Hjem
Studentsider
bilateral

Josai International University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandJapan
  • ByTogane-shi
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen er i fyrste rekke meint for studentar som studerer japansk.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved instituttet/fakultetet du høyrer til for råd om utveksling og når det passar å reise ut.

Språk

Universitetet tilbyr emne både på japansk og engelsk.

Kva emne kan eg ta

Alle emne ved universitetet er i utgangspunktet opne for utvekslingsstudentar, men Japanese Language Program er mest relevant for studentar frå UiB. Dette programmet tilbyr språkkurs på alle nivå, i tillegg til ei rekke kurs innan japansk kultur, historie, kunst og litteratur.

Det er òg mogeleg å studere andre emne ved universitetet, og universitetet har også eit stor tilbod av engelskspråklege emne.

Ver merksam på at fyrsteårskurs normalt ikkje kan godkjennast. Eit fulltidsstudium ved dette universitetet utgjer15 lokale credits per semester.

Studieavgift

UiB har ein utvekslingsavtale med Josai International University som inneber at vi vanlegvis får fleire friplassar i året. Dette forutset at dei også sender studentar til oss.

Merk at det påløper nokre kostnader til helsesjekk og røntgenundersøking i samband med søknadsprosessen.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Josai International University er eit privat universitet som ligg i byen Togane i Chiba, aust for Tokyo. Universitetet blei opna i 1992 og er ein del av Josai International Cooperation. Universitetet har ca. 6 000 studentar, der i blant mange utanlandske studentar. Josai International University har fire campusar. Hovudcampus er Chiba Togane, ein campus med mellom anna fleire bibliotek, sportssenter, kafear og kunstmuseum.

Universitetet ligg i Togane, ein by med omlag 60 000 innbyggarar. Togane ligg ikkje langt frå Narita International Airport, og det tek ca 1,5 time å reise frå Togane til Tokyo.

Bustad

Universitetet hjelper til med å finne bustad.

Semesterinndeling

Semestra følger det japanske studieåret. Studieåret startar i april, og vårsemesteret går frå april til august, medan haustsemesteret går frå september til februar.

Studentrapportar

2023

Vår 2022/haust 2022 - BA i japansk

Vår 2022/haust 2022 - BA i japansk

25.03.2022 - 29.03.2023

Førebuingar/praktiske tips

Det kan være lurt å skafe deg sykkel siden masse er langt unna. Hvis du vil dra rundt lett er det lurt med internationalt førerkort, spesielt hvis du vil dra på tur til sør- og nord-japan.

Undervisningsformer

Japansk timene er gange like de norske, man drar til skolen og har undervisning, der går man igjennom gramatikk og vokabular. Kanji må man øve på egen hånd. Man har også nett oppgaver til lekse. Annen undervisning kan bli ganske anderledes og de har mye presentasjoner i stede for skrive oppgaver.

Vurdering av emnetilbodet

Det var ikke så bra emnetilbud, jeg og de som jeg dro med måtte ta alle klassene for å kunne få nokk studie poeng. Dette gjorde at vi endte opp med en del tilfeldige fag.

Fagleg utbyte og språk

Man får mye læring av å snakke japansk, gramatikk og vokabular lærer man på en del roligere tempo enn i Norge.

Universitetsområdet og byen

Undervisningsområdet lå langs en mottorvei og hadde mange resturanter og karaoke steder. Det går kun et tog i timen og det slutter å gå tidelig. matbutikker ligger litt langt vekke hvis man bor på internatet.

Bustad

Man kan bo alene i egen leilighet. Eller bo på intenat med en til tre romkamerater.

Sosialt miljø

Det er mange utvekslingstudenter som bor i leilighet og på internatet, så å møte mange fra forskjellige land er lett. Det er ikke mange japanske som bor der.

Vår og haust 2022 - BA i japansk

Vår og haust 2022 - BA i japansk

01.04.2022 - 29.03.2023

Førebuingar/praktiske tips

Toget som går fra campus til Togane sentrum, og videre mot Chiba går bare ca en gang i timen. Hvis man ikke bor på campus, og må ta tog til skolen, så er det lurt å ta toget i god tid, etter som timene på skolen ikke er innstilt etter når toget kommer. Uansett om man bor på campus eller ikke er det sterkt anbefalt å få seg sykkel.

Undervisningsformer

Undervisningen foregår på japansk, med unntak av de få engelsk språklige fagene de har tilgjengelig for utvekslingsstudenter. Japansk klassen din blir bestemt basert på en test du tar før du drar, men hvis man føler klassen ble for lett eller vanskelig kan man endre klassen i starten av semesteret.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet består av japansk klassene dine, og flere engelsk språklige fag. Du må ta minst fire av de engelskspråklige fagene for å få nok credits til at UiB godkjenner det.

Fagleg utbyte og språk

Japansk timene foregår bare på japansk. Det er sterkt fokus i timene på lesing, forståelse og lytting.

Universitetsområdet og byen

Campus er et passe stort området der alle fakultetene er tilgjengelig med bro fra bygg til bygg. Campus selv er et stykke fra byen, og det er ikke mye i nærområdet, noe å tenke på hvis man ønsker å bo på campus. Selve byen er passe grei i størrelse. Et passe stort kjøpesenter rett med stasjonen, og flere andre litt utfor byen igjen. Hovedveien som går igjennom byen er full av masse chain resturants. Lokale plasser ligger mer gjemt i området imellom hovedveien og tog banen.

Bustad

Man bor enten i campus, eller i byen. På campus får du et sosialt miljø det er enkelt å komme inn i, men du er langt unna ting å gjøre. Bor man i byen så får man en mer privat opplevelse med egen leilighet med bad og kjøkken. man er og nærmere ting å gjøre, som restauranter, karaoke, izakaya og barer. Men det er en god del dyrere. Det tar kanskje litt mere tid å bli kjent med masse folk, men de fleste av de japanske studentene bor og i leiligheter i byen, så det er enklere og treffe de når dere blir kjent.

Sosialt miljø

Uansett hvilken du velger så får du et sterkt sosialt miljø. Mange japanske studenter velger JIU akkurat fordi det er mange utvekslingsstudenter, og de er interessert i å bli kjent med folk fra utlandet.

Vår 2022/haust 2022 - BA i japansk

Vår 2022/haust 2022 - BA i japansk

01.04.2022 - 29.03.2023

Førebuingar/praktiske tips

Det er lurt å skaffe seg sykkel så fort så mulig, ettersom at det meste er et stykke unna og togene slutter å gå ganske tidlig. De har delt opp skoleåret deres inn i kvarterer, så du har på en måte fire semetrer. Som blir kalt S1, S2, F1 og F2. Mellom S1 og S2 er det en liten ferie på omtrent en uke og det er det samme med F1 og F2. så er fine tider å reise på en liten ferie.

Undervisningsformer

Japansk timene innebærer for det meste at vi gjør oppgaver og så går gjennom dem sammen med læreren. Det er mye øving på lesing og litt mindre på samtaler. Det var så og si ikke noen øving på kanji. Prøvene var digitalt og ganske lette ettersom dagen eller helgen før så gikk vi gjennom et øvelsesark for prøven.

Vurdering av emnetilbodet

Når det kom til emnetilbud på engelsk var utvalget ganske dårlig og ikke mange som kunne bli godkjent av UIB. Det var heller ikke så stort utvalg av japasnke fag som vi kunne ta.

Fagleg utbyte og språk

Du kommer til å snakke masse engelsk ettersom det er mange utvekslingselever fra forskjellige steder med varierende japansk ferdigheter. de fleste japansk studentene er mer villige til å snakke japansk med deg, ettersom dette er et internasjonal universitet og en del av grunnen til mange valgte JIU var for å kunne møte utvekslingstudenter.

Universitetsområdet og byen

Togane er en liten by omringet av rismarker. Hvis du bor på internatet er nærmeste supermarked minst 20 min unna, men det er en convenience store 5min unna også. Det er også to populære klesbutikker ganske nærme også Uniqlo og GU. Det er også en brukshandel i nærheten rundt 10 min å gå. Det er flere ramen sjapper også langs hovedveien. Ellers er det bare masse rismarker. Tar og bare 5 min å gå til iniversitet. Hvis du bor i byen i egen leilighet er det en god del flere butikker og restaranter i nærheten, men blir lengre skolevei.

Bustad

Jeg bodde på internatet. Da hadde jeg et tomannsrom med bad. Første semester så delte jeg rom med en koselig fransk jente. Andre semester så hadde jeg rommet for meg selv. Rommet jeg hadde var ganske greit får egen pult og ganske greit med oppbevarings skap og skuffer. Det er også en gradin som kan trekkes over på midten av rommet hvis du ønsker å ha det mer privat. Med tomannsrom så vil sengen din være plassert på gulvet som en vanlig seng, mens i firemannsrom så er det køysenger med pult under sengene. Det er et lite delt kjøkken i alle etasjene og et stort delt kjøkken i 2. etasje. Også en stue med flere bord og stoler der du kan sitte å studere ellerse på en film sammen med noen, siden de har en stor tv der. Et minus med å bo på internatet er at internet er ganske dårlig og du må logge deg inn på nytt igjen med brukernavn og passord hver gang du kommer tilbake til internatet etter å ha vært ute.

Sosialt miljø

Ganske fint sosialt miljø. Veldig enkelt å skaffe seg venner og du får mange muligheter til det. Som sagt du kommer til å snakke masse engelsk, men du vil få muligheter til å snakke japansk også, hvis du for eksempel velger å ha en japansk veileder eller hjelpelærer som hjelper deg med å lære japansk og å bli mer komfortable å ha samtaler på japansk.

2018

Vår og haust 2017 - BA i japansk

Vår og haust 2017 - BA i japansk

01.04.2017 - 31.01.2018

Førebuingar/praktiske tips

Siste tog går ganske tidlig, så pass på at du har kontroll på når det går.
Sykkel anbefales.
Vær forberedt på at administrasjonen kan være vanskelig å ha med å gjøre, men ting ordnet seg etterhvert.

Undervisningsformer

Vær forberedt på mye lekser og prøver i de japanske språkfagene. Undervisningen i seg selv består for det meste i vanlige forelesninger.

Vurdering av emnetilbodet

Ganske godt tilbud med emner rettet mot japanskundervisning, problemet dukker først opp når du skal velge deg fag til de studiepoengene du trenger i tillegg. De har noe kalt "Global College" som er fag på engelsk rettet mot utvekslingsstudenter og japanske studenter som vil øve seg på engelsk. Dette er ikke noe stort utvalg i fag, og omtrent halvparten befinner seg på et annet campus enn det du kommer til å høre til.

Fagleg utbyte og språk

Jeg opplevde svært godt språklig utbytte av oppholdet mitt ved Josai. Japanske lærere prater med deg på japansk og har lang erfaring med å kommunisere med utlendinger. Det er også godt mulig å bruke engelsk med en del av lærerne.

Universitetsområdet og byen

Togane er en liten by på landsbyen i Chiba prefektur, ca. halvannen time med buss fra Tokyo. Fra skolen har du fin utsikt over rismarkene mellom skolen og hovedveien som går rett gjennom byen. Skolen ligger helt i utkanten av Togane.
Det anbefales som sagt å skaffe seg sykkel, da det går lenge mellom tog og rett og slett er mer praktisk med sykkel. Hør med lærere (for eksempel Smith), andre internasjonale studenter som har vært der lenger enn deg og J-Bridge om de kan hjelpe deg med å få tak i en sykkel, før du evt. kjøper en.

Bustad

Jeg bodde på et studenthjem rett utenfor hovedporten til skolen. "Global Village" er hovedsaklig rettet mot internasjonale studenter og det er stort sett beboernes ansvar å holde fellesområdene rene (rengjøringshjelp kommer innimellom). Her kommer du mest sannsynlig til å måtte bo med en annen person i løpet av oppholdet ditt, som sannsynligvis er en annen utvekslingsstudent. Det er både vaskemaskin og tørketrommel i bygget.
Vær obs på at du må ha med deg studentbeviset ditt til alle tider, da dette kortet også fungerer som nøkkelkort for bygningen og heisen.

Sosialt miljø

Det kan være vanskelig å komme i kontakt med japanske studenter, men det finnes et samtalepartner-system og et opplegg for internasjonale og japanske studenter etter skoletid en gang i uken. Det kan ta en stund før samtalepartner-opplegget kommer i gang, men ta kontakt med Hayashi-sensei så setter hun det opp for deg.
J-Bridge er en veldig verdifull ressurs for internasjonale studenter ved JIU. Det er en gruppe japanske studenter som er der for å hjelpe deg med det du skulle trenge på campus. De kan vise deg veien til forskjellige bygg, hjelpe deg med oppmelding til fag og generelt bare forklare deg hvordan ting fungerer. Det er ikke alle som snakker like bra engelsk, men de har erfaring i å prate med utlendinger på en enkel måte.
J-Bridge har også en rekke opplegg i løpet av uken og skoleåret. En gang i uken var det opplegg for internasjonale og japanske studenter hvor en blir introdusert til japanske spill, leker og aktiviteter, men hovedmålet er å hjelpe internasjonale studenter å komme i kontakt med japanske studenter og gi dem muligheten til å bruke japansk i trygge omgivelser.

2016

Vår og haust 2015 - BA i japansk

Vår og haust 2015 - BA i japansk

01.04.2015 - 15.03.2016

Førebuingar/praktiske tips

Ettersom man ikke vil dra til Japan for å drukne i et hav av nordmenn er det ønskelig å dra på vårsemesteret. Dette fordi UIO sender mange studenter dit på vårsemesteret. Det virker mye enklere å etablere seg, komme i kontakt med japanare, kinesere, koreanere / andre spennende mennesker fra hovedsaklig øst-europa, om man ikke drukner i andre nordmenn som også er interessert i å få til det samme. Dra på vårsemesteret.

Du kommer til å trenge en sykkel med mindre du får bo i det nye bygget rett ved skolen. Uansett om du får bo i det nye bygget kommer du deg ikke rundt i Togane uten sykkel, så vurder kjøp av sykkel uansett.

Josai er veldig omhyggelig med boligsituasjonen i og med at det er møblert, og at du får en slags "care-package" når du kommer dit. Den inneholder det meste du kommer til å trenge: stekeplate, kluter, sånne ting. Om du skal bo der ett år er det likevel kanskje lurt å investere i en stol siden de som er der minner om utspekulerte SM leketøy fra middelalderen. Skal du ha møbler må du på en eller annen måte få de kjørt hjem til deg. Siden du på Cainz får leie bil gratis ved kjøp av møbler fikk jeg en japansk venninne med førerkort til å hjelpe meg. Ellers tror jeg det også går an å betale ekstra får å få de kjørt hjem.

Undervisningsformer

Josai har en veldig grei struktur på akkurat dette. Japansk fagene tilsvarer hvert semester 8 eller 10 credits. Du trenger 15. Ethvert tillegsfag er som regel 2 poeng, så har du 8 credits i japansk trenger du 4 tillegsfag som da utgjør 16 poeng. Det går fint ann å ta 14 poeng ett semester, og 16 poeng det andre for å utgjevne det ene poenget du har for mye.

Tillegsfagene må du være litt obs på. De er del av et Global College program der elever fra forskjellige bakgrunner deltar. Du må derfor være sikker på at du ikke tar fag som ikke er tilstrekkelig, som for eksempel "reading comics in english" osv. Ellers finnes det kurs i både japansk historie og japansk litteratur som var meget fornøyelige med fantastiske lærere.

Vurdering av emnetilbodet

Kanskje ikke det mest varierte emnetilbudet, men tilstrekkelig for ett år. Det skal fint gå an å ta ett år med kun japanskrelaterte fag.

Fagleg utbyte og språk

Angående faglig utbytte er det perfekt, der hovedfokuset er på Japansk. Du kommer ikke til å mangle japansk-credits.

Universitetsområdet og byen

Velkommen til bondeland og flatmark. Bondeland i Japan betyr såklart en middels stor by etter norsk standard, men hva er egentlig det? Om du vil til en by er Chiba nærmeste, som tar rundt 40 minutter med tog. Perfekt for dagsutflukter.

Det går an å dra på utelivseventyr i Togane også, men vær beredt på røykebuler med gamle menn, om man da ikke velger å dra på karaoke med venner istedenfor.

Campus er overraskende enormt, og vakkert.

Bustad

Som utvekslingsstudent må du ha boligkontrakt med Josai. Dette betyr at du mest sannsynlig betaler litt ekstra, men også at alt er fikset for deg. Siden du kun betaler Josai, betyr det at strøm og gass er dekket i det.
Kommer NHK på døren så husk at du ikke kan Japansk.

Sosialt miljø

Jo mer utadvent du er jo enklere er det å skaffe seg venner.
For de som ønsker et mer påtvunget forhold finnes det et buddy-system, men det spørs altså om noen tar initiativ i ettertid.

Informasjon