvitskap, og som på tidspunktet for utreise har fullført alle emna i studieplanen til og med 3. studieår.

Når i studiet kan eg reise

Studentar som går på integrert masterprogram i rettsvitskap kan reise på utveksling i sitt femte studieår. Under utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva. Du vel sjølv kva rekkefølge du vil ta fjerde og femte studieår og kan dermed reise ut i verda allereie etter at du har fullført tredje studieår. I nokre utvekslingsavtaler er det likevel krav om at du må ha fullført fjerde studieår for å kunne få opptak. Under overskrifta "Kven kan søke" får du vite om det finst krav om å ha fullført fjerde studieår før utreise.

Språk

Undervisningsspråket ved universitetet er fransk. Det finst òg eit svært avgrensa emnetilbod på engelsk, men det er ikkje nok engelskspråklege emne til å fylle eit heilt semester. Studentar som ønsker å reise ut gjennom denne avtalen må vere førebudde på å ta emne på fransk for å oppnå full semesterbelasting. Gode franskkunnskapar er derfor tilrådd. Aix-Marseille University tilrår at Erasmus-studentar har forkunnskapar i fransk tilsvarande minst B2-nivå etter EU sine retningslinjer for språkkompetanse, men krev ikkje dokumentasjon av språkkunnskapane.

Informasjon om fransk språkkurs finn du på denne nettsida.

Kva emne kan eg ta

Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som spesialemne i mastergraden i rettsvitskap.

nettsida til universitetet finn du oversikt over kva emne ein kan ta som Erasmus-student (sjå under «Téléchargements» nederst i menyen til høgre). Erasmusstudentar kan velge blant emne på bachelornivå, og nokre emne på masternivå.

Universitetet nyttar ECTS-systemet, der ein ECTS-credit er det same som eitt studiepoeng.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Venez étudier à Aix-Marseille Université

Produsent:
Aix-Marseille Université

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Aix Marseille Université er eit stort offentleg forskingsuniversitet som blei grunnlagt ved samanslåinga av dei tidlegare uavhengige institusjonane Université de Provence, Université de la Méditerranée og Université Paul Cézanne i 2012. Det har eit breitt fagtilbod og heile 70 000 studentar. Universitetet har i alt fem campusar. Desse er fordelte på byane Aix-en-Provence og Marseille.

Både Aix-en-Provence og Marseille er kystbyar. Dei ligg om lag 30 kilometer frå kvarandre i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, på Frankrikes sørkyst mot Middelhavet. Marseille er den klart største av dei to, med over 1,5 millionar innbyggarar i storbyområdet, medan det bur i underkant av 150 000 i Aix-en-Provence.

Bustad

Universitetet samarbeider med den lokale studentsamskipnaden CROUS, og har eit avgrensa tal bustader til disposisjon for internasjonale søkarar. Norske studentar i Frankrike kan søke om økonomisk stønad frå Caisse d'allocations familiales (CAF).

Semesterinndeling

September - januar og januar - juni.

Studentrapportar

2018

Haust 2018 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2018 – Integrert master i rettsvitskap

27.08.2018 - 21.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

- Det er en fordel å kunne litt fransk før du reiser
- Vær forberedt på at ting tar tid i Frankrike
- Sjekk ut de fantastiske reisemulighetene også før du reiser
- I eksamensperiode blir det litt jobb...

Undervisningsformer

Vi hadde 5 fag, med 1 forelesning på 2,5 t i uka per fag, med muntlig eksamen i hvert enkelt fag.

Vurdering av emnetilbodet

Mange fag er internasjonale som er veldig interessante, men ut fra et fransk perspektiv. Pass på at UiB ikke godkjenner fag man allerede har hatt på UiB. Jeg hadde : Libertés fondamentales, Droit fiscal international et européen, Droit de la presse et l'édition numérique, Droit internationale de l'environnement og Droit international du développement. Det er ganske annerledes læremåte enn i Norge da man alt professoren sier i forelesning er pensum. Spør franske elever for notater da det kan være vanskelig å få meg seg alt.

Fagleg utbyte og språk

De første menneskene du møter MÅ du snakke fransk med, selv om det er lettere å snakke engelsk. Det virker kanskje litt rart i starten da man kanskje snakker engelsk bedre enn fransk, men det blir kjempe naturlig. Man får så godt utbytte av det.

Eksamen: Som regel for man et spørsmål som man skal besvare på 5-10 med etterfølgende spørsmål. Dette kommer an på enhver individuelle professor som gjør det de vil, f.eks. at noen professorer gir deg forberedelsestid. Det er fint å kunne si noe om HELE pensum da detaljer er viktig for de franske.

Universitetsområdet og byen

Aix en Provence er en nydelig liten provencalsk by med masse studenter. Alt er i gangavstand. Anbefaler å reise litt rundt i Provence også: anbefaler Cassis, les callanques, byene i Luberon men også selve byen Aix som har sjarmerende kafeer, forskjellige markeder, kule butikker, fine restauranter, masse studentbarer osv.

Campus ligger 10-15 minutter utenfor byen. Stort flott jussbygg. 2 forskjellige kantiner med varmmat til lunsj.

Bustad

Universitetshybelene er små, litt begrenset kjøkken, men veldig sosialt. Sjekk boligsted tidlig hvis du ikke vil bo på "campus". Det er dyrt å leie i Aix. Jeg gikk inn på Airbnb å spurte om noen var villig til å gi en bedre pris for 4 mnd. Fungerte kjempe bra!

Sosialt miljø

Vær på! Vær åpen! ERASMUS-mennesker er helt fantastisk og vil bli kjent med DEG. Så kom deg ut av komfortsonen, dra på events osv så er alle veldig imøtekommende. Har selv bare gode erfaringer.

Haust 2018 - Integrert master i rettsvitskap

Haust 2018 - Integrert master i rettsvitskap

27.08.2018 - 21.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

Det er en fordel å ha gode franskkunnskaper på forhånd. Det er en språkskole som heter "IS-Aix" som har intensivkurs i sommerferien, og det anbefales absolutt og ta slike kurs. Lånekassen gir deg ekstra språkstipend for dette. Jeg fortsatt også med privattimer utover året som har vært veldig nyttig for å få fullt språklig utbytte.

Undervisningsformer

Som Erasmus-student tar du fem fag der hvert fag har én forelesning på 2,5t i uken. Foreleseren leser opp fra et manus og det forventes at alle studentene transkriberer det læreren sier. Det er alt som står i transkriberingene som blir pensum frem til eksamen. Spør franske studenter om å få forelesningsnotatene deres. De deler som regel hvis du spør. Eksamen har vært muntlig der du kan få spørsmål om alt som står i transkriberingene. Det kan være både store og små tema. Dersom du stryker første gang får du en ny mulighet på eksamen uken før jul.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet var greit. Det var en del fag Uib ikke godkjenner så det kan være lurt å sette opp flere fag enn du trenger når du ber om godkjenning så du vet hvilke valgalternativer du har. Man har to uker på seg til å gå i forelesning og prøve ut fagene før man trenger å bestemme seg for endelige fag.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbyttet er mindre enn det man har fått på Uib. Det forventes at du pugger alle smådetaljer, og det legges ikke opp til noen særlig forståelse eller selvstendig tenking i fagene.

Det språklige utbyttet har vært bra. Vi var en del nordmenn her nede, men snakket alltid fransk når vi var med de andre utvekslingsstudentene. Anbefaler absolutt å starte med dette fra starten av, da det kan være vanskelig å bytte hvis man først har begynt å snakke sammen på engelsk. I tillegg var jeg med på noen idrettsaktiviteter i regi av skolen der man ble kjent med franske.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er fint, og ligger ca 15 min gange fra gamlebyen i Aix. Det er kantine der man kan spise varmlunsj + forrett/dessert til 3,25 euro. Anbefaler kantinen på Gazelles der maten er litt bedre og prisen den samme.

Byen er veldig koselig, og været er stort sett veldig fint. Det er imidlertid en dyr by å bo i, som har stort sett norske priser på alt. Plasseringen av byen er veldig bra, og det er gode muligheter for å besøke andre deler av Frankrike, og Europa.

Bustad

Jeg reiste ned sammen med ei venninne fra Uib, og vi fant oss en leilighet på airbnb for fire måneder. Det er også mulighet til å bo på universitetsboliger i nærheten av fakultetet. Dette er en billig løsning, men vær forberedt på at rommene er på 9 kvm, du deler kjøkken med over 30 andre og du må kjøpe inn absolutt alt til rommet ditt (dyne, pute, kjøkkenutstyr, vasketing osv osv.) Tror de fleste syntes det gikk ok siden det bare er for en liten periode, og det er veldig billig og sosialt. Men jeg kan absolutt anbefale en leilighet i sentrum. Prisene er dyre, og det er lurt å begynne letingen etter bolig tidlig. Aktuelle sider kan være leboncoin.fr, lacartedescolocs.fr og airbnb.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet har vært veldig bra. Det var ikke så mye sosialt som ble arrangert i starten i regi av skolen så man er veldig avhengig av å arrangere ting selv. Erasmus-studentene er imidlertid alltid ivrige på å få nye venner, og det fine været i starten er perfekt for mye tid i parken. Anbefaler også å bli med på noen av idrettsaktivitetene som tilbys. Dette er en veldig god mulighet til å få franske venner.

Haust 2018 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2018 – Integrert master i rettsvitskap

27.08.2018 - 21.12.2018

Førebuingar/praktiske tips

Jeg vil anbefale dem som drar på utveksling til Aix-en-Provence på høstsemesteret til å ta et språkkurs på "IS-språkskole". Kurset varer i fire uker og er støttet av Lånekassen. Det er en fin og myk start på semesteret og gir en god mulighet til å oppleve Provence om sommeren.

Undervisningsformer

Du må velge fem fag, og hvert fag har to og en halv time med forelesning i uken. Pensum er hovedsakelig innholdet i forelesningene. Jeg har nivå C1 i fransk, og syntes det var relativt vanskelig å få med meg alt. Spør derfor gjerne franske studenter etter notater, de fleste deler. Jeg vil også anbefale å ikke begynne for sent med eksamenslesing, særlig hvis man ikke har lest jevnt i løpet av semesteret. Cirka en måned før første eksamen er det lurt å tilbringe en del tid på lesing. Om du ikke står første gang, får du mulighet til gjentakseksamen, uken etter som regel.

Vurdering av emnetilbodet

Universitetet har et variert emnetilbud. Det var mange spennende fag, særlig innenfor internasjonal og europeisk rett. Jeg tok fagene "Droit des libertés fondamentales", "Droit international du développement", "Droit de l’environnement", "Droit de la presse et de l’édition numérique" og "Droit international économique" og var veldig fornøyd med det.

Fagleg utbyte og språk

Læringsformen i Frankrike er veldig annerledes fra metoden i Bergen, og faglig utbytte blir dermed også annerledes. I Aix handlet det mest om pugging. Fagene ligner mer på samfunnsfag i norsk sammenheng, et perspektiv jeg også syntes er interessant.

Hva gjelder fransk, fikk jeg stort utbytte av at vi begynte å snakke fransk med andre Erasmus-studenter fra begynnelsen av. Det kan føles litt merkelig til å begynne med, men jeg er veldig takknemlig for det nå.

Universitetsområdet og byen

Aix-en-Provence er en av mine favorittbyer. Det er en liten sjarmerende by med fint vær og gode reisemuligheter. Dra gjerne til Cassis og "Les calanques" om det er fint vær. Luberon-området er også nydelig.

Bustad

Jeg bodde i gamlebyen i Aix (Airbnb), noe som var fint, men dyrt. Om en vil bo billigere og sosialt, er campus et godt alternativ.

Sosialt miljø

Den første uken i semesteret arrangerer universitetet noen ekskursjoner - dette gir en fin mulighet til å bli kjent med andre Erasmus-studenter. Vi hadde ingen fadderuke. En må derfor ta initiativ selv om en ønsker å møtes på kveldstid, men det er ikke et problem ettersom Erasmus-studenter som regel er åpne mennesker som ønsker å bli kjent med andre.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med Erasmus-oppholdet mitt i Aix-en-Provence, og anbefaler det på det varmeste!

2016

Haust 2016 - Integrert master i rettsvitskap

Haust 2016 - Integrert master i rettsvitskap

29.08.2016 - 16.12.2016

Førebuingar/praktiske tips

Først av alt bør du ha et visst nivå av fransk før du reiser. Jeg bodde et år i Frankrike etter vgs, hvilket ga meg et greit grunnlag. Like fullt var språket veldig utfordrende i begynnelsen. Det kan være lurt å vurdere språkundervisning før du reiser ned ettersom all undervisning foregår på fransk.

Velger du å bo privat, bør du begynne å lete så tidlig som mulig. Jeg startet å lete i sommerferien, og hadde allerede funnet en bolig da jeg kom ned i august. Det anbefales.

Undervisningsformer

Som Erasmusstudent følger du bare forelesninger, det er ingen oppgaveskriving eller innleveringer. Undervisningsformen i Frankrike er relativt monoton, professoren snakker - som regel rett fra et manus - og det forventes at man noterer ned ordrett hva som sies. Dette kan være vanskelig spesielt i starten av oppholdet, men nøl ikke med å spørre franske studenter om notater, de deler gjerne.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er variert, fakultetet tilbyr en rekke forskjellige emner fra alle studieår utenom Master 2 (5. studieår). Vær imidlertid obs på at UiB må godkjenne fagene du velger. Det er langt ifra alle fag som vil bli akseptert da det er fare for en viss overlapp med emner man allerede har gjennomført ved UiB. Vær også oppmerksom at emnene du velger har et tilstrekkelig juridisk innhold. Du kan f.eks ikke velge "Histoire des relations internationales", da dette faget ikke har hovedtyngde på juss. Jeg endte til slutt opp med en miks av blant annet fransk presserett, transportrett samt et par komparative fag.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbyttet opplevde jeg generelt sett mindre enn ved UiB. Dette har mye å gjøre med undervisningsformen, som oppfordrer deg til å pugge ordrett heller enn å fokusere på forståelse og refleksjon. Det språklige utbyttet er derimot større. Jeg valgte å utveksle til Frankrike hovedakelig på grunn av språket, så jeg er alt i alt fornøyd med hva jeg fikk ut av oppholdet. Det anbefales å ta franskkurs i tillegg (tilbys av universitetet).

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet var under ombygging året jeg var der, men det nye campus vil stå ferdig i 2017. Fakultet ligger ca 10 minutters gange fra sentrum.

Byen er en sjarmerende, sørfransk idyll. Passe stor, mye å finne på. Været er stort sett fint. Jeg kan telle på en hånd antall regnværsdager i løpet av oppholdet, hvilket er en gledelig forandring for alle bergensstudenter. Videre er Aix et flott utfartssted for mange fine utflukter; alt fra små, pittoreske provencalske landsbyer (anbefales) i tillegg til at større byer som f.eks Paris og Barcelona er lett tilgjengelig med tog eller fly.

Bustad

Jeg valgte som nevnt å bo privat istedenfor i studentbolig. Det er jeg veldig glad for. bor du på Cité U er det et lite stykke inn til sentrum, samtidig som alle utvekslingsstudentene blir plassert i samme bygg. Det kan være vel og bra, men det passer ikke for alle. Jeg hadde muligheten til å bo i sentrum, samt bli kjent med mange andre uten noen form for tilknytning til universitetet. Det har hatt mye å si for hele utvekslingsopplevelsen.

Sosialt miljø

Erasmusmiljøet er veldig levende og inkluderende. Det er alltid noe å finne på, og veldig lett å bli kjent med folk. Prøv også å bli kjent med noen franske dersom du har muligheten, da dette kan åpne for et litt annet miljø. Det er lett å gro litt fast i erasmusboblen.

Haust 2015/Vår 2016 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2015/Vår 2016 – Integrert master i rettsvitskap

27.08.2015 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Jeg anbefaler å være på nivå B2 dersom man ønsker å dra til Frankrike. Når det er sagt hadde jeg nivå B1 og det har gått helt fint, men det er mer jobb.

Undervisningsformer

Det er forelesningene som gjelder. Alt det du må kunne sies i forelesning og man må derfor ta notater for å tilegne seg pensum. Det er ikke noe problem å få notater fra franskmenn dersom man må utfylle egne notater.

Vurdering av emnetilbodet

Godt emnetilbud, variert og mye spennende! Jeg tok kun kurs på Master 1 nivå, og var fornøyd med alle fag og alle professorer.

Fagleg utbyte og språk

Fordi det kun er forelsningene som er pensum er det også mindre pensum. Men det er derimot et godt fagutbytte fordi du kun leser det som er essensen av faget. Språklig godt utbytte da alle fag er på fransk og eksamner er på fransk.

Universitetsområdet og byen

Aix en Provence er en utrolig vakker by, og universitetsområdet ligger midt i byen. Det er ekstremt godt tilrettelagt for studentene på campus med en restaurant for studentene og café etc. Sportsenteret ligger også rett ved siden av, så dersom man har lyst til å være med på forskjellige aktiviteter er det enkelt å gjøre det i løpet av skoledagen eller etter at forelesningene er ferdig.

Bustad

Jeg bodde litt utenfor bykjernen og ikke på campus. Dersom man bor på campus bor man 10 minutter å gå fra skolen og det samme til sentrum. Campus er ekstremt sosialt, masse liv, mye som skjer. Jeg bodde i en liten leiligheten utenfor byen, og det var utrolig sjarmerende, men litt langt fra sentrum. Når det er sagt - jeg skaffet meg en sykkel og da blir det bare 10 minutter fra sentrum og universitetet - Aix er en liten by! Så det byr ikke på store porblemer å ikke bo på campus. Det billigste alternatvet er nok livele å bo på campus.

Sosialt miljø

God miljø. Veldig mye studenter i Aixt. Alltid mye som arrangeres.

2014

Haust 2014 - Integrert master i rettsvitskap

Haust 2014 - Integrert master i rettsvitskap

24.09.2014 - 21.12.2014

Førebuingar/praktiske tips

Jeg anbefaler å kunne en del fransk før man reiser ned. Selv hadde jeg C1- nivå og var glad for det. I tillegg bør en beregne god tid på å finne et sted å bo (vi brukte ca 2 uker). Ellers kan det være lurt å opprette en bankkonto, noe som i Frankrike er en ganske omstendig prosess. Videre trenger man en legeerklæring for å kunne skrive seg inn i noen av sportene ved universitetet og dette bør man ha ordnet på forhånd.
Vår huseier krevde i tillegg at foreldrene våre kausjonerte for leien, og min far måtte sende ned kopier av de tre månedenes siste lønnsslipper (!) Dette er vanlig i Frankrike, så det kan være noe en bør ha ordnet på forhånd.

Undervisningsformer

Diktatforelesninger på fransk. Professoren leser opp fra et manus og en må skrive ord for ord. Forelesningene er det eneste pensumet til eksamen, og professoren kan spørre om den minste detalj fra forelesningene. Sånn sett er det vanskelig når man ikke får med seg alt, men franske medstudenter er veldig greie med å sende forelesningsnotater dersom man spør.
Jeg pleide å skrive ned så mye av det jeg fikk med meg og noterte vanskelige ord som jeg slo opp senere, slik at det største utbyttet for meg fra timene var et utvidet ordforråd. Gode notater fikk jeg fra medstudenter i god tid før eksamen.
Denne monotone undervisningsformen, men null interaksjon, var ganske uvant.

Vurdering av emnetilbodet

Som utvekslingsstudent kan man velge mellom en rekke fag både fra bachelor- og masternivå. Jeg hadde satt sammen fem fag før jeg dro ned, men måtte endre en god del for at timeplanen skulle gå opp. Jeg satte opp min fagkombinasjon ut fra erfaringene til tidligere utvekslingsstudenter om hvilke professorer som var OK. Ettersom man har muntlige eksamener med bare deg og professoren til stede, og ingen klagemulighet dersom man stryker, var det viktig for meg at professoren hadde et "hyggelig" rykte. Jeg endte opp med en interessant og variert timeplan, med bl. a fransk rettshistorie, FN- fag og presse- juss.

Fagleg utbyte og språk

I forhold til hva jeg har lært i hvert fag på UiB, var selve læringsutbyttet mye mindre i Aix. Til eksamen går det endel i pugging av (mindre viktige) smådetaljer, fremfor det hele bildet. Mitt inntrykk er at juss i Frankrike er mer å lære seg hvordan "ting er", fremfor selvstendig vurdering. Eksempelvis pugger franskmennene når og hvor mange ganger FNs sikkerhetsråd har grepet inn, mens vi hjemme vurderer, ut fra et gitt faktum, hvorvidt det foreligger en situasjon som åpner for inngripen.

Jeg hadde et godt språklig utbytte. Fra før har jeg hatt mye fransk på videregående og bodde i Montpellier et år etter vdg, slik at grunnlaget mitt var veldig godt. Som nevnt var mitt fokus i forelesningene å utvide vokabularet mitt, og det føler jeg at jeg gjorde. Imidlertid fikk jeg størst trening i muntlig fransk utenfor skolen, ettersom det ikke legges opp til muntlig aktivitet i undervisningen.

Universitetsområdet og byen

Universitetet er veldig fint og gammelt, med store marmorflater og høyt under taket. Aulaene varierte veldig. Noen var fra 1920- tallet med harde trebenker og null ventilasjon, mens andre var veldig moderne og rommet flere hundre studenter. Kantinene hadde OK mat, men jeg valgte alltid å kjøpe lunch ved et av bakeriene i nærheten. Rett ved siden av universitetet er en liten park som er veldig hyggelig å spise lunch i.

Byen er helt nydelig. Liten og koselig, med smale, folksomme gater. Overalt er det koselige plasser hvor en får lyst til å sette seg ned og ta en kaffe. Vi tilbragte flere dager hvor vi gikk rundt i byen fra café til café og bare koste oss. Aix er en veldig rolig by, ettersom mesteparten av turistene er godt over pensjonsalder. LIkevel er det et par utesteder som er veldig kule. Hver eneste kveld samles ungdommer og voksne i alle aldre på de største plassene i byen, og det er vin og god stemning over alt.
Jeg elsket Aix og gleder meg allerede til jeg får muligheten til å dra ned på besøk.

Bustad

Jeg reiste ned med en venninne som skulle begynne på sosiologi på universitetet, og vi bodde et par dager på hotell mens vi lette etter leilighet. Jeg valgte å ikke bo på de leilighetene universitetet tilbyr, og det angrer jeg ikke et sekund på. Disse ligger langt utenfor gamlebyen og man blir ganske isolert fra det "ekte" provencalske. En bekjent gav meg nummeret til en fransk dame som leide ut leiligheter, og etter å ha pratet med henne dro vi på visning og fant sted å bo. Dette var relativt flaks, så jeg vil anbefale at man drar ned i litt god tid før skolen starter for å lete. Jeg dro ned dagen før skolen begynte, og stresset litt, men alt ordner seg.
Leiligheten vi leide lå midt i gamlebyen og rett over en veldig koselig plass. Prisene er som i Oslo, ganske dyrt etter fransk standard (med unntak av Paris).
Før vi kom i kontakt med huseieren, lette vi på leboncoin. fr og noen av de andre norske leide langtidsleie via airbnb og var veldig fornøyde med det. Uavhengig av hvordan man går frem, anbefaler jeg virkelig at man finner seg et sted i gamlebyen selv om prisene er høyest her.

Sosialt miljø

Vi var tre norske som reiste ned uavhengig av hverandre, men som naturlig nok endte med å tilbringe endel tid sammen. Imidlertid var ikke dette negativt, ettersom vi sammen kom i kontakt med andre franskmenn og de andre utvekslingsstudentene. I tillegg meldte vi oss opp på mange av de aktivitetstilbudene som universitetet tilbyr, og der kom man i god kontakt med andre franske studenter. Jeg gikk på tennis og anbefaler det veldig! Flinke trenere, og banene er åpne til enhver tid.
Videre gjør det deilige klimaet at man er masse ute på ulike plasser om kveldene og det er veldig lett å komme i kontakt med folk. Å gå ut er det beste man kan gjøre for å lære fransk og få nye franske venner :)

Grøn campus
Foto/ill.:
© Aix-Marseille Université

Informasjon